Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אינטרנט צולע - הצילו

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלומות הו פורום יודע כל!

לא מזמן עברתי ספק אינטרנט - היה לי אנלימיטד, סך הכל הייתי מבסוט ממנו מאוד והחיבור היה יציב אבל בשלב מסויים נתקלתי איתם בתאקל לגבי ציוד והחלטתי לנסות חברה אחרת.

החלפתי למשהו שהמליצו לי בעבודה, בינתיים אני לא אגיד איזה חברה למקרה שהפדיחה היא של הראוטר ולא שלהם.

בכל מקרה - משהו ממש מוזר - החיבור מגמגם נורא, יוטיוב בטלוויזיה נתקע בטעינה ולפעמים אני רואה מסך שחור למשך כמה דקות (אם אני מעביר קדימה ואחורה לפעמים זה משתחרר),

וויינט בטלפון איטי בטירוף, אפילו הפורום- הכל עולה מאוד לאט, אפל טיוי בחיבור קווי גם מגמגם, כך שזה לא משנה אם אני בווייפיי או חיבור ישיר - החיבור על הפנים.

מצד שני אם אני מריץ ספיד טסט - אני מקבל את הנתונים שהבטיחו לי (תוך כדי שאני מסתכל על מסך שחור של יוטיוב שלא נטען, הזיה).

איך אני יכול לבודד את הבעיה, האם זה הראוטר שלי, המודם שלהם או החיבור האופטי?

ואיזה הסבר יכול להיות שהכל מגמגם חוץ מהספיד טסט? אין בזה שום היגיון (אלא אם אני נכנס למחוזות הקונספירציה...)

פורסם (נערך)

תוריד קובץ גדול מדרייב (ששם אין כ"כ הגבלת מהירות)

אתה אמור לקבל מהירות סבירה.

זה המבחן הכי טוב לדעתי. כי גם אם בקונספרציה נותנים עדיפות לספיידטסט (לא הזוי בכלל) לדרייב אף אחד לא נותן.

נגיד כרגע עשיתי ספיישל מבחן בשבילך.

מהירות בספיד טסט 500 מגה

הורדתי קובץ של כ500 מגה מדרייב ולקח בערך 10 שניות.

(וזה תקין. כי צריך להכפיל פי 8 כדי לקבל את המהירות האמיתית. עניין של ביט בייט וכו')

עריכה אחרונה על ידי om2
  • מעניין 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

השנקל שלי, דבר עם התמיכה שלהם- אולי יוכלו לעזור לך להגדיר את הציוד מרחוק. 

קרה לי בעבר שהיו לי בעיות (בקטנה, לא כמו שלך ולא עם סיבים) בגלל הגדרת פורט לא נכונה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, ברווז כתב:

השנקל שלי, דבר עם התמיכה שלהם- אולי יוכלו לעזור לך להגדיר את הציוד מרחוק. 

קרה לי בעבר שהיו לי בעיות (בקטנה, לא כמו שלך ולא עם סיבים) בגלל הגדרת פורט לא נכונה.

תודה, אנסה- מה שמפחיד אותי זה שינפנפו אותי כי הראוטר הוא שלי ולא של הספק.

אגב, משהו שלא ניסיתי- לנקות cache בטלוויזיה, יש מצב שיש פה כמה בעיות שלא קשורות אחת לשניה.

פורסם

הייתי מתחיל מבדיקה של ה- DNS אליו אתה מחובר. הייתי מוחק את הקיים, מאתחל את המחשב, מתחבר מחדש לרשת ורואה אם זה השתנה. 

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, ch28566 כתב:

הייתי מתחיל מבדיקה של ה- DNS אליו אתה מחובר. הייתי מוחק את הקיים, מאתחל את המחשב, מתחבר מחדש לרשת ורואה אם זה השתנה. 

הבעיות שלי הן בעיקר בטלוויזיה בטלפון ובאפל טיוי, למען האמת עם המחשב אני בכלל לא גולש (משתמש בו רק לעריכות של וידאו ואודיו), איך אני עושה את מה שאמרת על הטלוויזיה?

או שזה משהו שאני עושה על הראוטר?

נשמע לי באמת שזה הכיוון כי כמו שכתבתי בספיד טסט התוצאות טובות.

פורסם

אני מעריך ש-ch28566 צודק. 

תכנס להגדרות של הנתב (אולי תחת wan). 

תנסה את ה-dns של גוגל 8.8.8.8 או 8.8.4.4 או את cloudflare בכתובת 1.1.1.1

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אם לא עוזר מה שאמרו, תעשה troubleshooting קלאסי - 

תתחיל מהמינימום.

ספקי האינטרנט מחוייבים לספק אינטרנט למחשב אחד.

לכן, בשלב ראשון, נתק את הראוטר וחבר הכל רק למחשב אחד.

אם צריך סיוע - פנה לספק שיסייע לך לחבר את המחשב לאינטרנט.

עדיין איטי? נסה עם מחשב אחר (אולי במקרה המחשב מאט). עדיין איטי? בעיה בתשתית/ספק. אולי אפילו כבל כלשהו לא תקין או מגע לא טוב. ייתכן אפילו שהציוד שמחובר לראוטר מחייב החלפה (בחלק מהמקרים, מודמים ישנים של בזק/HOT).

לא איטי? חבר את הראוטר רק למחשב הזה וראה אם עדיין איטי.

אם תקין, תמשיך לחבר מחשבים/ציודים עד ש"תעלה" על מי שמאט.

אם איטי בחיבור הראוטר למחשב אחד- בדיקת הגדרות נתב. אולי FIRMWARE חדש לנתב יעזור.

בהצלחה

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 14 שעות, אורי מ. כתב:

תכנס להגדרות של הנתב (אולי תחת wan). 

קיימת הגדרת DNS גם בטלוויזיה. אצלי ב LG זה מופיע תחת הגדרות חיבור WIFI.

בעבר כשחיפשתי פתרון לבעיה, שיניתי DNS גם בנתב וגם בטלוויזיה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...