Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

עד כמה אלה מעבורות ועד כמה אוניות קרוז?

ושיקול העברת הרכב לקפריסין וחזרה שונה מאשר בצפון אירופה - כי באירופה אתה קונה כרטיס, מתגלגל למעבורת, עובר את השעות שלך, מתגלגל לחוף ונוסע. בין ישראל לאירופה (כולל קפריסין) יש כל הביורוקרטיה של ביטוח, רישוי ומיסים, שמסרבלת את התהליך.

בעבר הרחוק היו קווי מעבורת בין חיפה לנמלים לכל אורך החוף הדרומי של אירופה. איני יודע איזה שימוש נעשה בו. השירות הזה נגמר בשנות ה-60. מה לעשות, מטוס ורכב שכור יותר יעילים.

יש ויש, חלק די ספרטניות ולחלק יש חדרים ברמה סבירה שאפשר לישון בהם:
Kryssa eller res reguljärt med Viking Lines Röda båtar
ביטוח, רישוי ומיסים בעייתים באירופה בדיוק באותה מידה

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, 98civic כתב:

עדיין הייתי בוחר בטיסה. זה הבדל של 10 שעות וזה המון. עדיף לשלם תוספת 30-40 אחוז אבל להרוויח את הזמן הזה. שאלה האם גם למעבורת צריך להגיע 3 שעות לפני ההפלגה? כי אם לא אז אין עדיפות למטוס

אבל אם מעבורת עולה 50 יורו וטיסה 150 יורו, זה 300%, לא 30-40%.

הבקשה ל3 שעות נובעת בעיקר מהמגבלה של השדה להעביר נוסעים את התהליך במהירות.

כשהכל מתקתק זה לוקח 30 דקות. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני בכלל בעד מעבורת ליוון עם חדרי שינה של מלון והסעדה בסיסות.

נבלה 20 שעות בשייט ונמשיך עם הרכב שלנו לטיול באירופה.

איפה מזמינים?

פורסם
לפני 6 שעות, 98civic כתב:

עדיין הייתי בוחר בטיסה. זה הבדל של 10 שעות וזה המון. עדיף לשלם תוספת 30-40 אחוז אבל להרוויח את הזמן הזה. שאלה האם גם למעבורת צריך להגיע 3 שעות לפני ההפלגה? כי אם לא אז אין עדיפות למטוס

10 שעות זה אחרי ששקללת הגעה מאזור הצפון (נגיד, חדרה ואילך) לנתב"ג? כי רק החלק הזה עשוי לקחת 3-4 שעות וחמש החלפות אוטובוס/רכבת, ולא מעט אנשים גרים שם.

למעבורת מגיעים בד"כ 60-90 דקות לפני היציאה, ואפשר להימנע מתיאטרון הבטחון וה'ארזת לבד' בדרך.

פורסם

@Rשףאולי לא הייתי ברור, הכוונה שלי לא לאניה אלא לנוסעים: האם מדובר בעיקר בתיירים או במי שהמעבורת משמשת אותונלנסיעות שגרה, כפי שהנורווגים טבים לעבודה בבוקר וחוזרים הביתה בטיסת הערב.

@Derishנסיעה מחיפה לנתב"ג זה שעה ורבע, לא 4 שעות. 

אפילו אני, כתושב חיפה, כנראה אעדיף לנסוע לנתב"ג ולטוס ללרנקה או פאפוס על פני להפליג ללימסול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

Derishנסיעה מחיפה לנתב"ג זה שעה ורבע, לא 4 שעות. 

ב 3 בבוקר. 

אם תצטרך להיות בנתבג ב 9 בבוקר נניח, כדאי שתצא בשש וחצי. 

פורסם

היתה מעבורת כזו. בשנות ה-90 ההורים שלי הפליגו מחיפה לקפריסין. בחזור הם ויתרו על התענוג המפוקפק והכרטיסים, וחזרו בטיסה.

:turn-l:
פורסם
לפני שעה, SurfHigh כתב:

ב 3 בבוקר. 

אם תצטרך להיות בנתב"ג ב 9 בבוקר נניח, כדאי שתצא בשש וחצי. 

1. ליצודי ליבה: מ-6:30 עד9:00 זה 2.5 שעות.

2. ניסיון בשטח, לפני 3 חודשים, כשהרכבת הושבתה בגלל מתאבד בנתניה - מחיפה חוף הכרמל (9:08) לנתב"ג (10:40) ברכב - סה"כ 1:32 שעה (לפי גוגל טיימליין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, sperial כתב:

1. ליצודי ליבה: מ-6:30 עד9:00 זה 2.5 שעות.

2. ניסיון בשטח, לפני 3 חודשים, כשהרכבת הושבתה בגלל מתאבד בנתניה - מחיפה חוף הכרמל (9:08) לנתב"ג (10:40) ברכב - סה"כ 1:32 שעה (לפי גוגל טיימליין.

1. יש. ידוע. 

2. צא עם האוטו ודווח. אם כבר מדגם אז שיהיה מייצג. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם

https://en.m.wikipedia.org/wiki/HSC_Francisco

תכירו. המעבורת הכי מהירה בעולם. מונעת בגז טבעי מונזל. עובדת בין בואנוס אייריס למונטיבידאו, מרחק של 270 ק״מ. עושה את הדרך בשעתיים ו-45 דק. זה כבר זמן שבהחלט עושה שכל (כמובן, השאלה אם יש מספיק נוסעים לקו).

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אפילו אני, כתושב חיפה, כנראה אעדיף לנסוע לנתב"ג ולטוס ללרנקה או פאפוס על פני להפליג ללימסול.

ומה עם תושב בית שאן שנוסע עם אשתו ושלושת ילדיהם? גם יקר וגם דורש הגעה להאב כלשהו (חיפה/נהריה) והמשך משם עם רכבת. מילא אם היית מציג טיסה שיוצאת מחיפה כאלטרנטיבה, אבל מנתב"ג?

פורסם (נערך)

אולי דרך עמאן?

אגב, תבדוק במפות גוגל. נסיעה ברכב מבית שאן לחיפה - שעה. מבית שאן לנתב"ג - 1:40 שעה. כמה שעות נוספות במעבורת מול 40 דקות בכביש? 

איפה תושב בית שאן יהנה? אם וכאשר ייבנה השדה בין עפולה למגידו. כמו תושב דימונה או ערד אם יהיה שדה בנבטים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 18 שעות, sperial כתב:

@Rשףאולי לא הייתי ברור, הכוונה שלי לא לאניה אלא לנוסעים: האם מדובר בעיקר בתיירים או במי שהמעבורת משמשת אותונלנסיעות שגרה, כפי שהנורווגים טבים לעבודה בבוקר וחוזרים הביתה בטיסת הערב.

במרחקים האלו זה תיירים או מישהו שנוסע לתקופה, 10 שעות הלוך ו10 שעות חזור לא משאיר הרבה זמן לעבוד.

מעבורת לא אמורה להחליף טיסה ולא לכל אחד או לכל נסיעה. אגב לא הוזכר כאן אבל מעבורת מאפשרת מעבר של משאיות, או לפחות עגלות של משאיות, על הגלגלים מה שמאפשר יבוא ויצוא יותר פשוטים כשמדובר בכמויות קטנות.

פורסם

אם כך נראה שמדובר באוכלוסיה שנהנית מהשייט עצמו, ואותה מעבורת משמשת יותר כמלון וכפר נופש, ופחות כאמצעי תחבורה פרופר. זה למה שאני קורא קרוז.

מעבורות למטען זה סיפור שונה, מצריך בדיקת השוק מול אמצעי הובלה אחרים.

• תוכן חדש...