Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי mg zs 2018

הרכב צריך לעבור טיפול השבוע

כבר קניתי שמן גיר מאוטוסטור לפי התקן

למרות שבדף הפירוט של החברה מחליפים שמן גיר

כל מוסך שאני מבקש ממנו להחליף את השמן בטיפול אומר לי בפירוש ״לא לגעת״ זה רק יעשה בעיות

מה דעתכם?

פורסם (נערך)

לא

מיתוס שטותי לחלוטין

אבל גם אם זה היה אמיתי, הטענה של החאפרים היא שזה מסוכן להחליף ברכב ישן.

פה לא מדובר גם ברכב ישן, אז מה הטענה?

בכל מקרה החלפת שמן גיר לא יכולה להסב נזק, בשום מצב, שום רכב ושום קילומטראז

תמצא מכונאי נורמלי שלא יהסס להחליף או שתחליף בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

אף אחד לא מוכן להחליף לי. 

מוכנים להחליף פלאגים, פילטרים ושמן מנוע. 

גיר לא. כבר מוסך 4 היום שמסרב ואני תקוע. 

בא לך להפגש ושתחליף לי בתשלום?

פורסם
לפני 11 שעות, Or05230 כתב:

מקרה החלפת שמן גיר לא יכולה להסב נזק, בשום מצב, שום רכב ושום קילומטראז

זה לא מדויק... אתה צודק שזה מיתוס שהגזימו איתו, אבל כאשר הגיר כבר ישן ולא החליפו שמן גיר מעולם יכול להיות שהגיר התחיל להתפורר, וחלקי מתכת קטנים ממנו מסתובבים בתוך השמן והם עוזרים לחיכוך בגיר, ואם תחליף שמן גיר במצב כזה זה עלול לפגוע בגיר בכך שאתה מכניס שמן חדש שאין בו חלקי מתכת והוא דליל וזה עלול לגרום להחלקות בגיר.

כל זה *עלול* לקרות, לא בטוח שזה יקרה ויכול להיות שהכל יהיה תקין, אבל יש אמת בדבר שכדאי להיזהר במקרה שלא החליפו שמן גיר מעולם בגיר ישן (אפשר גם לבדוק את השמן ולראות אם יש בו חלקיקים).

בנוגע לפותה"ש ברכב חדש אני לא רואה שום בעיה להחליף שמן גיר, ואפילו מומלץ לעשות את זה מדי פעם.

לצערנו מוסכים היום מכסת"חים את עצמם. הם לא יודעים אם יש שגרת החלפת שמן גיר, ומפחדים שתבוא אליהם בלי בעיה בגיר, ויחליפו שמן גיר, ותחזור אליהם אחרי שבוע כשפתאום יש לך בעיה בגיר (בגלל ההסבר שהסברתי למעלה).

אולי אם תעשה טופס בכתב שאתה לא מחזיק אותם כאחראיים למקרה כזה אז הם יסכימו, אבל השאלה אם כדאי (מה עם הם לא יחליפו כמו שצריך?).

שים לב גם ש*החלפה* של שמן גיר מוציאה רק כ-30 אחוז מכלל שמן הגיר שברכב, לעומת *שטיפה* שהיא כוללת את כל השמן.

• אהבתי 1

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...