Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלישי לרביעי זה ממש מוזר.

אם זה קרה ישירות אחרי ההחלפת שמן - לגמרי הייתי מחליף שוב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קרה בפעם הראשונה לפני חצי שנה כשהתחלתי להיות יחסית מהיר על המסלול, החלפתי שמן והיה שקט (למרות שלא הייתי באותו מסלול מאז אלא באחרים).

היום חזרתי לשם שוב, ושוב הבעיה חזרה בדיוק באותה נקודה של החלפה משלישי לרביעי בסל"ד גבוהה. 

בקיצור, זה קרה כשהרכב היה בן שנה וחצי עם 8,000 ק"מ, ועכשיו שוב אחרי חצי שנה (והשמן הוחלף לפני חצי שנה)

פורסם

אני לא חושב שתדירות ההחלפה היא הבעיה. אני החלפתי שמן גיר בק"מ 40000 (במסגרת טיפול 60000 במוסך יבואן) ולא נתקלתי בבעיה במסלול או בכביש.

אולי השמן ששמת לא מתאים.

הקלאץ' מפריד כמו שצריך? ייתכן גם שהבעיה מהכיוון הזה.

פורסם

השמן מתאים, וגם אם לא הבעיה היתה עם השמן המקורי אז כנראה שהוא לא האשם.

אני לא יודע לענות על שאלת ההפרדה של הקלאץ (אני לא יודע מה זה לא כמו שצריך). הוא עובד כמו בכל רכב ידני שנהגתי עליו.

פורסם

קלאץ' לא מפריד כשמו כן הוא - לא מפריד לגמרי את המנוע מהגיר כשהוא לחוץ. 

כשזה קורה הקושי הוא לצאת מהילוך שלישי או להכניס את רביעי?

פורסם

הקושי הוא בכניסה להילוך רביעי, המוט לא מצליח לרדת ולהיכנס למקום. כל התהליך הוא כשהקלאץ לחוץ כמובן. (קלאץ בפנים ויציאה משלישי בלי בעיה)

פורסם

היות שאין בעיה לצאת מהילוך שלישי זה מקטין את הסיכוי שיש בעיה בקלאץ' ומכיוון גם הנוזל תקין וטרי (כשלעצמו זה תלוי שימוש, אבל נוזל בן חצי שנה נשמע לי תקין לגמרי) - זאת עלולה להיות בעיה בסנכרו של הילוך 4. קח את הרכב לבדיקה.

פורסם

תודה. ברור בדיקה, השאלה של מה ואיפה... כאמור בנסיעה מנהלית זה לא קורה, ולכן אני לא בטוח שמוסך מרכזי זה המקום לפנות אליו (או שכן?)

פורסם

רק מוסך יבואן, למקרה שיידרש תיקון באחריות. אישית אני ממליץ על מוסך לי בכפר סבא.

לגבי שחזור הבעיה, להגיע לקו אדום בהילוך שלישי אכן יהיה בעייתי בכביש. מה לגבי הגעה קו אדום בהילוכים 1-2 ואז הכנסה לרביעי? אם הטריגר הוא סל"ד גבוה אולי זה יעבוד.

פורסם

הבעיה העיקרית היא שצריך שהשמן יתחמם מאוד, זה סל"ד גבוה.

ולא, זה לא קורה בין 1-2, זה רק בין 3-4 בהעלאת הילוך.

תודה

פורסם

הגיר בדור 1 היה ידוע בזה שהסינכו של הילוך 4 היה נשחק ונשבר אפילו.
בדור 2 שיפרו את זה, אבל אולי זאת עדיין הנקודה הכי חלשה.

They are trying to ban me...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
לפני שעה, itaimoto כתב:

כתבתי לאחרונה בשרשור אחר:

באחת השבתות יצאתי לארוחת בוקר זוגית בטבע שהצריכה שימוש בחניה לא סלולה (שלא במקרה - סמוך לנס הרים).

הבוקר היה טוב.

PXL_20260615_073805570_MP.thumb.jpg.8ef52b4c577af9b4b671eac207828d7e.jpg

סיום הטיול היה פחות נעים. ביציאה מהחניה נסעתי אחורה כדי להפוך כיוון ולצאת לכביש בנסיעה קדימה. קפל קרקע הסתיר ממצלמת הרוורס גזע עץ בגובה המרכב. שמעתי רעש של שפשוף פלסטיק והרכב נעצר. הגלגלים האחוריים נשארו במגע רופף עם הקרקע תחת משקל אפסי כך שאי אפשר היה לזוז קדימה או אחורה וכל תזוזה שלהם רק העיפה אבק. כיביתי בקרת משיכה, ניסיתי לכפות נעילת דיפרנציאל עם הבלמים, שמתי אבנים, ניסיתי לדחוף בעדינות - לא עזר.

אנשים טובים באמצע הדרך: בתוך דקות עצרו לסייע נהג XV ("אתה 4*4 קבוע?") ונהג סילברדו ("למה אתה נוסע על רכב של כוסיות?") שראו מהכביש נהג ברז בשטח לא סלול מביט בדאגה על תחתית הרכב שלו. חיברנו וו גרירה מלפנים, נהג הסילברדו שלף חבל גריר, משך חצי מטר (בזהירות...) והברז השתחררה.

PhotofromItai.thumb.jpg.c95bac99f6bd16562fba690c0f224c4b.jpg

הרכב נבדק במוסך לאחר מכן ונמצא שהמגן עשה את עבודתו וספג שפשוף שהסתיים בחור באורך של כמה ס"מ. האבחנה הייתה שהנזק מינורי ולא מצדיק החלפה. שאלתי בכל זאת לגבי מחיר המגן ובתגובה ייעץ לי מנהל המוסך: "פשוט תשכח שזה שם...". 

הסיפור הסתיים בשטיפה טובה.

PXL_20260622_073112055.thumb.jpg.307369f68cf0dadb6408838372b11b1f.jpg

באותו ביקור במוסך הוחלף באחריות מנוף בקרת השיוט לאחר שהחלק הגיע מחו"ל.

בנוסף גורז מזלג הקלאץ' מה שהפחית את רעש החריקות משמעותית. לא נגבה כסף כמחוות רצון טוב (הקלאץ' לא מכוסה באחריות. לפני שנתיים בוצעה פעולה זהה ונגבו כ 200 ש"ח על עבודה - נדרש פירוק של חלק בתא המנוע כדי להגיע למזלג).

בצד החיים עצמם, בחודשים האחרונים עברתי דירה והחלפתי מקום עבודה מה שהקטין את כמות הזמן והכסף הזמינים לחוויות מוטוריות ולכן יצאתי למעט טיולי נהיגה ולא הגעתי למסלול בכלל.

היוממות לעבודה החדשה תתבסס בעיקר על תחבורה ציבורית כך שהנסועה היומיומית של הברז ככל הנראה תקטן.

איך בודקים התאמה של דירה חדשה? רוב האנשים בודקים שיש חללים מספקים לספה / מקרר / מיטה שלהם.

חובבי רכב:

PXL_20260530_103030283.thumb.jpg.e5f0667eaf44da1add20f0d80a83d5f5.jpg

הדירה ממוקמת בגוש דן שלמדתי שלא חף מפקקים אפילו ב 12 בלילה כשיוצאים לטיול נהיגה. נקווה לטוב.

PXL_20260618_210309274.thumb.jpg.e0c5195bbb6fe4f8bab9f0876eb25a88.jpg

כל כך מזדהה לגבי עניין החניה, יכול בקלות להתפשר עד דברים אחרים אבל על חניה קשה מאוד, כשגרתי בפתח תקוה רכשתי רכב חדש וכבר על החודש הראשון ילדים של השכן עשו סיבובים על אופניים מסביב לרכב, החניה שלי הייתה סנדוויץ שזה בערך הכי גרוע שיכול להיות, ובאותו צהריים הרכב שלי חנה לבד והרכבים של השכנים לא היו, הרכב שלי בעצם הפך לאטרציה וחלק משמעותי במסלול אופניים של ילדים בני שמונה. 

התוצאה שריטות עומק עד הפח על שלוש דלתות ומכות על הפגוש. 

פורסם

מבאס מאוד.

חניה פינתית נמצאת גבוה ברשימת הדרישות שלי וכך היה גם בדירה שעברתי ממנה. זה מצמצם את מבחר הדירות אבל לגמרי שווה את השקט הנפשי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אין ספק שבחירת חניה מתאימה זה א-ב ברכישת דירה.

אחרי שקניתי את הדירה הראשונה נפל לי האסימון שהשיוך נעשה רק בסוף אחרי האכלוס ולא בשלב המכירות ולכן זה עוד משהו למשא ומתן מול הקבלנים. זה נכון גם למחסן.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...