Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים, קיבלתי בערב הודעה מגולף שבה כתוב שכל האתר ב-39 ש"ח עד לבוקר.

בדרך כלל אני מעיף את ההודעות האלו, אבל מכיוון שאני רוכש הרבה מהבגדים שלי בגולף (בחנויות פיזית), נכנסתי מתוך סקרנות, ובאמת הכל היה ב-39 ש"ח.

חולצות שאני רוכש בפועל ב-100 - 150 ש"ח ברבע מחיר... מייד התחלתי להוסיף לסל, וכשהגעתי ל-10 מוצרים, הסתבר שזה היה מוגבל ל-10 פריטים להזמנה - אמרתי לעצמי שאני מסופק בכך, הזמנתי ושילמתי.

ההזמנה אושרה, קיבלתי בדוא"ל אישור הזמנה כולל ציון הפריטים.

חלפו מספר ימים, והיום אני מקבל הודעה שעקב בעיות מלאי בגלל המבצע שלהם בלה... בלה.. הם יספקו לי רק חלק מהפריטים - 4 מתוך ה-10! והם ביצעו החזר כספי על 6 מתוך ההזמנה.

אם זה היה מוצר בודד עוד הייתי מבליג, אבל אני התאמתי פריטים אחד לשני, שלא לדבר על העגמת נפש שכן העסקה נסגרה - שילמתי, קיבלתי אישור הזמנה.

דבר ראשון, איך דבר כזה בכלל קורה?

אני בעצמי מתעסק במערכות ניהול מלאי של חנויות אונליין, וזה פשוט הזוי שדבר כזה בכלל התאפשר אצלם.

דבר שני, אם החוק לצדי, אני לא מתכנן לוותר להם על זה ופשוט לקבל את הביטול החד-צדדי הזה, ואני אדרוש מהם אספקת מוצרים זהים או דומים גם אם במועד מעט מאוחר יותר (יש לי סבלנות, וזה לא שהם סוגרים את העסק).

האם יש תקדים לדבר הזה, משהו בסגנון של אי עמידה בתנאי חוזה?

לא קראתי את התקנון שלהם, וזה גם פחות מעניין אותי, יותר מעניין אותי הדין הישראלי בנושא הזה.

פורסם (נערך)

במיוחד בשביל זה יש את חוק הגנת הצרכן (ובשמו הרשמי, חוק הגנת הצרחן).

כאן המצב קצת מסתבך :

מצד אחד, יש את סעיף 2 שאוסר על הטעייה.

מאידך, יש את סעיף 15 שמדבר על מכירה מיוחדת, ומכיר באפשרות כי הפריטים המוצעים בהנחה יאזלו מהמלאי -> וזה פוגע בטענתך להטעיה (מחליש את הטענה אלא אם תוכל להוכיח כי הם עשו זאת בכוונה).

מאחר ויש סיכוי סביר כי בימ"ש יקבל את טענתם לגבי המלאי שאזל, אני ממליץ לפנות לגולף ולנסות להגיע לפשרה כלשהי עימם.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אני מניח ששילמת בכרטיס אשראי אז לעמשה התשלום בפועל עדיין לא בוצע.

בגלל שהחוק מאפשר להם לא לספק בגלל חוסר מלאי במבצעים כאלה אתה יכול לקבל מה שיש ואתה יכול לבטל ללא דמי ביטול וכל הנזק שלך הוא כמה ביטים שעברו ביניכם.

במצב כזה לא הייתי בונה על פיצוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוד טיפה לגבי חוק הגנת הצרכן. 

לאחרונה (בשנים האחרונות) הצטרפו כמה חוקים חדשים להצגת מבצעים, כמו הצגת כמות מלאי מינימום למבצע. 

מה שאני רוצה להגיד פה, זה שיש המון כסת"ח וטל"ח. 

זה יכול לקרות, ומאחר ואני מניח שמדובר על מבצע חיסול עונה לקראת הבאת פריטי חורף, אני גם מניח שהרשת פשוט נתנה לחנויות לחסל את המלאי בסניפים בצורה של המבצע. 

לדעתי הכנה, שחרר. יצאת ברווח על ה-4 פריטים שתקבל, לא תפסיד אגורה (ציינת שתקבל החזר) על אלו שלא, וזהו. 

מעצבן, כן, אבל לא שווה להילחם בטחנות רוח.

וחשוב תמיד לזכור נקודה פשוטה: 

המבצעים הם תמיד לטובת החנות, ולא לטובת הקונה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אני מניח ששילמת בכרטיס אשראי אז לעמשה התשלום בפועל עדיין לא בוצע.

בגלל שהחוק מאפשר להם לא לספק בגלל חוסר מלאי במבצעים כאלה אתה יכול לקבל מה שיש ואתה יכול לבטל ללא דמי ביטול וכל הנזק שלך הוא כמה ביטים שעברו ביניכם.

במצב כזה לא הייתי בונה על פיצוי.

אני נוטה להסכים. 

אם נגמר המלאי, את הפריטים אתה לא תקבל יותר. לכן, מבחינה פרקטית:

אם אתה לא מרוצה מה-4 שקיבלת, בשל התאמת צבעים או כל סיבה אחרת, אתה יכול לבחור לבטל את כל העסקה ואז לא נגרם לך שום נזק. 

אם אתה בוחר להישאר עם 4 הפריטים, אז לא נגרם לך נזק גם כן, היות ומאפשרים לך לבטל הכל אבל אתה בחרת להישאר עם הצבעים של 4 הבגדים שכן תקבל. 

אני חושב שמה שאתה מנסה לבקש, שזה מוצרים דומים במחיר זהה, לא יתאפשר במידה ואין כאלו, ואז לא תוכל לקבל את הפיצוי שלך. לדעתי זה יהיה מיותר, אבל הזמן הוא שלך.

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני שאתם מרימים ידיים, 

אם בא לך להתעסק עם זה, גש לחנות פיזית של גולף, ובדוק הימצאות של אותם שישה פריטים, במידות ובצבעים שהזמנת. 

אם אין, תשאל אם ניתן להזמין. 

מכאן תקבל החלטה אם להמשיך או לוותר. 

• מעניין 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שלחתי להם מייל, ונראה מה הם יגידו.

אולי אם מחר יהיה לי זמן אגש לחנות פיזית, למרות שלא ברור לי איך אמשיך בפרוצדורה מרגע שאמצא את הפריטים.

• תוכן חדש...