Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר או סטרטר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליוסי ושמר,

אני חושב שהיד שלכם אולי קצת קצרה על ההדק. אכן חלק מכם העלה את ההשערה כי אכן מדובר בסטרטר, אולם חלק אחר טען דברים שונים. אני לא מעלה השערות שונות ומשונות כפי שאחד מכם ציין, מה לעשות לא כולם מכונאי רכב ואני מה לעשות עוסק במדע ולא במכונאות ולכן אין בי את ההבנה המלאה והמעמיקה בנושאים אלה, אני לא בטוח שאני יודע איפה הסטרטר בכלל, ואתם מלגלגים על זה שלא דפקתי בו עם לום. לכן אני אינני חושב שהדרך בה אתם מגיבים שיש בה סוג מסוים של התנשאות היא הדרך הנכונה. אני בטוח שבמקצוע שלי מה שנראה לי אחד ועוד אחד לכם יראה בלתי מובן לחלוטין (ותאמינו לי שהתחום בו אני עוסק ולא נרחיב את הדיבור במסגרת זו הוא מן המורכבים ביותר הקיימים בכלל).

בכל אופן אני מודה לכולם על הנסיון לעזור ועל הכנות והרצינות.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפותח השרשור - בלשונו של חנניה ריכמן ז"ל:

הטבח אל ינגן,

הנגן אל יטגן.

איש לא לעג לך (לפחות למיטב הבנתי). היות ובחרת להזכיר מקצוע מדעי בו אתה עוסק, ובלי לדעת מהו, הייתי מצפה למינימום של גישה אנליטית.

הסברתי לך בלשון שווה לכל נפש כיצד ניתן ברוב המקרים (וזה כמובן כלל ניסיוני, והיות ואינו הוכחה מתמטית, יש לו יוצאים מן הכלל) לאתר שתקלה נובעת מהסטרטר, וגם להפיח בו רוח חיים כך שניתן יהיה להגיע למוסך.

לו שאלת היכן נמצא הסטרטר, או לו ציינת שאין לך אפילו מושג קלוש היכן הוא ממוקם, ניחא. במקום זה בחרת להמשיך ולתאר ביצוע פעולה שעל פניה לא נראתה שייכת, ערבת הסברים על חבר טוב שהוא חשמלאי וכדומה. המצג שנוצר גרם לניצן, המשקיע רבות בהכוונה ובהדרכה, לרשום תאור ארוך ומפורט. מדבריך רק עולה עד כמה צדקתי כשהערתי לניצן שהוא משחית את דבריו לריק. מהסבריך מתברר שאינך נטול יכולת אלא נטול כל ידע בסיסי בהכרת מערכות ברכב. במקרה זה הייתי, לו נמצאתי בנעליך, מתחיל את השרשור בהצהרה על בורות בהכרת המערכות ומבקש הסבר כללי או שטחי, ובכל מקרה נמנע ממצב בו העונים יבזבזו מזמנם על הסברים שאין להם כל סיכוי לסייע ממשית.

שמר אכן חריף בדבריו, אבל אצלו החריפות מלווה במתיקות, וגם במקרה זה לא נעל את השרשור אלא נתן ביטוי לקוצר הרוח ולהרגשה שהעונים מטפסים על קיר זכוכית.

בכל מקרה לא היתה כוונתי לפגוע בך ואם נפגעת, אני מתנצל.

יוסי

פורסם

גישה אנליטית:

בתחילה הרכב הניע ממצבר אחר- לבן הבעיה במצבר (וגם אז אם תעיין בשרשור חלקכם הופתעתם איך אני לא קולט את זה). מצבר הוחלף- בעיה עדיין קיימת.

לאחר החלפת מצבר: לאחר כמה הנעות הרכב היה מפסיק להניע- לכן בעיה באלטרנטור אולי.

עכשיו כשהוא לא מניע בכלל- כולכם בעד הסטרטר.

ואל תשכח שלא אתה ולא שמר המגיבים היחידים וכל אחד עם הסבריו שלו שכולם מקובלים עליי באותה מידה.

אני לא חושב אם כן שהגישה האנליטית עזרה פה.

בכל אופן תודה על העזרה. הזמנתי שירות שיניעו לי את הרכב אני מניח שהם יגיעו בשעתיים הקרובות ואני טס לחשמלאי שלי. יש לי הרגשה שכשאומרים "חבר" מיד יש לזה קונוטציה של קומבינה או משהו לא מקצועי- אבל במקרה זה מדובר בחשמלאי עתיר נסיון בעל מוסך גדול ומצליח שלמזלי הטוב הוא פשוט חבר.

פורסם

הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות.

רבים מהכותבים והמשתתפים בפורום הם צעירים (או צעירים פחות) החסרים כל רקע במכונאות שלא להזכיר הנדסת רכב.

העצות שלהם שאובות מחומר שקראו באתר או באתרים אחרים ושלא עבר מסננת קפדנית, חלקו מלא חורים ושגיאות, ומכאן שפע ההמלצות שאינן לעניין. קורא נבון מסנן (לפי הסגנון, לפי ההיגיון ולפי החוש) את הבר מהמוץ. חלק מהכותבים הגונים מספיק כדי לבקש שיתקנו אותם אם לא דייקו אך חלקם משופעים באגו, ולא רק שאינם מסייגים את דיבריהם, אלא מגינים בלהט על השגות והמלצות שגויות. זוהי אכן מלכודת פתאים.

לגופו של עניין וכדי שלא תחשוב שיש לך שדים בסטרטר או שיש צורך בקוראת בקפה, הכשל במקרים רבים נובע מנתק בסלילי הסטרטר, ממגע שרוף חלקית במשלב (משלב - סולנואיד) שלו (הממתג /לא ממתג זרם למנוע הסטרטר) או מפחמים שנתקצרו עקב שימוש עד שאינם יוצרים מגע טוב בקומוטטור של רוטור הסטרטר. זעזוע אקראי מצליח לפעמים לשפר רגעית את טיב המגע והסטרטר מתחיל לפעול. היות וחלק מהתקלות שתארתי מושפעות ממתח ההזנה לסטרטר (למשל מגע שרוף חלקית במשלב שלו), תוספת מתח קטנה מספיקה לעיתים כדי לאפשר התנעה. ככל שההתנעות הללו תוכפות כן התקלה מתגברת עד שגם מתח תקין ואפילו מוגבר לא מועילים.

ישנה גם אפשרות לתקלה מכנית, המונעת מהמשלב להניע את גלגל השיניים של הסטרטר קדימה על ציר הסטרטר. במצב זה לא יסגור המשלב מגע ולא תהיה התנעה. גם תקלה כזו עשויה להעלם רגעית תחת מתח משופר.

מכאן אתה רואה שתקלות אחדות עלולות להעלם לפרק זמן מוגבל במתח משופר. העצה של זעזוע הסטרטר מבוססת על ניסיונם של דורות של חשמלאים, ובכל מקרה מדובר על תעלול פשוט ביותר לביצוע (מנעול נעילה חיצוני להגה שהיה פעם נפוץ נגד גנבים יספיק בדרך כלל). ברור שאם אינך בקי כלל במבנה המערכות, דבר לא יועיל.

דרך אגב, אם אתה מקווה להפיק משהו מהתשובות, למה אינך שואל מה השיפור בהוספת ריליי שבה תמכתי?

יוסי

פורסם

על הריליי קיבלתי כבר הסבר מפורט. די מעניין.

לגבי הסטרטר כמובן שצדקת- אכן הוא שופץ ותוקן והאוטו מניע עכשיו. סך הכל החלפתי למצבר של שנפ שעלה לי 500 ש"ח ועוד סטרטר 440 ש"ח (350 ו- 90). כמעט אלפייה אבל כמו כל חלק ברכב שלי(אסקורט XR3I קבריולט 1994) גם הסטרטר כנראה לא רגיל. אני מתנחם בעובדה שהאוטו שלי מטופל ונוסע מצוין- אבל יש לזה מחיר.

תודה על העזרה

• תוכן חדש...