Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנורת ESP ABS ולחץ אוויר דולקות - דודג' קליבר 2012

מעבר לפיתרון נפתר ע"י yairw,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אודה לעזרה - דולקות לי 2 המנורות האלה ברכב. החיבור למחשב נאמר לי שיש תקלה במחשב abs

אם זאת דולק לי גם מנורת לחץ אוויר למרות שהלחץ והצמיגים נבדקו זה לא מתאפס.

והשאלה- האם יש קשר ביניהם? יכול להיות שהחלפת חיישני לחץ אויר בצמיגים תשפיע על המנורות הדלוקות? 

אודה לעזרה כי העלויות מחשב גבוהות 

פורסם

יש לציין את דגם הרכב והשנה בכותרת בפתיחת שירשור בטכני.

לשאלתך, יש הרבה רכבים במיוחד מהשנים האחרונות, בהם ניטור לחץ האויר מתבצע על ידי חיישני מהירות הגלגל של הabs ולא על ידי חיישן לחץ נפרד.

שיטה זו פחות טובה אבל יותר זולה לכן יצרני רכב משתמשים בה.

אם עלויות המחשב גבוהות, תשקול רכישת מחשב מותאם ליצרן הרכב שלך.

תוכל לדעת באיזה גלגל החיישן התקול. לנקות אותו ולאפס את התקלה. ואם לא עזר אז להחליף אותו ולאפס.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני לא מכיר קשר בין TPMS לבין ABS, אבל עמוס למעלה חידש לי, מעניין איך זה עובד.

בכל מקרה,

החלקה דולקת בגלל הABS כי היא תלויה בו, נפתור את הABS ואני מאמין שהיא תעלם

לפני שרצים להחליף מחשב,

אם אחד (או כמה) מההחיישנים של הABS התלכלך, הוא ישלח מידע שגוי שיוביל לשגיאה בABS, הייתי מתחיל בלנקות את חיישני הABS,

עם הכלים שבאו עם האוטו אתה יכול להרים צד, צד, לפרק גלגל, לרוב זה בורג אחד שמחזיק את החיישן, הגישה לא בהכרח כייפית.

יש סיכוי, אם כי קלוש, שהטבעת שיניים (אם אינני טועה זה על הצירייה) שמעבירה את האותות לחיישן נשברה, גם יגרום לתקלה,

הייתי בודק את הללו לפני שאני מאשים את המחשב

לגבי הTPMS, יש כאלה שדורשים איפוס עם סורק ייעודי בכדי להסיר נורה, לא בהכרח תעלם הנורה לאחר לחץ תקין

כבר חתמתי...

פורסם
לפני כשעה, yairw כתב:

מעניין איך זה עובד.

החל משנת 2014 כל רכב בתקינה אירופאית חייב במערכת TPMS.

בערך מאותה שנה הרבה יצרנים התחילו ליישם מערכת TPMS עקיפה שלא כוללת שום רכיבי חומרה נוספים מעבר לאלו שכבר קיימים.

איך זה עובד:

בכל גלגל יש חיישן מהירות סיבוב של ABS.

ברכב עם המערכת TPMS עקיפה,  אתה מנפח את כל הצמיגים ללחץ הנכון ומבצע איתחול למערכת על ידי לחיצה על כפתור אתחול.

בנסיעה שאחרי זה המערכת לומדת את מהירות הסיבוב של כל גלגל עם הלחץ הנכון.

אחרי זה באחד הגלגלים ירד האוויר, הגלגל שקע והקוטר שלו ירד.  בגלל שהקוטר ירד הגלגל יסתובב מהר יותר.

חיישן ABS מודד מהירות, התוכנה רואה שמהירת הסיבוב של הגלגל עלתה לעומת ערך מטרה שנלמד באתחול ומדליקה נורת לחת אוויר.

זה עובד מצויין אבל לא מדוייק כמו מערכת רגילה עם חיישנים, יש תגובה רק אחרי ירידת לחץ אוויר של יותר מ 25% בערך ולוקח למערכת כמה מאות מטרים לזהות את זה.

עדיין עובד לא רע ועדיף על כלום.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, yairw כתב:

הייתי מתחיל בלנקות את חיישני הABS,

לא. מתחילים בלחבר מחשב ולראות איזה מהחיישנים מדווח על תקלה.

אם הוא אומר לך שזה הימני האחורי למה לטפל בכל הארבעה?

ואם הניקוי של 4 לא יעזור תקנה 4 חדשים?

מתחילים מסריקת תקלות.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, NiroC כתב:

החיבור למחשב נאמר לי שיש תקלה במחשב abs

בעקבות זאת שיערתי שהוא לא קיבל קוד מכוון לחיישן ספציפי, אחרת הייתי מפנה אותו בעצמי

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם

שלום תודה לכל המגיבים.

מדובר בדודג' קליבר 2012 וקשה למצוא מחשב תואם.

לגביי החיישן לחץ אוויר החלפתי צמיגים ושם אמרו לו שיש בעיה בחיישני ניטור אוויר

כפי שציינתי בנוסף דלוקות לי המנורות של החלקה ו- abs, על פי מחשב המוסך יש בעיה במחשב. שאלתי נובעת מכך שעלות מחשב גבוהה מאוד ומישהו אמר לי שייתכן שבגלל שהחיישני צמיגים תקולים זה משליך גם על abs

לכן אני מתייעץ עמכם אם להחליף קודם חיישני tmps ומשם להתקדם או שאין קשר בינהם

אשמח ליותר הבהרות בבקשה

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה שלושת המנורות הנ"ל נדלקו לי בו זמנית ברכב. 

לגבי הלחץ אוויר - ניגשתי לפנצ'ריה והחלפתי 4 צמיגים (ללא קשר היה כבר בלאי) והמנורה המשיכה לדלוק. הוא ניסה לקרוא על ידי מכשיר את ניטור הצמיגים ואמר שהאחוריים לא מגיבים וככל הנראה צריך להחליף את החיישן לחדש. ברכב זה אין כפתור איפוס אלא צריך לנסוע 20 דקות לאיפוס (לא עזר)

ESP ABS - ניגשתי למוסך שחיבר מחשב תקלות, לאחר שבדק את כלל הפיוזים טען שהבעיה במשאבה/מחשב עצמו - מדובר בחלק שקשה להשיג ועלותו גבוהה מאוד

לאחר חיפוש ברשת ראיתי שיש מקרים שיש קשר בין 3 הנורות הדולקות ולכן אני זקוק לעצת המבינים:

האם אכן יכול להיות קשר בין שלושתם?  האם יתכן שחישן ABS  או TPMS שנדפק בגלגל יוצר את הבעיה ולאוו דווקא הבעיה במחשב ABS?

אם יש למישהו רעיון אשמח עזרה לפני קניית מחשב ABS משומש בעלות גבוהה

פורסם

שלושת הנורות נדלקו בפעם הראשונה ביחד? אם אני מבין נכון, נורת לחץ אוויר נדלקה לפני החלפת הצמיגים, אני צודק?

אין כאן הרבה מה לעזור כי גם אין לחברי הפורום את קודי התקלות שנותנים כיוון למה הבעיה. לדעתי, לקוח צריך לקבל את הקודים הללו ברגע שהוא משלם על הבדיקה. נסה לקבל/לצלם את הקודים ותעלה לכאן.

פורסם

שלום, לגביי מנורת לחץ אוויר הנושא נפתח על ידי החלפת חיישנים בגלגלים. לגביי  מנורת החלקה וABS  זה הקוד תקלה C2116  - שאומר ABS PUMP MOTOR SUPPLY LOW VOLTAGE

לפי דברי המוסך צריך להחליף משאבת ABS

האם האבחנה נכונה או שמישהו יכול להאיר את עיניי לפני החלפה? העלות לא זולה

תודה מראש

WhatsApp Image 2024-02-22 at 11.26.12.jpeg

פורסם

תודה תום. בדקו את החיווט, המכונאי בהסתמך על הבדיקת מחשב אומר שזו המשאבה (לציין כי הלכתי ל2 מוסכים ששניהם אמרו אותו דבר)

לגביי אחריות, כמובן שמדובר בחלק משומש ויש אחריות 3 חודשים

פורסם
לפני 14 דקות, NiroC כתב:

לגביי אחריות, כמובן שמדובר בחלק משומש ויש אחריות 3 חודשים

הוא לא התכוון לאחריות על המוצר, הוא התכוון לאחריות בכך שהמוסך יתן לך התחייבות שהתקלה אכן תסתדר במידה ותחליף את המודול/משאבה.

2016 BMW M235i.

• פיתרון
פורסם

כמו שפרייסה כתב, תבקש אחריות מהמוסך שהחלפת הרכיב תפתור את הבעיה,

כלומר לאחר ההחלפה והאיפוס, אין נורת תקלה והיא גם לא חוזרת תוך שבועיים.

כמובן שהחלק המשומש יכול להתקלקל גם הוא בשלב כזה או אחר, לכן הם מציעים רק 3 חודשים אחריות על חלק משומש,

כמו כן, תמיד יש אפשרות קלושה שמשהו אחר גרם לתקלה במחשב, והחלפה לחדש תוביל לכך שגם הוא יתקלקל מאותה הסיבה, לכן דרוש התחייבות לפתרון הבעיה בהחלפה

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...