Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיון שאני מתנדב ביחידת חילוץ ושמענו כל מיני סיפורים על בתים שנפגעו מהטילים האירניים - כולל כאלו במעגל השני שנפגעו בצורה די משמעותית מהדף - ושבהם היה צריך לחלץ אנשים ממרחבים מוגנים כיון שהדלתות שם התעקמו, חשבתי שאולי שווה להכין תוכנית ב' לאופציית חילוץ עצמית מהממ"ד דרך החלון. אני גר בקומה שלישית, כך שהמרחק לקרקע הוא להערכתי כ 10 מ', והמחשבה שלי הוא איזשהו סולם חבלים שבמצב חירום יושב בממ"ד, ושני ג'מבואים בקיר כדי לקשור את הסולם אליהם במקרה שצריך (ואפשר) לחלץ עצמאית. כמובן שכל הסיפור הזה הוא Plan B לגמרי, ומגיע ממחשבה שאלו שיצטרכו "רק" חילוץ מהממ"ד יהיו בעדיפות ז' של פקע"ר/יחידות חילוץ.

המחשבות שמטרידות אותי בסיפור:

1. האם זה בכלל אפשרי לאדם הסביר לרדת 10 מ' בסולם חבלים.
  2. נפילה מהגובה הזה היא לא סימפטית, איך מאבטחים אדם כדי שלא יפול בטעות?
  3. האם שני ג'מבואים בקיר יוכלו בכלל לשאת משקל של אדם בוגר (נגיד בסביבות ה 100 קילו במקרה שלי)?
  4. האם בזה שאני קודח בקיר הממ"ד אני לא יוצר למעשה במו ידי נקודת חולשה?

וכן, אני יודע שאפשר להריץ עלי דאחקות בנושא מפה ועד מחרתיים ושעדיף לצאת דרך הדלת, אבל האם אופציה של חילוץ עצמי היא באמת כל כך מופרכת?

פורסם

למה 2 ג'מבו?

שים בורג כן, בורג לא.

ולשאלתך, מאבטחים ירידה מגובה עם מערכת ייעודית שניתן לרכוש במקומות של גולשי סנפלינג.

• מצחיק 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש איזה אקזיט של ברק שפיתח מערכת חילוץ קצת יותר בטוחה מסולם חבלים אבל אם אתה מתעקש על עשה בעצמך אז למה לוותר על הכיף של החילוץ?

תמתח כבל לעמוד החשמל הקרוב ותעשה אומגה.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מהנדס ולא יודע אם זה לפי הספר,

אבל שני גמבואים ארוכים בהחלט יכולים להחזיק משקל של אדם, בפרט שהמשקל בא מהצד ולא במתיחה ישירה של הגמבו החוצה,

מה שכן אם אתה מדבר על סולם חבלים במצב חירום, אז במצב חירום עושים מה שצריך ולוקחים סיכון,

אם אתה מדבר על סתם מצב של נוחות, לחכות פחות בממד הרוס, אז לדעתי לא שווה את הסיכון של נפילה מגובה ח"ו.

ואם כבר ירידה מאובטחת, אז סנפלינג יותר פשוט.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

האם זה בכלל אפשרי לאדם הסביר לרדת 10 מ' בסולם חבלים.

אה... למה שלא יהיה? 

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

נפילה מהגובה הזה היא לא סימפטית, איך מאבטחים אדם כדי שלא יפול בטעות?

שרדת טיל איראני. ברכותיי. 

הממ"ד שרד את הפגיעה וההדף. ברכותיי X2. 

הבניין עומד על תילו (לפחות בינתיים). ברכותיי X3. 

ליפול מסולם בגובה נמוך יחסית, זה מה שמטריד אותך כרגע? קנה גם מזרון מתנפח שתוכל לזרוק לרצפה כדי שתוכל לכוון ליפול עליו (או טרמפולינה).

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

האם שני ג'מבואים בקיר יוכלו בכלל לשאת משקל של אדם בוגר (נגיד בסביבות ה 100 קילו במקרה שלי)?

לכל בורג יש מפרט של חוזק ועומסים שניתן להעמיס עליו, בדוק במפרט של הבורג האם הוא יכול להחזיק לפחות 60 ק"ג כל אחד (לעולם! אל תהיה על קצה הטווח של העומס). 

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

האם בזה שאני קודח בקיר הממ"ד אני לא יוצר למעשה במו ידי נקודת חולשה?

שאלה יפה. המחשבה עברה לי גם בראש, כשחשבתי על איך אפשר להתקין מזגן בממ"ד. הסתקרנתי. 

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

וכן, אני יודע שאפשר להריץ עלי דאחקות בנושא מפה ועד מחרתיים ושעדיף לצאת דרך הדלת, אבל האם אופציה של חילוץ עצמי היא באמת כל כך מופרכת?

לא מופרכת, ולא לא מופרכת. 

המציאות שבה אנחנו חיים, שהשאלה הזו קיימת בכלל, הזוייה בפני עצמה. נתחיל פה. 

חילוץ עצמי דרך חלון זו האפשרות האחרונה- מאחר ואתה לא יכול לדעת מה מצב שאר הבניין, יש מצב שאתה פשוט לא תרצה להיות מחוץ לממ"ד בגלל סכנות שאתה לא מודע אליהן כרגע (שלא לדבר על לא יכול לחשוב על בגלל הלחץ של "פאק הרגע שרדתי טיל איראני" והאנדרנלין). 

ובמידה וגר אתך עוד מישהו\מישהי\מישהם בדירה, צריך לבדוק גם איתם אם הם מסוגלים להתמודד עם הצחוקיםסולם חבלים.

אישית? אם הייתי מארגן לעצמי סולם חבלים לממ"ד הייתי גם דואג למסיכה של ליצן כדי שלא יזהו אותי (למרות שהשכנים ידעו מי גר מהמקום שאני יוצא ממנו אבל לפחות כוחות החילוץ יוכלו לספר שהייתה להם אחלה הופעה בדרך).

אם אין לך אפשרות לארגן סולם חבלים, תמיד יש את אופצייה ב:

1,900+ Sheet Rope Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock |  Bed sheet rope

ואופצייה ג'.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, א.ד.מ. כתב:

אם אתה מדבר על סתם מצב של נוחות

ברור שלא מדובר על מצב של נוחות, וזה מן הסתם יהיה מוצא אחרון, אבל בעיקר במצב של מספר נפילות משמעותיות, ממש לא בטוח שיהיו כוחות לחלץ אנשים ש"סתם" נתקעו בממ"דים אז אני מנסה להשאיר איזושהי אופציה של חילוץ עצמי, ונכון שבמצב חירום לוקחים סיכונים, אבל אם אפשר למזער אותם אז למה לא בעצם?

לפני 24 דקות, ברווז כתב:

ואופצייה ג'.

האמת שזו היתה האופציה הראשונה שלי, אבל אז הסתכלתי במראה... 😄 

image.thumb.png.4a7ae4f68903a4e0b7bd0dc2693c9eb8.png

• אהבתי 1
  • מצחיק 6
פורסם

למה כל פעם שמדברים על רפונזל, כולם בטוחים שהסיפור הוא על השערות של הראש שלה?

כל עוד זה לא הוגדר זה יכול להיות, אה, עוד דברים. 

לא חסר כאלו שצריכות לעשות גבות, בכל הגוף.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • לא הבנתי... 1

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

ליפול מסולם בגובה נמוך יחסית, זה מה שמטריד אותך כרגע?

אגב - קומה 3 (בערך 10 מ') זה לא באמת גובה נמוך...

פורסם

זה גם לא ממש כזה גבוה. 

בכל מקרה, אם הגיע זמנך אז הגיע זמנך- אם שרדת בדרך נס את הטיל, ושרדת את הירידה מהסולם לקרקע, אז מהקומה למעלה יפול עליך פסנתר.

אם זה לא הזמן שלך, גם לא תיפול מהסולם.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 45 דקות, Fazer כתב:

אגב - קומה 3 (בערך 10 מ') זה לא באמת גובה נמוך...

הקומה ה-3 היא אכן בערך 10 מ' - אבל זה גובה התקרה של הקומה ה-3.

בעיקרון, אם אתה נתלה מחלון הממ"ד ואז משחרר - הנפילה היא של כ-7 מטר... יש מי שמת מנפילה כזו ויש מי ששורד עם פגיעה קלה יחסית הכל תלוי בצורת הנפילה והפגיעה בקרקע.

פורסם
לפני 3 דקות, גור אדם כתב:

אבל זה גובה התקרה של הקומה ה-3.

לא ברור לי החשבון:

קומת עמודים - בערך 2.5 מ'

קומה ראשונה - בערך 3 מ' (סה"כ 5.5 מ')

קומה שניה - גם בערך 3 מ' (סה"כ 8.5 מ')

קומה 3 עד גובה החלון - בערך מטר נגיד (סה"כ 9.5 מ')

אז נכון שגם אם בסוף הסולם יקפצו מטר וחצי-שניים כנראה שזה לא יהיה נורא, אבל כמובן עדיף לתכנן מראש שלא :-) 

פורסם

אתה חושב שתוכל לפתוח את החלון?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...