Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במדריך שאתה העלית, יש הוראה לנקז מים דרך ניפל באזור של ה-heat exchanger pipe (לא בטוח איפה זה אצלך, לפי התמונה נראה כמו אזור ה-firewall, שם בד"כ נמצא ה-heater core - אם לזה הכוונה). האם בוודאות אין לך ניפל כזה, או שפספסת?

לגבי קיט לבדיקת לחץ (לא התכוונתי ללחץ הפוך, אלא בדיקת לחץ פשוטה), אני הזמנתי מאמאזון בכמה עשרות בודדות של דולרים, עבד סבבה. אבל בתקופה הזו קצת מאתגר להזמין מחו"ל. אתה יכול למצוא בארץ, אני מאמין - אבל במחיר מופקע, לצערי. לדוגמא, זה נראה ממש דומה לערכה שרכשתי, אבל עולה בערך פי 10. יש גם קצת יותר זול (1000 ש"ח), אבל באמת שבעלויות כאלה יותר משתלם להיכנס למוסך. אתה גם צריך לוודא שבקיט שאתה רוכש יש ראש שמתאים בדיוק לפתח של מיכל העודפים שלך - ואין ממש דרך לעשות את זה בלי שיש לך את הערכה ביד (כמובן שבאמאזון אתה יכול פשוט להחזיר, אם לא מתאים).

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, chrono כתב:

במדריך שאתה העלית, יש הוראה לנקז מים דרך ניפל באזור של ה-heat exchanger pipe (לא בטוח איפה זה אצלך, לפי התמונה נראה כמו אזור ה-firewall, שם בד"כ נמצא ה-heater core - אם לזה הכוונה). האם בוודאות אין לך ניפל כזה, או שפספסת?

אם התכוונת לזה, אז כן, בהחלט יש לי, פתחתי שם את האיזור בזמן המילוי וסגרתי לאחר מספר שניות.

אני חשבתי שהתכוונת לפקק רדיאטור כמו שיש בטויוטות למיניהם, אתה מבין למה אני מתכוון. 

לפני 16 דקות, chrono כתב:

לגבי קיט לבדיקת לחץ (לא התכוונתי ללחץ הפוך, אלא בדיקת לחץ פשוטה), אני הזמנתי מאמאזון בכמה עשרות בודדות של דולרים, עבד סבבה. אבל בתקופה הזו קצת מאתגר להזמין מחו"ל. אתה יכול למצוא בארץ, אני מאמין - אבל במחיר מופקע, לצערי. לדוגמא, זה נראה ממש דומה לערכה שרכשתי, אבל עולה בערך פי 10. יש גם קצת יותר זול (1000 ש"ח), אבל באמת שבעלויות כאלה יותר משתלם להיכנס למוסך. אתה גם צריך לוודא שבקיט שאתה רוכש יש ראש שמתאים בדיוק לפתח של מיכל העודפים שלך - ואין ממש דרך לעשות את זה בלי שיש לך את הערכה ביד (כמובן שבאמאזון אתה יכול פשוט להחזיר, אם לא מתאים).

יש גם מעליאקספרס, תודה, בבדיקה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, גולדן191 כתב:

יש גם מעליאקספרס, תודה, בבדיקה

גם הם לא שולחים לישראל כרגע(אומנם מקבלים הזמנות חדשות אבל בפועל לא שולחים בשל המצב הביטחוני בישראל)

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם (נערך)

שולחים.

הזמנה מתחילת החודש נשלחה 22 יום אחרי ההזמנה, נניח שבמצב רגיל זה היה נשלח תוך גג 5 ימים. ואולי לדברים מיוחדים גג תוך 7 ימים.

ובזמן הזה אני יכול פשוט למלא כל שבוע 20-50 מ"ל נוזל, נקווה שלא אצטרך :)

לא יצא מסין, אבל מאמין שיצא בקרוב.

(הזמנה מ iHerb בוצעה בסוף פברואר והגיעה לדלת הבית לפני כמה ימים, ככה שכן יש חבילות שמגיעות, להבנתי גם מסין מגיע)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

תודה.

הגעתי כבר למצב שבערך שמתי אחרי ריקון 4.7 ליטרים (אבל לא כל פעם מילאתי עד הMAX, היום מילאתי עד הMAX) . יכול להיות שבאמת אחרי ריקון מהצינור באמת צריך כמות כזו, או שיש נזילה קטנה אפשהו. לא הייתה לפני זה.

מנוע 1.6, ברשת לא הבנתי אם המערכת סה"כ מכילה 5 או 6 ליטרים.

לא כל נסיעה אני צריך למלא, אחרי משהו כמו 5-6 נסיעות פתאום זה יורד קצת. כל נסיעה אני בודק ואין שינוי. פעם בכמה נסיעות פתאום יש חוסר קטן.

פורסם
בתאריך 1.4.2026 בשעה 12:13, chrono כתב:

בשיטת ניקוז האוויר עם פקק מיכל עודפים פתוח, אתה לא אמור לראות אוויר בורח (טוב, טכנית כן - אם רואים בועות, זה אוויר בורח, בהנחה והנוזל לא הגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו), אבל אתה כן אמור לראות את מפלס המים יורד. אם הוא לא ירד - לא הוצאת כמות משמעותית של אוויר בתהליך

מה שאני לא אוהב בשיטה הזו, שגם מים מתאדים.

ואז היחס בין החלק האורגני למים הוא לא 50:50, ולך תדע כמה מים התאדו. בגלל זה הפסקתי את התהליך באמצע.

ואין לזה אזכור במדריך, למרות שלך תדע מי בדיוק כתב אותו. סה"כ הוא טוב.

אם זה ימשיך מעל 5 ליטר אני אעדכן. וכמובן אזמין את הקיט לבדיקת נזילות.

פורסם

התאדות המים היא זניחה. בטח לא ברמה שתשפיעה באופן מעשי על היחס בין המים לנוזל הקירור המרוכז. אל תשכח גם שהיחס הזה הוא לא איזה מספר מדויק חקוק בסלע, אלא מדובר בטווח. לא ייקרה כלום אם תגיע מיחס של 50:50 ל-51:49 או 52:48, הקירור ברכב ימשיך לתפקד בלי שום בעיה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

סה"כ מאז ההחלפה מילאתי 6 ליטרים, עדיין מאבד קצת, מחכה בימים הקרובים לסט של ה-14 חלקים מעליאקספרס ואז אבדוק מאיפה הנזילה. איעזר פה בפורום אם אצטרך עזרה עם המכשיר.

פורסם

אתמול נהגתי בכביש מהיר כ 200 ק"מ סה"כ.

מפלס הנוזל ירד בכ 200 מ"ל אני חושב. 

היום חזר לקו שהיה בו אתמול לפני הנסיעה - איך זה יכול להיות? הנוזל כשהוא חם לא אמור להתפשט והמפלס אמור לעלות?

תודה

פורסם

אז יש להניח שיש לי נזילה איפשהו?

אני מקבל את הקיט בדיקת נזילות עוד כמה ימים.

אני צריך להשאיר אותו על P=15 psi סביב 10 דקות ולראות מאיפה נוזל? ואם לא נוזל,

לפתוח את פקק מילוי השמן פתוח ככה שאוכל אולי לראות אם יש נזילה בפנים? למרות שלא מאמין. השמן נראה בלי נוזל קירור בכלל.

פורסם

האם יש רעש של שחרור לחץ בפתיחה של הפקק מים כאשר המערכת קרה?
לא תראה נזילה לתוך התא שריפה או לשמן, יקח זמן עד שתראה סימנים של מים בשמן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...