Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות "רפאים" במגרש חנייה של בניין (לא חניות פרטיות אלא משותפות)- יש מה לעשות עם זה?

ברווז

פוסטים מומלצים

לפני 1 דקה, Buki כתב:

השאלה איזה שיניים יש לזה. 

כמו בכל סכסוך שכנים, לא הרבה. ניתן לפנות למפקח על הבתים המשותפים שהחלטתו מחייבת כמו בית משפט, ואי ציות יכול לגרור סנקציות כגון קנסות עקב בזיון בית משפט, אבל טרם שמעתי על מישהו שנכנס לכלא כי סרב לפנות אופניים מחדר המדרגות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

וועד הבית צריך לפנות בכתב לבעלי הרכבים, לומר להם שהם חונים מעבר לזמן סביר באותה החניה, ולדרוש מהם להזיז מיידית את הרכבים אחרת יפעלו משפטית. אופציה נוספת היא לכנס אסיפה של בעלי להחליט בתקנון שכל רכב יכול להחנות את רכבו באותה חניה לפרק זמן שלא יעלה על שבוע, למשל. ושוב, להודיע בפרוטוקול האסיפה שיפורסם, שמעבר לפרק זמן זה הוועד יפעל משפטית. כמובן צריך לתעד (צילומים) תאריכים בהם חנו הרכבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הצלחתי להבין האם מדובר ברכבים ששיכים לדיירי הבניין או לא...

אם לא, אתה יכול להתקשר למשטרה, אצלינו היה מקרה דומה, מישהו שלא גר בבניין החליט שהוא מחנה נגרר על אחת החניות המשותפות.

אחרי שהתקשרתי 100, יצר איתי קשר שוטר סיור מאוד נחמד שהתקשר לבעלי הנגרר, וכעבור כמה שעות הנגרר נעלם מהחניה.

הנגרר הזה עמד שם קרוב לשנה!

אם מדובר ברכבים ששיכים לדיירי הבניין, תבקש מהוועד שידברו איתם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.9.2024 בשעה 05:15, ברווז כתב:

מי שרוצה להחנות רכב נטוש\עזוב\רפאים\WHATEVER מוזמן לעשות את זה ברחוב

ברחוב ציבורי זה אסור ורכב כזה יגרר בסופו של דבר על ידי העיריה.

לפני 15 שעות, mcaspi כתב:

אופציה נוספת היא לכנס אסיפה של בעלי להחליט בתקנון שכל רכב יכול להחנות את רכבו באותה חניה לפרק זמן שלא יעלה על שבוע, למשל.

מה קורה אם בעל הרכב טס לחו"ל או יוצא למילואים?

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפתרון הפרקטי הוא לארגן חבר עם ג'יפ או טנדר (אולי אפילו תמצא מתנדבים פה בפורום), לגרור את המכוניות האלה באישון ליל מהשטח הפרטי אל הרחוב הציבורי, ומשם כבר לתת לעירייה לעשות את שלה בלי יותר מדי הסברים. בדומה להצבת המכוניות האלה שם מלכתחילה, זה לא בדיוק עבירה על החוק אלא מעין שטח אפור, כך שאם מותר להם אני לא רואה סיבה שלא יהיה מותר גם לך.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שמותר ליופיטר אסור לשור.

כאשר הרכב יימצא במרחב הציבורי, ייגרר או יינזק. יבוא בעל הרכב ויתבע את נזקיו מהאנשים אשר גררו את הרכב לרחוב.

אני דיי בטוח ששבית המשפט לא ייחשוב כמוך שמתקנים עוול בעוול. במידה שהחברי הפורום כאן נענו להצעתך ויצטרכו לשאת בהוצאות, האם אתה מוכן להתחייב ולשאת בהוצאות אלו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או פשוט להודיע לוועד מראש על הנסיעה. ההיגיון עובר את מחסום הכניסה לחניון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי אין יותר מדי אופציות, זה או הרשות המקומית או המשטרה.

קודם תנסה עם המשטרה כי תקבל מענה מהיר יותר, מקסימום הם יגידו לך שזה באחריות הרשות.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, eladts כתב:

ברחוב ציבורי זה אסור ורכב כזה יגרר בסופו של דבר על ידי העיריה.

מה קורה אם בעל הרכב טס לחו"ל או יוצא למילואים?

מה שקורה במצבים האלו זה שהגבלה לשבוע היא לא הגבלה סבירה. 

המון אנשים טסים לחו"ל לשבוע או לשבועיים או לחודש ולא צריך להודיע לאף אחד, אין בעיה אם הרכב חונה באותו מקום שבוע - שבועיים וגם חודש - חודשיים זה לא בעייתי.

הבעיה שמדובר בתקופות הרבה יותר ארוכות, בדרך כלל שנים. 

לפני שעתיים, sperial כתב:

או פשוט להודיע לוועד מראש על הנסיעה. ההיגיון עובר את מחסום הכניסה לחניון.

לא, אני בתור ועד לא רוצה לשמוע שמישהו טס לחו"ל לשבוע, זה לא מעניין אותי...

שוב פעם, לא מדובר בתקופות של שבועות וגם לא חודשים. 

עריכה:

דבר נוסף שאפשר לעשות בראיה לטווח רחוק. אם החניון הזה הוא באמת שטח פרטי משותף של דיירי הבניין - שיוך החניות לדירות "בהסכמה", זה בהנחה שמספר החניות במגרש גדול יותר ממספר הדירות. 

על כל חניה מסמנים מספר דירה. 

באסיפת ועד עושים הסכם, כל דייר יחנה בחניה שלו בהסכמה. יתרת החניות אם יש  - על בסיס מקום פנוי, לרכב שני או לאורחים.

בכניסה לשים חשמלי. זה עובד יחסית טוב ופותר הרבה בעיות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Buki כתב:

מה שקורה במצבים האלו זה שהגבלה לשבוע היא לא הגבלה סבירה. 

המון אנשים טסים לחו"ל לשבוע או לשבועיים או לחודש ולא צריך להודיע לאף אחד, אין בעיה אם הרכב חונה באותו מקום שבוע - שבועיים וגם חודש - חודשיים זה לא בעייתי.

יש בעיה אם מספר החניות מוגבל. אצלי, למשל, ישנה חניה עילית אחת משותפת למעל 200 דירות (יש גם מכפילים), אז חודש-חודשיים לא בעייתי? בעלי הדירות יכולים להחליט גם על שבוע כי מדובר ברכוש שלהם. אם לבעל דירה זה לא מתאים, הוא יכול לפנות למפקחת. מעניין מה תחליט מפקחת שגובר במקרה מעיין כזה, פרק הזמן או דעת הרוב. לכאורה זה דעת הרוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש איזשהו מבחן סבירות, בן אדם שמשאיר את האוטו שלו לשבועיים או חודש זה ברוב המקרים אומר - טיול. נסיעת עבודה. מילואים. משהו כזה. 

לא רואה שום בעיה שבזמן הזה האוטו יחנה בחניון המשותף, למה בן אדם שנוסע לטיול או הולך לשרות מילואים צריך לשבור את הראש איפה האוטו יחנה?

לעומת זאת, אם האוטו חונה חצי שנה או שנה זה ברוב המקרים אומר "האוטו מושבת, אין לי כסף או חשק לתקן אותו וסיכוי נמוך שהוא יחזור לכביש, הוא סתם עומד תופס מקום. 

זה פחות או יותר קו המנחה שלי שנראה לי הגיוני וסביר. 

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, Buki כתב:

לא רואה שום בעיה שבזמן הזה האוטו יחנה בחניות המשותף, למה בן אדם שנוסע לטיול או הולך לשרות מילואים צריך לשבור את הראש איפה האוטו יחנה?

יש בעיה...לאנשים אחרים.

הוא צריך לשבור את הראש, כי הוא עשה "טעות" והחליט לרכוש/לשכור רכוש ביחד עם אנשים אחרים, ועם זה הוא צריך לחיות. לא מדובר בבית פרטי משלו. והוא גם לא הצליח לשכנע אנשים אחרים בבעיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, mcaspi כתב:

יש בעיה...לאנשים אחרים.

הוא צריך לשבור את הראש, כי הוא עשה "טעות" והחליט לרכוש/לשכור רכוש ביחד עם אנשים אחרים, ועם זה הוא צריך לחיות. לא מדובר בבית פרטי משלו. והוא גם לא הצליח לשכנע אנשים אחרים בבעיה.

אבל ההצעה שלך לא תפתור לך את הבעיה, היא רק תקשה מעט על החיים של האדם שיצא למילואים לשמור עליך, אבל לא תפנה לך חניה. 

יקרא לבן משפחה שלו, יזיז את הרכב חניה אחת ימינה והנה, מצב החניות בבניין שלך לא השתנה כלל. 

לי היה אכב שגם חנה שבועיים בחניה ציבורית ולא קיבלתי שום דו"ח ובצדק. 

יש הבדל בין גרוטאה לבין רכב עם טסט בתוקף שבעליו משלם בדיוק את מה שאתה משלם כדי להיות זכאי להשתמש במשאבים ציבוריים לפי החוק. 

לכן אני סבור כי מה שהצעת לא יפתור לך או לפות"ש את בעיית "רכב חונה שם שבועיים רצוף". 

אגב לפעמים אני יוצא עם הרכב שלי וחוזר לאותה החניה. אני צריך לעדכן את ועד הבית ולשלוח לו סלפי שלי עם הרכב במקום אחר שיאמין שלא עמדתי מעל שבוע רצוף? 

יש גם משהו שנקרא פרטיות ובבתי משפט לא אוהבים כשמפרים אותו. 

בקיצור, נהיה פה דיון קצת לא רלוונטי. עד שפותש לא יבדוק למי שייך השטח או מה סטאטוס הרכב כל הדיונים לא רלוונטיים כע אלו סוגיות מהותיות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שיש הרבה סיפורים על השכנים הבעייתיים שעולים לפורומים, רוב האנשים הם אנשים סבירים ונורמטיביים ואצל כל אחד יש כמה שבועות בשנה שהאוטו לא יוצא מהחניה.

לרוב אנשים מתחילים לשים לב שהאוטו לא זז רק אחרי חודש פלוס, כשהוא מתכסה קצת באבק. אחרי שבוע - שבועיים אף אחד בכלל לא שם לב. 

אז שוב פעם, מכיוון שורב האנשים הם אנשים סיבירים שמבינים שהיום הם החליטו שאפשר לחנות באותו מקום מקסימום שבוע ומחר בגלל החחלטה הזו אין להם איפה להשאיר את האוטו כשהם בעצמים נוסעים לטיול, לדעתי סיכוי שהחלטה על שבוע או שבועיים מתקבלת בישיבת ועד, הוא נמוך ביותר. 

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...