Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם אם כן, אל תשכח את הפסנתר.

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני נמצא כרגע בקורס ממונה בטיחות בעבודה ובדיוק עברנו על כך בשיעורים האחרונים עם מומחה ממכון התקנים.

ישנן מערכות ייעודיות לחילוץ ממבנים רבי קומות, דבר שכנראה יהפך לסטנדרט במבנים הממש גבוהים בשנים הקרובות בכדי לחסוך בחדרי מדרגות מרובים שגוזלים מקום.

הבנתי שבסין זה כבר עניין די נפוץ, בכל מקרה בחיפוש זריז פה בארץ נתקלתי בדבר הבא:

https://www.ziz.co.il/family-escape-system/

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לא הייתי עושה את זה כי במצב של סטרס אפשר ליפול בקלות

אבל סנפלינג נישמע יותר הגיוני-תלחים אוזן לדלת או לחלון בלי צורך ליקדוח 

ועולה לי עכשיו רעיון לשים ראצט בממד שבעזרתו-עם 2 נקודות עיגון מולחמות מראש-אולי כן אפשר ליפתוח

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי החיבור לקיר - אני לא מהנדס בניין או חומרים, אבל מרגיש לי שאם הנזק לבניין גרם לדלת הממד לא להיפתח, יש סיכוי שגם החיבורים לקיר לא בהכרח יעמדו בזה. לא בגלל מגבלה מצד הג'מבו, אלא כי הקיר עלול להיכשל. אלא אם אתה עושה משהו שחוצה את הקיר, אבל זה עלול להעלות שוב שאלות על החלשה של הממד. אבל שוב, לא למדתי בניין עדיין

אם אני בנעלייך ומחליט בכל זאת ללכת על זה כי yolo, אז מה שהייתי עושה:

הייתי מחבר ג'מבואים לכל קיר בחדר כי הכי כיף להגזים, וככה אתה מעלה את הסיכוי שיש ג'מבו כלשהו על קיר תקין.

סולם החבלים היה עם נקודות של חומר קשיח אחת לכמה מדרגות כדי להקל על השימוש.

הייתי מוסיף רתמות ושאקלים של סנפלינג או טיפוס, כדי לרתום את עצמי לסולם.

אחרי שכל זה נכתב, אם הבעיה היא דלת תקועה - לא יהיה פחות מסוכן פשוט לחתוך את מה שצריך עם דיסק? ואז גם אפשר להישאר עם שתי רגליים על הקרקע כשנפצעים.

פורסם

להשאיר בממ"ד פטישון וג'מבואים ולהתקין אותם בזמן אמת אחרי הפגיעה. בטח לא יהיה חשמל, אבל אני בטוח שיש לך גם גנרטור ספייר בממ"ד.

• מצחיק 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

יש כזה בכל מטוס, תחבר לקיר החיצוני או שים איזה אדנית שתחזיק את המשקל 🤓

Ever Wondered How An Aircraft Evacuation Slide Works? - TravelUpdate

• מצחיק 1
  • מעניין 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

לא ברורה לי הסיטואציה.

הבנין נפגע, אי אפשר לצאת מהדלת.

למה לא להמתין למחלצים שיגיעו אליכן וימצאו דרך להוציא אותכם? (מהדלת, מהחלון, מהרצפה...)

ונניח ויש לחץ זמן, מסיבה כזו או אחרת, לא נראה לי שזו הסיטואציה שבה תהיו מספיק רגועים להצליח לרדת בצורה בטוחה בסולם כזה, שגם רגועים לא קל לרדת בו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

ההוי, אני גר בבניין רב קומות משנת 75. יש לנו גם ממק בכל קומה וגם מקלט בקומה -5. במהלך המלחמה רצנו לממק. היתרון של הממק אצלי הוא שבכל קומה יש סולם לקומה התחתונה. ככה אם הדלת נתקעת ניתן לרדת בסולם קומה. אוהד

• רעיון טוב! 2
פורסם

אותו דבר אצלי ^.

פורסם

בקיצור, במקום סולם להחזיק בממ"ד קונגו על סוללות וברגע האמת לחצוב את דרכך לקרקע בטוחה. 

• מצחיק 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

סולם חבלים לפחות מסרטונים שראיתי בעבר זה אביזר למתקדמים.

בתור אחד עם פחד גבהים גבוה למדיי. לו הייתי נתקע בסיטןאציה כזו הייתי מעדיף לרגת עם חבל סדינים. לפחות יש תחושה שאתה מחזיק משהו.

בנעוריי חבר ירד ככה 4 קומות בפעולה נןעזת של השגת מגש פיצה למרןת ששערי המוסד שלמדנו בו (תנאי פנימיה) היו סגורים.

את הקשרים בין הסדינים הרטיבו במים להידוק מיטיבי ( אין לי מושג אם זה באמת מועיל אבל ככה הם ראו בסרטים)

• מצחיק 2
פורסם
לפני 38 דקות, yd b-4 כתב:

את הקשרים בין הסדינים הרטיבו במים להידוק מיטיבי ( אין לי מושג אם זה באמת מועיל אבל ככה הם ראו בסרטים)

צ'מע, הזכרת לי משהו. 

• תוכן חדש...