Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, 

יש לי אופל מריבה שנת 2015, ויש חיבור שלא ברור לי שממוקם מתחת לבית פילטר אוויר (סימנתי באדום בתמונה מצורפת). 

בבדיקה שעשיתי על תאי מנוע של מריבה, מצאתי חוסר עקביות: בחלק מהרכבים נראה כי יוצא מהחיבור הזה צינור ארוך המשתרע לכיוון החזית (סמוך למאוורר),  בעוד שברכבים אחרים, כמו אצלי, החיבור נותר פתוח ללא צינור מחובר. 

אודה לעזרתכם בזיהוי מדויק של תפקיד החיבור הזה. האם אמור להיות מחובר אליו צינור כחלק מהתצורה המקורית? אם כן, מה הייעוד שלו? 

אשמח מאוד לכל מידע או תובנה שתוכל לעזור לי. 

IMG_3984.thumb.jpg.fd083553a82a8282c0df9c3225c9761a.jpg

פורסם

להבנתי כניסת האוויר לקופסאת הפילטר ומשם למנוע.

ה"צינור הארוך" לחזית שאתה מדבר עליו הוא מעין Cold Air Intake (חלקים 7 ו-8 בעיקר) שלוקח אוויר מחזית הרכב, שם אין כ"כ השפעה לטמפ' מתחת למכסה המנוע.

image.thumb.png.fd0e9d83ac83690be29314ac5be4588a.png

איני יודע להגיד לך אם זה תקין שבחלק מהרכבים, כולל שלך, אין את זה. אבל זה אפשרי אולי.

• אהבתי 1
פורסם

אני מבין שהחלקים 7-8 אמורים למשוך אוויר קר מחזית הרכב. החשש שלי הוא שבלי החלקים האלה, המנוע כנראה שואב אוויר חם ישירות מתא המנוע. האם זה לא עלול להשפיע לרעה על הביצועים ויעילות הדלק, במיוחד בקיץ החם כאן אצלנו?

פורסם
לפני 4 דקות, ahim כתב:

האם זה לא עלול להשפיע לרעה על הביצועים ויעילות הדלק, במיוחד בקיץ החם כאן אצלנו?

תיאורתית, כן.

מעשית... גם כן.

אבל בא לא נגזים.

זה לא מה שיגמור את המנוע.

היה לי את החוסרים האלה בפז'ו 309 שנת 1993 .

בהתחלה הפריע לי החור הזה, בעיקר מבחינה אסטטית. 

בעיקר לאור העובדה שזה היה קיים כאשר שקניתי את הרכב (כמשומש) .

אך עם חלוף השנים, בין ביקור במוסך אחד למוסך שני, חלקים פורקו כדי להגיע למיכלולים.

משום מה חלקים אלה לא הורכבו בחזרה.

בסופו של דבר, החלטתי להתמקד בדברים יותר חשבים בתחזוקת הרכב.

לוותר על השלמת הפלסטיקה התיאורתית הזאת. (קשה היה להשיג).

אבל זה היה בפז'ו עתיקה, עם קרבוראטור.

אצלך זה אופל חדישה עם הזרקה ממוחשבת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בעקרון אתה צודק.

אבל נראה לי אפשרי שיצרן קבע שבמקרה הספציפי (והמנוע) הזה אין צורך ואולי יש זרימת אוויר מספקת מאותו מיקום.

אם ראית רכבים אחרים בדיוק מאותו שנתון ואותו המנוע עם הצנרת הנוספת, אז אולי יש מקום לחשוש שהורידו את זה באחד הטיפולים ולא החזירו למשל או סיבה אחרת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצאתי שרשור בפורום אחר שעוסק בעניין הזה. הוא כתוב ברוסית אז השתמשתי ב ChatGPT כדי לתרגם.

https://www.drive2.ru/l/653493362652887188/

המשתמש מדווח על ירידה בטמפרטורה של האוויר שנכנס למנוע לאחר ההתקנה של הצינור. 

אני מחפש צינור כזה אם יש מפירוק, אבל רציתי לדעת אם צינור דומה מעלי אקספרס יוכל לעשות את העבודה. אני לא בטוח לגבי זה. 

פורסם

הצינור הזה משמש ליניקת אוויר קר מחזית הרכב, יש מצב שגם עניתי לך על זה בפייסבוק.

אם אתה מחפש צינור כזה, או אולי 2 כי הוא בנוי מ2 חלקים, אחד צינור פלסטיק שנראה כמו שרשורי והקדמי יותר נראה כמו משפך ומתחבר ממש מאחורי הגריל הקדמי של האוטו אתה יכול לחפש בפירוקיות, הרכב הזה חולק מנוע עם אופל אסטרה J, אופל מוקה מהשנתונים שזהים לרכב שלך, שברולט טרקס, ושברולט קרוז מהשנתונים שזהים לרכב שלך. יש סבירות גבוהה שזה יתאים גם לרכב שלך ואם נסתכל על כמות הרכבים שנמכרו עם המנוע הזה בארץ אז לא אמור להיות בעיה למצוא את זה בפירוקיות.

אני ממליץ בחום כן לחפש את החלק הזה, הטמפרטורה בחלל המנוע גבוהה מאוד מה שגורם לפחות מולקולות אוויר להכנס למנוע בכל רגע נתון כיוון שאוויר חם דליל יותר מאשר אוויר קר.

לרכב יש חיישן maf שמודד את כמות האוויר הנכנסת למנוע והמחשב יודע להתאים את כמות הדלק בשביל שתתקבל פעולת מנוע יעילה, פחות אוויר= פחות דלק= רכב שירגיש פחות נמרץ וזריז.

עד כמה זה יורגש, זאת שאלה מצויינת שאין לי תשובה עליה, אבל בשביל העלות של החלק הזה בפירוקיה שווה כן לסדר ולסגור את הסיפור.

בכל מקרה לרכב לא יגרם נזק אם תסע בלי, אין פה עניין של נזק עתידי או תקלה שעלולה להתרחש כך שאין חובה ואתה יכול לנסוע בלי מערכת יניקת אוויר קר ללא חשש.

• אהבתי 1
פורסם

יש לך את הכונס אוויר עצמו?

החלק הקידמי יותר של הצינור עם ההצרה?

כי אם אין, את החלק הזה קשה יותר לאלתר.

פורסם

בהנחה שאתה מתכוון לחלק הזה:

IMG_5210.thumb.jpeg.c0e46b9d07a99cdf10b7510de002a66a.jpeg

אין לי אותו. 

חיפשתי באתר של GET PART, אבל לצערי אין אותו אצל אף ספק. 

ניסיתי לחפש את המק״ט שלו במחירון החלפים של אופל אבל גם שם הוא לא קיים.(אבל כן יש את הצינור שמתחבר אליו). 

ותודה לכולכם על המענה! 

פורסם

קיים גם קיים.

חלק 7 בתמונה שצירפתי בהתחלה - 13445117 - צינור ייניקת אויר קד' - DUCT INLET FRONT - מחיר 355.39

חלק 8 - 13259860 - צינור ייניקת אויר אח' - DUCT INLET REAR - מחיר 282.87

שאר הפיצ'פקעס מסביב לא ראיתי שם.

בכל מקרה, וודא גם שיש לך שם את הצינור ניקוז מים (חלק 6) שמתחבר לתיבת האוויר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, ahim כתב:

אין לי אותו. 

אם אין לך את הכונס בעייתי לאלתר משהו עם צינור ג'נרי עגול. 

אפשר היה להשתמש בצינור עגול כלשהו אם היה לך את הכונס והצינור המאולתר היה מחבר בין הכונס לבין תיבת האוויר, זה יכול להיות סביר.

ללא הכונס אין לך איך לקבע בצורה נורמלית את החלק הקידמי של הצינור, זה יהיה כבר אילתור יותר מידי חאפרי ואני לא ממליץ. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

ת׳שמע הרכב שלך כבר לא כזה חדש, כנראה החלק נתלש באחת המריבות בכבישים.

בכל מקרה, יניקה של האוויר תהיה בסדר גמור גם בלי החלק.

• רעיון טוב! 1

פורסם

זה שהינקה תהיה בסדר, זו לא מדוייק.

המנוע יעובד, זה כן.

האם הוא יעבוד בצורה מיטבית, יספק את ההספק המלא ויהיה חסכוני כפי שתוכנן? זה לא. היצרן לא התקין את הצינור הזה סתם. 

יש הפרש של כמה עשרות מעלות בין אוויר חם בתא המנוע שהמנוע ינק ללא צינור לבין אוויר חיצוני שהמנוע יונק עם הצינור.

אוויר קר רווי יותר במולקולות חמצן, זה כבר הוסבר על ידי רועי כהן כמה הודעות מעל.

הייתי משלים את החלקים החסרים אם אפשר להשיג במחיר הגיוני. 

לדוגמה אצלי ברכב טורבו דיזל לא חזק במיוחד יש הבדל בסחיבה בין יום קר כשבחוץ 15 מעלות לבין יום חם 40 מעלות. ביום קר סוחב יותר טוב. לא הבדל קיצוני אבל מורגש 

אז נגיד ללא הצינור זה כל הזמן יום חם.

פורסם (נערך)

ברוב הרכבים שהיו לי היה התקן שחשוב בעיקר לארצות קרות.

הפטנט מסיט תריס  ליניקת אויר מכיוון סעפת הפליטה!

זאת כדי לקחת בדקות הראשונות אויר מה שיותר חם, כדי שהמנוע לא יקרטע,  ויגיע מה שיותר מהר לטמפרטורת העבודה.

מיותר לציין שזה עף בהזדמנות הראשונה שהייתי צריך להגיע למיכלול מסויים בתא המנוע וההתקן הפריע בדרך.

סוג של "שיפור" מנוע מתבקש. (ביחד עם ביטול מערכת חימום תא הנוסעים).

בפז'ו 309 שנת 1993 (קרבוראטור) שהזכרתי בתגובה הקודמת שלי,

היה לי חבל לבטל, כי היה ניתן לראות שזה לא סתם צינור, הייתה שם הרבה הנדסה צרפתית מושקעת.

עם כונס ומערבל בעיצוב של טורבינה (פאסבית). וצנרת פיקוד וואקום. מישהו השקיע שם הרבה מחשבה.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...