Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שאמא היקרה שלי קיבלה טוטאל לוס על הרכב הישן 
כצפוי מתחילים במסע היסורים של רכישת רכב ביד 2 

המסקנות לאחר שיחה על כוס קפה
היא רוצה :
1) רכב גבוה (👠) עם שדה ראיה טוב אבל קטן שיכנס לחניות (ותוספת אבזור לחניות)
2) לא לבן
3) מערכת מולטימדיה עם קארפליי/ אנדרואיד אוטו
4) יד 1 מפרטי  ק"מ של עד 25K לשנה , רכב מ3 שנים אחרונות
5)נסועה נסיעות קצרות בעיר ביום יום   ונסיעה ארוכה אחת לשבוע (ירושלים) לבד ברכב 
6) תקציב : 23K מהביטוח + 80,000K מהחיסכון - לא רוצה רכב עם יותר מ8K ירידת ערך בשנה (מבחינתה  רכב זה הוצאה, לא מוכנה לשלם יותר)
7) היא תחזיק את הרכב עד הטוטאל לוס הבא , ומצפה שהרכב יחזיק 10 שנים , אמינות טובה - צריכת דלק לא קריטית  

היתה במגרשים כדי לבחון רכבים

טויוטה C-HR - לא גבוה באמת, צפוף מקדימה, שדה ראיה סביר לא יותר , אין רכבים בתקציב 
סובארו XV - הפנים של הרכב הרגיש לה מיושן ובלי מולטימדיה - חוששת  שהרכבים נקרעו בתנאי שטח 
יונדאי קונה - שדה ראיה גרוע
סיטרואן C5 איירקרוס - מושלם אבל גדול מידי
סיטרואן C3 איירקרוס - רכב לא אמין בגלל מנוע 1.2 

התיישבה בסיאט ארונה והתלהבה 

שדה ראיה טוב, מערכת אבזור ומולטימדיה כמו שרצתה, וגם גבוה 

די ננעלה  על ארונה 1.5 fr או קאמיק 1.5 בגרסת גימור style

וכאן מבקש את יעוץ החברים - לא מוצא רכב ביד 2 , במודעות רוצים 10K מעל מחירון (לוי יצחק 93-100K), והרכבים נשארים  גם חודש וחודשיים בלוח לפי Handz

הרכב באמת מבוקש  שנמכר מעל מחירון? הרכבים שפספסתי רצו בין אלף לאלפיים  פחות ממחירון לוי יצחק והגיעו ממגרש או שלא היו  יד 1 , מצד שני שאר הרכבים נמצאים בלוחות חודש-חודשיים ואף יותר 

רעיונות לרכב אחר? 

פורסם

ארונה ואחותה הקאמיק נפוצות יותר עם המנוע הקטן , 1 ליטר טורבו.  אין הרבה עם המנוע 1.5 שמעניק לרכב את האומפ... שלא קיים בגרסאות האחרות, גם בהשוואה למנועי הרכבים ברשימה שעשית , רובם אם לא כולם חלשים יותר מבחית הספק ומומנט. מכיוון שזה המצב, אנשים מבקשים מעל מחירון. 

קח לבדיקה מקיפה את הרכב שנראה לך יותר והמחיר יקבע במו״מ ליד הרכב.

בין הארונה לקאמיק, אני הייתי בוחר בקאמיק. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 48 דקות, zaf כתב:

ארונה ואחותה הקאמיק נפוצות יותר עם המנוע הקטן , 1 ליטר טורבו.  אין הרבה עם המנוע 1.5 שמעניק לרכב את האומפ... שלא קיים בגרסאות האחרות, גם בהשוואה למנועי הרכבים ברשימה שעשית , רובם אם לא כולם חלשים יותר מבחית הספק ומומנט. מכיוון שזה המצב, אנשים מבקשים מעל מחירון. 

קח לבדיקה מקיפה את הרכב שנראה לך יותר והמחיר יקבע במו״מ ליד הרכב.

בין הארונה לקאמיק, אני הייתי בוחר בקאמיק. 

תודה על המידע

כדאי לנסות להשיג את גרסת הstyle ?
יש הבדל בשנתונים ? 
ממה שביררתי בעיות  אפשריות : להבנתי בעיקר מעבה מזגן שצריך להיות מוחלף באחריות , מצמדים- בלאי בפקקים ועליות, שסתום טורבו שאפשר להזמין, רגישות לפילטר אוויר מקורי ועדיפות להחלפה באינטרוולים קצרים 

פורסם

קיה סטוניק 1.4 נשמעת מתאימה בדיוק לצרכים שלכם.

מנוע אטוספרי וגיר 6 הילוכים פלטרי הם מתכון לאמינות.

הסטוניק מאובזרת היטב כבר בגרסת הבסיס כולל שיקוף לטלפון lהאבזור הבטיחותי כולל תיקון סטיה מנתיב ובלימת חירום.

גם עם יחידת ההנעה הצנומה היא תטפס ללא בעיות את הדרך לירושלים.

אני נוהג מדי פעם ביונדאי i20 עם מנוע דומה (וגיר 4 הילוכים) ללא בעיות.

• אהבתי 1
פורסם

לארונה 1 ליטר אין שום בעייה בנסיעה בעליה - אני גר בחיפה וכל יציאה מהבית היא נסיעה כזו, אין שום בעיה.

הקאטש הוא שצריך להתרגל לנהיגה נכונה עם הגיר הרובוטי. לא סיפור גדול, אבל צריך לשנות הרגלים ביחס לפלנטרי ורציף.

כאשר בוחרים רכב עד שניה צריך להתפשר - והדבר הראשון שעליו הייתי מוותר הוא הצבע. הארונה נמכרה בד״כ לבנה, אנשים לא התלהבו לשלם תוספת של אלפי שקלים תמורת צבע אחר. ונראה לי שדגם הסטייל יספק את הדרישות, אבל צריך לשבת ברכב ולחוש את המושב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 15.12.2023 בשעה 08:20, sperial כתב:

כאשר בוחרים רכב עד שניה צריך להתפשר - והדבר הראשון שעליו הייתי מוותר הוא הצבע. הארונה נמכרה בד״כ לבנה, אנשים לא התלהבו לשלם תוספת של אלפי שקלים תמורת צבע אחר

נכון מאוד 

אבל זה לא תלוי בי

אם היה תלוי בי זה לא היה גיפון או בכלל בתקציב שכזה  🤷‍♂️

פורסם
לפני 12 שעות, Geek driver כתב:

ואיך בנסיעות בין עירוניות בעליה ? 

לדוג׳ בעליות לירושלים

על כמה סל״ד במהירות 80~90 

תודה על המידע

אצלי הארונה בעיקר עירונית, אבל מטפס את פרויד ופיקא (כבישים ראשיים תלולים בחיפה) כלחם חוקו לפחות פעמיים ביום. לא טרחתי להסתכל על מד הסל״ד - נגיעה בגאז והרכב ב-80 קמ״ש ורוצה יותר, אני לא מרשה לו בגלל החוק, התנועה ואיכות הכביש. היתה תקופה בה היה עולה כל שבוע לצפת, כאילו כלום.

וכדי להרגיע אותך, חלפו ימי הפיאט 600 שהיה מחייב הפסקת צינון בדרך לירושלים. כל רכב מ-40 השנים האחרונות עושה את הדרך בכיף, הארונה 1.0 ליטר גם לא מצריכה הצמדות לנתיב הימני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...