Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לחוות דעתכם לבדיקה המצורפת,כמו שצייתי בכותרת מדובר בסוזוקי ויטרה 2021,יד ראשונה ליסינג,היד הנוכחית פרטי,נהגתי על הרכב ובסך הכללי מאוד נהניתי,הרגיש לי שהכל זורם חלק,בבדיקה יש את העניין של

ניקוי מערכת השמן שמטריד אותי,שאלתי את הבוחן אם זה נקרא בוצה במנוע,הוא אמר שכן,מבחינת המחיר המוכר גמיש ב5% בערך,מה העלות של ניקוי מערכת השמן,והאם זה באמת קריטי בהתחשב בבדיקה לדעתכם.

חשוב לציין שהבעלים החליף את כל יחידת הטורבו לפני כמה חודשים,ויש כמובן חשבונית של הטיפול,המוכר התנהג ביושרה ושקיפות בכל התהליך.

בדיקת רכב 6.3.26.jpeg

החלפת טורבו.jpeg

1.jpeg

2.jpeg

3.jpeg

פורסם

צריך שמוסך יבדוק כדי לדעת אם זה לא כסת"ח, ואם במוסך יחשבו שצריך לנקות את מערכת השמן הם גם ינקבו במחיר.

בדוק המצאותן של כריות אוויר - החלפת השמשה הקדמית מעידה על כך שיש סיכוי שהן נפתחו.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 7 שעות, zvit כתב:

צריך שמוסך יבדוק כדי לדעת אם זה לא כסת"ח, ואם במוסך יחשבו שצריך לנקות את מערכת השמן הם גם ינקבו במחיר.

בדוק המצאותן של כריות אוויר - החלפת השמשה הקדמית מעידה על כך שיש סיכוי שהן נפתחו.

אם לא הוחלפו כנפיים / מכסה מנוע, הסיכוי שמדובר בתאונה משמעותית אינו גדול, ומרבית הסיכויים שדו"ח סליקה יחשוף שלא היה כלום. 

אפשר לשאול את בעל הרכב לפשר החלפת השמשה. 

ברכב שלי הוחלפה שמשה אחרי שפתאום הופיע סדק ללא כל סימן פגיעה. 

לפני 5 שעות, boazc כתב:

לברוח 

ממש לא. 

מהדוח לא עולה שום דבר מהותי שבגללו צריך לברוח מהרכב. 

צריך לבדוק את סימני השאלה ולקבל החלטה מושכלת ולא היסטרית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

טורבו שהוחלף, ניקוי מערכת שמן שבוצע עם החלפת הטורבו ועדיין מופיעה הערה לנקות מערכת שמן, בוצה במנוע והערה של המוסך לצמצם את מרווח הטיפולים לכל 10.000 ק"מ אלו סימנים לא טובים.

כשיש ירידה בלחץ שמן, טורבו הוא הראשון שהולך, מכיוון שהוחלף ממש לא מזמן אי אפשר לדעת האם לא נגרמו נזקים אחרים. יכול להיות שהרכב לא טופל כנדרש או שאולי טופל במרווחים שהיצרן קבע אבל לא בשמנים ומסננים הנכונים או שאולי אופי השימוש ברכב היה מחייב טיפולים תכופים יותר.

בגלל העניין הזה הייתי מחפש רכב אחר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם

ממש מחלוקת הפוסקים בין הדעות המגוונות פה:),קודם כל מעריך מאוד את המידע שאתם נותנים לי,ואת כל הכיוונים.למרות שאין לי ידע טכני רחב,העניין של החלפת טורבו כל כך מוקדם,וההערה של הבוחן על עניין

ניקוי מערכת השמן,זה הדבר המהותי מבחינתי שאמרתי לעצמי שאני יעשה שיעורי בית בנושא.

פורסם

כמו שכתבתי ההנחה שלי זה בלל הבוצה נסתמה חלקית רשתית יניקת שמן או צינורית אספקת שמן לטורבו,  לחץ השמן ירד אבל עדיין לא לרמה שמדליקה נורה. 

נסעו ככה תקופה, בגלל העדר שימון מספיק הלך הטורבו. הטורבו הוחלף, ניקו מה שניקו, חלק לא ניקו, אין לדעת אם לא נגרם נזק למנוע בגלל נסיעה במצב הרעבת שמן. הייתי מוותר על הרכב הזה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 6.3.2026 בשעה 14:30, mazda2011 כתב:

אשמח לחוות דעתכם לבדיקה המצורפת,כמו שצייתי בכותרת מדובר בסוזוקי ויטרה 2021,יד ראשונה ליסינג,היד הנוכחית פרטי,נהגתי על הרכב ובסך הכללי מאוד נהניתי,הרגיש לי שהכל זורם חלק,

האם בידי המוכר היסטוריית טיפולים מלאה מ 2021 ?

האם דילג או איחר בטיפולים ?

כל כמה זמן (לפי היבואן) הרכב צריך לבצע טיפול ? (שנים\ק"מ)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 29 דקות, איציק נ. כתב:

כל כמה זמן (לפי היבואן) הרכב צריך לבצע טיפול ? (שנים\ק"מ

20.000 ק"מ או שנה בתנאי שימוש רגילים, 7500 ק"מ או חצי שנה בתנאי שימוש קשים.

כמו שכתבתי מקודם, אני מניח שהרכב נסע בתאנים קשים כמו למשל פקקים ותנועה איטית וטופל כל 20 אלף ק"מ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

האם בידי המוכר היסטוריית טיפולים מלאה מ 2021 ?

האם דילג או איחר בטיפולים ?

כל כמה זמן (לפי היבואן) הרכב צריך לבצע טיפול ? (שנים\ק"מ)

שלחו לי את היסטוריית הטיפולים של הליסינג.וטיפולים שעשו שהרכב היה אצלם מאז הרכישה,עשו טיפולים במרווח של 15k ק"מ(אחרי שקנו מהליסינג).

היסטוריית טיפולים ליסינג.jpeg

פורסם

2 טיפולים נעשו בטווח של 20,000-22,000 ק"מ, לא "להיט" בכלל.

מאחר ולא מדובר ברכב נדיר (אומנם רוב מה שיש בלוח זה מזבלות עם ק"מ עתק) עדיין יש פה ושם מכוניות עם ק"מ נמוך (במחיר מעט יותר גבוהה) ולדעתי זה שווה את הפרמיה.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עידכון-לא התעצלתי ועל הבוקר הלכתי שוב למכון הבדיקה(המרכזי פתח תקווה)לדבר עם הבוחן אחד על אחד בנחת,שאני מפוקס בנושא הספציפי הזה,הדעה שלו שזה סוג של הימור,הנושא של טיפול פלישינג(ניקוי מערכת שימון)זה לא תמיד מבטיח הצלחה,יכול להיות שיצליח,יכול להיות שאבלה במוסכים בלי סוף עם הוצאות בלתי פוסקות,שידר לי בין השורות בבירור להתקדם לרכב הבא,ולקנות ללא שום לחץ וברגוע,וכפרת עוונות על ה750 ש"ח של הבדיקה.

תודה לכם על היעוץ,מעריך מאוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא בקיא בסוגיה אבל על פניו נראה שהמוכר לא מתמחר נכון את הסוגיות שעלו בבדיקה.

יותר מידי עניינים למכירה במחיר קרוב למחירון.

יש מצב שימצא קונה פחות קפדן.

בתאריך 7.3.2026 בשעה 01:16, Buki כתב:

הערה של המוסך לצמצם את מרווח הטיפולים לכל 10.000 ק"מ אלו סימנים לא טובים.

יכול להיות שזו המלצה קבועה של המוסך לכל רכבי טורבו. כך נוהג המוסכניק שלי. אני לא יודע אם כותב זאת אבל זו המדיניות אצלו.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...