Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזרם חילופין יש קוטביות שמשתנה לפי התדר באותו מעגל. באספקה מרכזית בארץ זה 50 הרץ. במעגלי רדיו זה יכול להגיע למיליוני ומיליארדי הרץ.

כנראה הקוטביות שעליה אתה מדבר היא הפאזה והאפס, שזה סיפור שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 51 דקות, ברווז כתב:

ובידע הבסיסי שלי לכל מכשיר חשמל AC יש קוטביות- יש משמעות לחיבור הפלוס והמינוס

אין קוטביות ב AC. אין פלוס ומניוס ב AC. 

יש מוליך פאזה ומוליך 0. 

נהוג לסמן את מיקום הפאזה וה 0 בשקעים ותקעים, אבל אם תהפוך ביניהם הציוד החשמלי יעבוד אותו דבר. זאת אומרת המנוע של מקדחה לצורך העיניין לא יסתובב לכיוון השני כמו במקרה של היפוך פלוס ומינוס ב DC 😁

מה שכן עדיין לא מומלץ להפוך כי בהרבה מקרים מתג הפעלה במכשיר מנתק רק את הפאזה ולא את ה 0.

אז אם תהפוך בין פאזה ל 0 הניתוק יהיה של ה 0, המכשיר אומנם לא יעבוד אבל מהפאזה שלא מנותקת אפשר להתחשמל. 

לפני 51 דקות, ברווז כתב:

דהיינו, בתמונה הספציפית הזו- יש 2 כחולים ואחד אדום, רק לוודא שאני מחבר את זה בחזרה ככה, ללא תלות בצד שאליו אני מחבר?

הכחולים זה אותה נקודה. מחוברים לטרמינל כפול בקבל. אז כן הכחולים חייבים להיות ביחד והאדום בטרמימל השני. 

הצד של הטרמינל לא משנה, מה שמשנה זה לא לחבר לאותו הטרמינל כחול ואדום. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 56 דקות, sperial כתב:

כנראה הקוטביות שעליה אתה מדבר היא הפאזה והאפס, שזה סיפור שונה.

אכן, דיברתי על פאזה ואפס. 

שאני לא קורא להן ככה... דפקה שלי. 

לפני 24 דקות, Buki כתב:

אין קוטביות ב AC. אין פלוס ומניוס ב AC. 

יש מוליך פאזה ומוליך 0. 

נהוג לסמן את מיקום הפאזה וה 0 בשקעים ותקעים, אבל אם תהפוך ביניהם הציוד החשמלי יעבוד אותו דבר. זאת אומרת המנוע של מקדחה לצורך העיניין לא יסתובב לכיוון השני כמו במקרה של היפוך פלוס ומינוס ב DC 😁

טוב, כל עוד אתה לא הופך בינהם באותו כבל מאריך- בשקע כך ובתקע הפוך, זה יעבוד :rofl:.

בעצם, לא יודע, עוד לא ניסיתי... :lol:

לפני 24 דקות, Buki כתב:

הצד של הטרמינל לא משנה, מה שמשנה זה לא לחבר לאותו הטרמינל כחול ואדום. 

זה בדיוק מה שרציתי לדעת, תודה רבה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 42 דקות, ברווז כתב:

טוב, כל עוד אתה לא הופך בינהם באותו כבל מאריך- בשקע כך ובתקע הפוך, זה יעבוד :rofl:.

בעצם, לא יודע, עוד לא ניסיתי... :lol:

תנסה, ותגלה שבין ששתי גידים אם תהפוך 9 פעמים או 10 פעמים זה פשוט לא משנה יש רק שתי תצורות, ישר והפוך. 

היה לי לפני הרבה שנים סיפור מטומטם, חיברתי מנורה (להט).. לבית מנורה ולא עבדה ובבית אחר היא כן עבדה, הנחתי שיש בעיה בפאזה או באפס, היה לי רק טסטר וראיתי שיש חשמל בפאזה אז הנחתי שאין אפס, בשביל לבדוק תעניין לקחתי כבל מאריך וחיברתי בין הגיד הכחול במאריך לבית מנורה איפה שמחובר הכחול שם ולא ניתקתי את הגיד שהיה מחובר שם, חיברתי לשקע ובאותו רגע פיצוץ ונפל החשמל..   הראש מתחיל להסתובב ניסיתי להבין מה לא עשיתי נכון, הכבל היה כבל יצוק סברתי שאין סיכוי שיהיה הפוך אבל בדקתי בכל זאת, הלכתי לשקע אחר (כי היה שם יותר מקום לבדוק..)  הכנסתי לשקע ובדקתי עם טסטר את הגיד החום, ו... היה חשמל! פה כבר הראש עשה עוד סיבוב.. WTF??  אבל אז ניתקתי את הכבל מהשקע ובדקתי עם טסטר את השקע והשקע (השני) היה הפוך!! וגם הכבל! היצוק!..  
מסקנה.... 

פורסם

בשקעים אפשר לראות לפעמים פאזה ו 0 הפוכים, זה בדרך כלל במקרים שאת השקע מחליף מישהו שאינו חשמלאי ולא מודע לחשיבות המיקום שלהם.

פורסם

לא היה לי עדיין העונג לראות שקע הפוך, שמח לדווח. 

זה כולל את אלו שאני עשיתי :lol:

פורסם

באופן מפתיע, יש לי עוד שאלות :lol:

קודם כל, תודה רבה!!! על ההסברים המפורטים ועל הסבלנות להסביר. אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים ומעריך את זה. 

אתחיל מלומר שהקבל החשוד כבר אצלי, אותרו חנויות שמחזיקות אותו על המדף ואחרי העבודה אלך לרכוש אחד חדש. 

זה העלה לי שאלה, כאחד שעסוק תמידית ב over thinking -במידה ולא אצליח למצוא אחד בערך הנכון:

מה המשמעות של לשים קבל בערך גבוה או נמוך יותר? 

נמוך יותר, כנראה שלא יעבוד להבנתי. אין מספיק "כח" לעשות את העבודה שלו. 

גבוה יותר? 

פורסם

קבל התנעה למדחס זה אחד המוצרים הנצרכים ביותר בענף המיזוג. כל חנות בתחום מחזיקה קבלים בערכים הנפוצים. סיכוי נמוך מאוד שלא תמצא.

אבל (זה כבר בתאוריה) אם לא תמצא, אפשר להרכיב את הקבל הדרוש משני קבלים אחרים. 

דוגמא, אתה צריך 50 מיקרופאראד, בחנות יש רק 20 ו 30. מחבר אותם במקביל, קיבלת 50.

אם יש בחנות רק קבלים של 100 מיקרופאראד לוקח 2 של 100 ומחבר בטור, קיבלת 50.

לגבי התקנת קבל בערך שונה. קבל קטן יותר לא יאפשר למדחס להניע. קבל גדול יותר לפעמים נדרש אם עקב התיישנות המדחס הוא צריך מומנט גדול יותר בהתנעה.

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Buki כתב:

קבל גדול יותר לפעמים נדרש אם עקב התיישנות המדחס הוא צריך מומנט גדול יותר בהתנעה.

נקודה מעניינת. הגיוני בתאכל'ס.

אבל השאלה שלי- אחדד טיפה: נניח שאני צריך קבל של 50 ואני שם אחד של 150. למה זה עלול לגרום? 

2 חנויות לא מחזיקות את זה שאני צריך, אני לא יודע עד כמה הוא נפוץ (35 מיקרו פאראד).

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

קפיצה גדולה מדי בערך הקבל לא טובה, כי אז יתקבל אפקט של הפרש זמנים גדול מדי בין הזרם בסליל העזר לבין הזרם בסליל הסטטור.

הדוגמה שנתת, עליה בערך מ-50 ל-150 מיקרופארד היא דוגמה לעליה שהיא כנראה גדולה מדי.

לעומת זאת עליה מ-35 ל-50 מיקרופארד היא כנראה לגמרי בסדר.

בתחום האלקטרוניקה, בעת מחסור ברכיבים, זה נחשב "בסדר" לעלות בקיבול של קבל בדרגה אחת. לעומת זאת ירידה בקיבול נחשבת "לא בסדר".

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה וההסברים. 

הוחלף הקבל הסורר, המזגן הקשיש חזר לעבוד כסדרו, ובא לציון בועל. 

אנקדוטה: הקבל שהיה להם (במקרה שלי היה 40  ולא 35, נו שוין) הוא קצת יותר רזה מהקודם (הישן: קוטר 50 ממ, החדש כנראה 40 או 45). 

הבעייה: מי שתכנן את המזגן צריך לקבל בעיטה למבושים, הקבל יושב תפוס עם אומגה ובלחץ על הדופן של המזגן, כך שגם קשה מאד להוציא אותו מתחת לחלק עם ה"שפה" הבולטת מעל הקבל. וכמובן, אין תחתית שהקבל יכול לשבת עליה בשקט.

אז הייתי צריך להוסיף ספייסר (חתיכת פלסטיק, לא מוליך ועמיד למים) בין האומגה לקבל.

• אהבתי 2

פורסם

כל הכבוד ברווזון!

אפשר לתפוס את הקבל עם אזיקון (פלסטי או מתכתי). לא יקרה כלום לא למזגן, לא לאזיקון ולא לקבל.

פורסם

יפה. 

חבל שלא צילמת, תמונות מאוד עוזרות למי שעושה את זה בפעם הראשונה ויגיע לשירשור הזה בעתיד. 

אני מצלם כמעט כל דבר שאני עושה, כמובן לא כולל פעולות רוטיניות ביום יום.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 31.7.2025 בשעה 17:33, ALX כתב:

כל הכבוד ברווזון!

אפשר לתפוס את הקבל עם אזיקון (פלסטי או מתכתי). לא יקרה כלום לא למזגן, לא לאזיקון ולא לקבל.

תודה רבה.

זה באמת כלום, על מה "כל הכבוד"?...

ולגבי לתפוס את הקבל- על מה אני אמור לתפוס אותו? :lol: זו בדיוק הבעייה, שאין לו מקום נורמלי שניתן לעגן.

בתאריך 31.7.2025 בשעה 17:33, Buki כתב:

חבל שלא צילמת, תמונות מאוד עוזרות למי שעושה את זה בפעם הראשונה ויגיע לשירשור הזה בעתיד. 

אצלי הסיפור קצת יותר מורכב. בגלל שיש לי חתולים, יש לי גם רשתות על החלונות שהייתי צריך להסיר ולהחזיר- וכשהרשת למטה, אני לחוץ. מיהרתי לסיים עם זה. צילמתי רק את העסק אחרי שהמכסה ירד כדי שאוכל לחבר את זה חזרה כמו שהיה. 

פורסם

@ברווז

אפשר לקדוח שני חורים בדופן המתכתית של המקום בו מותקן הקבל ולהשחיל דרכם אזיקון שיתפוס את הקבל.

לחילופין, אפשר להדביק "תושבת לאזיקון" ואליה לקשור את הקבל. כזאת למשל:

image.thumb.png.a3139c71275590cc3d0fc874b864339e.png

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...