Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לעשות עם הכסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

הייתי שמח לשמוע דעתכם בנושא,

כיום, יש ברשותי קצת יותר מ-100k בעו"ש

ולבת זוגתי קרוב ל-300K.

שנינו עובדים ומכניסים כ-20K נטו, ומניח שבשנים הקרובות יעלה בשיעור של 5-10%.

אין ברשותינו נכסים.

אני כן מודע לרוב אפיקי ההשקעה המקובלים, ומשקיע בעצמי דרך ברוקר אמריקאי מזה כארבע שנים(חשבון של כמה אלפי דולרים).

אבל כיוון שאנו מעוניינים בעתיד הקרוב(2-3 שנים) לרכוש דירה, אני לא חושב שלפזר אותו בין כמה מדדים אמריקאים יהיה חכם.

לכן עלו בפני כמה אפשרויות, הראשונה היא, לפזר את הכסף ל-3 חלקים, 200K לפיקדון לשנתיים שמציע בנק ירושלים, בריבית קבועה של 4.15% , 150K לפיקדון לשנה בריבית קבועה של 4%, והשאר (50K) כקרן חירום שתושקע בקרן כספית.

קו המחשבה שלי היה שמצד אחד להינות מהריבית הגבוהה של בנק ישראל ולהבטיח 4% שנתי למשך שנתיים על 50% מהכסף, אבל מצד שני לשמור על נזילות יחסית עם פיקדון לשנה וקרן כספית.

עד כאן האפשרות הראשונה, האפשרות השניה היא לפתוח תיק מנוהל.

בהינתן שאת כסף כנראה נצטרך עוד שנתיים- שלוש, יש עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהם?

פורסם

מניסיון שלי בתיקים מנוהלים, טווח של שנתיים זה תקופה קצרה מדיי, אפשר לראות הפסדים ולפספס עליות שבטווח ארוך אולי יתרחשו.

אבל... מה מבין חמור במרק פירות?

פורסם

בהינתן ואתה צריך את הכסף בעוד שנתיים- שלוש הכי הגיוני זה פיקדון/קרן כספית/מקמ/אג"ח ממשלתי עם טווח זמן של שנתיים. 

אין היגיון לפתוח תיק מנוהל- אם הוא ישקיע באלטרנטיבות האלה סתם תשלם עמלות, אם ישקיע באג"ח קונצרני/מניות אז אתה נחשף לסיכון גבוה ביחס לצרכים שלך (שעיקרו, להבנתי, הוא לא לאבד שום חלק מסכום ההשקעה בטווח של שנתיים-שלוש).

פורסם

אם אתה הולך על פקמים, אל תתעצל ותרים טלפון לבנקים.

ברוב הבנקים תקבל הצעות יותר טובות מאשר מה שהם מפרסמים, בטח כשמדובר בכסף חדש (כסף שאתה מביא מבחוץ ולא נמצא כבר בבנק שאתה מדבר איתו).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...