Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת. 

המרחק הוא 275 ק"מ. 

מעבורת מהירה שטה ב 50 קמ"ש בערך. 

כלומר על הנייר 5.5 שעות. 

אז למה אין בעצם? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביקוש?

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מה עלות ההפעלה לעומת טיסות? מעבורת מהירה היא עניין יקר מאוד, אני מסופק האם בעולם של טיסות זולות יהיה ביקוש. בסופו של דבר ההפלגה, כולל הזמן בטרמינל, תהיה ארוכה מטיסה, וההגיון היחיד שאנינרואה הוא אם יהיה ביקוש להובלץ רכב - אבל כנראה ששעירת רכב תהיה יותר זולה צכל הפרוצדורה של מעבר רכב למדינה זרה, עם כל בעיות הרישוי והביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לדעתי הביקוש קיים.

כמובן שזה עניין של עלות וזמן, ובעיקר אלטרנטיבה. 

אני חושב שמבחינת זמן זו אלטרנטיבה ראויה. 

עבור תושב בצפון שצריך לנהוג לנתב"ג, לחנות (ולשלם על החנייה כמובן), שאטל פנימי, צ'ק אין, בידוק ודיוטי - אני לא בטוח שמעבורת תיקח הרבה יותר זמן. 

כנ"ל לגבי חופשה באילת בין אם מגיעים ברכב או טיסה, הזמנים לא ארוכים בהרבה. 

יש למשל טיסות מחיפה לקפריסין, אבל בגלל אורך המסלול (קצר מדי לאיירבאס 320) יכולים להמריא ולנחות בו רק מטוסים קטנים של 35 אנשים. 

ממה שראתי מעבורות גדולות יכולות לשאת ~450 איש. 

השאלה שנשארת פתוחה היא העלות. 

יש למשל מעבורות לילה מאתונה לכריתים, מרחק דומה מאוד בעלות של 40-50 יורו. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

פורסם

גם במעבורת יש זמן טרמינל, לא שונה מזה של שדה תעופה. מעבורת מהירה צורכת הרבה מאוד דלק, כך שאני לא יודע האם תוכל להציע הפלגה במחיר משמעותית פחות ממטוס, כזה שיגרום לתושבי המרכז להעדיף לנסוע לחיפה על פני לנסוע נתב"ג.  ליד טרמינל הנוסעים בחיפה אין מגרש חניה לטווח ארוך, אבל תחנת רכבת מרכז - השמונה צמודה אליו.

אגב, השדה של חיפה מתאים גם למטוסים של 70 נוסעים (ה-ATR שהיו טסים לאילת).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וה-737 המקביל.

יש איזה מועמד לראשות עיריית חיפה ששיגע את הפייסבוק עם תמונות שלצשדה תעופה עם 5 מסלולים (למעשה פרש מהמירוץ), אין שום התכנות להארכת המסלול בחיפה, והקמת השדה החדש, בעמק או בנגב, רחוקה.

פורסם

הייתה מעבורת כזאת, בוודאות.

בשנות ה 80 ההורים שלי נסעו מאוקראינה לישראל לבדוק את השטח לפני קבלת החלטה האם לבצע עליה.

לא היו טיסות ישירות אז הם טסו לקפריסין ומשם במעבורת שפעלה באופן סדיר, לחיפה.

כנראה עם השנים הביקוש ירד עד לחוסר כדאיות כלכלית בהפעלה.

הסתייגות - אני חושב שאין היתכנות אם זה לנוסעים בלבד. 5.5 שעות כולל זמן טרמינל זה בגדול יום שלם, רוב החופשות לקפריסין זה כמה ימים ובחופשה של 4 מים לא סביר לבזבז עוד יום בהלוך ויום בחזור.

אבל אם היה תהליך מהיר קל וזול לצאת במעבורת עם האוטו הפרטי, אני חושב שכן היה לזה ביקוש.

ספציפית הרבה יותר קל לנהוג במדינה עם נהיגה בצד שמאל ברכב הפרטי שלך שאתה רגיל אליו, מאשר ברכב שכור עם הגה בצד ימין. אם בנוסף זה היה גם היה יותר זול מהשכרה ללא עמלות גבוהות לדעתי זה יכול היה להיות דבר מוצלח.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם

אכן היו מעבורות, הן היו פתרון קל לסטודנטים ותלמידים להגיע לקפריסין טרום עדין הטיסות הזולות
המעבורת יצאה מחיפה בחצות, אנשים ישנו על הסיפון ובשש בבוקר כבר היו בלימסול

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

המרחק מפיראוס לנמל הרקליון בכרתים הוא 320 ק"מ בקו אוירי. 

כנראה שמרחק שייט אמיתי לפחות 350 ק"מ. 

מחיר למעבורת לילה 40-50 יורו. 

מאמין שבמחיר כזה יהיו הרבה קופצים על קו חיפה-לרנקה/לימסול. 

יכול להיות שהעלויות תופחות בגלל מעבר בין מדינות, אבל אין לי דרך לבדוק. 

פורסם

האם אני היחידי פה שחושב על הפוטנציאל האדיר של הברחת סמים ושאר סחורה בעייתית ממדינות הבלקן לישראל, והקושי לפקח על כך כשמדובר במעבורת נוסעים?

ברור שיש דרכים לטפל באיומים כאלה, אבל עם איך שהמשטרה בישראל פועלת אולי עדיף לא להרים את הכפפה הספציפית הזאת.

פורסם

הבעיה אינה הנוסעים - אלה מטופלים כמו בשדה תעופה. הצוות לעומת זאת, בשת"פ עם עובדי הנמל.....

זוכרים את המונח "דברי ימאים" בדרך העצמאות?

פורסם
לפני 26 דקות, Derish כתב:

האם אני היחידי פה שחושב על הפוטנציאל האדיר של הברחת סמים ושאר סחורה בעייתית ממדינות הבלקן לישראל, והקושי לפקח על כך כשמדובר במעבורת נוסעים?

ברור שיש דרכים לטפל באיומים כאלה, אבל עם איך שהמשטרה בישראל פועלת אולי עדיף לא להרים את הכפפה הספציפית הזאת.

נכון להיום יש איזה 5-6 אוניות נוסעים שעוגנות כל שבוע בנמל חיפה + אוניות רכבים שמגיעה אחת לשבועיים. 

אז תהיה עוד אחת. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

הצוות לעומת זאת, בשת"פ עם עובדי הנמל

אבל זו לא תהיה הספינה היחידה שמגיעה לישראל אז מה זה משנה עוד אחת?

פורסם

מניסיון בסקנדינביה וגרמנייה המעבורות למרחקים האלו עמוסות אפילו שהן לא מהירות במיוחד והמחירים לא תמיד זולים מטיסה לואו קוסט. הנוחות בנסיעה ברכב שלך, בספינה מרווחת עם נוף יפה לעומת מטוס צפוף שווה כנראה את המעט שעות שאתה מפסיד דלת לדלת

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...