Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמות נוזל בתיבת ההילוכים - שברוליט סוניק

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, נתנאל מ כתב:

יש לך בורג ליד הציריה (בצד של הגיר - נהג) שהוא האינדיקציה שלך אם מילאת את השמן בכמות הנכונה.

אתה פותח אותו אחרי שריקנת ומילאת שמן (4 ליטר) ומניע. אם יוצא ממנו שמן סימן שאתה בסדר אם לא אתה מוסיף. יש בפורום אחד שפירט את כל התהליך. אל תעשה פלאש לגיר אין צורך . השמן המקורי יחזיק גם אחרי שהרכב הזה ילך לעולמו ..

כן, יש שני ברגים - האחד ריקון שהוא בתחתית והשני בחלקו האחורי של הגיר המשמש כאינדיקטור לכמות. את תהליך המילוי ריקון אני יודע.

מדוע לא כדאי לי לעשות פלאש? אני יודע שיכול להיות קשר בין כמות הנוזל ומצבו לתפקוד הגיר. הגיר מחליק לי כבר זמן מה יותר ממה שהחליק לי בעבר לפני החלפת השמן במוסך בפעם האחרונה.. שבגלל זה אגב אני חושד שלא מילאו מספיק .. אממה אני גם ראיתי שלאחר המילוי הם לא בדקו שוב את כמות הנוזל, אלא הכניסו בדיוק מה שיצא (מי יודע אם לפני ההחלפה הזו מילאו מספיק?) בגלל זה אני רוצה לעשות מעין "רענון" לשמן ולמלא כמו שצריך. 

לדעתך זו עבודה מיותרת? 

אני לא רוצה להכנס לדיאגנוסטיקה והשקעה מיותרת כשאני יודע שלא אחזיק בו יותר משנה מהיום.

תודה

פורסם
לפני 3 שעות, Mr 44 כתב:

כן, יש שני ברגים - האחד ריקון שהוא בתחתית והשני בחלקו האחורי של הגיר המשמש כאינדיקטור לכמות. את תהליך המילוי ריקון אני יודע.

מדוע לא כדאי לי לעשות פלאש? אני יודע שיכול להיות קשר בין כמות הנוזל ומצבו לתפקוד הגיר. הגיר מחליק לי כבר זמן מה יותר ממה שהחליק לי בעבר לפני החלפת השמן במוסך בפעם האחרונה.. שבגלל זה אגב אני חושד שלא מילאו מספיק .. אממה אני גם ראיתי שלאחר המילוי הם לא בדקו שוב את כמות הנוזל, אלא הכניסו בדיוק מה שיצא (מי יודע אם לפני ההחלפה הזו מילאו מספיק?) בגלל זה אני רוצה לעשות מעין "רענון" לשמן ולמלא כמו שצריך. 

לדעתך זו עבודה מיותרת? 

אני לא רוצה להכנס לדיאגנוסטיקה והשקעה מיותרת כשאני יודע שלא אחזיק בו יותר משנה מהיום.

תודה

כן גיר מחליק זאת אינדיקציה לחוסר שמן.(גיר מחליק הכוונה שההילוך מרגיש נתקע) היה לי רכב בדיוק כזה (רק בלי הטורבו) והעדפתי לעשות במורשה.

המוסך אצלנו בדק (הייתי ליד המכונאי) את הכמות שמן אחרי והיה בסדר. מה שמבאס שהם שמים לך שמן ישראלי (של פז) ואם אתה עושה באופן פרטי אתה יכול לקנות שמן של חברה טובה. 

קשה לפתוח את הבורג בצד ובכללי העדפתי בזמנו לא להתעסק עם גיר. 

פלאש מיותר גם כי זה יקר וגם כי אין ממש צורך במיוחד אם הרכב נסע המון (שהשמן הפך להיות חלק מהגיר).

פורסם
לפני 17 דקות, netanel1014 כתב:

כן גיר מחליק זאת אינדיקציה לחוסר שמן.(גיר מחליק הכוונה שההילוך מרגיש נתקע) היה לי רכב בדיוק כזה (רק בלי הטורבו) והעדפתי לעשות במורשה.

המוסך אצלנו בדק (הייתי ליד המכונאי) את הכמות שמן אחרי והיה בסדר. מה שמבאס שהם שמים לך שמן ישראלי (של פז) ואם אתה עושה באופן פרטי אתה יכול לקנות שמן של חברה טובה. 

קשה לפתוח את הבורג בצד ובכללי העדפתי בזמנו לא להתעסק עם גיר. 

פלאש מיותר גם כי זה יקר וגם כי אין ממש צורך במיוחד אם הרכב נסע המון (שהשמן הפך להיות חלק מהגיר).

מאז שאני עם הרכב, בכל טיפול אני דואג להביא את השמנים. אני יותר רגוע כשאני יודע איזו חברה אני שם והאם השמן בתקן. כנל לגבי החלפת שמן הגיר בפעמים האחרונות, דאגתי לקנות אחד טוב שעומד בתקן. ואתה אכן צודק, יקר. הזדעזתי, כמעט 500 שקל ל 8 ליטר של מוטיול או 400 שקל של יורול שזו כמות גבולית מאוד לביצוע פלאש. אני כרגע עדיין ב"חושבים" מהסיבה שפתחתי את כל הקבלות של הטיפולים ומעשה החלפתי ב 70 אלף קילומטר וב 100 אלף שוב .. (כרגע על 130 אלף) אולי ה 30 אלף האחרונים לא הספיקו להתלכלך מידי ומספיק לעשות מילוי ריקון אחד .. 

תודה על התגובות.

נאור

• תוכן חדש...