Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בן 12 כמעט, 44K ק"מ אמנם כי היה שייך למבוגר שיהיה בריא, אוכל כחצי ליטר שמן או קצת יותר כל 5K ק"מ.

מאמין שאם היה מדובר ב 100K ק"מ או יותר הרכב היה שותה הרבה יותר שמן.

בעבר היה חוסר של נוזל קירור, היום כבר לא. ליתר בטחון משאיר ברכב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 33 דקות, yohai71 כתב:

כמה זקנים הרכבים שלכם שאתם מרגישים מחויבים להסתובב עם נוזל קירור, שמן, כלי עבודה וכו' בתא המטען?

האוטו חדש חדש..

אבל מתוך איזה הרגל או חשש נהגתי לשים באוטו המון דברים. 

תכלס, יכול לנסוע עם אוטו ריק. 

נוסע מחוץ לעיר לעבודה, אז כן דואג להיתקע חלילה. פעם החלפתי גלגל באמצע הדרך בין דימונה לבאר שבע. 

לפני 18 דקות, גולדן191 כתב:

אתה לא סוחב משהו מיותר באוטו. זה גם לא משמעותי מבחינת המשקל.

ולשאלה קודם, הגיל הממוצע של רכב בארץ זה בערך 6-7 שנים.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

^

נו, אז אין סיבה. גלגל רזרבי זה ברור, אבל כל השאר?

לפני 20 דקות, גולדן191 כתב:

בן 12 כמעט, 44K ק"מ אמנם כי היה שייך למבוגר שיהיה בריא, אוכל כחצי ליטר שמן או קצת יותר כל 5K ק"מ.

מאמין שאם היה מדובר ב 100K ק"מ או יותר הרכב היה שותה הרבה יותר שמן.

נו, ואתה מוסיף שמן באמצע הדרך או בבית? כנ"ל לגבי נוזל הקירור - אם הבעיה הייתה מזמן ועושה רושם שעכשיו יציב, אין טעם בכל זה.

הדברים היחידים שבאמת צריך זה גלגל רזרבי (או ערכת ניפוח) ואולי בוסטר התנעה, למקרה ומצבר קרס (מגיל מסוים, דווקא זה יכול להשבית רכב באמצע הדרך יותר מכל דבר אחר). כל השאר? אתם מטפלים ליד הבית, לא צריך להיסחב עם זה.

שיהיה ברור, אני האחרון לשפוט מי שזה עושה לו טוב ו\או מרגיע אותו, אבל זה עניין פסיכולוגי, לא הכרחי.

* למען הסר ספק, אני לא מכליל כאן רכבים עם בעיות כרוניות שהבעלים יודעים עליהן, ושיכולות לקרות כל רגע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, yohai71 כתב:

נו, ואתה מוסיף שמן באמצע הדרך או בבית? כנ"ל לגבי נוזל הקירור - אם הבעיה הייתה מזמן ועושה רושם שעכשיו יציב, אין טעם בכל זה.

לגבי נוזל קירור אתה צודק, אני יכול להפחית מליטר לחצי ליטר

שמן, אם אתקע ביום שבת 100 ק"מ מהבית אני חייב שיהיה לי לפחות חצי ליטר שמן ליתר בטחון..

מפתח רטיטה כי ממש קשה יחסית להסיר את הגוז'ונים אחרי שהפנצ'ריה סוגרת עם מפתח רטיטה על הרמה הכי גבוהה כנראה,

ויש משהו שנשאר מהבעלים הקודם, איזשהו מנפח גלגלים ידני, אצלם אח"כ, אף פעם לא הבנתי מה זה, גם אפשר להעלאות הביתה

סער, מסכים, המשקל זניח סה"כ. זה לא שיש לי מפתח רטיטה + אימפקט רגיל + שמן 5 ליטר בבגאז' + נוזל מגבים 4 ליטר. בעבר היה (למעט הרטיטה שזה חדש אצלי) , הבנתי שזה לא הגיוני להיסחב עם זה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, yohai71 כתב:

כמה זקנים הרכבים שלכם שאתם מרגישים מחויבים להסתובב עם נוזל קירור, שמן, כלי עבודה וכו' בתא המטען? 

לפחות אצל חלק מהמגיבים, זה לא עניין של רכב ישן אלא שיקול פשוט של שטח אחסון פנוי בבית מול תדירות השימוש.

אצלי למשל אין הרבה מקום בדירה, לכן כל הדברים של האוטו מאוחסנים בתוך ארגז פלסטיק בבגאז'. כשצריך להוביל משהו גדול או לאסוף אורחים משדה התעופה, אני מוציא אותו באופן זמני ותא המטען מתפנה. הבוסטר נמצא קבוע במגירה מתחת למושב הנוסע. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם לא לא עניין של שטח אחסון בבית, וגם לא עניין של רכב ישן.

יש לי באוטו קבוע משהו כמו 20-30 קילו דברים שונים - ג'יק הידרוולי, בוסטר, כבלים, רצעות קשירה, מחשב לסריקת תקלות, מגוון כלי עבודה, קומפרסור, שקית עם כפפות מכונאים, מעיל, תאורת פלורסנט ניידת, פנס ראש,  כמה חולצות ספייר, ועוד מלא דברים.

דווקא נוזלים כמו שמן ונוזל קירור אני לא מחזיק באוטו. 

אותו סט בדיוק ישב באוטו כשהאוטו היה חדש. 

נוח לי כשזה שם, בחלק מהדברים אני משתמש יותר בחלק פחות.

אז בסדר זה מוסיף 1% לצריכת דלק. לא כזה קריטי. 

פורסם
לפני שעה, yohai71 כתב:

האוטו הכי חדש שהיה בבעלותי היה בן שנתיים וחצי (היום הוא בר מצווה, קורולה 2013), ומהיום הראשון שהוא היה אצלי, יש בתא המטען ליטר מים מזוקקים וקצת פחות מליטר שמן שנשאר אחרי החלפה (מיכל של 5 ליטר).

גם אם מחר אקנה אוטו חדש מהניילונים, יהיו בו ליטר מים וליטר שמן.

למה? לא יודע... גם אם אין בזה צורך, בטח שלא מזיק, ולא תופס מקום ומשקל.

יש הרגלים שקשה לשנות, ובראייה של "עלות תועלת", גם לא תמיד צריך, אפילו אם נדמה שכן.

השירשור הזה עשה לי חשק לבדוק כמה שוקל הציוד הקבוע שיש לי בג'ימני, ולחזור עם דיווחים.

תישארו, יהיה שמח.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 1 דקה, שביט כתב:

גם אם מחר אקנה אוטו חדש מהניילונים, יהיו בו ליטר מים וליטר שמן.

גם אצלי מהיום הראשון, נוזל קירור (לא מים) תקן יצרן (G12+) וליטר שמן בתקן יצרן. 
האמת, אני חושב שצריך כבר לרענן, כי המיכלים האלה אמנם סגורים אבל כבר בני כמה שנים 🥹

הכל בנרתיק קטן ומאובטח עם velcro לדופן תא המטען .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, yohai71 כתב:

לא שאלה של גיל.

אף פעם לא ניקבת קרטר או רדיאטור?

• מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@Buki אתה לא דוגמה. אני לא יודע במה אתה עוסק, אבל אני מבין שאתה איש טכני שנודד בכל קצווי הארץ ברכב מסחרי שבע קילומטרים. הגיוני שתהיה מצוייד בהתאם. @Night Driver אני לא אעזור לאף אחד עם יותר מבוסטר התנעה, אז אין לי סיבה לסחוב ארגז כלים. ממילא 99% מהקילומטראז׳ שלי הוא ברדיוס 20 ק״מ מהבית.

וכפי שכבר כתבתי - המשקל אולי זניח, הנפח לא. במיוחד ברכבים עם בגאז׳ קטן-בינוני.ארגז הפלסטיק שהזכרתי היה תופס לי איזה חצי בגאז׳ ברכבים משפחתיים. חבל על 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, zaf כתב:

נוזל קירור (לא מים)
המיכלים האלה אמנם סגורים אבל כבר בני כמה שנים 

הכל בנרתיק קטן 

צודק... בג'ימני זה נוזל קירור. בקורולה נדמה לי שזה מים מזוקקים 🤔 צריך להחליף 🥴

ותיקון, האוטו בת מצווה 😆 שנה הבאה נעשה לו בר מצווה (שש וחצי מחר יומולדת).

השמן אף פעם לא בן יותר משנה. בכל טיפול, הליטר שהיה מוחלף בליטר מהשמן "החדש" שנקנה.

בקורולה הבקבוקים יושבים באמבטייה של הספייר ולא תופסים מקום. בג'ימני הם באחד מתוך שני תיקי הכלים . 

ואם לענות על השאלה המקורית של השירשור, באוטו חדש אין כמעט צורך להחזיק ציוד קבוע, 

מעבר לציוד החירום הנדרש, בין אם זה מתוך חיסכון בדלק (זניח) ובין אם זה חיסכון במקום והרגשה של  "נעים ומסודר פה".

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הכי חשוב, בכלל לא לדאוג לרכב אלא לדאוג לנוסעים!

אם יש לך כלים או ציוד שניתן לסדר איתו תקלה ברכב, זה נחמד.

אבל חיי אדם יותר חשובים.

תמיד להביא הרבה מים לשתיה, ולבוש מתאים לעונה. מעיל, או כובע שמש.

תמיד לדמיין מצב שצריך לנטוש את הרכב ולהמשיך ברגל, בשל תקלה ברכב או תקלה בכביש, כמו חסימה או פקק שייקח שעות רבות בגלל אירוע חריג.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...