Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, Cranky_CPA כתב:

אל תהיה מעיק. אנחנו כבר לא בשנות ה-80, והכבישים בישראל כיום מעולים. הבעיה היא בכישורי הנהיגה הירודים של חלק גדול מהנהגים. זה כולל את אלה שנתקעים בנתיב האמצעי במהירות של 90 קמ"ש (שלדעתי, זה הרבה יותר גרוע מאלה שנתקעים בשמאלי), אי שמירה על מרחק, ואת הרוצחים בפוטנציה שנזכרים ברגע האחרון שהם צריכים לצאת בחלף ולכן חותכים שלושה נתיבים בבת אחת, ועוד ועוד. אז למה דווקא למהירות בחרת להיטפל? כי זה קל? 

לא ידוע לי על שינוי בחוקי הפיזיקה מאז שנות ה-80. אבל אחרי מה שכתבת על עוד כמה דברים בפוסט קודם ברור לי שאתה כותב, במקרה הטוב  מתחושת בטן בהחלט לא מתוך הבנה.

להזכירך שבשנות ה-80 המהירות המותרת בישראל היתה 90 קמ"ש ומאז התקדמנו. אבל לא במידה שנדמה לך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

לא ידוע לי על שינוי בחוקי הפיזיקה מאז שנות ה-80.

חוקי הפיזיקה נותרו כפי שהיו,

אבל התשתיות השתפרו מאוד והמכוניות עוד יותר מכך.

בכבישים מהירים ופנויים יחסית, התנועה זורמת בביטחה על הרבה מעל 120.

גם בסטטיסטיקות הרשמיות מהירות מופרזת כגורם ראשי לתאונה נמצא במקום נמוך,

אבל מה לעשות, זה נתון מספרי שקל לעשות עליו יח"צ, קל לאכוף אותו (בעיקר במקומות בהם אין צורך בכך).

אפשר להמשיך ולהאשים את המהירות בכל הרעות החולות,

ולעצום עיניים (או להביט במסך במקום בכביש) מול העבירות שבאמת גורמות לתאונות,

שהן הסחות הדעת מפעולת הנהיגה.

ואני לא צריך שום סימוכין או סטטיסטיקה לזה. יש לי עיניים ובתוך עמי אני נוהג...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 8
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

תראה, שדה ראיה מספק או שיפוע צד מתאים (כדוגמאות, יש עוד גורמים רבים) הם גורמים המגבילים את המהירות הבטוחה. וגם אם נדמה לך שהכביש שחור ויפה ומחולק לשניים או שלושה נתיבים זה לא משנה אותם. לכן התפיסה שאתה מבטא שגויה. וכרוכב דו"ג אתה צריך להיות מודאג פי כמה, כי אם לא תראה מכשול בזמן ותתקל בו באותה מהירות שאליה אתה מטיף, או שתיקח עקומה במהירות גבוהה ותחליק לשול או למעקה הבטיחות, המשפחה שלך היא זו שתצטרך לומר קדיש.

• משעמם 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אלה חלק מהמכשולים שעליהם אני מדבר. אלה גם קרעי צמיגים שנתלשו ממשאיות (אז תגיד תחזוקה לקויה - תהיה צודק אבל זו המציאות) או כל פריט אחר שנמצא על הכביש. או פקק תנועה שנוצר בגלל תאונה או כל סיבה אחרת. בשרשור הזה (ובמאות דומים לו בשני העשורים האחרונים) המוטיב של תלונות על ערכי המהירות המותרת וחוסר ההבנה לסיבת ההגבלות חוזר על עצמו בלי סוף.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אדוני מהנדס תנועה או מהנדס בטיחות?

אדוני בדק את האחיזה בכביש, את שדות הראיה, את שיפועי האורך ושיפועי הצד ואת כל שאר המדדים וקבע כי יש בישראל כבישים שעומדים בדרישות לנהיגה בטוחה במהירויות כאלה (ועם מרווח בטיחות נררש)?

אני יודע שהנהג הישראלי יודע היטב מה המהירות הבטוחה. רק שאין לו מושג. פעם היה כאן חבר שמקצועו הנדסת כבישים שהסביר מה התנאים הדרושים .

למיטב ידיעתי אף כביש בישראל אינו בנוי בתקן למהירות 120 קמ"ש או יותר - מה שמחייב הגבלת מהירות ל-110 קמ"ש - וההחלטה להתיר 120 קמ"ש,בכביש 6 היא החלטה פוליטית של שר התחבורה ישראל כץ, ולא החלטה הנדסית.

מצחיקול.

אנוכי רוכב אופנוע כבר קרוב לעשור מעבר להיותו נהג רכב, אני מניח שכל דביל יכול להסכים שלרכב על דו גלגלי ובטח על אופנוע (כזה עם הילוכים) דורש קצת יותר מלשבת בפנאן וללחוץ על גז / ברקס.

ברגע שאתה עושה כל מהירות על דו גלגלי, אין לזה משמעות ברכב. אתה לא מרגיש את זה בכלל.

ברכב אתה לא מרגיש את הכביש, אתה לא צריך לתכנן ולראות קדימה על כל חריץ או בור בכביש, או לשם שינוי כמו שאתה ציינת, להתחשב בשיפועי הצד והאורך...(Whatever that means), כשאתה רוצה להאט אתה מאט מ-0 ל-100 (אבל Backwards) בשנייה וחצי בלחיצה על על דוושה. זה לא דורש ממך כלום.

זה שיש לך (ולעוד הרבה) קשיים בלעשות את זה, לא אומר שאתה נהג סביר, אתה נהג גרוע.

אפרופו, אני מכיר מהנדס שרכב על האופנוע שלו במהירות 270 קמ"ש בכביש 443. זה אומר שעכשיו יש חותמת בטיחות מבחינתך?

ליצן לקישוט או למרכז שולחן

פורסם

ועדיין...

אכיפת מהירות היא פעולת האכיפה המובילה כבר הרבה מאוד שנים,

והתוצאות מדברות בעד עצמן, ע"ע כותרת הדיון הזה.

אז אולי כדאי לחפש את המטבע לא רק מתחת לפנס, אלא גם בפינות היותר חשוכות?

• רעיון טוב! 1
פורסם

@Muchachoחברך המהנדס הוא כנראה הרפתקן. או סתם אידיוט.

יש לי הערכה ירודה מאוד לאופנוענים הממהרים במהירויות גבוהות מאוד. בניגוד אליך, אני רואה בהם אנשים חסרי כל מודעות לכביש ולסכנותיו. להזכירך, אנחנו מדברים על כביש ציבורי שנוהגים בו גם בני 90 כשירים ומודעים למגבלותיהם, וגם חיפושיות בסטטוס אספנות. במסלול תעשה מה שאתה רוצה. בכביש ציבורי נהג כחוק.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

@Muchachoחברך המהנדס הוא כנראה הרפתקן. או סתם אידיוט.

יש לי הערכה ירודה מאוד לאופנוענים הממהרים במהירויות גבוהות מאוד. בניגוד אליך, אני רואה בהם אנשים חסרי כל מודעות לכביש ולסכנותיו. להזכירך, אנחנו מדברים על כביש ציבורי שנוהגים בו גם בני 90 כשירים ומודעים למגבלותיהם, וגם חיפושיות בסטטוס אספנות. במסלול תעשה מה שאתה רוצה. בכביש ציבורי נהג כחוק.

תראה, אני לא אומר שלנהוג 270 בכביש ציבורי זה מעשה חכם, גם אם אתה באוטובאן בגרמניה. אני אפילו אגיד לך שאתה צריך להיות טמבל רציני בשביל זה, בטח בכבישים בארץ. אני לא אומר שבכללי גם לנהוג / לרכב במהירויות מופרזות שלא בהתאם לתנאי הדרך זה דבר חכם ונכון. יחד עם זאת, אם תנאי הכביש מאפשרים ואין לך שתי ידיים שמאליות, אני לא רואה סיבה לבצע אכיפה על מהירויות עד ה160 קמ"ש. זה שהחוק אומר משהו אחר, אתה יודע לבד את מה זה מעניין לי....

ותתפלא לשמוע, כשאני רוכב על אופנוע נדיר שתראה אותי עובר את ה120....תיתן לי את אותו כביש ואותם תנאי הדרך, על אופנוע אני תמיד אסע פחות. כי כמו שאמרתי זה דורש הרבה יותר מרכב, ואני מודע לסכנות. לעומת זאת, ברכב, אם יש סיבה שאני עוצר את עצמי מלנסוע יותר מהר זה נטו המצלמות מהירות. אתה פשוט לא מרגיש את המהירות ברכב. 90 מרגיש לי זחילה. ואני באמת מתכוון לזה, כשאתה עושה כל מהירות על אופנוע, אין לזה פשוט משמעות ברכב. אני באמת מפציר בך, לך תעשה רישיון על אופנוע, גם אם אתה לא מתכוון לקנות או לרכב בחיים שלך, ותגיד לי אחר כך איך זה השפיע לך על הנהיגה.

אבל אתה כנראה צדיק שבכביש של 90 לא עבר את ה89.99 בחייו, אז על מי אני עובד....סע כחוק ידידי

פורסם

אני חוזר. הבעיה היא שלאנשים חסרה מודעות לתנאי הדרך, וההודעה שלך מראה שאינך שונה מהם.  אלה הרבה פרטים שאתה לא רואה, אבל המהנדס מכניס לתכנון.

אגב, באיחוד האירופי מיחסים למהירות מופרזת כשליש מקורבנות תאונות דרכים. ואני מניח שאתה מודע לכך שבאירופה ״מהירות מופרזת״ פירושה חריגה של קמ״ש בודד מהמהירות המותרת.

פורסם
לפני 21 דקות, sperial כתב:

אני חוזר. הבעיה היא שלאנשים חסרה מודעות לתנאי הדרך, וההודעה שלך מראה שאינך שונה מהם.  אלה הרבה פרטים שאתה לא רואה, אבל המהנדס מכניס לתכנון.

אגב, באיחוד האירופי מיחסים למהירות מופרזת כשליש מקורבנות תאונות דרכים. ואני מניח שאתה מודע לכך שבאירופה ״מהירות מופרזת״ פירושה חריגה של קמ״ש בודד מהמהירות המותרת.

תראה, זה שמייחסים מהירות מופרזת להרוגים, זה לא לא נכון, יחד עם זאת, רוב האנשים בעולם הם דבילים, ובישראל זה לא שונה ואפילו יותר גרוע מכך. כמובן, שאני לא הייתי רוצה לראות דביל נוהג על 160 קמ"ש,  כי סביר להניח שהדביל הזה גם יהרוג את עצמו ב121 באותה המידה. בסוף זה ברירת מחדל, אתה יודע...

ובבקשה, אם כבר למישהו מאיתנו יש חוסר מודעות לתנאי הדרך זה אתה אדוני, שחושב, מאמין ולא מסוגל לנסוע בכביש בישראל מעבר ל120 גם אם כולו ריק בפס ישר.

שיהיה שבוע נעים.

פורסם

עד שיש לך צמיג קרוע של משאית שהורג אותך.

אתה מכיר את המונח stau? אתה יודע למה אתה מקבל אזהרות 20 ק״מ לפני שאתה נתקל בו? בישראל אין לך מנגנון כזה, שמזהיר אותך מפני סכנות משתנות בהמשך הדרך.

יש לך מושג מה שדה הראיה שלך כשאתה מגיע לפסגה של גבעה? האם לא מחכה לך פקק תנועה ותכנס ב-160 קמ״ש החביבים עליך באחוריו של אוטובוס? אני בטוח שלא.

אבל השרשור הזה מחזק תופעה ידועה: רוב הנהגים חושבים שהם נוהגים הרבה יותר טוב מהממוצע, כאשר הם רחוקים מכך.

• אהבתי 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

עד שיש לך צמיג קרוע של משאית שהורג אותך.

אתה מכיר את המונח stau? אתה יודע למה אתה מקבל אזהרות 20 ק״מ לפני שאתה נתקל בו? בישראל אין לך מנגנון כזה, שמזהיר אותך מפני סכנות משתנות בהמשך הדרך.

יש לך מושג מה שדה הראיה שלך כשאתה מגיע לפסגה של גבעה? האם לא מחכה לך פקק תנועה ותכנס ב-160 קמ״ש החביבים עליך באחוריו של אוטובוס? אני בטוח שלא.

אבל השרשור הזה מחזק תופעה ידועה: רוב הנהגים חושבים שהם נוהגים הרבה יותר טוב מהממוצע, כאשר הם רחוקים מכך.

לא, אין לי מושג מה שדה הראיה שלאחר פסגה, לכן אני מאט בעודי מגיע לפסגה וגם לפני כן, כמו שאמרתי, נסיעה בהתאם לתנאי הדרך.

זה היה אמור להיות שאלה מכשילה? ואוו, אתה באמת חושב שאני מטומטם עד כדי כך.

לבנתיים אני לא הוואנבי חכמולוג שחושב שלנסוע מעבר ל120 זה פשע.

אם רק היית מכיר אותי...

שיהיה שבוע טוב ידידי, תן את השאלות כיתה ג' למישהו אחר. 😃

• אהבתי 3
פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

תראה, שדה ראיה מספק או שיפוע צד מתאים (כדוגמאות, יש עוד גורמים רבים) הם גורמים המגבילים את המהירות הבטוחה. וגם אם נדמה לך שהכביש שחור ויפה ומחולק לשניים או שלושה נתיבים זה לא משנה אותם. לכן התפיסה שאתה מבטא שגויה. וכרוכב דו"ג אתה צריך להיות מודאג פי כמה, כי אם לא תראה מכשול בזמן ותתקל בו באותה מהירות שאליה אתה מטיף, או שתיקח עקומה במהירות גבוהה ותחליק לשול או למעקה הבטיחות, המשפחה שלך היא זו שתצטרך לומר קדיש.

הכבישים החדשים בישראל מתוכננים הרבה יותר טוב, עם שדה ראייה רחב יותר, נתיבי השתלבות ארוכים במיוחד, ובאופן כללי הם הרבה יותר סלחניים לטעויות נהיגה. אני לא אומר שאין כבישים גרועים ומסוכנים בישראל, אבל הכבישים הראשיים כאן הם ברמה של ליגה A++. אם פעם היינו אומרים "הלוואי עלינו כבישים כמו באירופה," היום אני יכול לומר לך שהכבישים בישראל כבר יותר טובים מאשר באירופה, ובפער גדול – אולי למעט האוטובאנים בגרמניה וגם לגבי האוטובאנים אני כבר לא בטוח. 

• אהבתי 1
פורסם

@Muchacho לא. השאלה הזו היא יומיומית. יש שאלה עוד יותר מכשילה - מה שדה הראיה מעבר לעיקול, ובהתאם לכך מה המרחק ממנו תראה את המכשול.

@Cranky_CPA מה זה ״הרבה יותר טובים״? אין ספק שהם עדיפים על מה שהיה לפני 40 שנה. גם המהירות המותרת הוגדלה בהתאם. אבל זו אינה השאלה. השאלה הנכונה היא מהי ״מהירות התכן״ של הכבישים בישראל, כלומר המהירות במרבית שבה הכביש מתוכנן לספק את התנאים הפיזיים לנהיגה בטוחה. עד כמה שידוע לי אין בישראל כביש שתוכנן למהירות מעל 120 קמ״ש, וכאשר מורידים מזה 10 קמ״ש כמרווח בטיחות נותרים עם מהירות מרבית 110 קמ״ש. זה שנדמה לך שהכביש מתאים למהירות יותר גבוהה לא הופך אותו לכזה.

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...