Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם. קניתי סוזוקי קרוסאובר 2014 (שהוחלף בה גיר) לפני שבועיים. הרכב נסע מצויין ולקחתי אותו אתמול לטיפול (קניתי רכב לפני טיפול) במוסך יבואן סוזוקי. הם עשו טיפול של החלפת שמן ופילטר אוויר וזהו. ושיצאתי משם עם הרכב הוא התחיל לרעוד ממש חזק בעמידה בטורים נמוכים ובהאצה הנורת מנוע שלו הבהבה. מיד החזרתי את הרכב למוסך והשארתי אותו אצלם (זה היה סוף היום).

עכשיו הם טוענים שאני צריך לעשות עוד טיפול יקר של החלפת פלאגים וסלילי הצתה. כל היחס שלהם זה שהתקלה היא צירוף מקרים מוחלט ולא קשורה לטיפול שנעשה והם לכל צורך מעשי מתנערים לגמרי מאחריות.

לפני זה הרכב נסע מצויין. עכשיו אני מפחד להזיז אותו ואני ממש לא סומך על המוסך הזה יותר.

מישהו יודע להמליץ לי מה אפשר לעשות במקרה הזה? יש חוק בנוגע לאחריות אחרי טיפולים? אולי יש למישהו המלצה על מוסך טוב לסוזוקי במרכז (עדיף באזור פתח תקווה)?

יש סיכוי כלשהו שמילוי שמן והחלפת פילטר אויר גורמים לרכב להתנהג ככה כשהפלאגים והסלילי הצתה שחוקים?

פורסם

זה יכול לקרות. 

לפי התקלה נשמע שזה או פלאגים או קויילים ולא שניהם. בכל מקרה כל מוסך ידע לעשות את זה. במיוחד ברכב הזה שהטיפול בו הוא קל מאוד.

פורסם (נערך)

יכול לקרות שבצרוף מקרים מיוחד הרכב עובר בדיקה שלא מזהה שום בעיה כזאת, נוסע חלק אחרי ושנייה אחרי הטיפול מפתח תקלה?

אתה יודע מה סדרי הגודל של המחירים לבעיה הזאת?

תודה ממש על התגובה המהירה. אני אלך למוסך אחר

עריכה אחרונה על ידי ממשיטו
פורסם

יצא לי להיתקל במקרה דומה בו לאחר  טיפול שגרתי במוסך, הרכב הראה תקלות כמו שאתה מציין. בבדיקה, נמצא כי פלאג אחד היה תקול והוחלפו כל הארבעה לפלאגים רגילים - פלטינה, ע"י המוסך ועל חשבונו. 

בבדיקה עצמאית נמצא כי כנראה עובד מסור ומקצועי הוציא פלאג אחד לבדיקה, הפיל אותו והכניס אותו שוב למקומו מבלי לראות שהרווח של האלקטרודה הוקטן עקב הפגיעה. סידור הרווח בחזרה להגדרות יצרן סידרה את הבעיה והפלאג ויתר אחיו מסוג אירידיום חזרו למקומם והיו תקינים. 

פורסם

רוב הסיכויים שאין קשר לטיפול. 

בכל מקרה  התקלה היא 99% סליל הצתה אחד מתוך 4 לא תקין. אם לא הגעת למועד החלפת פלגים לפי מפרט טיפולים, לא צריך להחליף פלגים. גם לא חייב להחליף 4 סלילי הצתה למרות שזה מה שימליצו לך. 

לפי קוד תקלה יודעים בדיוק באיזה צילינדר יש פספסס הצתה Misfire, החלפה של סליל הצתה אחד לא תקין  בסבירות גבהה תפתור את התקלה.

קח בחשבון שיתכן שהתקלה תחזור בעוד כמה זמן בסליל הצתה אחר ואז תצטרך להחליף גם אותו. לכן ממליצים במוסך להחליף את כולם.

זה לשיקול דעתך. 

פורסם

בסוף החלטתי בכל זאת להשאיר את הרכב במוסך של סוזוקי - השיקול הוא שאני לא מכיר מוסכים אחרים ואני מעדיף לא להסתכן בטיפול הראשון למרות שהם יקרים יותר...

הם אומרים שצריך להחליף סליל בודד ואת כל הארבעה פלאגים. לטענתם העדר החלפה של הפלאגים בטיפולים קודמים (וממה שאני רואה הם באמת לא הוחלפו בשלוש שנים האחרונות..) כנראה מה שגרם לסליל להישרף.

ממש תודה לכל התגובות. זה מאוד מאוד עזר.

פורסם

יתכן מאוד. פלגים בלויים עם מרווח אלקטרודות שגדל יכולים לשרוף סליל הצתה כי הם צריכים יותר אנרגיה בשביל שהניצוץ יפרוץ. 

אם עבר מועד החלפת פלגים שהיצרן קבע אז כמובן להחליף 4 פלגים. 

• תוכן חדש...