Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל דבר פתיחה:

אני טירון בגיר ידני.

עד היום נסעתי כמעט תמיד באוטומט, וב3 שבועות האחרונים אני עובר טירונות "גיר ידני" בפקקי הארץ.

אני מתקדם, אבל זה עוד לא מושלם.

ועכשיו לענייננו - תחושה מוזרה בקלאץ' שהתחילה היום:

כשאני מצמיד בחזרה את ההילוך, החל מנקודת המגע עם הגיר ועד שחרור הדוושה,

אני מקבל פידבק מוזר מדוושת הקלאץ'. מעין מתיחה של גומי ישן ויבש (מכירים את התחושה?).

כעיקרון הרכב די חדש (2002, 40K) ואין מקום להיות פרנואיד.

אבל כמו שאמרתי הוא סבל לאחרונה מהעברות לא חלקות, ומכך שאני משתמש המון בקלאץ בפקקים (לא עומד עם הדוושה לחוצה, אלא משחרר לניוטרל ומחזיר).

מה אתם אומרים, לגשת למוסך?

פורסם

סליחה על הבורות (אצלנו במשפחה בד"כ המכונית הרבה אחרי אחריות...),

אבל במידה ויש תקלה כזו, המוסך לא צפוי להודיע שהיא באשמתי?

וחוץ מזה, עדיין נשאלת השאלה האם להטריח עצמי למוסך, או שזה כלום.

פורסם

תבדוק את הקפיצים.....אחד במצערת במנוע ואחד מעל הדוושה בתא הנהג....לפעמים הם עייפים או לא מורכבים טוב....

אגב תמיד עדיף לך לעמוד בפקקים עם קלאץ לחוץ בראשון....

פורסם
תבדוק את הקפיצים.....אחד במצערת במנוע ואחד מעל הדוושה בתא הנהג....לפעמים הם עייפים או לא מורכבים טוב....

מה קשור המצערת לקלאץ'??????????????:shock:

פורסם

ראשית מזל טוב על החזרה לגיר הידני. דבר שני, העברת הילוכים קשה לא תמיד מעידה על קלאץ' שסופו קרב. יכולות להיות כמה סיבות. (כאבל קלאץ' מתוח מדיי ודורש החלפה, שמן גיר שצמיגותו ירדה, גיר שבדרך לשבוק חיים, מיסב בגיר, וכו').

יכול להיות שהנהג הקודם לא נהג בצורה נכונה עם הקלאץ', אין לדעת. בפולו של ההורים שלי למשל ההילוכים נהיו קשים כעבור 60 אלף ק"מ. החלפנו קלאץ'+ מוביל לפני 3000 ק"מ שזה היה ב- 80 אלף ק"מ, והאוטו נוסע הרבה מחוץ לעיר,ופה בב"ש אין לנו הרבה פקקים רוב הנסיעות של הפולו הן רציפות על מהירות של 70-50 ק"מש. הבעייה שאני לא הנהג היחיד,ושאר המשפחה לא מקפידים על שימוש נכון בקלאץ', ולכן האורך חיים של הקלאץ' היה מאוד קצר, לכן הדבר לא כ"כ קשור למס' הק"מ אלא לסגנון הנהיגה.

עצתי היא שתיגש למוסך שאתה סומך עליו, ותבקש בדיקה. וזכור תמיד:הוצאה כספית בזמן הנכון, אין כמוהה חיסכון.

תשתדל רק לא ליפול בפח כי אותי למשל ניסו להפיל בפח שאמרו לי שהגיר גמור, למזלי בעזרתם של חברי הפורום לא נפלתי בפח.

בהצלחה, ונישמח לשמוע עידכונים בהמשך, איתמר.

פורסם

אופס טעות שלי התככונתי לחיבור עם המוט של הקלאץ ולקפיץ בתא הנהג...ובעצם אולי הוא קצת רפוף וצריך כיוון

פורסם

ב206 קיים קלאטץ הידראולי

ככה שאין כבל שיכולים למתוח או משהו בסגנון

הקלאטץ כימעט תמיד מרגיש אותו דבר...

פורסם

הי,

ניגשתי למוסך שירות של פיג'ו ליד הבית.

בודק הרכב עשה סיבוב יחד איתי ואמר שהכל בסדר.

ד"א לגבי השטיחון - הוא אכן משך אותו לאחור, אבל זה לא קשור...

למרות זאת, כשנסעתי עם הרכב מאוחר יותר הגשתי שהקלאץ' לא כתמול שלשום.

קשה לי להסביר מה לא בסדר.

ההילוכים משתלבים טוב, אין חריקות או רעש מתכתי,

אבל אני מרגיש התנגדות קפיצית בעת החזרת הקלאץ' - התנגדות שלא היתה קיימת עד שלשום.

יש למישהו כיוון? האם לחזור בחזרה למוסך?

ובבקשה בלי ניחושים בלי הבנה מאחוריהם, זה סתם מבלבל אותי...

פורסם

תשמע אם הוא אמר שהכל בסדר ואין שום רעש או גריסה בהעברה אז אין מה לדאוג....

אני שמעתי מכמה אנשים שפתאום התעוררו בבוקר עלו על האוטו והקלאץ נראה להם לא בסדר...מה שהסבירו למשל לאבא שלי זה שהקלאץ נשחק והנקודת חיבור שלו עלתה קצת למעלה והוא צריך להתרגל לזה..וככה באמת אחרי איזה יומיים הוא כבר לא התלונן...

• תוכן חדש...