Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי איביזה 2011 (1200, טורבו) ולוקח לה קצת זמן עד שהסטארטר מצליח להתניע את המנוע (2-3 שניות).

עכשיו זה לאט לאט מחמיר וכמובן שמה שגורם לזה נחלש.

השאלה שלי היא איך אני יודע אם זה הסטאטר שחלש, או שמצבר שמביא את החשמל לסטארטר הוא זה שנחלש?

תודה רבה לכולם ושבת שלום

פורסם

1. לבדוק את המצבר עם בודק מצברים אלקטרוני.

2. לנסות להניע את הרכב עם כבלים או בוסטר ולראות האם קיים שינוי במהירות ההתנעה.

* מתי החלפת לאחרומה מצבר ?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני כשעה, אביביזה כתב:

תודה רבה, אבדוק.

האמת שהחלפתי לפני חצי שנה- 8 חודשים בערך אז מניח שזה הסטארטר?

אל תניח שום דבר ואל תחליף סטרטר אלא אם הרכב לא מניע בכלל וגם אז רק לאחר איבחון מתאים.

1. ייתכן שהמצבר נפרק בגלל ששכחת אביזר חשמלי עובד.

2. לבדוק כמובן את חיבורי המצבר וגם הסטרטר שהינם מהודקים.

פורסם

בתאריך 25.11.2023 בשעה 15:01, CiUiK כתב:

מכל הדברים הדבר האחרון שהייתי מצביע עליו זה הסטרטר. אז איך בדיוק הגעת לזה?

פשוט הרכב 2011 שזה יחסית ישן והסטארטר מעולם לא הוחלף.

מצבר הוחלף לפני שמונה חודשים והוא תקין כנראה.

אני רוצה לדעת כי אני שוקל להזמין כבר אחד מחול עכשיו וככה לקנות במאה דולר ולא באיזה 1500 שקל במוסך זה הכל.

מה זה כבר יכול להיות פשוט אם לא מצבר? כי זה לא פלאגים, פשוט לוקח לסטארטר הרבה זמן להניע את המנוע

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, אביביזה כתב:

פשוט הרכב 2011 שזה יחסית ישן והסטארטר מעולם לא הוחלף

זה לא אומר בהכרח שהסטרטר תקול , לי יש רכב אספנות בן 31 ומעולם לא הוחלף/או שופץ בו הסטרטר המקורי.צריך לעשות יותר בדיקות מעמיקות כדי להגיע למסקנה חד משמעית  שאכן הסטרטר הוא מקור הבעיה.

הייתי ממליץ לבדוק גם לחץ דלק.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 12 דקות, אביביזה כתב:

אני רוצה לדעת כי אני שוקל להזמין כבר אחד מחול עכשיו וככה לקנות במאה דולר ולא באיזה 1500 שקל במוסך זה הכל.

סטרטר סיני או סטרטר משופץ יעלה לך הרבה יותר מ-100 דולר לא כולל משלוח.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, מרק10 כתב:

סטרטר סיני או סטרטר משופץ יעלה לך הרבה יותר מ-100 דולר לא כולל משלוח.

אתה אומר בכללי, או בגלל מצב המשלוחים הבעייתי היום? כי אני הזמנתי סטרטר סיני מאמאזון בתחילת שנה, ועלה לי $160 (כולל משלוח ומיסי ייבוא, $96 הסטרטר עצמו). אמנם שלי הוא למאזדה ולא לסיאט, אבל זה כולה סטרטר - כמה כבר שונות במחירים יש (במיוחד בתחליפי סיני)?

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם

סטרטר תקול תזהה כך: גם עם מצבר שטעון במלואו, גם עם כבלים, או בוסטר והסטרטר לא משמיע שום קול. בדרך כלל במצב כזה עם מכה מדויקת של פטיש על הסטרטר תצליח להניע.

מה שאתה מתאר (הנעה שנמשכת זמן) נובעת ממצבר חלש, לחץ דלק נמוך, או פלאגים בלויים/לא מתאימים.

ואם כבר החלטת לקנות סטרטר מחו"ל, למה להביא אחד סיני ולא מקורי? אתה מחפש בעיות או רוצה לפתור אותן?

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש מקורי אבל הסיכוי ששזה סטרטר נמוך מאוד, תקלות בסטרור עד איזור 200-250 אלף ק"מ זה דבר נדיר, סטרטר סה"כ עובד 6-8 פעמים ביום כל פעם שניה או שניה וחצי. זה לא משהו שמתבלה כ"כ מהר. 

היו לי כ 15 מכוניות ונסעתי איתן מעל מיליון ק"מ, בכולן ביחד הוחלפו עשרות מצברים ורק פעם אחת סטרטר

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

יכול להיות שכבר אין מקורי בשנתון כזה. - אין בעיה למצוא סטרטר מקורי.

מי שמייצר את הסטרטרים המקורים עבור קונצרן VAG הם הייצרנים הבאים:

בוש

וולאו

HELLA.

פורסם
לפני 22 שעות, אביביזה כתב:

פשוט הרכב 2011 שזה יחסית ישן והסטארטר מעולם לא הוחלף.

מצבר הוחלף לפני שמונה חודשים והוא תקין כנראה.

מה זה כבר יכול להיות פשוט אם לא מצבר? כי זה לא פלאגים, פשוט לוקח לסטארטר הרבה זמן להניע את המנוע

אני עם רכב 2002 והסטארטר לעולם לא הוחלף

זה לא משהו שמחליפים 

פורסם
לפני 4 שעות, chrono כתב:

אתה אומר בכללי, או בגלל מצב המשלוחים הבעייתי היום? כי אני הזמנתי סטרטר סיני מאמאזון בתחילת שנה, ועלה לי $160 (כולל משלוח ומיסי ייבוא, $96 הסטרטר עצמו). אמנם שלי הוא למאזדה ולא לסיאט, אבל זה כולה סטרטר - כמה כבר שונות במחירים יש (במיוחד בתחליפי סיני)?

בהחלט קיים הבדל בין סטרטר למאזדה לבין סטרטר לאיביזה. לפעמים לא קיים הבדל מהותי ולפעמים כן.

בהרבה ייפניות הסטרטר הוא עם גיר הפחתה לעומת זאת בגרמניות בדרך כלל מדובר על סטרטר עם הנעה ישירה.

יש הבדל במחיר של סטרטר בעל הספק של 0.8 קילווואט לעומת 1 קילוואט ועוד...

• תוכן חדש...