Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קניתי BYD ואני אישית ממש לא מחבב את הרכב, אבל מדובר בתאגיד עצום שמחזיק את עולם הרכב החשמלי בסוללות, זה לא כמה חבר׳ה בסין שמרכיבים רכבים במוסך מתחת לבית שלהם כתחביב, כן? כנ״ל ג׳ילי שהם תאגיד וותיק וענק שנסחר ב-S&P500 הסיני (Hang Seng Index (HSI)) וכידוע וולוו בבעלותו, אחזקות באסטון מרטין וכו׳. כל מנטליות ה״עלי אקספרס״ הזו היא פשוט בורות, שלא לדבר על גובלת כבר בגזענות שלא מגיעה לחבר׳ה החכמים האלה. נכון, הממשל שלהם מעפן, אז? הייתם רוצים שישפטו אתכם באופן פרטי על סמך דעה על הממשלה שלנו? (לא נכנס לפוליטיקה בשום פנים ואופן)

אף אחד גם לא עושה עלינו ניסיונות, הרכבים האלה נמכרים במספרים מטורפים בסין בכמויות שמביישות לחלוטין את שוק הרכב המערבי כך שאם כבר הם עושים את הניסיונות שלהם על הצרכנים הסיניים ולא עלינו (במחיר נמוך ביותר מחצי, אבל זה כבר סיפור אחר של חזירות ישראלית)

נכון, יש תקלות, איפה אין? נכון, יש חסרונות, איפה אין? אם המסך לא עובד, הרכב לא עובד, נכון. מנוע בעירה פנימי עם כל החלקים הנעים שלו לא יכול לשבות עקב תקלה ברכיב קטן?

זה שוק שאנחנו פחות מכירים, אבל אני לא חושב שזה הוגן או חכם לזלזל בחברות מצליחות שקיימות כבר עשרות שנים.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שמישהו מזלזל ביכולות הטכנולוגיות שלהם. לבנות סוללה זה משהו אחד, לבנות רכב זה משהו אחר.

לדחוף לי סוללה וטאבלט ולקרוא לזה "רכב", זה האישיו.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

עריכה מתקנת: BYD בונים רכבים מ-2008, וג׳ילי בונים רכבים עוד מ-97. זו לא מסורת של 100 שנה, אבל זה משהו.

עריכה אחרונה על ידי megaloth
פורסם
לפני 9 דקות, megaloth כתב:

אולי בהקשר של BYD (שהבנתי שהם מוכרים/מכרו את חטיבת הרכב שלהם ליפן בכלל), אבל ג׳ילי בונים רכבים עוד מ-97. זה לא מסורת של 100 שנה, אבל זה משהו.

לא מכרו את החטיבה ליפן,נהפוך הוא טויוטה מייצרת ב byd את הקורולה החשמלית החדשה.

ג'ילי גיאומטרי זה רכב שנימכר בכמות מיזערית מול האטו 3

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, levy כתב:

לא מכרו את החטיבה ליפן,נהפוך הוא טויוטה מייצרת ב byd את הקורולה החשמלית החדשה.

ג'ילי גיאומטרי זה רכב שנימכר בכמות מיזערית מול האטו 3

זריז אתה - הגבת עוד לפני שהספקתי לערוך ולתקן :)

אגב, לא הייתי אומר ״בכמות מיזערית״. כ-150 אלף לג׳ילי, כ-230 לאטו 3. 

פורסם

מי אמר שלא מחליפים רפידות בלם ברכב חשמלי, ב-ATTO 3,  אחרי 5.5 חודשים ? 

איפה נעלמה הבלימה הרגנרטיבית  של הרכב הזה?

או דוחפים פילטר מזגן בטיפול הראשון ב-630 שקל.

image.jpeg

• מעניין 1
פורסם
לפני 32 דקות, yossiaviel כתב:

image.jpeg

הטיפולים של הרכבים החשמליים בארץ זו שערורייה, אין ספק.

אבל השאלה הנדרשת היא מדוע אתה לא מעלה את עלות הטיפול הראשון של איוניק 5, קיה נירו או קונה?

פורסם

אם יש תחום בו הסיניות לא מצטיינות זה תחום הבלימה הרגנרטיבית, לא יודע אם זה עניין "תרבותי" של כך הנהגים בסין מעדיפים את זה או שמדובר בעניין טכנולוגי שכן כמו דברים אחרים ברכבים סיניים שהם רק בסדר, כמו ממשק המולטימדיה והנדסת האנוש, הכיול והניהול של הבלימה הרגנרטיבית דורש לא מעט עבודה. 

פורסם
לפני 20 שעות, Michazzz כתב:

. שימו לב שלמרות שבאירופה רכבי דיזל הם ממש פופולארים, כאן בישראל זה ממש נדיר ברכבים פרטיים.

כבר לא. ב-4 השנים האחרונות חלקם של רכבי הדיזל באירופה ירד מ-36% ל-16%. מצד שני, כ-45% הם חשמליים בדרגות השונות.

אל תשכח שמשך שנים רבות בישראל הדיזל היה מוגבל לרכבי עבודה.

לפני 20 שעות, Michazzz כתב:

כנ"ל תצורת סטיישן באירופה לעומת SUV בישראל. 

כבר לא. סטיישנים הם 11% ממכירות הרכב באירופה. SUV's וקרוסאוברים - 34%

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ragnar כתב:

אבל השאלה הנדרשת היא מדוע אתה לא מעלה את עלות הטיפול הראשון של איוניק 5, קיה נירו או קונה?

בדיוק

המוסכים בגלל שאין טיפול 10000 בחשמליות החליטו להעלות את המחירים בחדות על חלקים.

היתרון בסיניות שמתחיל להתפתח שוק של חלקים באליאקספרס במחירים זולים.

ובגמר האחריות לאחר 4 שנים אנשים ימעטו  להגיע למוסך.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 12 שעות, Ragnar כתב:

אני אענה לך, וגם למר. LEVY.

כי אני מתייחס לנושא המדובר, ולכותרת. 

שהיא: רכבים סיניים. בלבד. על זה מתייחס הדיון.

הדוגמאות שהבאת, אינם רלוונטיים לנושא .

נכבדי, להזכירך בגילי מחליפים בטיפול הראשון שמן תמסורת. בעלות של לא פחות מ-1000 שקל. 

למה? כי הם יכולים .

פורסם
לפני 13 שעות, yossiaviel כתב:

image.jpeg

בלמים יכולים לסיים את חייהם גם לאחר שבוע, פועל יוצא של צורת הנהיגה של בעל הרכב.

חלק לא קטן מבעלי הרכבים החשמלים נהנים לתת בחשמל, תאוצות מהירות אשר מסתימות בבלימות חדות  בשילוב משקל עצמי גבוהה = שחיקה מהירה של הבלמים.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 24 דקות, CX25GTI כתב:

בלמים יכולים לסיים את חייהם גם לאחר שבוע, פועל יוצא של צורת הנהיגה של בעל הרכב.

חלק לא קטן מבעלי הרכבים החשמלים נהנים לתת בחשמל, תאוצות מהירות אשר מסתימות בבלימות חדות  בשילוב משקל עצמי גבוהה = שחיקה מהירה של הבלמים.

על דוגמאות תיאורטיות, וחוקי פיסיקה יבשים... לא מתווכח.

הבעייה היא שברכבים הללו, כאשר ממש, אבל ממש אין מה לעשות ברכב, אז ממציאים מה לעשות.

בעליהם התרגלו שכמעט לא נוגעים ברפידות.

תקרא לזה עושק או כל מילה אחרת, אבל אלה עובדות בשטח, לא תיאוריות.

להחליף בלמים, גם כשאין צורך בכך, ובכן ללקוח אין הרבה ברירות.

כי זה עניין "בטיחותי".

הדבר היחידי שהוא יכול לעשות, זה לפשפש בכיס, כדי להוציא את השטרות..

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, levy כתב:

בעל חשמלית שלא עושה יותר מ 350-400 קמ ביום יכול להיות רגוע ולנסוע בשקט.

עכשיו תתאר לעצמך מקרה קלאסי, שהוא פשוט שכח להטעין את הרכב בלילה, והוא קם בבוקר וצריך לנסוע לפגישה בין עירונית דחופה.

זה ברור שנהג רכב חשמלי מוטרד באופן קבוע ממצב הסוללה, חצי מהזיכרון הפנימי שלו בראש תפוס באופן קבוע.

עריכה אחרונה על ידי outlander
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

@outlander אני לא חושב שזאת בעיה, יש לנו ארץ קטנה, אני נוסע יומית מנתניה לתל אביב ועושה לא יותר מ40 ק"מ... גם אם שחכת להטעין את הרכב לילה אחד אתה לא תגיע מ400 ק"מ טווח לפחות מ40 ק"מ.

במקרה הקיצון יש תחנות טעינה מהירות, כנס תטעין 10-20 דק' וסע לשלום. 
ואם אתה מספר לי שיש אנשים שה10-20 דק' ישברו אותם אז במדינה שלנו נתקעים בפקקים ל20-30 דק' יומית וגם בתחנת דלק ברגעי עומס אפשר לחכות 10 דק'. אם יש לך אדם כזה אז האשמה היא לא על הרכב החשמלי אלא על חוסר האחריות וחוסר התכנון שלו.

הבעיה עם רכבים חשמליים לדעתי תהיה רק ברגעי עומס וצוואר בקבוק, למשל לך תסע לחרמון או לאילת כשכל הארץ נוסעים לשם ותחנות הטעינה תפוסות... או לך תטעין את הרכב בשיא הקיץ כשכולם מדליקים את המזגנים ותשתית החשמל קורסת.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...