Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שהיא אולי אנכרוניסטית. אני זוכר שלפני שנים כאשר עשו אוברול למנוע, היו עושים התאמת מיסבים ע"י סגירת המיסבים הראשיים, סיבוב גל הארכובה, גירוד המיסב בעזרת שבר של רינג ואחר כך אותו תהליך עם מיסבי הטלטלים. בסרטונים בפייסבוק אני רואה שבהרכבת המנוע במפעל הרכב, סוגרים את הברגים של המיסבים ו- יאללה, נגמר. האם רמת הדיוק של חצאי המיסב גבוהה כל כך שלא צריך לעשות להם התאמה? בגל הארכובה אני מניח שבהשחזה ניתן להגיע לרמת דיוק מספיק גבוהה.

פורסם

מה הכוונה בגירוד המיסב בעזרת שבר של רינג?

צריך שיהיה חופש מסוים בין הגל לבין המיסב בגלל התפשטות החומר וסיכה.

חופש יתר זה לחץ שמן נמוך חופש חוסר זה שחיקה מוגברת.

גל משומש צריך להיות שחוק בצורה מאוד אחידה מה שבפועל בדרך כלל לא.

תמיד עדיף לצמד גל חדש עם מיסבים חדשים.

פורסם
לפני 7 שעות, avz כתב:

אני זוכר שלפני שנים כאשר עשו אוברול למנוע, היו עושים התאמת מיסבים ע"י סגירת המיסבים הראשיים, סיבוב גל הארכובה, גירוד המיסב בעזרת שבר של רינג ואחר כך אותו תהליך עם מיסבי הטלטלים.

אני עוקב כבר יותר מעשור אחר משפצי מנועים גם בתחום הרכב וגם דו גלגלי מכמה מקומות בעולם, ומעולם לא שמעתי על תהליך כזה.

גם בספרות יצרן של מספר יצרני רכב ואופנועים שמצוייה בידי מעולם לא נתקלתי בהנחייה כזו.

אולי אתה מדבר על משהו מאוד מאוד עתיק, או על איזה קומבינה מקומית..

ישנו תהליך של בחירת מיסבים (קסוות) על פי מידה כך שישמר מרווח מתאים בין הקסוות לגל הארכובה, אבל בזה זה מסתיים.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, Igalz כתב:

אני עוקב כבר יותר מעשור אחר משפצי מנועים גם בתחום הרכב וגם דו גלגלי מכמה מקומות בעולם, ומעולם לא שמעתי על תהליך כזה.

גם בספרות יצרן של מספר יצרני רכב ואופנועים שמצוייה בידי מעולם לא נתקלתי בהנחייה כזו.

אולי אתה מדבר על משהו מאוד מאוד עתיק, או על איזה קומבינה מקומית..

ישנו תהליך של בחירת מיסבים (קסוות) על פי מידה כך שישמר מרווח מתאים בין הקסוות לגל הארכובה, אבל בזה זה מסתיים.

אני מדבר על לפני יותר מעשר שנים. יכול להיות שהיום מצליחים לייצר את הקסוות יותר מדוייק. התהליך היה שהיו סוגרים את ה"קפות", מסובבים את הגל ואיפה שהיה לוחץ, היה נשאר סימן על חצאי הקסוות, היו מגרדים טיפה וחוזרים על התהליך עד שהיתה התאמה מלאה. תשאל מוסכניקים ותיקים, כך נהגו לעשות, זו לא היתה "קומבינה מקומית". את הגל השחיזו ולפי המידה שהשחיזו היו רוכשים את הקסוות (אם השחיזו את הגל 20 אלפיות, היו קונים קסוות אוברסייז 20 אלפיות. כן, כן, היו ימים.

• תוכן חדש...