Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח דירה לאחר שיפוץ

Shaike.Zam

פוסטים מומלצים

לא צריכה להיות בעיה, אם כי אולי החברה תדרוש הוכחה לתיקון.

כששיפצתי לפני 12 שנה הקבלן  הציג לי את הביטוח, שלו שנראה לי לא מספק. אז פניתי לסוכן הביטוח שלי. הביטוח עלה 1,500 ש״ח, פחות מחצי אחוז מעלות השיפוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני שיפצתי ואחרי כ 8 חודשים הופיעה רטיבות אצל השכן.

השיפוצניק היה בלי עובדים אז הפעלתי ביטוח.

באו וסידרו בלי להגיד מילה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצאתי את זה:

https://www.sultanlaw.co.il/עורך-דין-נזיקין/תביעה-בגין-נזקי-הצפה-בדירה/

"

במצב בו נזקי מים פוגעים בדירה בעקבות דליפה או פיצוץ בצנרת הנמצאת בדירתו הוא, עליו לבדוק מה הוביל לפיצוץ זה, והאם הדבר אירע בעקבות התקנה בלתי תקינה של הצנרת. זאת בהנחה שמדובר בדירה חדשה מקבלן אשר עדיין נמצאת בתקופת הבדק שבמסגרתה מוטלת אחריות לנזקים על הקבלן.

כך גם במקרה בו מדובר בדירה שבוצע בה שיפוץ בידי איש מקצוע שלא ביצע את העבודה שהייתה מוטלת עליו כהלכה, מה שהוביל לאותו פיצוץ בצנרת. אולם ככל שההצפה בדירה התרחשה בשל פיצוץ בצנרת שנגרם בעקבות בלאי טבעי, לא יהיה לניזוק בסיס להגשת תביעה בגין נזקי הצפה בדירה כנגד הקבלן או בעל המקצוע. במצב כזה יוכל להיפרע מנזקיו רק באמצעות חברת הביטוח שאצלה רכש את פוליסת ביטוח המבנה והתכולה.

"

כלומר, אם הנזק הוא בגלל רשלנות של איש מקצוע, הוא האחראי. אבל הכתוב פה מאוד כללי, לא מתייחס לפרקי זמן ועוד פרטים נוספים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שבדירה חדשה האחריות מוגדרת היטב בחוק - וגם עם זה יש לא מעט ניסיונות התחמקות, מגיעים גם לפורום הזה (מתנצל שלא מצאתי קישור). בשיפוץ אין גיבוי על ידי החוק, וקבלני שיפוצים הם עסקים קטנים וחמקנים.

כאמור, נראה שפות״ש זקוק לייעוץ משפטי, ויתכן מאוד שהדרך הנכונה תהיה לאבחן ולתקן על חשבונו ואז לתבוע את הקבלן. אלא שיכול להיות מדובר בסכומים לא קטנים ובתהליכים לא קצרים. מצד שני, דחיית התיקון עלולה להחמיר מאוד את הנזקים ואם יהיה קושי בהליכים או בגבייה הוא יפסיד הרבה יותר. מה שחשוב הוא תיעוד מדוייק (למשל לגבי בדיקת הנזק על ידי שמאי, דרוש ייעוץ משפטי).

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מן הסתם שמאי הביטוח היה מזהה את השיפוץ במבט ראשון.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 34 דקות, sperial כתב:

מן הסתם שמאי הביטוח היה מזהה את השיפוץ במבט ראשון.

לרוב לא שולחים שמאי וקשה מאוד להעריך מתי נעשה השיפוץ.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשהיו לי דליפות.עם נזקים מחוץ לצנרת, בוודאי לצד ג', נשלח שמאי לאמוד את הנזק ולתת הנחיות לתיקון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...