Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, שלום לכולם, הרכב חדש עבר 5K בדיוק ב7 חודשים.
1. אשמח להבין האם זה הגיוני שמצב נוזל הקירור ירד מתחת לMIN (נבדק על משטח ישר עד כמה שאפשר) בזמן הנתון?

2. האם מישהו יודע מה הנוזל קירור שמומלץ להוסיף? בדקתי בכל מקום אפשרי ולא ממש הבנתי. מה שכן אני מניח שהם מוסיפים את הנוזל הכחול של PSA שהם שמים בפיג'ו שיוצא מהמפעל בצרפת.

3. כמה זה מוסכן לנסוע ככה עד יום ראשון? (אין לי נורות מהבהבות או משהו כרגע)?

מצאתי עוד תמונה שצילמתי ב20 בינואר לפני 3 חודשים.. 

תודה לכולם

IMG_20230331_130810.jpg

IMG_20230120_102858.jpg

עריכה אחרונה על ידי Vesko
פורסם
לפני 4 דקות, yaniv3993 כתב:

לא אמור להיות חסר נוזל, הרכב באחריות תיגש למוסך מורשה יבואן שימלא כדי שיהיה תיעוד ...

זה לא שחסר נוזל.. יש איבוד נוזל מהיר מאוד..
כשקניתי את הרכב זה היה קרוב לMAX

מצאתי תמונה  (העלאתי אותה) לפני 3 חודשים רואים שזה מעל MIN ועכשיו (3 חודשים מאז) כבר מתחת..
אני לא מבין איך זה הגיוני..

פורסם
לפני 6 דקות, yaniv3993 כתב:

אני מניח שנזילה קטנה, כמה נסיעה עד מוסך יבואן?

המוסך קרוב .. זה אולי 5 ק"מ

פורסם

אל תוסיף לבד כלום 

גש למוסך יבואן שישלים את נוזל הקירור ויעשה בדיקת לחץ לאתר את הנזילה.

זה יכול להיות חבק שהשתחרר, חור באחד הצינורות. חור זעיר ברדיאטור.

אבל זה יכול להיות גם ראש מנוע וכו'.

רכב באחריות, אין בכלל שאלה.

לגשת למוסך יבואן תוך הסתכלות תמידית על מחוג חום מנוע.

בהצלחה 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

.

פורסם
לפני 24 דקות, Vesko כתב:

זה לא שחסר נוזל.. יש איבוד נוזל מהיר מאוד..
כשקניתי את הרכב זה היה קרוב לMAX

מצאתי תמונה  (העלאתי אותה) לפני 3 חודשים רואים שזה מעל MIN ועכשיו (3 חודשים מאז) כבר מתחת..
אני לא מבין איך זה הגיוני..

חבל לך על הזמן שתבזבז במוסך בגלל שהמצב תקין. קנה מיכל נוזל מקורי והשלם את החוסר עד לאמצע בין MIN-MAX וסע לשלום.

אם בכול זאת תגיע למוסך אתה עלול לגלות שיוסיפו לך או מים או נוזל קירור מקורי ויגידו לך שהכול בסדר.

לפני 8 דקות, om2 כתב:

לגשת למוסך יבואן תוך הסתכלות תמידית על מחוג חום מנוע.

בהצלחה 

די סתם להלחיץ את בעל הרכב.

• רעיון טוב! 3

איזה כייף לי :)

פורסם

מהנסיון שלי בעבר ברכב חדש, גם אצלי הנוזל בחודשים הראשונים ירד מהר והבנתי שלפעמים זה קורה ברכב חדש.

תנסה להוסיף נוזל ותעקוב אם עוד פעם יורד.

נ.ב. תנסה לפתוח את הפקק של הנוזל ולסגור, תעדכן אם המפלס עלה

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

היי תודה לכולם
אני כנראה אקפוץ למוסך רק בגלל האחריות וכי פשוט אין לי מושג מכל חיפושי ברשת מה הנוזל המקורי(!), תאמין לי שהייתי שמח למלא נוזל ולשכוח מזה ולא לבזבז זמן..

הבחור מהמוסך המורשה ענה לי עכשיו בווטסאפ אמר שאין מה לדאוג ופשוט ליצור קשר ביום ראשון .

הבנתי מבעל קורסה(אותו מנוע) חדשה שקרה לו בדיוק אותו דבר ואין מה לחשוש.. במוסך הסבירו לו שזה קורה בהתחלה כמו שנאמר..
תודה לכולם.

עריכה אחרונה על ידי Vesko
  • מעניין 1
פורסם

לא נראית נזילה חמורה,  (חוסר קטן אפשר להשלים עם מים מזוקקים).

אבל הרכב נמצא בתקופת אחריות וכדאי לתעד במקרה שיתפתח משהו בעתיד.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעתיים, Vesko כתב:

היי תודה לכולם
אני כנראה אקפוץ למוסך רק בגלל האחריות וכי פשוט אין לי מושג מכל חיפושי ברשת מה הנוזל המקורי(!), תאמין לי שהייתי שמח למלא נוזל ולשכוח מזה ולא לבזבז זמן..

הבחור מהמוסך המורשה ענה לי עכשיו בווטסאפ אמר שאין מה לדאוג ופשוט ליצור קשר ביום ראשון .

הבנתי מבעל קורסה(אותו מנוע) חדשה שקרה לו בדיוק אותו דבר ואין מה לחשוש.. במוסך הסבירו לו שזה קורה בהתחלה כמו שנאמר..
תודה לכולם.

באותה הזדמנות קנה מיכל של נוזל קירור מקורי במחסן של המוסך המרכזי.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 12 שעות, מרק10 כתב:

באותה הזדמנות קנה מיכל של נוזל קירור מקורי במחסן של המוסך המרכזי.

לגמרי מתכנן, תודה.

פורסם

אם מדובר בנוזל הכחול של פיז'ו (ואין סיבה שזה יהיה משהו אחר), אריזה של 5 ליטר עולה 135 שקלים. לא זוכר אם לפני מע"מ או כולל.

אין אריזות של ליטר. 

ה 5 ליטר האלו יעמדו אצלך במחסן הרבה שנים, נגיד תוסיף 100-200 מ"ל כל שנה ולא תשתמש בכל הכמות.

תשאל אותם אם הם יכולים למזוג לך לבקבוק ליטר של נוזל מקורי ולחייב על ליטר. מיותר לקנות יותר מזה. 

פורסם (נערך)

בספר הרכב של אופל מוקה מומלץ להשתמש בנוזל קירור בטכנולגית Lobrid  מדובר על נוזל קירור המיוצר בטכנולוגיה הכי עדכנית.

Lobrid

Lobrids are the latest generation of coolants in which the hybrid effect of a HOAT is even better aligned with and fine-tuned for the application. The level of mineral inhibitors is reduced and more organic inhibitors have been used, hence the name combining both low and hybrid. The mineral inhibitors used are often included in the name, for example: Si-OAT and P-OAT (silicate or phosphate OAT) or a combination of the two: PSi-OAT.

Untitled.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אופל Mokka דור שני (המדובר כאן) מובבסת על פיז'ו 2008, פלטפורמה ומנועים זהים. 

השרות גם על ידי מוסכי פיז'ו. לכן אני לא חושב ששבמוסכים האלו משתמשים בנוזל קירור שונה לפיז'ו ולאופל אבל אף פעם לא בדקתי את זה ולא יודע בוודאות. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...