Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מסתבר שריקארו הם לא היחידים, משהו רע מאוד עובר על הענף: גם BBS בפשיטת רגל.

כנראה שענף הרכב משתנה, ואני חושב שאנחנו רואים את זה גם כאן: יש היום הרבה פחות חובבי רכב "של פעם", הרכבים היום מגיעים טובים מאוד מהיצרן, והפתח לשינויים קטן. מצד שני ב OEM יצרנים כנראה מעדיפים לחסוך... תהליך דומה קרה בעידן השלדות לאופנועים, פעם כשהיפנים יצרו מנועים חזקים ושלדות חלשות, פרחו יצרני שלדות קטנים שעבדו עם מנועים יפניים, מאז שהיפנים התחילו לפתח שלדות מצויינות משלהם, העולם הזה הלך ונעלם.

• מעניין 1
פורסם

אצל BBS זאת כבר פעם שלישית. מיד חשבתי עליהם כשראיתי את הידיעות על רקארו, ואז בום.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• אחראי פורום
פורסם

דווקא בארץ זו אספקה קבועה, לפחות פעמיים בעונה תולשים או שורפים אותם עם אבוקות.

• מצחיק 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

מושבים שלהם מותקנים באיצטדיוני כדורגל:

RECARO - Stadium Seats (recaro-automotive.com)

עבור השחקנים והסגל, לא עבור פשוטי העם שצועקים מהיציעים 🤣

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

אז מסתבר שריקארו הם לא היחידים, משהו רע מאוד עובר על הענף: גם BBS בפשיטת רגל.

כנראה שענף הרכב משתנה, ואני חושב שאנחנו רואים את זה גם כאן: יש היום הרבה פחות חובבי רכב "של פעם", הרכבים היום מגיעים טובים מאוד מהיצרן, והפתח לשינויים קטן. מצד שני ב OEM יצרנים כנראה מעדיפים לחסוך... תהליך דומה קרה בעידן השלדות לאופנועים, פעם כשהיפנים יצרו מנועים חזקים ושלדות חלשות, פרחו יצרני שלדות קטנים שעבדו עם מנועים יפניים, מאז שהיפנים התחילו לפתח שלדות מצויינות משלהם, העולם הזה הלך ונעלם.

התעשיה עוברת שינוי בכל הקשור לשרשרת האספקה. יצרני מיכלולים שהיו בבעלות יצרני הרכב נמכרו למשקיעים חיצוניים, על מנת לצמצם הפסדים. 

השוק החופשי והפתוח, הוכיח שהתחרות היא תמיד על מחיר ולכן ככל שהתרבו היצרנים העצמאיים כך נפתחו ליצרני הרכב אופציות נוספות ואותם יצרני ״הבית״ איבדו את הלקוח השבוי שלהם. 

היום יצרן רכב מייצר רק את המרכב, כל השאר מגיע ממקורות חיצוניים. לצערנו גם המנועים, עקב המגמה לצימצום עלויות, ימרני הרכב המסורתיים מפתחים מנועים במשותף, אבל כל אחד מרכיב מכלולים וחלקים שונים.

לא כל מנוע שפותח במשותף בין שני יצרנים מורכב עם בוכנות למשל של אותו יצרן oem או מכלולי חשמל , תיזמון, בקרה, תמסורות וכל השאר. 

ככה גם כסאות וחישוקים. 

ככה עובד השוק. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 52 דקות, zaf כתב:

אותם יצרני ״הבית״

אני לא בטוח שריקארו או BBS היו מתישהו "יצרני בית" אמיתיים - זה לא שבכל אופל היה מושב ריקארו, רק בדגמים הספורטיביים. רנו מתקינים ריקארו רק בגרסאות ה CUP, פולקסוואגן לדעתי גם. כנ"ל לגבי BBS, לא הרבה יצרנים התקינו חישוקים שלהם כסטאנדרט.

ברור שבכלכלה של היום הכל תלוי מחיר, ויש מליון יצרנים, אבל אני חושב שזה יותר מזה: פעם רכב היה משהו יותר ריגשי, הרבה יותר אנשים היו משקיעים ברכב שלהם, היו קונים הרבה יותר אפטרמרקט ולו בגלל שהיית יכול להתקין הכל עם מברג וג'בקה. היום רכב הפך להיות מוצר צריכה , חשמלי, מתוחכם, ממוחשב, אנשים פחות משקיעים באפטרמרקט, פחות יכולים לשחק עם זה לבד בחניה, ולכן כמות חובבי הרכב קטנה משנה לשנה.

רק דעתי האינטואיטיבית כמובן.

פורסם (נערך)

ריקארו היו בבעלות קבוצת vag עד שנמכרו למשקיע פרטי לפני כ 4 שנים.

BBS היו היצרן ״המועדף״ על bmw.  

Recaro’s history began in 1906 when the company was founded as Stuttgarter Carrosserie und Radfabrik, or Stuttgart Body and Wheel. The brand name Recaro and the subsequent switch to focus on seating occurred in 1963 after Porsche acquired the body portion of the business. Ever since, Recaro’s developed a reputation both in manufacturing aftermarket seats, 

ט.ל.ח

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

הם בהחלט היו איבזור אופציונאלי שיכולת להזמין עם הרכב מהיצרן, לפחות אצל BMW וVW ועוד.

מבחינתי הכי חשוב שבילשטיין ימשיכו להתקיים, בולמי זעזועים שלהם זה הדבר הראשון שאני רוכש עבור כל רכב.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, amosbmw כתב:

בולמי זעזועים שלהם זה הדבר הראשון שאני רוכש עבור כל רכב

ברכב הבא תנסה את אלו, יש לי תחושה שלא תתאכזב.

כיון שכולנו כאן חובבי רכב, אולי זו הזדמנות להרים פרויקט גיוס המונים ולקנות את ריקארו?

😄

עריכה אחרונה על ידי Fazer

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...