Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה חשמלית לא מתקפלת

מעבר לפיתרון נפתר ע"י EliC25,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי סיאט לאון מודל 2014 ולרכב יש פונקציה של קיפול מראות חשמלית.

כשאני מפעיל את הקיפול, רק המראה השמאלית מתקפלת. בנוסף את המראה הימנית אני מצליח לסובב ידני (בלי להפעיל הרבה כוח) אבל היא ״ננעלת״ במקום שלה. בניגוד למראה השמאלית שדורשת טיפה יותר כוח להוזזה (אני יודע שזה פוגם אז קיפלתי ידנית רק לצורך בדיקה) אבל המראה כן ״ננעלת״ ברגע שאני מגיע לנקודת האמצע שלה.

יש רעיון אולי מה השתבש? זה משהו שאפשר לפתור בעלות נמוכה בלי החלפה של מראה?

פורסם

זה עבד בשלב מסוים הפסיק לעבוד או שמלכתחילה לא עבד? אני תוהה אם החליפו לך למראה ידנית בשלב מסוים או שפשוט המנגנון התקלקל. 

פורסם
לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

זה עבד בשלב מסוים הפסיק לעבוד או שמלכתחילה לא עבד? אני תוהה אם החליפו לך למראה ידנית בשלב מסוים או שפשוט המנגנון התקלקל. 

היום בבוקר למשל זה עבד אבל נסגר חצי מהלך ואז עוד פעם לחצי מהלך וזה לא נפתח🤷‍♂️

פורסם

נשמע שיש בעיה במנגנון הקיפול. אתה יכול לסרוק תקלות כדי להבין טוב יותר מה התקלה המדויקת, אך נשמע שתצטרך לרכוש מראה חדשה או למצוא אחת משומשת מפירוק ולהחליף.

2016 BMW M235i.

פורסם

אפשר לבחון את זה גם בלי סורק, אבל זה ידרוש פירוקים קצת... להצליב בין מראה ימין לשמאל או פשוט לבדוק עם מולטימטר אם מגיע מתח למנגנון הקיפול של המראה. כך תוכל לדעת אם הבעיה היא חשמלית או מכאנית

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.3.2025 בשעה 12:53, EliC25 כתב:

אפשר לבחון את זה גם בלי סורק, אבל זה ידרוש פירוקים קצת... להצליב בין מראה ימין לשמאל או פשוט לבדוק עם מולטימטר אם מגיע מתח למנגנון הקיפול של המראה. כך תוכל לדעת אם הבעיה היא חשמלית או מכאנית

איפה אני צריך למדוד בשביל לקבל קריאה?

• פיתרון
פורסם

צריך סכמה. אני לא יודע, אבל שימוש במתג ובדיקה כל פעם על פין אחר זו גם דרך לבדוק.

פורסם

אתה יכול להוציא סכמות רשמיות דרך SEAT Erwin, שזה האתר דיאגנוסטיקה הרשמי. עלות של שעה עולה כ-7 אירו למיטב זכרוני, ואפשר להוריד מה שאתה רוצה ב-PDF:

https://vgic-seat.erwin-store.com/erwin/showHome.do

לדעתי, הבדיקה הזו מיותרת. אתה בעצמך טוען שזה כן עבד, פשוט לא לגמרי, זאת אומרת שזה לא נשמעת לי כמו תקלת מתח אלא תקלה במנגון עצמו, שתצריך בכל מקרה פירוק לגורמים.

אם אין לך ניסיון, עדיף פשוט לחפש אחת משומשת מפירוק ולהחליף (אגב, באתר גם תמצא מסמכים כיצד לבצע את ההחלפה לפי הוראות היצרן). בהצלחה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...