Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדהים!

פשוט כך וכל מילה נוספת מיותרת.

אני נדהם ונהנה לקרוא ולצפות בתמונות - אם כי חבל על מעט הדמעות שזלגו מעיניי.

מאוד מעודדים הביצועים שניתן להפיק ממנוע זהה לזה ששוכן אצלנו בלאנטיס, אולי אתחיל גם בפרוייקטים למיניהם..? :wink:

מצפה בכמיהה ושקיקה לעוד שכאלו.

לא הבנתי למה אתה פחות מודאג מהטמפ' של הבלם הקדמי בצד של הנוסע.

מוטי פעם אמר לי שהיות ובנסיעות מסלול נמצא הנהג ברכב בגפו, על הבלם השמאלי יש עומס מוגבר (עשרות הקילוגרמים של הנהג משפיעים) ועל כן מתחמם יותר.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יפה מאד,נהנתי לקרוא ושמתי לב לעוד דבר שהגלגלים נראים לי גמורים
אלו הם צמיגי סליקס בהם משתמשים על מסלול מירוצים...(לאחיזה מקסימלית על כביש יבש בדרך כלל)

כפי שמוטי אמר, הרכב לא מיועד לנסיעה בכביש הרגיל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתה בונה על משב אוויר תחתון או קדמי בשביל רדיאטור השמן? תן קצת פרטים נוספים על העניין.... זה בדיוק מה שאני בונה עכשיו ל-TTS, הזמנתי רדיאטור שמן, כמו בתמונה למטה, יעיל, אבל אולי יש דרך ליעל עוד יותר....

מה השינויים שעשית, אם בכלל, במשאבת השמן? אצלי המנוע אחורי, אני עדיין צריך לעשות חישובי פגיעה בלחץ השמן, אם בכלל, בשל הצינורות לאורך הרכב...

הרדיאטור שאני מתקין, שונה קצת בשל העובדה שלא כמו חוראני כמוך, אני לא מנסר את הרכב ;-) (מקדימה לא...מאחורה אני פותח לו את הצורה בשביל התאמות לדבר ההוא שדיברנו עליו במסנג'ר ;-) )

cooler20.gif

20.5" wide Upfront oil cooler. 2.75" deep and 4.75" high. Heavy duty construction. Mounts UpFront in the direct air stream. 18MM to 1/2"

TTS-TOBE.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ד"א, מפעיל הדיינו ידע שראש המנוע אדום? מדובר בכמות כוח לא מבוטלת בחישוב הסופי :-P .

עריכה: סתם בשביל הידע הכללי, על איזה דיינו(דגם- הכוונה) בוצעו הבדיקות?

( אני מניח שמדובר ב-Dynojet לפי השלט הקטנטן.)

איך אומרים באנגלית - Gimme a break... מכסה שסתומים אדום נראה טוב :-P!!

אכן, מדובר ב-Dynojet.

לא הבנתי כלום אבל icon_eek.gif

שאל בני ונען.

איזה חלק לא הבנת? אני יכול לנסות להסביר :wink:

נ.ב

עזוב אותי ממיאטה אני רוצה את הסופרה!!!

לאאא... עזוב אותי מסופרות של מיליון כוחות סוס... טובות רק לדבר אחד - קו ישר, וזה גם זה לא במיוחד בגלל בעיות משיכה קשות...

אפילו יש עליהן בדיחה ידועה:

מה משותף לסופרה עם 400 כ"ס, סופרה עם 800 כ"ס וסופרה עם 1200 כ"ס?

.

.

.

.

.

כולן עושות את רבע המייל ב-13 שניות! :-P:wink:

זה אגב נכון.

מוטי.

פורסם
250 BHP לטון, הנעה אחורית ללא שום עזרים אלקטרוניים. איך אתה מסתדר עם כל הכוח הזה?
צמיגים טובים.

עזרים אווירודינמיים.

שליטה מצויינת ברגל ימין.

פיתוח של רפלקסים מהירים לתיקון היגוי יתר.

האמת שעם 250-300 כ"ס זה עוד לא נורא במיוחד.. יצא לי לנהוג על מיאטה עם 500 כ"ס וזה כבר היה קשה למדי, בעיקר בגלל עקומת הכוח המטורפת.

אצלי הכוטח מגיע די ליניארי, מה שתורם לשליטה.

בקשה אחת, יותר נכון, תחינה (לא טחינה, חס ושלום):

בפעם הבאה שאתה במסלול, הכוונה ליום עם מועדון הפרארי, ת-צ-ל-ם. כולנו רוצים לראות אגזוז יפני מתרחק מפרארי.

נ.ב. זה מדהים שאתה מצליח להתעלות על עצמך כל פעם מחדש. אני מפחד לחשוב מה יהיה בפעם הבאה!

היום עם הפרארים יצולם במלואו (אולי אפילו יותר ממה שאתם מצפים :wink:)... אגב רק הבוקר נודע לי שליום עם מועדון הלוטוס מתוכננות להגיע גם כמה למבורגינים ואולי גם איזו אסטון מרטין אחת.. נראה.

האמת שאני צריך לנבור אצל חבר שלי, צריך להיות אצלו וידאו שלי רודף אחרי פרארי מודנה במשך שלוש הקפות ובסוף עוקף אותה (היה קשה למדי, הנביילה נהג טוב!).

אל פחד, יש לי עוד הרבה שפנים בכובע לכתוב עליהם מאמרים :twisted:!

מהו החוט הצהוב שנראה בתמונה בה תיארת את השינוי במיגון החום לפילטר אוויר?
נראה לי שאתה מדבר על הצינור וואקום הצהוב שמתחבר לאחד החיישנים..

נהג לא רגוע - שחף ענה לך על השאלה לגבי הבלמים.

LA - יש עוד הרבה פרוייקטים אחרים בקנה...

ליאור - אני חוראני?!

לשים את הרדיאטור ככה בחרטום בלי שום ניתוב של האויר דרכו זה שיא החוראניות האפשרי, על מה אתה מדבר?! :-P

Ducting ידידי, הוא שם המשחק.

מוטי.

פורסם

מוטי יש לי 2 דברים לומר

א) כבוד.

ב) יש רק איזה משו שלא הבנתי.

אני לא כ"כ מתמצא במע' הקירור של כל הנוזלים ברכב..

מישהו יכול לפרט מה הולך שם, כי יש כמה דברים שלא מסתדרים לי.

הרדיאטור מקרר את השמן, עכשיו לחא אמור להיות רדיאטור שמקרר את המים שמצננים את המנוע?

או שזה נוזלך קירור? גם אותו רדיאטור מקרר?

ומצטער אם השאלות קצת מראות חוסר ידע אבל מכניקת רכב זה קצת מסובך..:?

פורסם
יש רק איזה משו שלא הבנתי.
בוא נעשה קצת סדר ברדיאטורים.

ברכב יכולים להיות שישה סוגי רדיאטורים (מקווה שלא שכחתי נוספים):

א. מערכת הקירור הראשית - הרדיאטור הראשי שדואג לפליטת החום העודף מהמנוע. קיים בכל רכב (חוץ מחיפושית, פרינץ וענתיקות דומות), משאבת המים במנוע מזרימה כל הזמן במעגל סגור נוזל קירור בין המנוע לרדיאטור. בנוסף, המערכת הזו מחוברת גם לרדיאטור קטן בתוך הרכב שמשמש לחימום תא הנוסעים.

ב. מזגן - מערכת המיזוג ברכב משתמשת גם היא ברדיאטור חיצוני שבו זורם גז מזגנים, נמצא בדרך כלל לפני או מאחורי הרדיאטור הראשי.

ג. שמן - במנועים שמתוכננים לעבוד קשה ולהתאמץ יש גם רדיאטור שמן, שנועד לוודא שהשמן בטמפרטורת עבודה סבירה ולסייע למערכת הקירור הראשית להפטר מחום במאמץ. במנוע כמו בפרינץ של ליאור, שבו בכלל אין מערכת קירור ראשית - הוספת מצנן שמן היא האופציה הפשוטה והיעילה ביותר לעזרה בקירור המנוע.

ד. קירור תיבת הילוכים אוטומטית - בתיבת הילוכים אוטומטית נעשה שימוש בנוזל הידראולי, שמתחמם מאוד בעיקר במכלול ממיר המומנט. ברוב המכוניות המודרניות יש רדיאטור קטן לקירור הנוזל הזה, יש מכוניות שבהן יש זרימה של נוזל הידראולי בתוך מערכת סגורה ברדיאטור הקירור הראשי.

ה. אויר - במנועים מוגדשים עולה הצורך לקרר את האויר הנכנס למנוע, מפני שהוא מתחמם במגדש - דבר המוריד את יעילות הבעירה ויכול לגרום לדטונציה (צילצולים) וכו'. במנועים כאלו יש או אינטרקולר בו זורם האויר המוגדש ומתקרר, או צ'ארג' קולר - שבו האויר המוגדש מתקרר באמצעות נוזל קירור - ואז הרדיאטור מקדימה הוא של נוזל קירור של מערכת הצ'ארג'.

ו. סולר - כן! יש גם דבר כזה. יש מנועי דיזל הזרקה ישירה מודרניים שבהם חליל המזרקים עובר ממש סמוך לראש המנוע, והסולר בו נמצא בלחץ אדיר - דבר שגורם להתחממות שלו. במנועים כאלו מוסיפים לפעמים רדיאטור קטן על קו החזרה של הסולר למיכל כדי לקרר אותו מעט.

מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מדי.

פורסם

פרויקט יפה מאוד מוטי!

יש לי שאלה בנוגע לדיינו:

כל פעם ציינת הבדל בין כוחות סוס שיורד לגלגלים לבין הקראנק.

אתה יכול להסביר מה הבדל?

פורסם

אמיר, המנוע מייצר X כוחות סוס אשר יוצאים ממנו ועוברים לגלגלים..

בדרך נאבדים חלק מהכוחות הללו - ולכן ההספק המוצהר במנוע אינו זהה להספק שמגיע לגלגלים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מלך, אתה מלך

ד"א נהגתי המגאן 1900 עם שני טורבואים

למרות שלא הרבצתי, חוויה

הגיר בגודל של גפרור,הקלאץ נמוך כמו החברים של שלגיה והרעש בהילוך ראשון....

רק בעיה אחת, אחרי שמדליקים את האוטו צריך לחכות דקה.

ככה זה בכל הטורבואים????

פורסם

כל הכבוד מוטי ומזל טוב לך

מעניין אותי אם עכשיו המיאטה רק למסלול מה יש לך ליום יום?

בכבוד רב

לאון חבקין

~~~~~~~~~

נ.ב. ההודעה ה300!

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
מוטי פעם אמר לי שהיות ובנסיעות מסלול נמצא הנהג ברכב בגפו, על הבלם השמאלי יש עומס מוגבר (עשרות הקילוגרמים של הנהג משפיעים) ועל כן מתחמם יותר.

אם אני טועה, וזה בהחלט יתכן, אז מוטי מוזמן לתקן אותי ולהסביר בדיוק היכן הטעות בחישוב.

החום שנוצר בבלם שווה להספק שנופל עליו. ההספק הזה שווה למומנט הבלימה כפול סל"ד הגלגל.

מומנט הבלימה הוא פונקציה של: לחץ הנוזל בקליפר, כפול שטח הבוכנה, כפול מקדם החיכוך בין הרפידות לדיסק, כפול רדיוס הדיסק. הסל"ד הוא הסל"ד של הגלגל. כל הפרמטרים האלה לא משתנים כתוצאה מהמשקל שמונח על הגלגל, אז למיטב הבנתי, ההספק שמתפזר על שני הדיסקים זהה.

פורסם

במחשבה נוספת, אני כן יכול לתאר מצב שפחות הספק נופל על הגלגל שבצד של ה"אין נהג" . במצבי קיצון, הוא ינעל מוקדם יותר מאשר הגלגל בצג הנהג שעליו מופעל משקל גדול יותר שמקשה עליו להינעל.

גלגל נעול לא מייצר חום בדיסק הבלימה שלו, אז אם המצב הזה, שבולמים כשגלגל ימני ננעל לפני השמאלי, הוא נפוץ במסלול, אז יתכן שזה יגרום לטמפ' נמוכה יותר בדיסק הימני.

פורסם

מוטי היקר-> כל הכבוד!

אחרי התקנת הפגוש והכנף חזרה חסמת חלק גדול מפני השטח של הרדיאטור.

אני יודע שבמכוניות מרוץ בונים מערכת לניתוב האוויר לראדיאטור (על מנת לקרר אותו ביעילות רבה יותר). האם אתה מתכוון לעשות משהו בנידון?

נ.ב. - 10 עצות להורדת הDRAG

פורסם
ו. סולר - כן! יש גם דבר כזה. יש מנועי דיזל הזרקה ישירה מודרניים שבהם חליל המזרקים עובר ממש סמוך לראש המנוע, והסולר בו נמצא בלחץ אדיר - דבר שגורם להתחממות שלו. במנועים כאלו מוסיפים לפעמים רדיאטור קטן על קו החזרה של הסולר למיכל כדי לקרר אותו מעט.

רשימה מלאה, יפה אמרת ;-), תוסיף לזה גם רדיאטור צינון לדלק בנזין... יש לי אחד כזה בבית שמחכה להתקנה..

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תוכן חדש...