Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שאלה, הארונה עברה מתיחת פנים ב 11/21

עד כמה השיפור מהותי מבחינת נוחות נסיעה, עיצוב פנימי בהשוואה לדגם הקודם

מתמקד בדגם FT עקב האיבזור המשופר בהשוואה ל STYLE + אופציה ל 1.5L

השאלה נובעת מכך שבדגמים לאחר מתיחת הפנים, הסירו את BSM - התראת שטח מת  + התראת תנועה חוצה מאחור שעבורי נחשב כפיצ'רים משמעותיים בשיקולי הרכישה

מצד שני, הדגם מ 2021 כולל את המערכות הללו

אולם מגיע ללא מערכת אקטיבית למניעת סטיה (שימוש במובילאיי 630 להתראה בלבד)

אני בהתלבטות באיזה דגם להתמקד

לחלופין, בכלל ללכת בכיוון שונה: - רכב באותם מידות +/-

סוזוקי ויטרה 1.4 2022, כל אביזרי הבטיחות מגיעים כסטנדרט בשני הדגמים (כולל הפחות מאובזר GLX) 

מצד שני סלון הרכב מרגיש כמו שנות ה90😒

מתמקד בדגמים הללו עקב דרישה (לא מתפשרת) לתא מטען עם ריצפה שטוחה

עריכה אחרונה על ידי yossil07
פורסם

הסלון ניראה פחות מודרני, אך האמינות טובה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

הסלון ניראה פחות מודרני, אך האמינות טובה יותר.

האם הוויטרה לא "סובלת" מבעיית הגיר הרציף?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 4 דקות, spidrman כתב:

האם הוויטרה לא "סובלת" מבעיית הגיר הרציף?

לויטרה תיבת 6 הילוכים פלטרית והיא יחד עם מןניטין אמינות משובח הם היתרונות היחידים של הרכב...

• רעיון טוב! 1
פורסם

הרציף היה למנוע 1.6.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה על הפיידבק

הספקתי לראות בנתיים ויטרה 2021 וגם ארונה 2022

מבחינת מראה, הסלון בארונה נראה הרבה יותר מזמין ונעים מאשר בויטרה

בכלל הארונה מרגיש מאוד עדכני / מודרני לפחות בדגם FR שבדקתי, אני מבין שפתחי המיזוג עברו שינוי מיקום וירדו למטה, ככל הנראה יקרר פחות בימי הקיץ (תודה ל safargol)

נשאלת השאלה מה יהיה אמין יותר לטווח ארוך, אני בדרך כלל מחזיק רכב בן 3-4 שנים

האם ארונה  FR מ 2022/23  תהא אמינה כמו ויטרה מ 2021

המחירים של הסוזוקי ויטרה מאוד גבוהים לרכב בן 4 שנים, במיוחד כאשר מדובר על נסועה נמוכה (עד 40,000 קמ)

הטרייד אין של סוזוקי מציע יד 1 מליסינג, אולם בגימור GLX וגם המחיר מאוד גבוה, לא מפחיתים כמעט כלום על יד ראשונה של הליסינג

כמו כן, נתקלתי בתופעה מוזרה באתר משומשת

כאשר בדקתי מספר רכבים לפי מספר הרישוי מסוזוקי טרייד , הרכב מופיע כ יד 01 (ז"א כבר יד שניה) ואני אהיה יד 02 (יד שלישית)

ראו דוגמא

היסטוריית בעלויות מלא (לא מייצג את יד הרכב)

חודש-שנה תחילת בעלות משך זמן בעלות בעלות
07/2022 פחות מחודש ליסינג
07/2022 שנתיים ו-7 חודשים חברה

מעבר ידיים באותו חודש פעם לליסינג ופעם ע"ש חברה 😐

בשיחה מול הסוכן, נאמר לי שמדובר ביד 00 מליסינג ולא כפי שרשום באתר משומשת

(אולי זאת הסיבה שהטרייד גם לא מפחית במחיר יותר מידי, רכב יד 01 מחברה יהיה במחיר נמוך הרבה יותר)

בכדי לבדוק מי צודק, צריך לבדוק מול משרד הרישוי

היכן השקיפות?😡  

תיקון
פורסם

@yulianx בניגוד לקרוסאובר, לויטארה היתה תיבה פלנטרית גם בימי ה-1.6.

@yossil07 היד 01 היא כנראה הפקדת הסוחר - היד עולה כאשר הרכב מועבר לסוחר, ולא כאשר הוא נמכר. בדוק אם הפקדת הסוחר מצויינת ברישיון. חוץ מזה - מגרשי הטרייד אין והליסינג מתקיימים  מההפרש בין מחיר קניה נמוך למחיר מכירה שאינו משקלל את הפחתת הליסינג.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

@yulianx בניגוד לקרוסאובר, לויטארה היתה תיבה פלנטרית גם בימי ה-1.6.

@yossil07 היד 01 היא כנראה הפקדת הסוחר - היד עולה כאשר הרכב מועבר לסוחר, ולא כאשר הוא נמכר. בדוק אם הפקדת הסוחר מצויינת ברישיון. חוץ מזה - מגרשי הטרייד אין והליסינג מתקיימים  מההפרש בין מחיר קניה נמוך למחיר מכירה שאינו משקלל את הפחתת הליסינג.

תודה, רק שאבין, (אני לא עד כדי כך בקיא בנהלים) , במידה ומצויינת הפקדת סוחר עג הרשיון, הרכב אמור להיות יד 00 מליסינג ויהיה יד 01 לאחר מכירתו לקונה הבא

פורסם (נערך)

אגב רעשי הרוח מאוד ניכרים בארונה במיוחד בגרסת הFr בקורת הגג ובמראות צד. לי אישית זה הפריע מה שגם הסלון בארונה החדשה מרגיש מאוד פלסטיקי. 

לדוגמא הפלסטיק שמסביב לפתחי המזגן מרגיש כל כך לא איכותי שהוא יוצר רעשים לפעמים מהוויברציה של הכביש. היה לי 2022 1.5 מהצורה החדשה.

חוץ מזה מציע לך קודם לעשות נסיעת מבחן. הdsg היה לי אישית בלתי נסבל מהגיר הזה בפקקים. הרגיש מאוד מתנדנד וקופצני. המנוע היה נהדר בכבישים מהירים ועקיפות בוצעו ללא מאמץ. 

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני 12 שעות, נומד כתב:

למה שתהיה הפקדת סוחר לרכב חדש מיבואן. לא נשמע הגיוני.

כי נכתב שמדובר בטרייד אין, ובדגמים בני 2-4 שנים.

עד כמה שאני מבין יש כאן כמה רכבים עם מסלולי בעלות שונים.

@Rongaflugen נהגת פעם בסוזוקי? כי מהלך השנים היו לי לא פחות משש (ונהגתי על עוד אחת שהיתה במשפחה) - היצרן הזה לא שמע על בידוד רעשים.

@yossil07 עכשיו ראיתי שחשוב לך תא המטען. מה הגודל הדרוש לך? בשעתו פסלתי את הויטארה בגלל גודל תא המטען (והמחיר) לטובת הקרוסאובר, והיום יש לאישתי ולבן שלי ארונה וגם תא המטען שלה יחסית קטן. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יצא לי  לנסוע  באיגניס וגם זה כנוסע ליד הנהג . אין לי ספק שהסוזוקי לא מצטיין בבידוד רעשים, רק צינתי מה הולך גם בארונה. אני אישית מאוד התאכזבתי מהבידוד רעשים שם, שוב היה לי fr plus עם צמיגים 18 אבל רוב הרעשים היו דווקא מקורות הגג גם מפני שיש את הקישוט המיותר הזה על הגג.

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, sperial כתב:

כי נכתב שמדובר בטרייד אין, ובדגמים בני 2-4 שנים.

עד כמה שאני מבין יש כאן כמה רכבים עם מסלולי בעלות שונים.

@Rongaflugen נהגת פעם בסוזוקי? כי מהלך השנים היו לי לא פחות משש (ונהגתי על עוד אחת שהיתה במשפחה) - היצרן הזה לא שמע על בידוד רעשים.

@yossil07 עכשיו ראיתי שחשוב לך תא המטען. מה הגודל הדרוש לך? בשעתו פסלתי את הויטארה בגלל גודל תא המטען (והמחיר) לטובת הקרוסאובר, והיום יש לאישתי ולבן שלי ארונה וגם תא המטען שלה יחסית קטן. 

מעוניין ברכב קומפקטי, תא מטען של הויטרה + ארונה מתאים לצרכי (הובלת אופני שטח בתוך הרכב ללא צורך בוו גרירה) 

לפני 5 שעות, Rongaflugen כתב:

יצא לי  לנסוע  באיגניס וגם זה כנוסע ליד הנהג . אין לי ספק שהסוזוקי לא מצטיין בבידוד רעשים, רק צינתי מה הולך גם בארונה. אני אישית מאוד התאכזבתי מהבידוד רעשים שם, שוב היה לי fr plus עם צמיגים 18 אבל רוב הרעשים היו דווקא מקורות הגג גם מפני שיש את הקישוט המיותר הזה על הגג.

ככל הנראה, אין כלה מושולמת😊 לכל רכב המאפיינים שלו. 

הצמיגים בדגם FR PLUS בחתך נמוך עוד יותר מאשר ב FR הרגיל, אם ב FR הרגיל קיימים רעשי בידוד ,ב FR PLUS המצב צפוי להיות עוד פחות נוח גם בעיר בנסיעה במהירות נמוכה.

האמת, כבר לא בטוח מה עדיף

ארונה 2021, ויטרה 2022 או ארונה 2022

הנסועה שלי 10,000 ק"מ בשנה, רק בסופש נסיעות ארוכות, במשך השבוע...פקקים של המרכז (שרק יחריפו עם השנים)

אולי בסוף אמתין ל יד 2  עבור הונדה גאז ההיברידית רק שהיא מאוד מאוד נדירה.

כבעלים של הונדה ג'אז 2017 , הרכב חסכוני, אמין ומתאים לשימוש יום יומי בעיר ואפילו אפשרות העמסה נוחה מאוד. 

תיקון
פורסם

אני 3 שנים עם ארונה 2022 FR1.5 עם צמיגים 17'.

לדעתי בידוד הרעשים מצויין למעט קצת רעשי כביש (נוסע המון בינעירוני ללא פקקים).

מאובזר בכל טוב, חזק ויחד עם זאת יכול להיות חסכוני (אני בקבוע מוציא ממנו 1:15 מדוד במשאבה).

הרכב מרווח יחסית לגודלו ובתא המטען נכנסים לנו בקלות עגלה מלאה (אמבטיה), מזוודה בגודל מלא וטרולי.

הרכב תכף יוצא למכירה (הזמנו רכב חדש) ואישתי מתאבלת עליו כבר תקופה, מבחינתה הוא הרכב המושלם.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...