Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c3 2023

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב שני למשפחה,

רכב לעד 10 אלף קילומטר בשנה.

ראיתי משומשת c3 עם מעט קילומטרים ועוד שלוש וחצי שנות אחריות.

מה שאהבתי זה המחיר היחסית סביר לרכב מאובזר עם קצת יותר משנה על הכביש והביטוח הסביר, שחשוב לי בהינתן שני נהגים צעירים בבית.

חשוב לי גם תמיכה באפל קאר פליי.

בעיות הרצועה שמוזכרות פה בהקשר לצרפתיות, רלוונטיות? יש בעיות אמינות אחרות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מחזיק ברכב מאז שנת 2017, סך הכל תמורה טובה מאוד למחיר, אין בעיות ידועות למעט הרצועה שהיא עדיין נחשבת ל"בעייתית"

היתרון הוא שהפתרון הוא מאוד קל, לבצע החלפת רצועה יזום כל 4-5 שנים או 60,000 קילומטר ואז יש לך שקט.

רכב שעומד רק שנה על הכביש כנראה עוד לא סבל מהרצועה ולכן זה זמן טוב לקנות.

נקודה נוספת, טיפולים בזמן ולפי הספר (למעט עניין הרצועה שיש כדאיות להקדים) והכל יהיה טוב עם הרכב, באמת שרכב נהדר כרכב שני (זה גם השימוש אצלנו)

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

הייתי בודק אופל קורסה, מנוע מאותה משפחה אך חזק יותר, וגיר 8 הילוכים מהיר יותר וטוב יותר. אך פחות נוחה בעיר.

הסיטרואן נוחה מאוד, ביצועים טובים וזולה לרכישה. הקפדה על החלפת הטיימינג במועד מוקדם ממה שהיצרן קבע חשובה מאוד.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לדעתי, בתור מי שהחזיק את הרכב המדובר(שנתון 2018), זה מאוד תלוי מה התכנון שלך לגבי הרכב. 

הרכב אמור להמכר לאחר שהאחריות תיגמר? לך על זה. אחלה רכב. רק קח בחשבון ירידת ערך מבאסת. 

התכנון להשיאר עם הרכב כמה שיותר זמן? הייתי הולך על משהו אחר. 

העניין עם הרצועה המתפוררת הוא מאוד בעייתי, ויש מי שטוען שהחלפה מוקדמת שלה פותרת את כול העניינים וכולם שמחים. זה אולי נכון, אבל זה ספקולציה, בדיוק כמו שאר הספקולציות שהיו בנושא הזה(דורות שונים של רצועות שכביכול פתרו את הכול, אבל במציאות- לא.) אין שום דרך אמיתית לדעת בזמן אמת מה המצב של הרצועה מלבד להתחיל לפרק עניינים. 

מבחינתי להיות להיות כול הזמן עם היד על הדופק וחששות לגבי זה, זה פשוט לא משהו שאני אישית הייתי מוכן לקבל.

מלבד זה, הרכב עצמו אחלה לגמרי. מאובזר, נוסע טוב, נוח. החיסרון האמיתי היחיד זה שהמזגן והעצור-סע מנוהלים דרך המסך מגע, ויש כאלה שזה מאוד מעצבן אותם(אני למשל) ויש כאלה שזה לא מזיז להם. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם

אני חושב שכדאי להיזהר מרמת החרדה.

אם הרכב מטופל כמו שצריך ומקדימים טיפולים לרצועה, אין שום סיבה לחרדה או חשש תמידי כמו שאתה מציג.

אם קונים רכב בן שנה, אין שום סיכוי שהרצועה התחילה להתפורר ובכל מקרה אפשר להחליף אותה.

בסוף כרכב שני, עם קילומטראז נמוך בתוך העיר זו בחירה מצויינת בעיקר כי היא זולה לרכישה (וגם זולה למכירה).

הרכב אצלי מאז 2017 (נקנה חדש) אשתי נהנית ממנו ואני ממש לא מתכנן להחליף אותו בקרוב, מבחינתי להמשיך גם עוד 7 שנים אם הכל טוב (נוסעים סביב 3000 קילומטר בשנה סך הכל)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ברכב בן שנה עם 5 שנות אחריות בכלל אין שום דבר מה לדאוג. השאלה מה עושים כשהאחריות נגמרת? 

ובנסועה של 3000 קילומטר בשנה זה מאוד קל לדבר. אתה אפילו לא קרוב ליצירת עומס על הרצועה. ברור שלך יהיה ראש שקט לגמרי בעניין הזה. 

כשאני נהגתי 5 אלף בשנה, לא היה אכפת לי מבחינת אמינות להחזיק רכב ששווה 3 אלף ביום טוב. זה עד כדי כך לא עושה כלום לרכב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...