Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, 

אני אישית לא בחור של מכוניות, אז אשמח לקצת עזרה מהאנשים פה שמבינים יותר :)

אני בתהליך קנייה של קאדילק CTS 2015 2L וכיאה לקחתי את הרכב למכון בדיקה לקבל סיכום. אחרי בדיקה מקיפה קיבלתי את המסמך שצירפתי ונכנסתי לפגישה עם מי שבדק את הרכב.

חשוב לציין שהמצבר ידוע כמת וזה כמובן עלה בבדיקה כהרבה תקלות חשמל שנבעו ממתח נמוך, אבל חוץ מזה דיברנו על שני הסעיפים שמוקפים בתמונה - בולמי זעזועים ורעידות בבלימה בגלל שחיקה.

אחרי שדיברנו יצאתי וחזרתי לסוחר ממנו אני רוצה לקנות את הרכב, וסיכמתי שנסתכל עליו שוב בשני לאחר שהמצבר יוחלף.

מפה יש לי שתי שאלות - 

1. דיברתי על התקלות שהוקפו עם הסוחר והוא אמר לי שחוץ מהמצבר כל מה שהוא יכול לעשות זה לספק הנחה שיש לסוחרים על החלקים לטיפול ברכב. אני אישית לא שמעתי על זה מעולם (מצד שני אני לא מומחה רכב) אז האם זה משהו שמישהו פה מכיר? או שהוא מנסה להתחמק ושיש פה משהו חשוד?

2. הדברים האחרים שמצוינים כ"לא תקינים" הם סבירים לגיל של הרכב? השיחה עם מי שבדק הייתה די מעמיקה אז זה גורם לי לחשוב שרואים את זה הרבה ואולי רושמים את זה כדי לצאת מאחריות.

אם למישהו פה יש פיסות ידע לשתף איתי מאוד אודה על העזרה :) האוטו כן נראה פגז ומתנהג כמו סירת יוקרה, והמחיר (57,000 שח) הוא מתחת למחירון. מה דעתכם?

WhatsApp Image 2025-10-17 at 17.58.11_11b52b8a.jpg

פורסם

על פניו נראה שמדובר ברכב מוזנח ולו רק בשל הבולמים והבלמים. 

הרשימה לא קצרה, אם אתה מאוד מעוניין ברכב, תוכל לגשת למוסך שאתה סומך עליו ושאין לו כל קשר לסוחר, ולקבל הצעת מחיר. 

כנראה שלאחר מכן תבין שמחיר הרכב האמיתי לאחר יישור קו רחוק מאוד מהמחירון אבל לכיוון השני. 

פורסם

אתה לא בחור של מכוניות
אתה קונה רכב שהוא בור ללא תחתית
אתה קונה אותו מסוחר

מה בדיוק אתה מצפה שיגדו לך פה?
אתה עושה את כל הטעויות האפשריות, אבל שיהיה בהצלחה

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כסת"ח רגיל לחלוטין לרכב בן 10.

בגילאים כאלה יהיה לך קשה לצאת עם דוח נקי ממכון בדיקה - ועוד יותר קשה להבין מה באמת מצב הרכב (רמז: ייתכן ומוסך מורשה יעזור לך יותר בהבנה של המצב).

כמה קמ יש לרכב ? מצבו הכללי טוב ? (חיצונית  פנימית, תא מנוע)

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, איציק נ. כתב:

כסת"ח רגיל לחלוטין לרכב בן 10.

בגילאים כאלה יהיה לך קשה לצאת עם דוח נקי ממכון בדיקה - ועוד יותר קשה להבין מה באמת מצב הרכב (רמז: ייתכן ומוסך מורשה יעזור לך יותר בהבנה של המצב).

כמה קמ יש לרכב ? מצבו הכללי טוב ? (חיצונית  פנימית, תא מנוע)

סביר לבקש לעשות בדיקה במוסך לפני הקניה?

הרכב עם 120 אלף ק"מ, ועל פניו נראה ומרגיש טוב

פורסם
לפני 8 דקות, ShadowMuffin כתב:

בוודאי.

מוסך מטעמך כמובן.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 שעות, ShadowMuffin כתב:

אני חושב שיש שלושה דברים שעלייך לעשות:

1) לשבת ולחשוב האם אתה ״נעול״ על הרכב הספציפי, ואם כן מדוע?

2) לערוך תיאום ציפיות עם עצמך ולקחת בחשבון שאתה קונה רכב מסוחר רכבים וייתכן מאוד שמה שאתה רואה הוא לא מה שאתה מקבל... כך שיתכן שלאחר הקנייה תבין שהקילומטראז׳ הוא לא מה שצוין, וכולי וכולי. אם אתה ערוך לכך וכן ערוך להוצאות נוספות שנראה שיש להוציא - לפחות תוכל לישון בשקט.

3) לקחת את הרכב למוסך שמכיר רכבים כאלה ולבקש הצעת מחיר לתיקון גם אם גסה. ככה תדע יותר לאן אתה הולך.

אותי מטרידה הנזילה מהבולמים, אני תוהה מדוע הם נוזלים ברכב שנסע רק 120,000 קילומטר.

פורסם
לפני 7 דקות, HaimO כתב:

אותי מטרידה הנזילה מהבולמים, אני תוהה מדוע הם נוזלים ברכב שנסע רק 120,000 קילומטר.

"רק"....

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 דקות, איציק נ. כתב:

"רק"....

איציק, זה סביר לדעתך שתהיה נזילת שמן מבולמי זעזועים ברכב פרימיום אחרי 120 אלף קילומטר? (בהנחה שזה הקילומטראז׳ המדויק והרכב ננהג באופן סביר ולא ירד לשטח כל סוף שבוע)

פורסם

בולמים נוזלים ייתכן שניתן למשוך איתם. ייתכן שלא , אבל עדיין בלאי סביר.  בלמים לא תקינים - רפידות וצלחות - בלאי טבעי שניתן לסידור בעלות סבירה. בוא נתחיל דווקא מסעיף אחר שלדעתי עם פוטנציאל בעייתי - מדובר במנוע 2.0 ליטר עם 272 כ"ס שצבר מוניטין לא מזהיר. יש הרבה דיווחים , בעיקר בחו"ל, על אמינות בעייתית במנוע. מנוע כזה מחייב טיפולים במרווחים ומפרטי שמן מאוד ספציפיים. 
תנאי בסיסי להמשיך הלאה - בקש לראות הסטוריית טיפולים וודא שכל הטיפולים ברמה נדרשת מבחינת מרווח וסוג השמן.  כך גם תוכל לוודא שהקילומטראז' נכון. לא יכולים להציג לך - עזוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 דקות, HaimO כתב:

איציק, זה סביר לדעתך שתהיה נזילת שמן מבולמי זעזועים ברכב פרימיום אחרי 120 אלף קילומטר? (בהנחה שזה הקילומטראז׳ המדויק והרכב ננהג באופן סביר ולא ירד לשטח כל סוף שבוע)

ברכב עם 120,000 סביר שתהיה תקלה כמעט בכל מכלול שאפשר לדבר עליו, זו נסועה שאתה מתייחס אליה (באופן תמוהה) כאילו הרכב נסע עכשיו מהסוכנות לבית של הלקוח. "רק 120,000 קמ".

תעשה חישוב פשוט של נסועה ממוצעת של 15-20 אלף ק"מ בשנה ותבין שבנסועה של 6-7-8 שנים ברור שיכול להתפתח כמעט כל דבר.

מצד שני, 120,000 קמ זה בלאי נורמלי לבולם זעזועים, יבש או רטוב - לא משנה, הבלאי קיים.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אף אחד לא התייחס לנורת כרית אוויר דולקת. זה יכול להיות סיפר יקר יותר מרעידות בבלימה והחלפת בולמי זעזועים שאלו חלקים מתכלים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

כל נושא האלקטרוניקה ברכב הזה יכול להיות יקר עד הזוי
מצבר גמור ומיליון תקלות שאולי כן או אולי לא קשורות למתח נמוך
גם אם היה לרכב אמין והיו חלקים בשפע וידע נרחב בתחזוקתו (כמו דגמי BMW למשל) הוא עדיין היה יקר מאוד לאחזקה
אבל זה לא המקרה פה... כמה מוסכים יודעים לטפל ברכב הזה? חלקים זמינים יש? ועל המחירים עוד בכלל לא דיברנו.
אתה מחפש יוקרה? חפש BMW או מרצדס (אולי לקסוס), כן הם יקרים יותר, אבל את מה שתחסוך עכשיו בקניה תשלים במוסך בריבוע.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

ברכב עם 120,000 סביר שתהיה תקלה כמעט בכל מכלול שאפשר לדבר עליו, זו נסועה שאתה מתייחס אליה (באופן תמוהה) כאילו הרכב נסע עכשיו מהסוכנות לבית של הלקוח. "רק 120,000 קמ".

תעשה חישוב פשוט של נסועה ממוצעת של 15-20 אלף ק"מ בשנה ותבין שבנסועה של 6-7-8 שנים ברור שיכול להתפתח כמעט כל דבר.

מצד שני, 120,000 קמ זה בלאי נורמלי לבולם זעזועים, יבש או רטוב - לא משנה, הבלאי קיים.

איציק

הרבה דברים הם סבירים, גם ברכבים עם נסועה נמוכה יותר. 

עם זאת, בחיי קניתי ומכרתי כמה רכבים משומשים ולא זכור לי שבאחד מהם הייתה נזילה מבולמי הזעזועים. בראייה שלי, והיא שלי בלבד, לרכב מודרני שמתיימר להיות בעל מכלולים איכותיים כמו זה שצוין בכותרת אשר גמע 120k , לא אמורה להיות נזילה מבולמ״ז אלא אם הוא ננהג באופן ״מתעלל״ או לחילופין אם נסע הרבה יותר ממה שנראה בפועל, כפי שמצטייר מהנתונים היבשים.

אולי אני טועה ואולי אני לא, הבחירה כאן אינה שלי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...