Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בחשמל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יציאה של מגבר לא אמורים למדוד בזרם? כלומר ההספק זה פונקציה של הנגד לא כך?

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

ישנם כמה פונקציות להספק..(זו אותה פונקציה אך עם משתנים שונים)

פונקצית ההספק המעניית אותך צריכה להיות התנגדות כפול הזרם בריבוע.... מכיוון שהתנגדותו של רמקול או בעצם עכבתו היא קבוע.. נישאר רק אלמנט הזרם שהוא כאמור משתנה ממגבר למגבר... ז"א אם רשום על רמקול כי הוא מסוגל להתמודד עם 100 וואט הספק וידוע כי התנגדותו היא 4 אוהם.. אז מכאן שיכול לעבור דרכו 5 אמפר זרם.

הסיבה לכך שמודדים את יציאותיו של מגבר כהספק היא מכיוון שלמגבר ניתן לחבר רמקולים על התנגדויות שונות או כמה רמקולים שיורידו או יעלו את ההתנגדות הכללית ביציאה .

פורסם

לפי המשוואה שלך ,אז ההרמן קרדון שיש לי בבית שמוציאה לפי הספר זרם של 40 אמפר לערוץ

אמורה לשרוף לי את הרמקולים של ג'מו שכתוב עליהם רק 200 וואט

נגיד והרמקולים הם 8 אוהם אז

40 בריבוע זה 160 כפול 8 יתן לי הספק של 1280 וואט

חייבת להיות משוואה אחרת לחשב הספק לרמקולים כי 1280 וואט זה יותר מידי :?

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
ישנם כמה פונקציות להספק..(זו אותה פונקציה אך עם משתנים שונים)

פונקצית ההספק המעניית אותך צריכה להיות התנגדות כפול הזרם בריבוע.... מכיוון שהתנגדותו של רמקול או בעצם עכבתו היא קבוע.. נישאר רק אלמנט הזרם שהוא כאמור משתנה ממגבר למגבר... ז"א אם רשום על רמקול כי הוא מסוגל להתמודד עם 100 וואט הספק וידוע כי התנגדותו היא 4 אוהם.. אז מכאן שיכול לעבור דרכו 5 אמפר זרם.

הסיבה לכך שמודדים את יציאותיו של מגבר כהספק היא מכיוון שלמגבר ניתן לחבר רמקולים על התנגדויות שונות או כמה רמקולים שיורידו או יעלו את ההתנגדות הכללית ביציאה .

התנגדות של רמקול או יותר נכון עכבתו אינה קבועה .

התנגדות שאתה מודד היא בתדר 0 הרץ (נומינלית) היא יכולה לעלות או לרדת.

אם אתה מבין את המשמעות של עכבה אז תבין שהיא משתנה בהתאם לתדר או מופע.

רמקול הוא לא נגד.לכן לכל רמקול יש תחום היענות שונה.

פורסם

סמאש, ישנם כמה תיקונים לדברייך:

התנגדות אכן משתנה, אך לא ברמות דרסטיות עד כדי כך.

התנגדות כמו כן מושפעת מחום(וזהו בערך), ואכן רמקולים מתחממים, ותחום השתנות ההתנגדות משתנה מרמקול לרמקול ע"פ איכות החומרים, סוג החומרים, ואיכות ההרכבה.

ההתנגדות לא יכולה לרדת, אלא רק לעלות(אלא אם כן תעמיד את הרמקול בתנאי אקלים שלא יאפשרו לו לעבוד).

ציינת בעצמך שמדידה של התנגדות בתדר 0 הרץ היא נומינלית, ולכן היא אינה יכולה לרדת, אלא רק לעלות.

כל צרכן הוא נגד מבחינת הפיזיקה של היום - המסך שלך הוא נגד, המקלדת שלך היא נגד, העכבר שלך הוא נגד.

צרכן=נגד.

אינני חושב כי ניתן לחשב התנגדות של רמקול ע"פ הנוסחאות הפשוטות הללו:

P=VI

P=I^2R

וכו' וכו'...

כי המתח על הרמקול משתנה. על כל צליל שונה המתח חייב להשתנות(אמפליטודה) וכמדומני גם הזרם ישנה(אורך הגל עצמו).

בקיצור - מדידה של הספק של רמקול היא אמפירית לחלוטין.

שלד

פורסם

זה לא מדוייק, ניתן למדוד את זה לפי הRMS (שורש מיצוע) שזהו הנתון ה"אמיתי"

בכל מקרה, הרמקול עובד בתור לולאה עם זרם ב"מתח חליפין" ככה שעוד יותר לא ברור לי העניין...

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם
סמאש, ישנם כמה תיקונים לדברייך:

התנגדות אכן משתנה, אך לא ברמות דרסטיות עד כדי כך.

התנגדות כמו כן מושפעת מחום(וזהו בערך), ואכן רמקולים מתחממים, ותחום השתנות ההתנגדות משתנה מרמקול לרמקול ע"פ איכות החומרים, סוג החומרים, ואיכות ההרכבה.

ההתנגדות לא יכולה לרדת, אלא רק לעלות(אלא אם כן תעמיד את הרמקול בתנאי אקלים שלא יאפשרו לו לעבוד).

ציינת בעצמך שמדידה של התנגדות בתדר 0 הרץ היא נומינלית, ולכן היא אינה יכולה לרדת, אלא רק לעלות.

כל צרכן הוא נגד מבחינת הפיזיקה של היום - המסך שלך הוא נגד, המקלדת שלך היא נגד, העכבר שלך הוא נגד.

צרכן=נגד.

אינני חושב כי ניתן לחשב התנגדות של רמקול ע"פ הנוסחאות הפשוטות הללו:

P=VI

P=I^2R

וכו' וכו'...

כי המתח על הרמקול משתנה. על כל צליל שונה המתח חייב להשתנות(אמפליטודה) וכמדומני גם הזרם ישנה(אורך הגל עצמו).

בקיצור - מדידה של הספק של רמקול היא אמפירית לחלוטין.

שלד

סליחה לא יכולה לרדת ובכן רמקול אינו סליל טהור יש לו גם קיבול פנימי או פרזיטי

וההתנגדות יכולה לרדת עד פי 4-6 במקרים מסוימים ,כמו כן בגלל ההשראות והקיבול הפנימים

יש שינוי מופע שישפיע על המגבר,במידה והמגבר הוא איכותי הוא יוכל להגיב לשינוי המופע בצורה לינארית אחרת העוצמה תשתנה בהתאם למופע.

במילים פשוטות עכבת הרמקול יכולה לנוע בין 1 עד 8 אוהם במקרה של רמקול בעל התנגדות DC של 4 אוהם.

פורסם

מכיוון שתדירות הזרם משתנה בצורה קבועה ... אין לסליל השראות קבועה(מתקן את עצמי)... אך זה אינו העניין, כאשר נתון ההספק.. זה בעצם מראה על יחס שבין ההתנגדות לבין הזרם שהמגבר יכול לספק...(כי הרי אם ההתנגדות עולה הזרם יורד ולהיפך), לכן פה נכנס נתון ההספק הממוצע.. או rms ... כמו שבזרם חילופין המתח אינו קבוע... אך יש לו נתון אפקטיבי.. כך גם ההספק במערכות שמע...

אגב איני בטוח שצליל ממערכת אינו בעל תדירות קבועה.. זה שגלי הסאונד אינם דומים זה לא אומר כ התדירות משתנה.

Guest תמיר .א.
פורסם

*התנגדות של רמקול יכולה לשאוף לאין סוף במקרה של נתק. היא יכולה להגיד גם להתנגדות 0 אום,

במקרה שבידוד הסליל נשרף ויש קצר בין כול הלולאות.

*בזמן עבודה נורמאלית, התנגדות הרמקול משתנה אבל לא באופן קיצוני, אני יעריך לזה מספר לא יותר מ25% + מהערך הנורמאלי, והיא לא תרד היא רק תעלה, בעבודה נורמאלית.

*רמקול הוא נגד, רוב הנגדים בעלי התנגדות הנמוכה הם בנויים מסליל (זה שלא רואים אותו זה עדיין סליל). אבל הוא לא יכול לתפקד כמו נגד מכמה תנאים, העיקרי הוא שסליל של הרמקול בגלל הזרם\מתח שעובר בו הוא מושפע מהמגנטיות של מגנט הרמקול, ולכן התוצאה תהייה שונה מנגד שלא מושפע ממגנטיות.

תמיר

פורסם
*התנגדות של רמקול יכולה לשאוף לאין סוף במקרה של נתק. היא יכולה להגיד גם להתנגדות 0 אום,

במקרה שבידוד הסליל נשרף ויש קצר בין כול הלולאות.

*בזמן עבודה נורמאלית, התנגדות הרמקול משתנה אבל לא באופן קיצוני, אני יעריך לזה מספר לא יותר מ25% + מהערך הנורמאלי, והיא לא תרד היא רק תעלה, בעבודה נורמאלית.

*רמקול הוא נגד, רוב הנגדים בעלי התנגדות הנמוכה הם בנויים מסליל (זה שלא רואים אותו זה עדיין סליל). אבל הוא לא יכול לתפקד כמו נגד מכמה תנאים, העיקרי הוא שסליל של הרמקול בגלל הזרם\מתח שעובר בו הוא מושפע מהמגנטיות של מגנט הרמקול, ולכן התוצאה תהייה שונה מנגד שלא מושפע ממגנטיות.

תמיר

תמיר,אל תעלב אבל נראה לי שאתה מביע את דעתך בתחום שאתה לא מבין בו כלל.

אתה מטעה חברי פורום וסתם קוראים.

1.רמקול הוא לא נגד וגם אין לו תכונות של נגד.

2.עכבת רמקול (לא התנגדות) יכולה לרדת גם באופן משמעותי. (ואם אתה רוצה אני אוכיח לך זאת פיסקלית) הסיבה העיקרית היא לא שינויי טמפרטורה אלא הקיבול.

3.עכבת הרמקול כן יכולה לנוע באופן קיצוני.

4.שדה מגנטי בסליל משתנה בהתאם לזרם ולא למתח.

ידידי לעיתים עדיף לא להגיב.

Guest תמיר .א.
פורסם

לא נעלב אל תדאג.

1. רמקול הוא סוג של נגד כמו כול דבר בחיים, כול דבר אלקטרוני יש לו התנגדות משמע הוא סוג של נגד.

2. התנגדות של רמקול יכולה לרדת כמו שרשמתי באופן דרסטי גם ל0 אום. כמו שרשמתי למעלה

בתנאים נורמאלים (שההספק מוצאים לתכונות הסליל) ההתנגדות בחיים לא תרד.

3. שוב רשמתי את זה למעלה שההתנגדות יכולה להשאוף לאין סוף.

4. אתה בודק אותי בקטנה? יש לך מושג כמה טעויות יש לך ואני לא מתייחס.....פעם הבאה אני יתייחס אליהם.

תמיר

פורסם

לא הבנת,העכבה של רמקול יכולה לרדת גם כאשר

הרמקול תקין לחלוטין במצב עבודה רגיל ונורמאלי.

בגלל שיש לו קיבול, כתוצאה מהמבנה הפנימי שלו והמבנה הגלילי שלו (הספיידרים והסראונד) שמהווה בעצם קבל.

אתה עובד במעבדה,לא? קח מחולל עם תדר משתנה בעוצמה קבועה חבר אותו לרמקול

חבר סקופ על הדקי הרמקול ותראה שהעוצמה עולה ויורדת ממתח הייחוס* בהתאם לתדר המחולל.

ייחוס*=(לפני כן שים נגד של 4 אוהם במקום הרמקול ותרשום את העוצמה לייחוס*)

שוב רמקול הוא לא סוג של נגד ! מוסיקה לא שומעים דרך נגד.

:shock: אני אשמח אם תתייחס לטעויות שלי (מכל מלמדי השכלתי)

Guest תמיר .א.
פורסם

אתה בחור טוב אתה.

אם המחשב של המשרד לא היה עושה גיבוי עכשיו. הייתי נכנס איתך לעומק:wink: .

אבל נחליק. אתה צודק.

תמיר

• תוכן חדש...