Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

אתה מדבר על גרמניה, ומשך די הרבה שנים אני קורא ידיעות סותרות בנושא. בכל זאת, להמנע.

אני מכיר זאת דווקא מ-Down Under.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 13 שעות, גור אדם כתב:

3. לצלם ולהקליט את מצב הרכב - בעת קבלתו ובעת החזרתו. אני עושה צילום וידאו של כל הרכב מכל פינה, עם צילומי סטילס של מקומות בהן אפילו מופיעה שריטה קטנה. בנוסף, לא לשכוח לצלם את פנים הרכב - ניקיון ומצב הריפודים + מצב מיכל הדלק.

4. אישית, אני מעדיף לקחת ביטול השתתפות עצמית בחברת ההשכרה - עולה לי יותר יקר, אבל חוסך לי זמן בהחזרה ובירוקרטיה בהמשך.

אם אתה מבצע את 4, בשביל מה צריך 3?

פורסם
לפני 13 שעות, גור אדם כתב:

מספר נקודות שאני נעזר בהם בשכירת רכב:

1. כשבוחרים את סוג הרכב - לא לשכוח את כמות המטען שאתם לוקחים. 3 אנשים יכולים להתנייע גם בפיאט פנדה, אבל לא יהיה מקום למטען.

נכון. ולהוסיף - המטען חייב להיות נסתר, מטען גלוי גורר פריצה. ברכבי סטיישן לכסותו במדף. ולא להשאיר מטען על המושבים. בטיולים ארוכים זה עשוי להצריך סטיישן/ג׳יפון אפילו לזוג.

2. בעת קבלת הרכב - לעבור על האותיות הקטנות בחוזה. לוודא שכל מה שהזמנתם נמצא בחוזה (ביטוחים, מקום החזרת רכב, כמות דלק במיכל וכו').

עושים את זה בהזמנה, לפני הנסיעה. וחוץ מההעתק בדוא״ל גם העתק פיזי.

3. לצלם ולהקליט את מצב הרכב - בעת קבלתו ובעת החזרתו. אני עושה צילום וידאו של כל הרכב מכל פינה, עם צילומי סטילס של מקומות בהן אפילו מופיעה שריטה קטנה. בנוסף, לא לשכוח לצלם את פנים הרכב - ניקיון ומצב הריפודים + מצב מיכל הדלק.

בעיה - הרבה פגמים קטנים לא נראים בצילום אבל נראים בחשבון.

4. אישית, אני מעדיף לקחת ביטול השתתפות עצמית בחברת ההשכרה - עולה לי יותר יקר, אבל חוסך לי זמן בהחזרה ובירוקרטיה בהמשך.

נכון, בתנאי שאפשרי. לא בכל שכירת רכב האפשרות מוצעת.

מבחינת נהיגה, אוסיף עוד מספר דברים:

1. ווייז - לדעתי, חובה לנסוע עם ווייז. מתריע על כל מלכודות המהירות הקבועות (ויש הרבה) ועל מקומות בהם הכניסה אסורה (ZTL שהוזכר כאן). כמובן, לא להסתמך רק עליו ולשים לב לשלטים בדרך...

וייז מצויין, אם כי ברוב העולם קהילת המשתמשים קטנה מזו שבישראל כך שהוא פחות מעודכן. לשים לב לשינוי הגדרות אוטומטי במעבר טריטוריות, כמו שינוי שפה לשפת המקום (גם אם מוגדרת עברית), הגדרת הרשאות ומגבלות וכו. מתרחש במעבר בין מדינות ואפילו מחוזות - למשל, בשווייץ, במעבר בין קנטונים דוברי שפות שונות. חוץ מזה, כדאי להוריד מפות אופליין כמו גוגל או herewego למקרה של בעיית כיסוי סלולרי.

2. כבישי אגרה - אני לא יודע מה המצב באיטליה כרגע. כשהייתי שם, לפני מספר שנים, זה היה תשלום במזומן/אשראי ביציאה מהכביש - שימו לב שביציאה - אתם נכנסים למסלול תשלום מזומן/אשראי ולא עוברים במסלול האוטומטי.

לדעתי לא השתנה. בהודעה קודמת קישרתי לאתר הרשמי של האוטוסטראדות. להחזיק בזמינות כרטיס ויזה או מאסטרקארד (אפשר באפלפיי/גוגל וואלט).

3. מלכודות מהירות - הרבה טוענים שאי אפשר לנהוג באירופה ולחזור בלי דו"ח מהירות. אני כבר שנים נוהג ולא קיבלתי אף דו"ח. פשוט, צריך לזכור שיש הרבה מאוד מצלמות - שוב, להסתמך על וייז ועל השלטים בדרך. בנוסף, מצלמות המהירות לא סלחניות כמו בארץ - שם מקבלים דו"ח גם על ק"מ בודדים מעל המהירות המותרת. בנסיעות האחרונות, נתקלתי גם במצלמות שמודדות מהירות ממוצעת על פני מקטע כביש (לא יודע אם כבר יש גם באיטליה) - לשים לב לזה (וייז מתריע גם עליהן).

כמו שכתבתי - לנהוג כאילו לצידכם שוטר או בוחן. יש מדינות בהן יש התראה על המכמונת, ויש מדינות בהן היא נסתרת. נדמה לי שאיטליה בקבוצה השניה, וחוץ מזה, יש גם מכמונות לייזר.

בכחול

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

והערה לגבי ZTL ואיטליה.

אם מצאת מלון מקסים באמצע ה ZTL העירוני, כנראה תוכל להיכנס עם הרכב למלון לפרוק בהגעה ולהעמיס ביציאה.  לחנות תצטרך כמובן מחוץ ל ZTL.

פשוט דבר עם המלון.  הם צריכים את מספר הרכב ואז הם מתאמים עם העירייה שיאפשרו לך להגיע אליהם (וכאמור - החניה מחוץ לאזור הסגור).

פורסם

יש מצב שהמלון יוכל לסדר לך כניסה ל-ztl למשך שהותך בו. זה חייב להתבצע בתוך זמן קצוב מהגעתך (לפי זכרוני בפירנצה זה 3 שעות). דבר עם המלון ובדוק באתר העיר הרלוונטית.

בערים גדולות הנהיגה בעייתית גם מחוץ ל-ztl ועדיף להמנע ממנה.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 24.9.2024 בשעה 20:17, Buki כתב:

אני מאלה שאוהבים לעשות גיבוי לגיבוי...

בכל מקרה, לפעמים יש אותיות קטנות וגם דברים שלא נמצאים בביטול השתתפות עצמית - ניקיון הרכב, מיכל הדלק

פורסם

מיכל דלק זה סעיף נפרד - אתה רוכש מראש מילוי מיכל שלם בתוספת עמלה נאה. כל זה כדי לחסוך ביקור,בתחנת הדלקבשבקרבת נמה"ת. בעיני מיותר.

מזמין אתכם לבדוק איך מבוטח רכב השכרה באיסלנד. אמנם לפני 7 שנים, אבל יש של כל סעיפים שקשורים למזג האוויר ולאבק וולקני, גם יקרים וגם עם השתתפות עצמית גבוהנ. כדינלסבר את האוזן - במזג אויר סוער, בפתיחת דלת בכיוון הלא נכון (רוח מאחור), אפשר להגיע לטוטאל לוס בגלל עיקום קורה.

פורסם (נערך)

במעמד קבלת הרכב (לפני חתימה על הניירת) - לצלם סרטון וידיאו שממחיש כל פיפס ברכב כולל הבפנים שלו.

במידה ויש תוספת ביטוח תמורת כמה שקלים - לשלם.

כמו כן, לצלם את מצב הרכב גם בהחזרה שלו.

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
פורסם
בתאריך 24.9.2024 בשעה 20:17, Buki כתב:

תתפלא שצריך.

קיבלתי פיקנטו שכורה משגריר, צילמתי את הרכב בתהליך הקבלה עם הסמל מקדימה חצי מנותק. הצילום בוצע למרות שעשיתי ביטול השתתפות עצמית.
כשהחזרתי את הרכב התעכבו על העניין של הסמל. הראיתי לנציג תמונה שככה קיבלתי את הרכב - לא אמר כלום. לא יודע מה היה קורה אם זה לא היה מצולם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...