Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות נוזל בתיבת ההילוכים - שברוליט סוניק

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי שברוליט סוניק דגם RS 1.4T והגיע הזמן להחליף שמן גיר (לפי המלצת יצרן) בטיפול הקרוב. מעוניין להחליף אותו בעצמי ואשמח שתעזרו לי להבין האם הגיוני שבאתר הזה - 

https://gmauthority.com/blog/gm/gm-transmissions/mh8/

רשום שקיבולת שמן גיר היא 7.7 ליטר.

האם הגיוני הכמות הזו? אשמח לדעת אם מישהו מכיר את הרכב או פשוט יכול למצוא מידע מועיל כמה שמן גיר (גם הערכה זה טוב) נכנס על מנת שאוכל קצת יותר מהנדרש על כל מקרה.

ניסיתי לחפש מידע באינטרנט וכל אתר נותן מידע אחר וטווח רחב מידי של כמות.

תודה לעוזרים ושבת שלום 🙂

פורסם

אני לא יודע במדויק כמה שמן יוצא בתהליך ההחלפה, אבל כמו שכתב החבר מעליי, לא יוצאת כל הכמות אלא רק כמחצית. 

אם לא תקבל תשובה מושכלת יותר, הדרך המדויקת ביותר, היא לבצע ריקון לפני רכישת השמן, למדוד את הכמות ולרכוש את הכמות שיצאה. 

תוכל להשאיר את הרכב מרוקן, לרכוש ולמלא או להשיב את מה שיצא ולבצע שוב את התהליך. 

• אהבתי 1
פורסם

תודה על התגובות.

אולי אני מפספס משהו, ברכב אצלי בורג הריקון נמצא בתחתית התיבה, בעת פתיחתו לא כל הנוזל יוצא? הגיון בריא אומר לי שכן אך קטונתי ואשמח לעזרה.

אני נעזר בסרטון הזה לריקון ומילוי -

במידה ולא כל הנוזל יוצא אז עד כמה שאני מבין אצטרך לקנות בעצם 8 ליטר על מנת לרוקן כמות מסויימת .. לרוקן ולמלא בחזרה על מנת למקסם כמות שמן נקי עד כמה שניתן, אני צודק?

המשך שבת שקטה

פורסם (נערך)

בכל תיבה יש קרטר ובורג הריקון של הקרטר, אם יש כזה יימצא בתחתית התיבה אבל מה שיוצא הוא רק מה שיהיה בקרטר.

בממיר ובחלק המכני של התיבה תישאר עוד כמות גדולה.

מדובר באזור בגיר שיהיה במאונך אליך מאיפה שיוצאות הציריות. 

מה שאתה מבצע נקרא ריענון.

תבצע שני ריענונים וייצא כ 90% מהנוזל הישן.

תתארגן על אטם ותפתח את הקרטר, תחליף \ תנקה את המסנן ואת הגב של הקרטר שיהיה מלא בשבבים, על הדרך.

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • אהבתי 1
פורסם

מוסכים מורשי יבואן שפועלים על פי המלצות היצרן לא מבצעים ריקון פעמיים ברצף כדי להוציא כמה שיותר מהשמן, הם מרוקנים את מה שיוצא רק פעם אחת. 

אישית לא הייתי מתחכם ולכן הייתי מרוקן רק פעם אחת. 

פורסם
לפני 3 שעות, Moshe c כתב:

מוסכים מורשי יבואן שפועלים על פי המלצות היצרן לא מבצעים ריקון פעמיים ברצף כדי להוציא כמה שיותר מהשמן, הם מרוקנים את מה שיוצא רק פעם אחת. 

אישית לא הייתי מתחכם ולכן הייתי מרוקן רק פעם אחת. 

אשמח לדעת מדוע? מהסתכלות קצרה בפורומים בחול אנשים דווקא ממליצים להחליף פעמיים כל עוד שמן הגיר הוחלף מלכתחילה לפי הוראות יצרן. פחות מומלץ לעשות זאת במידה ומעולם לא הוחלף השמן. הרכב תכף 130K והוחלף פעמיים כבר - פעם ראשונה ב 72K +- לפי הוראת יצרן ופעם שניה ב 100 קילומטר כי הייתה לי החלקה קצרה בין הילוך 2 ל 3 .. שאגב לא סודרה. בכל אחת מהפעמים הוחלף השמן פעם אחת וכיום בעיית ההחלקה מורגשת הרבה יותר ואני חושד שבפעם הקודמת למילאו עד הסוף כמו שצריך ולכן חשבתי הפעם לנסות בעצמי להחליף את כל השמן ולבצע זאת כראוי 

פורסם
לפני כשעה, Mr 44 כתב:

אשמח לדעת מדוע? מהסתכלות קצרה בפורומים בחול אנשים דווקא ממליצים להחליף פעמיים כל עוד שמן הגיר הוחלף מלכתחילה לפי הוראות יצרן. פחות מומלץ לעשות זאת במידה ומעולם לא הוחלף השמן. הרכב תכף 130K והוחלף פעמיים כבר - פעם ראשונה ב 72K +- לפי הוראת יצרן ופעם שניה ב 100 קילומטר כי הייתה לי החלקה קצרה בין הילוך 2 ל 3 .. שאגב לא סודרה. בכל אחת מהפעמים הוחלף השמן פעם אחת וכיום בעיית ההחלקה מורגשת הרבה יותר ואני חושד שבפעם הקודמת למילאו עד הסוף כמו שצריך ולכן חשבתי הפעם לנסות בעצמי להחליף את כל השמן ולבצע זאת כראוי 

אני לא יודע מדוע אבל אני מניח שיש סיבה. 

מה שממליצים כל מיני אנשים בפורומים לא אומר שהם צודקים וכמובן לא אומר שהם טועים. 

בעיות בגיר, כמו בעיית החלקה, לא חייבות להיות קשורות בתדירות החלפות שמן. 

אם אתה חושד שלא מילאו כראוי בפעם הקודמת, יש לך אפשרות לבדוק כרגע את גובה המפלס ולראות אם אתה צודק או לא. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Moshe c כתב:

אני לא יודע מדוע אבל אני מניח שיש סיבה. 

מה שממליצים כל מיני אנשים בפורומים לא אומר שהם צודקים וכמובן לא אומר שהם טועים. 

בעיות בגיר, כמו בעיית החלקה, לא חייבות להיות קשורות בתדירות החלפות שמן. 

אם אתה חושד שלא מילאו כראוי בפעם הקודמת, יש לך אפשרות לבדוק כרגע את גובה המפלס ולראות אם אתה צודק או לא. 

לא פשוט כל כל ברכב הזה מהסיבה שאין מדיד, הבדיקה נעשית על ידי אינדיקציה שאתה מקבל מבורג שנמצא בחלק האחורי של התיבה כמו שמצויין בסרטון שצירפתי בתגובה קודמת ולכן זו אחת הסיבות שאני מעוניין לעשות פלאש ולא רק ריקון. אין לי אינדיקציה לגובה הנוזל וגם נושא ההחלקה שסביר להניח מחליק כתוצאה מחוסר בנוזל.

מודה לך מאוד על התגובות וההיענות.

ובכן לשאלתי - אני מבין נכון שאצטרך לקנות 8 ליטר שמן גיר בכדי לבצע פלאש? 

ובנוסף - האם ישנה המלצה לאחר הריקון הראשון לעשות סיבוב קל עם הרכב ואז ריקון חוזר?

תודה 

עריכה אחרונה על ידי Mr 44
פורסם
לפני 2 דקות, Mr 44 כתב:

לא פשוט כל כל ברכב הזה מהסיבה שאין מדיד, הבדיקה נעשית על ידי אינדיקציה שאתה מקבל מבורג שנמצא בחלק האחורי של התיבה כמו שמצויין בסרטון שצירפתי בתגובה קודמת ולכן זו אחת הסיבות שאני מעוניין לעשות פלאש ולא רק ריקון. אין לי אינדיקציה לגובה הנוזל וגם נושא ההחלקה שסביר להניח מחליק כתוצאה מחוסר בנוזל.

מודה לך מאוד על התגובות וההיענות.

ובכן לשאלתי - אני מבין נכון שאצטרך לקנות 8 ליטר שמן גיר בכדי לבצע פלאש? 

ובנוסף - האם ישנה המלצה לאחר הריקון הראשון לעשות סיבוב קל עם הרכב ואז ריקון חוזר?

תודה 

אם אתה מעוניין שכמה שיותר שמן ישן ייצא, תעשה סיבוב וגם תעביר הילוכים, אחרת אני מניח שמה שייצא זה מה שתשים בפעם הראשונה. 

• פיתרון
פורסם
לפני 12 שעות, Mr 44 כתב:

במידה ולא כל הנוזל יוצא אז עד כמה שאני מבין אצטרך לקנות בעצם 8 ליטר על מנת לרוקן כמות מסויימת

בסוף הסרטון הוא אומר שיצא לו בערך 4 קוורטים, שזה קצת פחות מ-4 ליטר. בסרטונים אחרים מדברים על כ-5 קוורטים. 

אם נכנסים לאתר שמנים כלשהו ולסמוך עליו, גם שם מצוין משהו דומה:

Screenshot_20230908-235246_1.thumb.jpg.cf8210c0863401094c1aafbc11d5eace.jpg

אז עדיף שיהיה לך מעט יותר מזה.

אגב, תראה שאתה יכול לפתוח את הפתח כמות לפני פתיחת הניקוז.

פורסם
לפני 10 דקות, Tom_22 כתב:

בסוף הסרטון הוא אומר שיצא לו בערך 4 קוורטים, שזה קצת פחות מ-4 ליטר. בסרטונים אחרים מדברים על כ-5 קוורטים. 

אם נכנסים לאתר שמנים כלשהו ולסמוך עליו, גם שם מצוין משהו דומה:

Screenshot_20230908-235246_1.thumb.jpg.cf8210c0863401094c1aafbc11d5eace.jpg

אז עדיף שיהיה לך מעט יותר מזה.

אגב, תראה שאתה יכול לפתוח את הפתח כמות לפני פתיחת הניקוז.

נתת פה טיפ מעולה אין ספק חחח אני אבדוק זאת ראשונה. ראיתי את האתר הזה האמת אך אני אף פעם לא מסתפק במקור אחד. אם כך - על מנת לבצע פלאש מלא אני מבין שאני צריך לפחות 8-9 ליטר. כי כנראה שאבצע ריקון מילוי פעמיים.

כרגע זה כל מה שרציתי לדעת.

תודה רבה לכולם.

שבוע טוב,

נאור

פורסם

יכול להיות שיש לך גיר זהה לשלי (סוניק 1.6 מ2013) אצלי החלפתי שמן גיר בטיפול האחרון, לפי ריקון בורג בלבד יצא קצת יותר מ4 ליטר ומילאנו מחדש אותה כמות בדיוק שיצאה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 7 שעות, TZR84 כתב:

יכול להיות שיש לך גיר זהה לשלי (סוניק 1.6 מ2013) אצלי החלפתי שמן גיר בטיפול האחרון, לפי ריקון בורג בלבד יצא קצת יותר מ4 ליטר ומילאנו מחדש אותה כמות בדיוק שיצאה.

5 הילוכים?

פורסם

יש לך בורג ליד הציריה (בצד של הגיר - נהג) שהוא האינדיקציה שלך אם מילאת את השמן בכמות הנכונה.

אתה פותח אותו אחרי שריקנת ומילאת שמן (4 ליטר) ומניע. אם יוצא ממנו שמן סימן שאתה בסדר אם לא אתה מוסיף. יש בפורום אחד שפירט את כל התהליך. אל תעשה פלאש לגיר אין צורך . השמן המקורי יחזיק גם אחרי שהרכב הזה ילך לעולמו ..

• תוכן חדש...