Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

יש לי 2 תקלות\בעיות בסיאט איביזה, שנת 2019, מטופלת בזמן כל רעש\חירקוש קטן ישר אני מחליף מה שצריך בלי לחכות יותר מידי. (הרכב עם 134K).

אז ככה, אתחיל עם הבעייה שמטרידה אותי יותר. במשך כמה החודשים האחרונים, בכל הוצאה ראשונה של ידית ההילוכים מPARKING, יש מן "מכה". זה קורה תמיד אחרי התנעה ראשונה, וחוזר במהלך היום כמה וכמה פעמים. אני חונה במישור, הגה ישר, ופועל לפי ההוראות של איך להשתמש\להחזיר את ההילוך מD ל-P בסיום נסיעה. עוצר עם הברקס, מעביר ל-N, מרים הנדברקס, ואז מעביר ל-P. אלה הן ההוראות המומלצות לעבודה נכונה עם הDSG של הוואגיות.

אני לא יודע אם זה משהו בגיר, במכטרוניקס, או באחת התושבות מנוע\גיר. תושבת מנוע צד נוסע הוחלפה לפני כמה ימים. המוסך שאני מטפל בו טוען שזה לא עניין של תושבות, החליף לי את התושבת צד נוסע כי היא כבר הייתה בלוייה, היה עליה משהו כמו 50-60 אלף ק"מ. אני רציתי להחליף גם את התושבת צד נהג, שנמצאת מתחת למצבר, וגם את התושבת גיר שנמצאת למטה(תושבת גיר תחתונה בוודאות לא הוחלפה מעולם, ותושבת צד נהג עשיתי איתה משהו כמו 70 אלף ק"מ) ולדעתי כדי להגיע אליה צריך לפרק את הגשר מקדימה (או משהו כזה, כך לפי המוסך).

במחשב רכב אין תקלות שקשורות בגיר. נסיעת מבחן עם המוסך לאחריה נטען שזוהי התנהגות טבעית של הגיר, אבל לטעמי ממש ממש לא, ואין לי כוח לפתוח במסע שכנועים מול המוסך כדי שיחליף לי. מה גם שיכול להיות באמת שזה לא בעייה בתושבות מנוע\גיר.

לגבי התקלה הפחות מטרידה, בחודש האחרון בזמן שאני מניע את הרכב בבוקר, יותר נכון בא להניע, לוחץ על הברקס ושם לב שהדוושה ממש קשה. עכשיו, אני יודע שאחרי מספר לחיצות על דוושת הברקס בזמן שהרכב לא מונע, גורמות לזה שהדוושה תתקשה. פה זה לא המקרה, אני לא "משחק" עם הדוושה בזמן שהרכב מונע, לא נוגע בה ולא לוחץ עליה. היא פשוט מאוד מאוד קשה בלחיצה הראשונה כדי להניע בבוקר (לא חושב שזה קשור לזה שהרכב "קר", אני גר במרכז ואנחנו לא בטמפ' של חורף עדיין,  אם זה בכלל קשור...). לפעמים, הנעה ראשונה לא מצליחה, וצריך ללחוץ ממש חזק על הדוושה כדי שהרכב יניע.

תודה לעונים.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, hondacivic02es כתב:

עוצר עם הברקס, מעביר ל-N, מרים הנדברקס, ואז מעביר ל-P. אלה הן ההוראות המומלצות לעבודה נכונה עם הDSG של הוואגיות.

מעניין...

לא הכרתי המלצה כזו. זה מופיע בספר הרכב?

לגבי הברקס שדורש לחיצה חזקה בהתנעה קרה, אני יכול רק לשער שזה קשור לכיוון של המיקרוסוויץ' בדוושה.

אינדיקציה לכך היא הפעלת אור הבלם.

אם לחיצה קלה כשעדיין אין תיגבור כוח לדוושה לא מדליקה את אור הבלם, 

אז מבחינת מחשב הרכב הדוושה לא לחוצה בכלל, ולא תתאפשר התנעה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זאת המלצה לא רק ב dsg אלא בכללי, במיוחד אם הרכב חונה בשיפוע.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני מבין שהמטרה היא להשתמש בנעילה של מצב P ליתר בטחון

ולא להעמיס את משקל הרכב באופן קבוע על הנעילה הזו,

אבל את זה אפשר להשיג גם עם העברה ישירה מ-D ל-P תוך כדי לחיצה על הבלם,

ושחרור שלו רק לאחר דימום המנוע והפעלת בלם החנייה. כך אני נוהג בד"כ.

ב-DCT שמותקן באופנועי הונדה יש תכונה כזו, שאם מדוממים מנוע ב-D,

ההילוך נשאר משולב, אבל המצמד מופרד.

במקרה כזה שומעים קליק של המעבר ל-N מיד עם פתיחת הסוויץ' לפני ההתנעה הבאה.

לכן יש המלצה להעביר ל-N לפני דימום מנוע, ואז המצמד נשאר מחובר, שזה מצב 'בריא' יותר מבחינת המצמד.

מהסיבה הזו כל האופנועים האוטומטיים האלה מצויידים בבלם חנייה (לא קיים מצב P),

שלא קיים ברוב האופנועים ה"ידניים" שבחנייה 'נשענים' על הילוך ראשון כדי לאבטח שלא יידרדרו.

מעניין איך זה עובד בדו-מצמדי של רכב...

האם התיבה עוברת ל-N עם דימום מנוע, או נשארת עם הילוך משולב ומצמד מופרד (או לא).

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש סיכוי כלשהו שהמכות בהוצאת הידית מP ולפעמים בהחזרה לP, זה בגלל גלגל תנופה לא תקין? הקלאצים אצלי עשו 30 אלף, הגלגל תנופה משהו כמו 70. אני עם 3 תושבות מנוע\גיר חדשות, הבעייה של המכה הזו לא נפתרה.

פורסם

הקלאצים לא תקינים מאופסים   , תבדוק אולי יש עדכון תוכנה ,  או שתעשה איפוס לקלצים ,זה התפקוד של תיבה רובוטית אחרי שימוש 

לא  ארוך אם אתה לא מסוגל לחיות עם זה תחליף אוטו.

פורסם

הי,

עשיתי BASIC SETTINS לקלאצים, זה כן עזר לנסיעה, הכל מרגיש יותר "צמוד" עכשיו. אבל את הדפיקות בתיבה זה לא פתר. להחליף רכב לא בא בחשבון, אין לי אופציה וזה לא פתרון להחליף רכב על כל דבר קטן :).

פורסם
בתאריך 22.10.2025 בשעה 15:08, ronrobin כתב:

הקלאצים לא תקינים מאופסים   , תבדוק אולי יש עדכון תוכנה ,  או שתעשה איפוס לקלצים ,זה התפקוד של תיבה רובוטית אחרי שימוש 

לא  ארוך אם אתה לא מסוגל לחיות עם זה תחליף אוטו.

לא הבנתי, אתה בעצם אומר שאחרי מספר מסויים של שנים, בשימוש בDSG, זה נורמלי שיש דפיקות ומכות בשימוש בידית הילוכים?

פורסם
בתאריך 6.10.2025 בשעה 23:50, hondacivic02es כתב:

חג שמח,

יש לי 2 תקלות\בעיות בסיאט איביזה, שנת 2019, מטופלת בזמן כל רעש\חירקוש קטן ישר אני מחליף מה שצריך בלי לחכות יותר מידי. (הרכב עם 134K).

אז ככה, אתחיל עם הבעייה שמטרידה אותי יותר. במשך כמה החודשים האחרונים, בכל הוצאה ראשונה של ידית ההילוכים מPARKING, יש מן "מכה". זה קורה תמיד אחרי התנעה ראשונה, וחוזר במהלך היום כמה וכמה פעמים. אני חונה במישור, הגה ישר, ופועל לפי ההוראות של איך להשתמש\להחזיר את ההילוך מD ל-P בסיום נסיעה. עוצר עם הברקס, מעביר ל-N, מרים הנדברקס, ואז מעביר ל-P. אלה הן ההוראות המומלצות לעבודה נכונה עם הDSG של הוואגיות.

אני לא יודע אם זה משהו בגיר, במכטרוניקס, או באחת התושבות מנוע\גיר. תושבת מנוע צד נוסע הוחלפה לפני כמה ימים. המוסך שאני מטפל בו טוען שזה לא עניין של תושבות, החליף לי את התושבת צד נוסע כי היא כבר הייתה בלוייה, היה עליה משהו כמו 50-60 אלף ק"מ. אני רציתי להחליף גם את התושבת צד נהג, שנמצאת מתחת למצבר, וגם את התושבת גיר שנמצאת למטה(תושבת גיר תחתונה בוודאות לא הוחלפה מעולם, ותושבת צד נהג עשיתי איתה משהו כמו 70 אלף ק"מ) ולדעתי כדי להגיע אליה צריך לפרק את הגשר מקדימה (או משהו כזה, כך לפי המוסך).

במחשב רכב אין תקלות שקשורות בגיר. נסיעת מבחן עם המוסך לאחריה נטען שזוהי התנהגות טבעית של הגיר, אבל לטעמי ממש ממש לא, ואין לי כוח לפתוח במסע שכנועים מול המוסך כדי שיחליף לי. מה גם שיכול להיות באמת שזה לא בעייה בתושבות מנוע\גיר.

לגבי התקלה הפחות מטרידה, בחודש האחרון בזמן שאני מניע את הרכב בבוקר, יותר נכון בא להניע, לוחץ על הברקס ושם לב שהדוושה ממש קשה. עכשיו, אני יודע שאחרי מספר לחיצות על דוושת הברקס בזמן שהרכב לא מונע, גורמות לזה שהדוושה תתקשה. פה זה לא המקרה, אני לא "משחק" עם הדוושה בזמן שהרכב מונע, לא נוגע בה ולא לוחץ עליה. היא פשוט מאוד מאוד קשה בלחיצה הראשונה כדי להניע בבוקר (לא חושב שזה קשור לזה שהרכב "קר", אני גר במרכז ואנחנו לא בטמפ' של חורף עדיין,  אם זה בכלל קשור...). לפעמים, הנעה ראשונה לא מצליחה, וצריך ללחוץ ממש חזק על הדוושה כדי שהרכב יניע.

תודה לעונים.

אתה מרים את בלם היד תוך כדי שהרגל על דוושת הבלם ואז מעביר לפארקינג?

או שאתה מרים את בלם היד, משחרר את הברקס ככה שכל המסה של הרכב ״תשב״ על בלם היד ואז מעביר לפארקינג?

מנסיוני יש הבדל, אני מגיע לחנייה מעביר לניוטרל מרים את בלם היד ואז עוזב ברקס, ורק אז לוחץ שוב על הברקס ומעביר לפארקינג. ככה בלם היד בולם את הרכב בעמידה, אחרת ככל שהציריות ננעלות יש דפיקה כל פעם מחדש כשמשלבים להילוך.

פורסם
לפני 3 שעות, אלעדית כתב:

למה צריך ללחוץ על הברקס בהתנעה ברכב אוטומטי?

כי ככה זה עובד כבר מספר לא מבוטל של שנים...

לפני שעתיים, HaimO כתב:

אתה מרים את בלם היד תוך כדי שהרגל על דוושת הבלם ואז מעביר לפארקינג?

או שאתה מרים את בלם היד, משחרר את הברקס ככה שכל המסה של הרכב ״תשב״ על בלם היד ואז מעביר לפארקינג?

מנסיוני יש הבדל, אני מגיע לחנייה מעביר לניוטרל מרים את בלם היד ואז עוזב ברקס, ורק אז לוחץ שוב על הברקס ומעביר לפארקינג. ככה בלם היד בולם את הרכב בעמידה, אחרת ככל שהציריות ננעלות יש דפיקה כל פעם מחדש כשמשלבים להילוך.

מרים את בלם היד תוך כדי שהרגל על הברקס ולא עוזב עד שהעברתי כמובן....

פורסם
בתאריך 7.10.2025 בשעה 08:08, BoazB11 כתב:

מעניין...

לא הכרתי המלצה כזו. זה מופיע בספר הרכב?

אני לא יודע אם זה מופיע בכתובים או לא, אבל זו המלצה נכונה מאד ואני גם נוהג כך בדיוק, עוד מהרכב הקודם. 

בתאריך 7.10.2025 בשעה 09:14, yulianx כתב:

זאת המלצה לא רק ב dsg אלא בכללי, במיוחד אם הרכב חונה בשיפוע.

לא רק (כחיפאי, "חונה בשיפוע" זה השם השני שלי :rofl::loco:). 

כמו שאמרו, העיקרון פשוט- שהעומס של משקל הרכב יהיה על הברקס ולא על הפין הקטן יחסית של ההילוכים. 

ומאחר ולפעמים אין דרך לדעת אם אתה באמת במישור או במישור מדומה, זו המלצה שטוב לקחת אתך לשנים רבות קדימה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...