Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אז כמו בכותרת אני מחפש להשיג שידור שמע יותר איכותי ממה שאני חווה כרגע ברכב 

אני בעיקר חושד ביחידת הראש הסינית שלי מעלי אקספרס שעושה אחלה עבודה כמסך לרוורס וויז וכו 

אבל לדעתי השמע שלו פשוט פח וכל הeq והגדרות ה״רעש״ שלו עשויים כנראה מרכיבים גרועים, אם יש צורך אני יכול לשתף עליו ומתוכו אבל מהרבה משחק איתו לא חושב שיש כיוון אידיאלי לשיט הזה חחחח 

בכל מקרה כרגע הציוד שיש מותקן זה:

מגבר פיוניר gm-d8704

סט קומפוננט focal ps 165 fe (טוויטר מותקן במשולש מראה)

סאב 12״ jbl שבקרוב עומד להתחלף גם 

המגבר והסט קומפוננט נקנו לפני שבוע, לפני זה היה מותקן סתם איזה סט רמקולים חד כיווניים של פיוניר עם מגבר נקמיצי ישן וזול חחחח

עשיתי גם בידודים בדלתות ברמה ממוצעת diy של חומר עשוי  3 שכבות 7 מ״מ יכול לפרט על זה קצת עשיתי בעצמי יש לי תמונה ללא פאנל דיפון של הדלת (גם עליו מבפנים אטמתי בצורה סבירה, נהנה ממש שאין רעשים של פלסטיקה) טבעות אטימה מסביב לרמקולים, אטימה גם בבגאז  

מבחינת האיטום מרגישים שיש אפקט לא רע על הרכב והסראונד וdb כללי ברכב 

במגבר הקומפוננט על hpf קצת מתחת ל125 

הסאב על lpf בין ה80-125 עם ליטופים לכיוון ה125

את הגיין כיוונתי לפי האוזן משתדל להגן על הסט הקדמי בהתחלה אולי טיפה ככה נהנתי לסחוט את הגיין אבל עכשיו כשאני מבין שהסיגנל חרא אני מעדיף ״להגן״ בנתיים הסט באמת נשמע חמוד והיו רגעים שחשבתי שאני מרוצה אך זה תמיד חסר איזה בשר איזה נשמה בסיגנל עצמו לא משנה כמה אני משחק בחכמה עם ההגדרות שמע ״dsp” שכאילו יש במסך,

והם שלכשעצמן גם מגיבות מאוד מוזר עם אופציות מאוד דלות 

אוכל להרחיב על האופציות שבהגדרות שמע ולצלם 

מה אתם מציעים לי לעשות מנסיונכם? עייפתי מלנסות לכוון עוד את המסך  

סה״כ מרוצה  עם המסך אני אפילו רוצה להשאיר אותו נהנה מהרוורס והיתרונות האחרים

מעוניין להזרים שמע באות איכותי ככל האפשר במצב שלי 

אין לי בעיה נגיד להתחבר על מערכת שמע נפרדת

חשבתי אולי להביא איזה רדיו דיסק בלוטוס שישב מוסלק ברכב על כיוון מקסימאלי והווליום יקבע ע״פ השידור לרוב בלוטוס באייפון שלי 

או איזשהו רעיון מהנסיון שלכם משהו  כלשהו אחר אולי שעולה לכם בראש 

אשמח לשמוע 

די פתוח לכל האופציות 

וכן חשבתי על dsp חיצוני ובהמשך שאעלה לאולי ל4 ערוצים לא כולל סאב אז בהחלט

אבל כרגע אני חושב שכשהאות ממילא מגיע לא דחוס טוב ולא באיכות מיחידת הראש גם הdsp מוגבל ביכולותיו תתקנו אותי אם אני טועה 

כמו שהראש דפוק כל הגוף סובל 

תודה לכל מי שיעזור ויתן טיפ מחוכמתו 

נ.ב חדש כאן ברוכים הנמצאים 

עריכה אחרונה על ידי Raziel_ta
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מהמומחים הגדולים כאן אבל אני אגיב כי אנחנו במצב מאד מאד דומה, גם בסט אפ, בכיוונים ואפילו בבידוד לדלתות.

מה שאני עשיתי, בהכוונה של הפורום כאן, שמתי יחידת המרה מ-BT ל-RCA:  יחידת Fiio BTA 30 PRO שבעצם עוקפת את כל יחידת הראש, שגם ככה לא ככ רלוונטית לי (אני גם בלי מצלמת רוורס וכאלה).

היתרון - אתה מקבל סיגנל נקי ואיכותי מאד ישירות למגבר, בלי שום המרות ועיבודים (איבודים...) סיניים בדרך.

החיסרון - יש נוחות מסויימת ביח' ראש שאתה נאלץ לוותר עליה.

לא יודע אם יתאים לך אבל עוד אופציה...

פורסם
לפני 3 שעות, V6 כתב:

אני לא מהמומחים הגדולים כאן אבל אני אגיב כי אנחנו במצב מאד מאד דומה, גם בסט אפ, בכיוונים ואפילו בבידוד לדלתות.

מה שאני עשיתי, בהכוונה של הפורום כאן, שמתי יחידת המרה מ-BT ל-RCA:  יחידת Fiio BTA 30 PRO שבעצם עוקפת את כל יחידת הראש, שגם ככה לא ככ רלוונטית לי (אני גם בלי מצלמת רוורס וכאלה).

היתרון - אתה מקבל סיגנל נקי ואיכותי מאד ישירות למגבר, בלי שום המרות ועיבודים (איבודים...) סיניים בדרך.

החיסרון - יש נוחות מסויימת ביח' ראש שאתה נאלץ לוותר עליה.

לא יודע אם יתאים לך אבל עוד אופציה...

האמת שזה נשמע ממש אחלה של פתרון ורעיון להזרמת שמע

זה ממש בדיוק מה שאני מחפש גם - פשוט לעקוף את יחידת הראש והעיבודים והאיבודים שלה 

למה הנוחות זה חיסרון? אפילו לדעתי לא צריך לוותר על יחידת הראש, היא יכולה להישאר במקומה הקבוע

המכשיר ששלחת נראה  קטן ושאני אצליח להסליק אותו במגירה מתחת לכיסה/ איזה פינה בבגאז

מה בסך הכל הנסיון שלך איתו? כמה זמן יש לך אותו? האם אתה מרגש בהבדל כלשהו באיכות מאז? 

זה נותן את האפקט ששנינו מחפשים? 

והכי חשוב, הסט אפ שלך דומה לשלי? 

כי לדעתי המכשיר מצוין ומזרים סיגנל איכותי אבל למי שאין dsp חיצוני הוא עדיין יכול לעזור? 

בגלל זה חשבתי ללכת על כיוון יותר של רדיו דיסקים/מסך מולטימדיה איכותי של קנווד או פיוניר 

כי אז אוכל לקבל אופציות עיבוד אות ממש גבוהות ואיכותיות יחסית כמו קרוס אובר הרבה יותר מדויק עם סלופ לכל קרוס וכו 

כן אני די מיושן, ומחפש להביא מוצר כמו שפעם היינו אוהבים, מכשיר איכותי שמזרים לי אודיו טוב ובאיכות עם אופציות די טובות ומורחבות סטייל dsp מובנה 

לדוגמא למסך מולטימדיה DDX5025BT הדגם הכי מטורף הישן והטוב של קנווד… עד שישנו את דעתי חחחחח

פורסם (נערך)

זה לא רק ענין של מודול BT צריך שהנגן יתמוך רזולוציה גבוהה גם כן 

אם אתה מדבר על הזרמת אודיו BT בעזרת אייפון 

אז יש לך בעיה עם האייפון ,כי הוא תומך בקודק SBC מקסימלי שהוא לא כזה איכותי 

בעוד שהקודק BT האיכותי ביותר הוא LDAC שבו אייפון לא תומך גם לא 17 

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם

^ AAC, אבל עדין לא מדובר באיכות המקסימלית האפשרית.

במקרה של אפל, להבנתי, בכדי להוציא אודיו ברזולוציה גבוהה/לוסלס צריך חיבור חוטי דרך DAC תומך.

כמובן שצריך שגם מקור המוזיקה (יוצא מנקודת הנחה ששירות הזרמה כלשהו), יהיה איכותי.

@Raziel_ta מהו? אפל מיוזיק? יש מנוי פרימיום? בדקת שמוגדר על האיכות הגבוהה ביותר, גם בשימוש בנתונים סלולריים?

יש לינק ליחידה הסינית?

יש להם כמה מכשירים שנחשבים טובים יחסית מבחינת האיכות ואפשרויות החיבור והכיוון. אבל BT זה בדר"כ לא להיט עם מרבית אם לא כל יחידות הראש למיניהן. 

הזכרתי כמה בשרשור הזה ויש עוד שרשורים רלוונטיים יחסית כמו זה ואולי גם זה. ובכל מקרה יש עוד די הרבה שרשורים שנוגעים בענייני האינטגרציה/מעבדים למיניהם. רק לחפש, והרבה מידע בענין מאת @lanosforce שפזור בפורום.

לגבי הפרדת המערכת מנגן/מקלט אחר, אתה גם תיכנס לענין מיתוג ביניהן, אם עדין תהיה מעונין באודיו ממערכת הראש הקיימת.

זה בור ללא תחתית בלי להגדיר תקציב כלשהו. וגם אחרי, אם נדבקים בשידרוגיטיס מסוג אודיוביל 😅

פורסם

איזה רכב איזה שנה?

תעלה תמונה של המסך דף הבית

ושל האפלקציה אקוליזר שלו

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם

בעיני - לפותח השרשור הייתי ממליץ לשקול אינטגרטור כזה או אחר. 

מגבר משולב DSP - הייתי שוקל אינטגרטור עם חמישה ערוצים מובנים (מונו לסאב ו4 ערוצים) ועוד יציאות חיצוניות עתידיות. 

עם כניסה אופטית ו\או BT שתומך LDAC או APTXHD 

ולהשאיר את הHU הנוכחי כמסך וכדיבורית - אולי לשלוט במכשיר DAP דרכו דרך שיקוף מסך בשביל הנוחות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
בתאריך 26.3.2026 בשעה 17:54, AUDIO KING כתב:

זה לא רק ענין של מודול BT צריך שהנגן יתמוך רזולוציה גבוהה גם כן 

אם אתה מדבר על הזרמת אודיו BT בעזרת אייפון 

אז יש לך בעיה עם האייפון ,כי הוא תומך בקודק SBC מקסימלי שהוא לא כזה איכותי 

בעוד שהקודק BT האיכותי ביותר הוא LDAC שבו אייפון לא תומך גם לא 17 

צודק לגמריי, לכן אני שוקל לא להסטרים מוזיקה כלל דרך הטלפון האישי שלי (אייפון 11) בבלוטוס 

מחפש דרך חלופית להזרמת אדיו וגם לעקיפת הHU הנוכחית (לא מקורית כמובן, בהמשך הציטות אעלה תמונות מתוכו) ראיתי שיש כל מיני סטרימרים עם יציאה ישירה למגבר וכולל אפליקציות הזרמת שמע אדיו בתוכם, אין לי בעיה נגיד כל פעם להיכנס לרכב להדליק נקודה חמה אישית עבור הזרמת מוזיקה ולתפעל מאפליקציה בטלפון או משהו בסגנון 

אפילו חשבתי פשוט להשים ברכב טלפון נטו להזרמת שמע, משהו כמו גלאקסי (אחד מאלה שיש לכל אחד במגירה בבית ששוכב סתם בלי שימוש, לפחות שיהיה לו שימוש) שיתמוך בכמה שיותר איכות שמע שיחובר בכבל או בקישורית בלוטוס גם 

בקיצור די כל האופציות פתוחות - מחפש את האחת הטובה ביותר עבורי 

מבחינת סאונד ומחיר 

כמובן שצריך להכניס גם לעניין קצת עיבוד כי מרגע שאני מתנתק לגמרי מהHU אני אהיה כנראה על אות מאוד שטחי כנראה שיצטרך כוונונים אבל אז מה? זה אומר להיכנס לעוד הוצאה של dsp גם? 

בגלל זה חשבתי אולי פשוט להביא איזה רדיו דיסק איכותי וטוב אפילו 1 din עם יכולות עיבוד, כוונון, קרוס אובר אפילו עם סלופ ראיתי דגמים, אבל בעל אות מאוד נקי למשל פיוניר מהסדרות הגבוהות 

להסליק אותו בבגאז או משהו

ובשלב הכיוונונים הסופיים להשאיר הכל על ״מקסימום״ האפשרי ואז לשלוט בעוצמת שמע רק מהנגן עצמו (נניח הטלפון הנוסף שיהיה רק ברכב)  

שזה יכול להיות טלפון גלאקסי שמשדר את הזרמת השמע בכבל או בלוטוס באיכות גבוהה ככל הניתן ותמיכה בפורמטים איכותיים 

זה רק אופציה אחת 

כן גם לי היא נראת יותר מדי ובטוח שיש רעיונות הרבה יותר טובים נוחים ואיכותיים

פשוט אין לי בעיה ללכת לקיצון הזה אם זה מה שיתן לי את הרצוי 😅

בתאריך 26.3.2026 בשעה 18:38, Tom_22 כתב:

^ AAC, אבל עדין לא מדובר באיכות המקסימלית האפשרית.

במקרה של אפל, להבנתי, בכדי להוציא אודיו ברזולוציה גבוהה/לוסלס צריך חיבור חוטי דרך DAC תומך.

כמובן שצריך שגם מקור המוזיקה (יוצא מנקודת הנחה ששירות הזרמה כלשהו), יהיה איכותי.

@Raziel_ta מהו? אפל מיוזיק? יש מנוי פרימיום? בדקת שמוגדר על האיכות הגבוהה ביותר, גם בשימוש בנתונים סלולריים?

יש לינק ליחידה הסינית?

יש להם כמה מכשירים שנחשבים טובים יחסית מבחינת האיכות ואפשרויות החיבור והכיוון. אבל BT זה בדר"כ לא להיט עם מרבית אם לא כל יחידות הראש למיניהן. 

הזכרתי כמה בשרשור הזה ויש עוד שרשורים רלוונטיים יחסית כמו זה ואולי גם זה. ובכל מקרה יש עוד די הרבה שרשורים שנוגעים בענייני האינטגרציה/מעבדים למיניהם. רק לחפש, והרבה מידע בענין מאת @lanosforce שפזור בפורום.

לגבי הפרדת המערכת מנגן/מקלט אחר, אתה גם תיכנס לענין מיתוג ביניהן, אם עדין תהיה מעונין באודיו ממערכת הראש הקיימת.

זה בור ללא תחתית בלי להגדיר תקציב כלשהו. וגם אחרי, אם נדבקים בשידרוגיטיס מסוג אודיוביל 😅

האמת הכי זוועתית 
אני כרגע משדר מיוטיוב דרך הטלפון שלי אייפון 11 שמחובר בבלוטוס לHU לא מקורית מעלי אקספרס (לגבי המכשיר מולטימדיה עצמו בהמשך הציטוט יש תמונות מתוכו לגביו אם תצטרך עוד, אוכל לפרק אותו לצלם מאחור את התווית שלו אם תרצה) 

בתגובה הנוכחית בציטוט אחד מעל שעשיתי לking audio
כתבתי שם כמה דברים שהייתי רוצה להעתיק גם לכאן לתגובתי אלייך, אם תוכל להציץ גם שם. 
צודק לגמרי, כי בעצם אני באמת לא מחפש עכשיו להתפרע עוד ולהישאב לתוך ההוצאות חחח
אבל כן מעוניין לבצע עוד כמה מהלכים חמודים סבירים בעלותם שעשויים מאוד להעלות את האיכות שמיעה ברכב 
די פתוח לשמוע לכל האופציות שעומדות בפניי שיצליחו לשפר את החוויה
וכנראה לא אהיה מעוניין במיתוג בין הHU לבין נגן המוזיקה מהסיבה שהHU שם עם המסך שלו באמת רק עבור הרוורס (בסוף בשורה תחתונה שנתיים כמעט עם המסך הזה ולא נגעתי בו מעבר לזה)
בשביל ניווט משתמש בטלפון על מתקן 
ובשביל דיבורית אם אני צריך אוותר עליה - הרבה יותר חשוב לי חווית שמע מאשר נוחות  (מה גם שבכביש מהיר שומעים אותי ממש גרוע למרות שביטלתי פיזית את המיקרופון הפנימי בHU ושמתי אחד חיצוני) 
אין לי בעיה  להביא נגן אחר יעודי נטו לשירים ברכב בלבד כי אם נגיד עם האייפון זה לא ילך

לפני 23 שעות, DRcarLEd כתב:

איזה רכב איזה שנה?

תעלה תמונה של המסך דף הבית

ושל האפלקציה אקוליזר שלו

פולקסווגן ג׳טה 2008 

העלתי פה בתגובה בהמשך שלה 

לפני 7 שעות, lanosforce כתב:

בעיני - לפותח השרשור הייתי ממליץ לשקול אינטגרטור כזה או אחר. 

מגבר משולב DSP - הייתי שוקל אינטגרטור עם חמישה ערוצים מובנים (מונו לסאב ו4 ערוצים) ועוד יציאות חיצוניות עתידיות. 

עם כניסה אופטית ו\או BT שתומך LDAC או APTXHD 

ולהשאיר את הHU הנוכחי כמסך וכדיבורית - אולי לשלוט במכשיר DAP דרכו דרך שיקוף מסך בשביל הנוחות. 

מעניין 

אם תוכל להציץ בציטוטים שלי כאן לaudio king 

ולTom_22

תודה לכל העוזרים 🙏🏻 

תמונות: 

IMG_0428.jpeg

IMG_0427.jpeg

IMG_0429.jpeg

IMG_0430.jpeg

IMG_0431.jpeg

IMG_0432.jpeg

IMG_0433.jpeg

צירפתי תמונות מהEQ והגדרות הסאונד במולטימדיה
פורסם

לדעתי הצנועה (באמת קטונתי מול כל התותחים כאן):

נראה לי שההצעות כאן הם כמה קילומטרים יותר רחוק ממה שהחבר מכוון.

הוא מחפש משהו קטן, קומפקטי, שאפשר לשלב אותו בתצורה הקיימת כבר - ז"א לא להיכנס להחלפה של מערכת ומגברים ו-DSP באלפי שקלים.

האופציה שנתתי נותנת מענה מצוין, ב-250-350 שקל הוא מחבר אודיו ברזולוציה גבוהה ישירות למגבר ושולט מהנייד על הכל.

אגב אייפון יכול להוציא פורמט AAC שהוא אמנם פחות מ-LDAC אבל באמת ספק גדול כמה מאיתנו ישימו לב להבדל במיוחד בסט אפ יחסית שהוא לא High-End.

לפות"ש הייתי ממליץ ללכת על המרה בתצורת FIIO או חברה דומה, ולעלות למדרגה הבאה. 

אגב, אם בהמשך יחליט להתקדם הלאה אז מעולה, אבל עדיף להתקדם בשלבים.

פורסם (נערך)

אם אתה שומע מוזיקה מיוטיוב שמשדר בקודק OPUS251 מומר לאחר מכן ל SBC או ל AAC שהוא הפורמט הכי איכותי של אייפון ב BT 

בהנחה שהמערכת בכלל מקבלת AAC , האיכות תהיה נמוכה בכל אופן.

המולטימדיה שלך היא מולטימדיה "תואם מקור" סינית פשוטה, איכות אתה לא תקבל ממנה.

כדי לקבל איכות גבוהה אתה צריך קובץ לוסלס ברמת מקור עם DAC איכותי 

אז מה עושים ?

זה תלוי בתקציב.

בתקציב זול מאוד 

ההצעה של V6 נשמעת טוב 

מדובר ב DAC איכותי של פיו שתומך BT ברזולוציה גבוהה כולל AAC ועד LDAC אם תרצה בעתיד 

אם אתה שומע רק יוטיוב אז OPUS251 ל AAC עם DAC איכותי כזה ישמע טוב.

אופציה נוספת איכותית יותר ,חיבור דיגיטלי מלא של הטלפון שלך 

לכניסה USB C אודיו של ה פיו , עם כבל לייטנינג ל USB C  

שם לב שמדובר בכבל שמתאים לאודיו שמעביר גם DATA ולא רק לטעינה 

אופציה נוספת רדיודיסק 1DIN 

איכותי כל שהוא.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם
לפני 7 שעות, V6 כתב:

לדעתי הצנועה (באמת קטונתי מול כל התותחים כאן):

נראה לי שההצעות כאן הם כמה קילומטרים יותר רחוק ממה שהחבר מכוון.

הוא מחפש משהו קטן, קומפקטי, שאפשר לשלב אותו בתצורה הקיימת כבר - ז"א לא להיכנס להחלפה של מערכת ומגברים ו-DSP באלפי שקלים.

האופציה שנתתי נותנת מענה מצוין, ב-250-350 שקל הוא מחבר אודיו ברזולוציה גבוהה ישירות למגבר ושולט מהנייד על הכל.

אגב אייפון יכול להוציא פורמט AAC שהוא אמנם פחות מ-LDAC אבל באמת ספק גדול כמה מאיתנו ישימו לב להבדל במיוחד בסט אפ יחסית שהוא לא High-End.

לפות"ש הייתי ממליץ ללכת על המרה בתצורת FIIO או חברה דומה, ולעלות למדרגה הבאה. 

אגב, אם בהמשך יחליט להתקדם הלאה אז מעולה, אבל עדיף להתקדם בשלבים.

הרעיון של הFIIO נשמע באמת מצוין 

אגב איפה מיקמת אותו אצלך? מניח שנשארת עם הHU במיקום שלה. 

ואיך הוא מחבר את האודיו? המוזיקה מופעלת ממנו בעצם אבל נשלט ע״י הטלפון? מאיזו אפליקציה אתה מפעיל שירים בFIIO?

אבל הבעיה עכשיו תהיה איך אדאג לעיבוד סאונד eq וכו ללא HU או dsp 

זה נותן מענה גם לזה או שאין מנוס מרכישת dsp? מקסימום אביא משומש 

לפני 7 שעות, AUDIO KING כתב:

אם אתה שומע מוזיקה מיוטיוב שמשדר בקודק OPUS251 מומר לאחר מכן ל SBC או ל AAC שהוא הפורמט הכי איכותי של אייפון ב BT 

בהנחה שהמערכת בכלל מקבלת AAC , האיכות תהיה נמוכה בכל אופן.

המולטימדיה שלך היא מולטימדיה "תואם מקור" סינית פשוטה, איכות אתה לא תקבל ממנה.

כדי לקבל איכות גבוהה אתה צריך קובץ לוסלס ברמת מקור עם DAC איכותי 

אז מה עושים ?

זה תלוי בתקציב.

בתקציב זול מאוד 

ההצעה של V6 נשמעת טוב 

מדובר ב DAC איכותי של פיו שתומך BT ברזולוציה גבוהה כולל AAC ועד LDAC אם תרצה בעתיד 

אם אתה שומע רק יוטיוב אז OPUS251 ל AAC עם DAC איכותי כזה ישמע טוב.

אופציה נוספת איכותית יותר ,חיבור דיגיטלי מלא של הטלפון שלך 

לכניסה USB C אודיו של ה פיו , עם כבל לייטנינג ל USB C  

שם לב שמדובר בכבל שמתאים לאודיו שמעביר גם DATA ולא רק לטעינה 

אופציה נוספת רדיודיסק 1DIN 

איכותי כל שהוא.

האמת אח שלא הצלחתי להבין אני עדיין חדש בפורום יחסית בתחום חחחח  מזה אומר משדר בקודק OPUS251? 

יש אפשרות לקבוע שיומר תמיד לaac?

אני לא יודע אם המערכת מקבלת aac אבל אני יכול להגיד שהיא תומכת במגוון לדעתי 

כי למשל היום אחי הגדול שיש לו galaxy ultra s22 התחבר למסך בבלוטוס והסטרים שירים מספוטיפיי ונשמע נחמד 

והיא לא בדיוק תואמת מקור המערכת 

הייתי צריך להביא שלדה חדשה לגמרי למסך הזה הוא ענק 11 אינץ 

זה הדגם שלה (צירפתי תמונה) לא יודע אם זה אומר הרבה 

אני יכול לקבל קובץ לוסלס ברמת מקור עם DAC איכותי עם אייפון? 

או שחייב להזרים מתוך FIIO וכדומה 

אופציה לא רעה להביא 1 din איכותי 

ופה בעצם אקבל גם פונקציות כוונון עיבוד וeq 

אבל זה עדיין להישאר על אייפון ואפליקציות הזרמת שמע (אני ארכוש ספוטיפיי או אפל מיוזיק) 

ולא הבנתי את האופציה האיכותית יותר 

חיבור דיגיטלי מלא של הטלפון 

על ידי כבל? 

אצלי באייפון 11 זה עדיין הכבל הישן של אייפון

לא type c 

IMG_0428.jpeg

פורסם

אם אתה שומע בעיקר שירים מיוטיוב 

יוטיוב משתמש בקודק OPUS251 זה קודק דחוס איכותי יותר מ MP3 ברמה של אותה דחיסה וסה"כ נשמע טוב 

כמובן לא ברמה אודיופילית אבל למשתמש ממוצע הוא בסדר גמור, האייפון שלך ממיר מ OPUS251 

ל- SBC שהוא הפורמט הבסיסי או לפורמט איכותי יותר AAC ,וכן ניתן להגדיר שבאייפון שהוא ימיר ל AAC 

למרות שאם המולטימדיה שלך קולטת רק SBC זה לא יעזור.

galaxy ultra s22

הוא מכשיר שמאפשר הזרמת BT איכותית יותר עד LDAC זה לא כזה משנה אבל 

כי כבר ברמת ספוטיפיי חינמי הוא מוגבל לשידור מקסימלי של MP3 ברמת 160 KBPS 

רק מנויי פרימיום מקבלים איכות גבוהה יותר.

וגם ברמת המערכת תלוי עד כמה המערכת מוגבלת בהזרמת המדיה 

וכמובן גם ברמת ה DAC הפנימי שלה לכשעצמו.

בנוגע למערכת 

אין קשר שהיא 11 אינצ מדובר במערכת סינית עם פלטפורמת חומרה TS-G5 

שמשתמשים בה כל מיניי "מותגי מדבקה" סיניים.

אם יש לך מידע עליה מעבר לתמונה זה יכול לעזור

בעיקר אם יש לה במקרה יציאה דיגיטלית אופטית או קווסאלית זה יכול לשנות הרבה.

או כניסת USB או AUX.

כן אתה יכול לשדר קובץ לוסלס מהאייפון שלך הוא פשוט יומר ל AAC שהוא פחות איכותי אם אתה משדר BT

כדי לשמור על איכות המקור אתה תצתרך חיבור חוטי.

אצלך באייפון זה יציאת לייטנינג שהיא יציאה דיגיטלית משם אתה צריך כבל "לייטנינג ל USB-C" שמעביר DATA 

ויש לך חיבור דיגיטלי מלא מהמקור {האייפון} עד ל DAC של פיו {שכולל כניסת USB-C דיגיטלית}.

נכון לא יהיה לך אופציה לעיבוד אות מתקדם 

למעשה ה DAC של פיו הוא אופציה מעולה בשילוב פרוססור לצורך העניין 

ואם לא אז ניתן לקבל מענה חלקי בצורה של אפליקציה של נגן כמו VLC לדוגמא.

בנוגע ל 1DIN 

אני לא יודע איך אתה מתכוון לשלב אותו.

פורסם

טוב, 

עברתי על כל השרשור ועל כל המידע שהצלחתי להבין כאן. 

עברתי על ההצעות של כל החברים שבאים במטרה לעזור לפותח השרשור וכל ההצעות סה"כ טובות וראויות. 

ואני מנסה לבצע "שכלול" של כל מה שאני מבין מכאן אז מאיפה מתחילים? 

קודם כל 

בעל הרכב - עושה רושם שבעל הרכב מדבר שפת סאונד.

עושה רושם שבעל הרכב מחפש מישהו שידרדר אותו - הנני כאן

הנתונים - 

ג'טה 2008 - רכב שכבר מתישן והשאלה כמה פותח השרשור מתכנן להשאר עם הרכב. 

הרכב עם בידוד אקוסטי איפה שבאמת הכי צריך - כבר יש כאן תשתית להתקנה טובה. 

יש סט קדמי - ראוי! 

יש סאב וופר 12 אינטש. 

החיתוך מרגיש לטעמי קצת גבוה מידי אבל כנראה זו מגבלה של יכולות הציוד הנוכחיות. 

יש מגבר 4 ערוצים סה"כ ראוי. 

מה המטרה (בעיני כמובן)? 

1. לקבל סיגנל יותר נקי. 

2. לקבל יכולות כוונים יותר מדוייקות וגמישות. 

3. להשאר בתקציב שפוי ככל הניתן. 

מה חסר? 

יכולות DSP שגם יביאו איתן 

א. קרוס אובר יותר חזק.

ב. יכולות טיימינג.

ג. יכולות EQ יותר גמישות.

ד. יכולות סטרימינג או לסירוגין יכולות ישירות לתמיכה באפליקציות סטרימינג. 

לאיזה כוון הייתי הולך (אני באופן אישי לו הייתי שם את עצמי בנעלי בעל הרכב) 

כוון ראשון - ההכי שפוי בעיני - וגם - ההכי נוח מכולם. 

יחידת ראש סינית שהינה מותג עם יכולות DSP מתקדמות יותר - זהו! 

אני חושב על מותגים כמו JOYING או כמו סדרת העל של MEKEDE - DUDUAUDIO או TEYES 

ליחידות הראש האלו יש DSP שמאפשר את כל אותן יכולות (רק לוודא בבקשה! שהן גם חלות על יציאות הRCA למגבר אחרת האופציה הזו נפסלה

ובמקביל ניתן להתקין עליהן כל אפליקציית סטרימינג או שיקוף מהטלפון - הרווח העיקרי כאן הוא סטרימינג ישיר מהיחידה ויכולות DSP. 

זו לדעתי האופציה הכי זולה, הכי נוחה והכי משתלמת.

לשמור את יחידת הראש הנוכחית ליום מכירת הרכב.

האופציה השניה - אינטגרטור שתומך בריבוי מקורות או דילוג אוטומטי + נגן חיצוני

יותר יקרה אבל אופציה שתכלול את כל היכולות יחד.

מותגים כמו מוסקוני סדרות פיקו או ONE, אודיסון פורזה, הליקס M DSP, ESX או MUSWAY וכך הלאה + נגן חיצוני במחיר סביר כמו FIIO M21 שגם יכול להטען בו זמנית 

ולשמר את הHU הנוכחי רק עבור שיחות, מצלמת רוורס, ניווט וכך הלאה - כאשר הנגן החיצוני מנגן - באופן אוטומטי האינטגרטור עובר אליו. 

וכמובן להתקין כך שביום מכירת הרכב ניתן יהיה לפרק את החלקים היקרים ולהעבירם לרכב הבא - שוב זה רכב שמתקרב כבר ל20 שנה. 

לגבי שיתוף רשת - 

לא בעיה יש לנושא מלא אוטומציה שניתן לבצע כמו MACRODROID - שברגע שהטלפון מתחבר לBT של הHU ברכב הוא יפעיל אוטומטית נקודה חמה והנגן באופן אוטומטי יתחבר אליה. 

ברגע שיש ניתוק מהBT של הרכב הטלפון יכבה את הנקודה החמה. 

אפשר להתקין כרטיס סים ברכב. 

לא בעיה. 

ההבנה שלי לסיכום 

פותח השרשור דווקא מדבר שפת סאונד, אני חושב שהוא לא מחפש תלאי על תפר אלא פתרון סולידי ונוח - דווקא הייתי כן ממליץ להתאמץ כאן קצת כלכלית לאינטגרציה או פשוט יחידת ראש טובה יותר מלחתכילה שהיא כן מבוססת אנדרואיד. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 7 שעות, Raziel_ta כתב:

הרעיון של הFIIO נשמע באמת מצוין 

אגב איפה מיקמת אותו אצלך? מניח שנשארת עם הHU במיקום שלה. 

ואיך הוא מחבר את האודיו? המוזיקה מופעלת ממנו בעצם אבל נשלט ע״י הטלפון? מאיזו אפליקציה אתה מפעיל שירים בFIIO?

אצלי הוא ממוקם מאחורה ליד המגבר. 

אני עם פאג׳רו 2012. 

סט קומפוננט קדמי מורל טמפו אולטרא 602 6.5 אינץ. 

איטום ובידוד בדלתות של stp. 

מגבר alpine a32f. 

השארתי את המערכת המקורית, אני אוהב את הלוק המקורי ומעדיף את זה על פני מסך סיני. 

מפעיל על ידי ספוטיפיי פרימיום. מנגן ב-320kbps. (לא הרגשתי הבדל עם לוסלס ובכל מקרה משודר AAC). 

מתכנן להוסיף סאב עם תיבה בבניה עצמית, HELIX 6.5 IK6W. 

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, AUDIO KING כתב:

אם אתה שומע בעיקר שירים מיוטיוב 

יוטיוב משתמש בקודק OPUS251 זה קודק דחוס איכותי יותר מ MP3 ברמה של אותה דחיסה וסה"כ נשמע טוב 

כמובן לא ברמה אודיופילית אבל למשתמש ממוצע הוא בסדר גמור, האייפון שלך ממיר מ OPUS251 

ל- SBC שהוא הפורמט הבסיסי או לפורמט איכותי יותר AAC ,וכן ניתן להגדיר שבאייפון שהוא ימיר ל AAC 

למרות שאם המולטימדיה שלך קולטת רק SBC זה לא יעזור.

galaxy ultra s22

הוא מכשיר שמאפשר הזרמת BT איכותית יותר עד LDAC זה לא כזה משנה אבל 

כי כבר ברמת ספוטיפיי חינמי הוא מוגבל לשידור מקסימלי של MP3 ברמת 160 KBPS 

רק מנויי פרימיום מקבלים איכות גבוהה יותר.

וגם ברמת המערכת תלוי עד כמה המערכת מוגבלת בהזרמת המדיה 

וכמובן גם ברמת ה DAC הפנימי שלה לכשעצמו.

בנוגע למערכת 

אין קשר שהיא 11 אינצ מדובר במערכת סינית עם פלטפורמת חומרה TS-G5 

שמשתמשים בה כל מיניי "מותגי מדבקה" סיניים.

אם יש לך מידע עליה מעבר לתמונה זה יכול לעזור

בעיקר אם יש לה במקרה יציאה דיגיטלית אופטית או קווסאלית זה יכול לשנות הרבה.

או כניסת USB או AUX.

כן אתה יכול לשדר קובץ לוסלס מהאייפון שלך הוא פשוט יומר ל AAC שהוא פחות איכותי אם אתה משדר BT

כדי לשמור על איכות המקור אתה תצתרך חיבור חוטי.

אצלך באייפון זה יציאת לייטנינג שהיא יציאה דיגיטלית משם אתה צריך כבל "לייטנינג ל USB-C" שמעביר DATA 

ויש לך חיבור דיגיטלי מלא מהמקור {האייפון} עד ל DAC של פיו {שכולל כניסת USB-C דיגיטלית}.

נכון לא יהיה לך אופציה לעיבוד אות מתקדם 

למעשה ה DAC של פיו הוא אופציה מעולה בשילוב פרוססור לצורך העניין 

ואם לא אז ניתן לקבל מענה חלקי בצורה של אפליקציה של נגן כמו VLC לדוגמא.

בנוגע ל 1DIN 

אני לא יודע איך אתה מתכוון לשלב אותו.

עדכון קל - בנתיים כבר לא דרך יוטיוב, הHU עם אנדרואיד אז נרשמתי בנתיים מנוי לTIDAL יש נסיון של חודש נראה איך זה והורדתי ישרות לHU

נחמד עד כה יש להם ספקטרום מעניין בקבצים 

עדיין לא מצאתי את שאהבה נפשי 

אז ממשיך לנסות להבין איזה חבר ידרדר אותי לאיזה ציוד שיוכל לעזור לי לדייק קצת יותר 

לultra s22 של האח יש מנוי ספוטיפיי פרימיום (מסתבר אותו טווח מחיר בערך לTIDAL)

לגביי המערכת פירקתי מאחורה לצערי אין תווית רשמית אבל צילמתי מה שיש (מצורף בסוף התגובה)

נראה שאין לה איזושהי יציאה לדיגיטל/אופטיקה

אבל כן יש לי כניסת USB

וAUX אפשר להוסיף יש שם יציאות R/L בrca לזה 

בהמשך אחפש להבין לעומק את הדרך הטובה והעדיפה ביותר לשדר סורס 

אבל כנראה שכן זה יהיה בכבל לדאק ומשם לפרוססור (מתחיל להתדרדר)

אני יורד מה1 din 

מבין שזה אפשרי אבל רעיון גרוע שלא יתן לי הרבה מענה וגם חבל אם כבר להוציא כסף לפחות לקחת אותו הלאה לרכב הבא 

תודה   

לפני 16 שעות, lanosforce כתב:

טוב, 

עברתי על כל השרשור ועל כל המידע שהצלחתי להבין כאן. 

עברתי על ההצעות של כל החברים שבאים במטרה לעזור לפותח השרשור וכל ההצעות סה"כ טובות וראויות. 

ואני מנסה לבצע "שכלול" של כל מה שאני מבין מכאן אז מאיפה מתחילים? 

קודם כל 

בעל הרכב - עושה רושם שבעל הרכב מדבר שפת סאונד.

כלי רכב

עושה רושם שבעל הרכב מחפש מישהו שידרדר אותו - הנני כאן

הנתונים - 

ג'טה 2008 - רכב שכבר מתישן והשאלה כמה פותח השרשור מתכנן להשאר עם הרכב. 

הרכב עם בידוד אקוסטי איפה שבאמת הכי צריך - כבר יש כאן תשתית להתקנה טובה. 

יש סט קדמי - ראוי! 

יש סאב וופר 12 אינטש. 

החיתוך מרגיש לטעמי קצת גבוה מידי אבל כנראה זו מגבלה של יכולות הציוד הנוכחיות. 

יש מגבר 4 ערוצים סה"כ ראוי. 

מה המטרה (בעיני כמובן)? 

1. לקבל סיגנל יותר נקי. 

2. לקבל יכולות כוונים יותר מדוייקות וגמישות. 

3. להשאר בתקציב שפוי ככל הניתן. 

מה חסר? 

יכולות DSP שגם יביאו איתן 

א. קרוס אובר יותר חזק.

ב. יכולות טיימינג.

ג. יכולות EQ יותר גמישות.

ד. יכולות סטרימינג או לסירוגין יכולות ישירות לתמיכה באפליקציות סטרימינג. 

לאיזה כוון הייתי הולך (אני באופן אישי לו הייתי שם את עצמי בנעלי בעל הרכב) 

כלי רכב

כוון ראשון - ההכי שפוי בעיני - וגם - ההכי נוח מכולם. 

יחידת ראש סינית שהינה מותג עם יכולות DSP מתקדמות יותר - זהו! 

אני חושב על מותגים כמו JOYING או כמו סדרת העל של MEKEDE - DUDUAUDIO או TEYES 

ליחידות הראש האלו יש DSP שמאפשר את כל אותן יכולות (רק לוודא בבקשה! שהן גם חלות על יציאות הRCA למגבר אחרת האופציה הזו נפסלה

ובמקביל ניתן להתקין עליהן כל אפליקציית סטרימינג או שיקוף מהטלפון - הרווח העיקרי כאן הוא סטרימינג ישיר מהיחידה ויכולות DSP. 

זו לדעתי האופציה הכי זולה, הכי נוחה והכי משתלמת.

לשמור את יחידת הראש הנוכחית ליום מכירת הרכב.

האופציה השניה - אינטגרטור שתומך בריבוי מקורות או דילוג אוטומטי + נגן חיצוני

יותר יקרה אבל אופציה שתכלול את כל היכולות יחד.

מותגים כמו מוסקוני סדרות פיקו או ONE, אודיסון פורזה, הליקס M DSP, ESX או MUSWAY וכך הלאה + נגן חיצוני במחיר סביר כמו FIIO M21 שגם יכול להטען בו זמנית 

ולשמר את הHU הנוכחי רק עבור שיחות, מצלמת רוורס, ניווט וכך הלאה - כאשר הנגן החיצוני מנגן - באופן אוטומטי האינטגרטור עובר אליו. 

וכמובן להתקין כך שביום מכירת הרכב ניתן יהיה לפרק את החלקים היקרים ולהעבירם לרכב הבא - שוב זה רכב שמתקרב כבר ל20 שנה. 

כלי רכב

לגבי שיתוף רשת - 

לא בעיה יש לנושא מלא אוטומציה שניתן לבצע כמו MACRODROID - שברגע שהטלפון מתחבר לBT של הHU ברכב הוא יפעיל אוטומטית נקודה חמה והנגן באופן אוטומטי יתחבר אליה. 

ברגע שיש ניתוק מהBT של הרכב הטלפון יכבה את הנקודה החמה. 

אפשר להתקין כרטיס סים ברכב. 

לא בעיה. 

ההבנה שלי לסיכום 

פותח השרשור דווקא מדבר שפת סאונד, אני חושב שהוא לא מחפש תלאי על תפר אלא פתרון סולידי ונוח - דווקא הייתי כן ממליץ להתאמץ כאן קצת כלכלית לאינטגרציה או פשוט יחידת ראש טובה יותר מלחתכילה שהיא כן מבוססת אנדרואיד. 

חחחחחח אז אתה החבר המדרדר

אהלן חבר 

הג׳טה אני נשאר איתה עד שהיא נרדמת לי בידיים מקווה בשבילה שזה יהיה בנשיקה 

כן כנראה שהציוד מגבלה רצינית.. tidal בקושי דגדג שם

לגבי האופציה הראשונה - 

להביא יחידת ראש סינית או אפילו נניח תדרדר אותי עם סלופים ונלך על משהו חבלז  

ברכב הבא אני לא יודע אם היא תתאים

וכמה באמת זה מספיק בשביל לתת את הכניסה הזו שאני רוצה לסאונד ?

נשמור בנתיים את האופציה בצד אולי נחזור אליה

לגבי האופציה השניה - #התחלנו

כן באמת הרעיון זה לפרק ולהישאר עם הציוד לרכב הבא, לא חושב שאפשר להתפשר על סאונד מתישהו גם בעתיד 

האינטגרטור שאתה מדבר עליו זה כזה גם שמשולב בו dsp מובנה? 

כדי שאבין, מבחינת סכמה זה בעצם:

סורס (סביר להניח הטלפון) משדר בכבל לאינטגרטור שם הוא עובר בנוסף גם עיבוד, משם להגברת הערוצים הרצויים, ומהגברה לרמקולים הבנתי נכון ? 

כמה ערוצים יש לאינטגרטור שאתה ממליץ

ואיך בעצם קורה המעבר בין הסטרמת שמע בסורס לבין דיבורית של הHU ברכב כשיחה נכנסת?

לגבי שיתוף רשת - 

לא הבנתי בדיוק מזה אומר והמטרה של זה (זה מה ששאלתי על המעבר בטלפון בין שיחה להזרמת שמע?)

ואיך זה עובד  

הרי ברגע שהrca של הHU לא מחובר לכל העסק וגם החיווט המקורי של הרמקולים קיבל טיפול מעקפים עד למגבר  

מה אולי במקום ניתוח מעקף לעשות התעלקות?

זה לא התיישב לי עד הסוף המעבר 

לסיכום דורדרתי

אני רוצה לשדר לדאק וגם לפרסס את הסאונד

איך עושים את זה בצורה הכי טובה כלכלית ובאמת מספקת

כי כואב לי סט של פוקאל שנשמע כמו ווגה גרמני  

לפני 16 שעות, V6 כתב:

אצלי הוא ממוקם מאחורה ליד המגבר. 

אני עם פאג׳רו 2012. 

סט קומפוננט קדמי מורל טמפו אולטרא 602 6.5 אינץ. 

איטום ובידוד בדלתות של stp. 

מגבר alpine a32f. 

השארתי את המערכת המקורית, אני אוהב את הלוק המקורי ומעדיף את זה על פני מסך סיני. 

מפעיל על ידי ספוטיפיי פרימיום. מנגן ב-320kbps. (לא הרגשתי הבדל עם לוסלס ובכל מקרה משודר AAC). 

מתכנן להוסיף סאב עם תיבה בבניה עצמית, HELIX 6.5 IK6W. 

באמת ואתה אוהב את זה ככה בלי שום עיבוד? 

או שפספסתי את הdsp שלך 

ואחרי הכל אתה אומר שאתה משדר AAC שזה בעצם דרך הBT באייפון? 

מעניין איך הסאונד שלך ברכב 

תמונות וסרטון של קצת משחק בציוד מעפן: 

( כן גם אני לא האמנתי שאשכרה יש אפוקליפסה בtidal😂

תודה על המענה חברים

IMG_0438.jpeg

IMG_0437.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...