Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה בלשון עתיד?

מכיר כבר שנים פלואנס ZE נטושות. ואני צופה שהתופעה תהיה הרבה יותר חמורה, רכבים חשמליים יגיעו מהר למצב שהטכנולוגיה שלהם מיושנת, ולא משתלם לתקן אותם.

גם אין סיכוי ל"החיות" אותם לאספנות כי זה ידרוש החלפה יקרה של כל הסוללה.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, IsraCar כתב:

הלו, זה פורום מכוניות כאן.

באיזה מכוניות מדובר ?אנא ספר מעניין לשמוע.

לא משהו מעניין במיוחד. 

זוג PT קרוזר, זוג רנו עתיקות ואיזו טויוטה ישנה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חנייה של חשמליות בשמש לכמה שבועות זה מה שמדאיג, גם לרכב תקין עם טסט בתוקף.

הרי ישנה מערכת קירור שעובדת 24/7 לקרר את הסוללה.

ברגע שרכב כזה נשאר בחנייה תחת כיפת השמיים ללא טעינה, אחרי כמה שבועות הסוללה מתרוקנת ואין מה שישמור על הסוללה בטמפרטורות נורמליות.

תוסיף תנאי חום קשים והסיכוי שמכונית כזאת תעלה באש הוא גבוה.

הרשויות כרגע לא ערוכות להתמודד עם זה. לוקח להם חודשים כדי לגרור וזה רק כשלרכב אין טסט. מה יעשו עם חשמליות עם טסט שננטשות לכמה שבועות?

הנה מקרה של טסלה שאחרי שלושה שבועות בשמש עלתה באש.

כיבוי האש לא הצליחו לכבות את האש באמצעים רגילים.

מזל שהייתה אדמה לחפור בה. הם חפרו בה, מילאו אותה מים והכניסו את הטסלה לשם.

image.jpeg.e673141e46e4a145d5c12f5e246bb5d4.jpeg

• מבאס 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 12.9.2024 בשעה 10:23, ברווז כתב:

אתמול קפצתי לוועד. דיברתי עם הבחור. 

המכוניות שייכות לדיירים, כל אחת עם הסיפור הנוגה שלה. וכן, 5. 

הוא טען שכבר דיבר עם האנשים בעדינות בעבר. 

הצעתי לו שידבר בפחות עדינות... גם הוא כבר עצבני על המצוקת חנייה המתהווה. 

הכדור עבר אליו לבינתיים, אני סומך עליו שידע לטפל בזה בצורה טובה (+ עדינה ויפה). 

אני עוד לא בשלב שבו אני רוצה להתנהל באגרסיביות. אתן לזה זמן ונראה מה יהיה. 

בהמשך לשירשור הזה, ולשירשור הזה שבו קיבלתי כמה תובנות חדשות.

בשלב כלשהו, שכן אחר כפי הנראה קרא לעירייה- ואשכרה הגיע קטנוע עם פקח. 

אז מה, לא קרה עם זה כלום. :unsure:

לא דיברתי שוב עם הוועד מאז. חשבתי לעצמי להמתין חצי שנה, אני צריך כנראה להחליף סוללה בשעון הפנימי שלי :rofl:.

אני שוקל לפנות לוועד שוב, להציג לו טלפון שנתקלתי בו של גרר, ולהסביר לוועד שאם הוא לא ידאג לפינוי, אני אדאג לגרר- ואבקש את החשבונית על וועד הבית, שהוא ישבור את הראש. 

המגרש הוא לא ציבורי, אלא חצי פרטי. לעירייה אין יכולת לעזור פה, ממה שהבנתי בשירשור שנתתי לינק אליו. 

עצות? 

תודה לעונים. 

פורסם

היה לי פעם סיפור דומה בחניון תת''ק משותף

רכב שלא היה של אחד הדיירים שחנה תקופה ארוכה והמשטרה לא הסכימה ליצור קשר עם בעל הרכב שייקח אותו

כשהחלטתי שנמאס התקשרתי למשטרה ואמרתי להם שהיה ברחוב נסיון גניבה (ובאמת היה) ואני חושב שהרכב הזה קשור לאירוע

הם אמרו שהם ייצרו קשר עם בעל הרכב ולמחרת הרכב לא היה שם

• אהבתי 2
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

[עושה קולות של קפיץ]

בתאריך 12.9.2024 בשעה 10:23, ברווז כתב:

קפצתי לוועד. דיברתי עם הבחור. 

המכוניות שייכות לדיירים, כל אחת עם הסיפור הנוגה שלה. וכן, 5. 

הוא טען שכבר דיבר עם האנשים בעדינות בעבר. 

הצעתי לו שידבר בפחות עדינות... גם הוא כבר עצבני על המצוקת חנייה המתהווה. 

הכדור עבר אליו לבינתיים, אני סומך עליו שידע לטפל בזה בצורה טובה (+ עדינה ויפה). 

אני עוד לא בשלב שבו אני רוצה להתנהל באגרסיביות. אתן לזה זמן ונראה מה יהיה. 

נתתי לזה זמן.

בתאריך 4.1.2026 בשעה 15:59, ברווז כתב:

אני שוקל לפנות לוועד שוב, להציג לו טלפון שנתקלתי בו של גרר, ולהסביר לוועד שאם הוא לא ידאג לפינוי, אני אדאג לגרר- ואבקש את החשבונית על וועד הבית, שהוא ישבור את הראש. 

אתמול פניתי לוועד שוב, עם הטלפון של הגרר. מחר יש ישיבת וועד, ורציתי שהנושא יעלה.

בהתחלה, עידנתי את הניסוח שלי. 

כשראיתי שאני הולך עם הראש בקיר, הגברתי קצת את האש. 

הוועד לא מוכן לשלם שקל על הגרר. הוא למעשה לא מוכן לפעול, כלל.

אני קצת מצטער שעדכנתי אותו מראש- כבר היה עדיף לי להנחית את זה עליו בהפתעה.

בתאריך 4.1.2026 בשעה 15:59, ברווז כתב:

המגרש הוא לא ציבורי, אלא חצי פרטי.

ופה הבעייה הגדולה. 

אני עדיין אובד עצות. 

האם ניתן לערב משטרה בסיפור הזה? 

תביעה? יש בסיס כלשהו? 

האם ניתן להכין מיצג "חנייה פרטית" ולהניח אותו בכל מקום חנייה פנוי אחר כדי להעביר את המסר ואולי גם לגרום לשכנים לנפוח באי נוחות כך שאולי הם גם ירצו לטפל בבעייה, בלי שזה יחזור אלי כמו בומרנג?

תודה לעונים. 

פורסם

קראתי ברפרוף את ההודעה הראשונה שלך והאחרונות. משטרה לא תעזור פה. להלן שלב א', לדעתי: בהינתן שזה המצב, צריך לקבל קודם החלטה מסודרת באסיפת בעלי דירות עם פרוטוקול, שרכב יכול להחנות באותה חניה למשך עד שבוע (אין הגבלה היום ולכן חוקי לחנות לפרק זמן ארוך), למשל, אחרת הנושא יעבור למישור המשפטי ו/או יגרר על חשבון בעליו (בדוק ברשת אם וועד יכול לגרור רכב לאחר החלטה באסיפה, אני לא בטוח בנושא). זה יכול להיות באסיפה מחר אם כל בעלי הדירות מסכימים לדון בזה (לציין בפרוטוקול). לא יעבוד? תעבור בהמשך לשלב הבא.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

מכיוון שהרכבים נטושים ולא נראה ששייכים לאף אחד, למה שלא תשבור את החלון, שים על ניוטרל ותגרור לרחוב?

מי יתבע אותך?

היה לי רכב נטוש שעמד חצי שנה מול הבית בשדה, המועצה לא עשתה כלום, קראתי לחבר עם טנדר - באורח פלא עד שהוא הגיע המועצה כבר גררה את הרכב.

היחיד שיוכל לתבוע אותך זה בעל הרכב על הנזק, ואז תוכל לתבוע אותו הדדית על פלישה לשטח ותתקזזו.

יש לי שוב שני רכבים נטושים מול הבית, הדין שלהם יהיה דומה, המועצה היא זאת שגררה אותם לכאן בעקבות סלילת כביש חדש במקום שהם היו בו.

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 27 דקות, mcaspi כתב:

קראתי ברפרוף את ההודעה הראשונה שלך והאחרונות. משטרה לא תעזור פה. להלן שלב א', לדעתי: בהינתן שזה המצב, צריך לקבל קודם החלטה מסודרת באסיפת בעלי דירות עם פרוטוקול, שרכב יכול להחנות באותה חניה למשך עד שבוע (אין הגבלה היום ולכן חוקי לחנות לפרק זמן ארוך), למשל, אחרת הנושא יעבור למישור המשפטי 

זו מחשבה מעניינת. 

קראתי בינתיים קצת בשלל מקומות. 

בהנחה שאין לבניין תקנון אישי של בית משותף, אלא רק זה הציבורי הסטנדרטי שלא נותן פתרון לסוגיה, זה אולי סוג של יכול לעבוד. אבל לחוק עצמו אין ממש שיניים להבנתי. 

פניתי אנונימית בינתיים לאגודה לתרבות הדיור, הבעייה הזו לא רק שלי אלא של עוד מספר אנשים ממה שקראתי שם (והיו גם מקרים פה בפורום לפני שנים רבות).

לפני 14 דקות, avizaz כתב:

מכיוון שהרכבים נטושים ולא נראה ששייכים לאף אחד, למה שלא תשבור את החלון, שים על ניוטרל ותגרור לרחוב?

נתחיל ב: לא תודה, אני לא הטיפוס. למרות שאני מאד רוצה לעשות את זה. 

או לקחת עגלת משטחים ולהסיע את הנבלות ככה שיחסמו מדרכה ואז העירייה כבר תטפל בהם. 

אני ממש לא הולך לעשות שטויות כאלו. זה שהשכנים בהמות ועל הברווזין שלהם העולם לא אומר שאני צריך להתנהל באותה הצורה גם כן. אני מחפש פתרון, לא פתח לבעיות וסכסוכים.

נמשיך ב: לא אפשרי כי צריך לתמרן קצת, וההגה יינעל. 

נסיים ב: יש מצלמות :rofl:.

כבר פשוט דגדג לי באצבעות לשבור לרכב שאחרי תאונה שתקוע לי שם כמו לא יודע מה את השמשות, כדי שהמחסן שלו יהיה פחות שמיש. אני כבר עצבני ומתוסכל אבל שוב, לא הולך לעשות משהו בסגנון. 

פורסם

אם כולם מתברווזים למה שלא תתברווז גם אתה??... 
למה שלא תתפוס גם אתה חנייה 24/7  עם מתקן של חנייה פרטית. תוכל לעשות את זה בלי ידיעת אף אחד או עם דיבור עם הבחור מהועד או תסכמו בישיבת ועד על זה. 

מחסום חניה חשמלי כולל סוללות GP עוצמתיות וזוג שלטים

פורסם

אתה מסתכל על זה כאילו הרכב של מישהוא במקום ששיך לך-אני מסתכל על זה שמה שבמקום שלך הוא שלך כמו שהוא של מישהוא אחר

היה תקוע להורים שלי אוטו בחניה נטוש חונה באלכסון איזה חצי שנה פלוס והבעלים נעלם. ואז שכן רואה אותי מפרק את הגלגלים אז הוא שואל אותי מה אתה עושה אמרתי לו זורק את האוטו הזה לפח אז הוא שאל אך אמרתי בחלקים …מהר מאוד הגיעה העירייה ולקחה אותו

לפעמים אתה נותן דחיפה שהאוטו יניע ולפעמים דחיפה שיגיע למיגרש המיועד לו

פורסם

איפכא מסתברא - נקודה למחשבה. 

אם מגרש החניה נראה כמו פח זבל ואתה לא יכול לפנות את הזבל משם, אולי תיקח פרוייקט שיקום ותהפוך את זה ל-לא זבל. 

פעם בשבוע תתלבש על גרוטאה וסביבתו, תשטוף את הרכב (עם צינור המים של הבנין...) ותנקה את כל הלכלוך שהצטבר סביב הרכב.

גם תיהפך להיות "השכן הטוב" וגם מגרש החניה יקבל מראה נקי ונעים.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 24 דקות, דובצע כתב:

אתה מסתכל על זה כאילו הרכב של מישהוא במקום ששיך לך-אני מסתכל על זה שמה שבמקום שלך הוא שלך כמו שהוא של מישהוא אחר

הבעיה עם אוטו שחונה באופן קבוע באותו מקום היא שהוא תופס מקום חנייה על פארש. 

בהנחה והבעלים שלו גר בבניין, הוא מחנה את האוטו הפעיל שלו במקום אחר או ברחוב, וככה מקום חנייה אחד "הולך לאיבוד". 

אם בעל האוטו לא גר בבניין, אז בכלל זה לא לעניין...

אוטו "פעיל" יוצר תחלופה במקומות החנייה ונותן סיכוי גם לאחרים לחנות שם. 

אוטו נטוש/ לא פעיל שעומד במקום ציבורי במשך זמן רב, זה לא לעניין, גם אם זה חוקי, ובמקום שעלולות להיווצר בעיות חנייה, זה בעייתי.

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...