Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה כאב ראש. רק רציתי רביעיית פאלקן טובים במחיר טוב, גם זה כבר לא כל כך פשוט...

אז על מה לדעתכם כדאי ללכת בסוף? מה האופציות הבאות בתור הכי טובות? על הדביצה או גודייר או משהו אחר?

פורסם

תבדוק במקומות אחרים אם המצב זהה. הייתי מנסה לדבר עם שואף, גלגלי המגן וחנניה מיפו/רחובות. 

אם המצב זהה, תתיעץ איתם מה יש במלאי ואז תוכל לקבל החלטה מושכלת יותר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

טוב התקשרתי לכמה וכמה צמיגיות -

גודייר יש רק בדירוג עומס 98W עם דירוג B ברטוב. הדגם של 94V עם דירוג A ברטוב לא קיים במלאי אצל היבואן ולא יהיה בקרוב.

(הם אמרו שהיבואן של גודייר עובד בצורה שעד שלא נגמר המלאי לגמרי הוא לא מזמין חדש ואז ש תקופה שאין במלאי בכלל עד שמגיע משלוח חדש. איזה מן שיטת עבודה של עסק רציני זו??)

פאלקן - מבדיקה מול עוד צמיגיה ומול היבואן הדירוג שלו D ברטוב. חבל.

אני כבר התחלתי להתבלבל בין כל הצמיגים. כל צמיגיה גם מציעה עוד סוגים ודגמים...

נשארתי עם:

1) אולי לקחת את הגודייר עם הדירוג B ברטוב וזהו. 

2) Debica

3) DUNLOP (הציעו שני דגמים FM800 או LM705 נראה לי..)

4) Kleber Dynaxer HP4

פורסם
לפני 16 דקות, gifnooky כתב:

טוב התקשרתי לכמה וכמה צמיגיות -

גודייר יש רק בדירוג עומס 98W עם דירוג B ברטוב. הדגם של 94V עם דירוג A ברטוב לא קיים במלאי אצל היבואן ולא יהיה בקרוב.

(הם אמרו שהיבואן של גודייר עובד בצורה שעד שלא נגמר המלאי לגמרי הוא לא מזמין חדש ואז ש תקופה שאין במלאי בכלל עד שמגיע משלוח חדש. איזה מן שיטת עבודה של עסק רציני זו??)

פאלקן - מבדיקה מול עוד צמיגיה ומול היבואן הדירוג שלו D ברטוב. חבל.

אני כבר התחלתי להתבלבל בין כל הצמיגים. כל צמיגיה גם מציעה עוד סוגים ודגמים...

נשארתי עם:

1) אולי לקחת את הגודייר עם הדירוג B ברטוב וזהו. 

2) Debica

3) DUNLOP (הציעו שני דגמים FM800 או LM705 נראה לי..)

4) Kleber Dynaxer HP4

לא הייתי משנה קוד עומס.

תבדוק עם שואף אם יש לו הנקוק במידות המתאימות, אם אין, הייתי לוקח את הקלבר. 

פורסם

כמה ק"מ אתה עושה בשנה?

אם הרבה, יתכן והשקעה בצמיגי פרימיום כמו מישלין פרימסי 4 או קונטיננטל פרימיום קונטקט 5/6/7 יחזירו אותה.

דביצ'ה/סאבה UHP 2 וקלבר דינקסר HP4 הן אפשרויות ריאליות בהינתן ההצעות.

פורסם
לפני שעה, Moshe c כתב:

לא הייתי משנה קוד עומס.

תבדוק עם שואף אם יש לו הנקוק במידות המתאימות, אם אין, הייתי לוקח את הקלבר. 

באופן עקרוני יש בעיה עם שינוי קוד עומס לקוד יותר גובה ממה שצריך? (חוץ מהמקרה הנוכחי שדווקא משפיע לרעה על האחיזה ברטוב)

אם זה בעיה, אז גם DEBICA לא טוב כי זה קוד עומס יותר גבוה.

ראיתי הנקוק במידה המתאימה אבל אחיזה ברטוב D אז לא נראה לי כדאי.

פורסם
לפני 58 דקות, Tom_22 כתב:

בעיקר פגיעה פוטנציאלית בנוחות הנסיעה.

אם זה רק נוחות נסיעה, אז לא נורא כ"כ (אשמח לדעת מה הכוונה, האם כשהצמיג מכוון לעומס יותר גבוה אז הוא יותר נוקשה?) והאופציות אז הן או DEBICA או KLEBER

שאלה נוספת בהקשר הצמיגים. מצרף צילום של הצמיגים הקדמיים. מה רמת הדחיפות להחליף? השאלה אם חובה להחליף במיידי ואז פשוט להחליף למה שיש במלאי (ה-DEBICA נראה לי במלאי, או לחכות ל-KLEBER) או אפשר לנסוע איתם עוד שבוע.

image.thumb.jpeg.bf1623d280e3ece611ecd3f24c799054.jpeg

פורסם (נערך)

אפשר לראות שהצמיגים שחוקים, אבל עוד לא במגבלה החוקית (הבליטות הקטנות בתוך החריצים האורכיים). עוד שבוע-שבועיים לא ישנה ממש לטעמי.

מה הדגם שלהם אגב? מתקשה לזהות בתמונה.

כן, צמיגים בעלי קוד עומס ו/או מהירות גבוהים יותר, בדר"כ מכילים שכבות חיזוק נוספות בשלד הצמיג או סוג שונה של שכבות/גומי כדי להיות עמידים יותר לתנאים הקשים יותר (לחץ אוויר לתמוך במשקל נוסף וחימום של הצמיג בהתאמה).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

Kleber. 

תראה את שני הצמיגים במבחן

https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-Summer-Tyre-Test.htm

לקלבר בלימה עדיפה גם על יבש וגם על רטוב,

צריכת דלק , שחיקה, צריכת דלק  גם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, gifnooky כתב:

זה הצמיגים המקוריים של הרכב,  NEXEN MILECAP 2

דירוג ה-EU שלהם אמור להיות דלק-B, רטוב-C, רעש-71.

א', אם היית מרוצה מהם, אולי תוכל למצוא שוב כאלו. אגב, אולי יש גם דגמים אחרים רלוונטים של נקסן.

ב', זה אולי יציב באור שונה בחירה בצמיגים עם דירוג נמוך רק במעט בהשוואה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה לכל העוזרים. הזמנתי קלבר, לקראת סוף השבוע הם אמורים להגיע.

(היה מישהו שאמר לי שיש לו גודייר 94V אבל אחרי שכל כך הרבה אמרו שאין במלאי אני חושב שככל הנראה הוא טועה או שיש לו משהו ישן אז נראה לי שאוותר)

טום - לגבי ההערה שלך, אתה צודק, אבל מצד שני צריך לקחת בחשבון  שגם על צמיג סיני אני יכול לנסוע ולהרגיש שהכל טוב, לפעמים ההבדל יכול להיות בעת חירום.

ולאד - שאלה לגבי הצריכת דלק - זה נכון שלא כדאי למלא בצהריים אלא רק בבקר ושלא כדאי ללחוץ על ידית המילוי עד הסוף? כמה זה משמעותי אם כן?

• רעיון טוב! 1
פורסם

ההערה שלי לגבי השוואת דירוגים?

זה חלק מהנקודה שלי בין השורות. המשמעות של דירוגי ה-EU יכולים להיות מטעים (או לכל הפחות מוגבלים במידע שנותנים) ולא מעידים בהכרח על מכלול הביצועים של הצמיג. וכמובן שאלו דברים שנהג ממוצע כנראה לא ירגיש ממש בנהיגה מנהלתית.

לגבי תדלוק, ענין התדלוק בבוקר הוא בעיקר אגדה אורבנית. המיכלים נמצאים מתחת לאדמה והטמפ' שם יותר עקבית ושטוחה ופחות מושפעת מהתנאים בחוץ. אולי יש עליה משמעותית (יחסית) אם מגיעה באמצע היום מיכלית שבילתה בשמש ובחום, למלא את המיכל התת-קרקעי. וגם אז, השינויים הם קטנים יחסית.

לחיצה מלאה של ידית התדלוק, אני מניח שאתה מתכוון לאגדת האוויר בדלק. אין (לא אמור להיות) אוויר בחלק הצנרת של המשאבה שבו מתבצעת מדידת הזרימה.

ובכלל, תדלק בתחנות מוכרות, עם ציוד תקין ושנבדק תקופתית. ואל תדאג כל כך מזוטות.

פורסם (נערך)

אז בעיקר להסתמך על חוות דעת וסקירות באתרים מהימנים (ולשאול בפורום :-)) נכון? טוב מקווה שנהיה מרוצים מהקלבר. אעדכן בע"ה לאחר שנקבל אותם.

לגבי הדלק, זה משהו ששמעתי לפני שנים ולא התייחסתי לזה, ועכשיו קראתי שוב בקישור לגבי הצריכת דלק אז רציתי לוודא.

עריכה אחרונה על ידי gifnooky

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...