Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, wildlands2019 כתב:

מצחיק אותי שהבודק הזה לו ידע שהגיר הוא יפני של חברת אייסן, בטח היה מיד מסמן v בחלק העברת כח.

הצחקת אותי. אני התווכחתי עם הבוחן אם הגיר בפיקאסו 2016 הוא רובוטי או פלנטרי. שיידע את מוצאו?!

באמת רצוי שיעשו קצת שיעורי בית.

פורסם

אם עדיין לא השתכנעת, קפוץ לגבע, תראה להם את תוצאות הבדיקה, שיסתכלו בעצמם ושייתנו חוות דעת, לרוב הם פוגעים בול ונותנים המלצה אמיתית.

כבר הרבה שנים שמכוני בדיקות עושים הכל כדי לא לתת אחריות לבדיקות שהם עושים.

ולכן, כבר לא מעט שנים אני ממליץ ללכת למכון בדיקה אך ורק לבדיקת שילדה ומבחינה מכנית ללכת למוסך מתמחה, ה10 דקות שהרכב על הליפט אצל מומחה שווה פי 5 מהשעות שהם עושים "בדיקות"

לפני אי אילו שנים קניתי מאיזה בנאדם פיג'ו 306, מבחינה מכנית נראה תקין, לקחתי לבדיקה, חוץ מהכסתח הרגיל אמרו הכל טוב, בהגעה הראשונה למוסך הוא הראה לי את שמן המנוע שהיה ברכב, זה היה מין נוזל מוזר המוסכניק ניחש שזה שמן בישול, מיותר לציין שהרכב אכל שמן כל חייו שהיה אצלי, מאוד נהניתי ממנו אבל עדיין, אם לא עלו על זה בבדיקה זה אומר שאפילו לא מדדו מפלס שמן או שעוד יותר גרוע ראו את האבומיניישן הזה וסימנו - תקין

פורסם
לפני 22 שעות, etaybar כתב:
עשינו היום בדיקה לפני קניה לרכב פ׳יגו 3008 2019 פרימיום (1.6 טורבו 180 כ״ס, בנזין) והתוצאה בתמונה.
בגדול כשאני רואה את זה, אני אומר אין מה להתעסק, ניצלתי מקניה לא טובה.

אבל מצד שני:
1. הלכתי למוסך מורשה של פ׳יגו שטיפל ברכב עד כה עם התוצאות האלה והוא אמר לי אין לך מה לדאוג והאשים את המכון בדיקה שהם תמיד כותבים ככה על כל פ׳יגו 3008 כדי לא לקחת אחריות על המנוע והגיר אבל בפועל שזה בולשיט והרכב במצב חדש.
(למעט הסעיף על סרן קדמי ומערכת היגיוי שאמר שזה תיקון של 380 ש״ח שצריך לגרז איזה משהו וזהו).

2. הרכב במצב חדש, נהג יחיד (רופא, נכה שנוסע בו הלוך חזור לעבודה), 42 אלף ק״מ, ועל פניו היה נראה מציאה (וגם המוכר הנחמד ואדיב שבאמת עושה רושם של בן אדם אמין ביותר).

3. הבודק סירב להסביר האם מה שכתוב בדו״ח זה בלאי סביר ולא משהו מדאיג או האם אלה תקלות אמיתיות שבד״כ לא אמורים לראות בדו״ח כזה על רכב עם מעט ק״מ ובן 3.5 שנים. הוא גם אמר ״זה לא יונדאי, אתה עונה לעצמך עם השאלה לגבי אמינות״.

מה דעתכם? האם לברוח כל עוד נפשי בי או שנפלתי על בודק שונא פיג׳ו וכסת״ח של חברת הבדיקה?

WhatsApp Image 2023-02-12 at 13.00.31.jpeg

ביצעתי בדיקה לפני קניה לפני שנה (3008, דיזל 2020, 21K). הדו"ח לא היה נראה ככה. הכל היה תקין למעט פרטים קוסמטיים ממש שוליים והסיכום היה: הרכב במצב כמעט חדש! אמנם במכון בדיקה אחר אבל תוצאות אחרות לגמרי. בנוסף מה זה ריפוד לוח מכוונים? האם באמת מצבו כזה גרוע? האם מערכת הדלק לא תקינה? מה עם קומפרסיה? 

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, liktl23 כתב:

ביצעתי בדיקה לפני קניה לפני שנה (3008, דיזל 2020, 21K). הדו"ח לא היה נראה ככה. הכל היה תקין למעט פרטים קוסמטיים ממש שוליים והסיכום היה: הרכב במצב כמעט חדש! אמנם במכון בדיקה אחר אבל תוצאות אחרות לגמרי. בנוסף מה זה ריפוד לוח מכוונים? האם באמת מצבו כזה גרוע? האם מערכת הדלק לא תקינה? מה עם קומפרסיה? 

מאוד תלוי בין מכוני בדיקה יש כאלו שפחות מכסתחים ויש כאלו שיותר

אני מחכה לאיזה תכנית של יצאת צדיק שתיקח רכב ותסתובב איתו בין כמה מכוני בדקיה ויראו את ההבדלים השקריים

עריכה אחרונה על ידי איש שמח

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני 38 דקות, liktl23 כתב:

זה לא ממש בר השוואה, 2019 זה אומר קרוב ל או כבר 4 שנים על הכביש.

אתה בדקת רכב בן שנתיים או פחות 

פורסם

חבל סתם לפספס את הרכב במיוחד אם באינטרקציה עם הבנאדם ראית שהוא נורמטיבי.

אם אתה מאזור המרכז גש למוסך אורן או גבע. הם נותנים חוו"ד בחינם. אם ימצאו בעיות תקבל הצעת מחיר ותשקלל במחיר.

פורסם
בתאריך 13.2.2023 בשעה 09:54, Bull-81 כתב:

סיכוי קלוש שתקבל בדיקה טובה יותר על כל רכב אחר בן שנתיים ומעלה. אם הרכב שמור בפועל, זה נראה מצוין.

קיימים טפסי בדיקה נקיים לגמרי. השאלה היא, מי מזמין הבדיקה.

אילו הרכב הזה היה נמכר דרך חברת ליסינג, היו מציגים לו טופס חלק, ללא סעיפי ליקוי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.2.2023 בשעה 13:14, איש שמח כתב:

מאוד תלוי בין מכוני בדיקה יש כאלו שפחות מכסתחים ויש כאלו שיותר

אני מחכה לאיזה תכנית של יצאת צדיק שתיקח רכב ותסתובב איתו בין כמה מכוני בדקיה ויראו את ההבדלים השקריים

כל הקונספט של מכוני בדיקה הוא שקרי.
בשביל לבדוק לעומק מצב של רכב, צריך לפרק אותו לגורמים לחלוטין לאלפי חלקים, מה שהיה לוקח יומיים-שלושה, והיה דורש החלפת חלקי גומי/פלסטיק שיתפוררו תוך כדי התהליך), ולקבל תיאור מדוייק של מצב כל מערכת, לא רק X או ✔. ברור לגמרי שזה לא כלכלי, ולכן הדבר היחיד שהמכונים יכולים באמת לעזור בו זה לזהות תאונות / פגיעות שילדה שהוסתרו (יש כאן אנשים שיכולים לעשות את זה לבד, אני לא).
בדיקת קומפרסיה קל לעשות לבד.
גם לזה יש כמובן ערך, אבל בד״כ רק בכלי רכב בטווח שנים מאד צר.  מכון בדיקה לא יזהה לך לוח אלקטרוני יקר שעומד למות עוד חודש ויעלה אלפי שקלים.

זה לא במקרה שבמדינות עם תרבות מכנית, בכלל אין מכונים כאלה.
אדם ללא הבנה מכנית לא קונה רכב משומש, או שלוקח איתו קרוב/בן משפחה/קולגה שמבין.
כשמדובר ברכבים יקרים/מיוחדים, אז מקובל לקחת למוסך שהקונה הפוטנציאלי מכיר אישית ומתמחה באותו סוג רכב, ויודע להתמקד בבדיקת התקלות האופייניות, ולהעריך תיקון שלהם.

פורסם

היתרון של "ללכת לבדיקה" הוא שזה מקובל על המוכר ועל הקונה. אני לא אתן לאף אדם פרטי לחטט לי במנוע של הרכב כשאמכור אותו. לא בדיקת קומפרסיה ולא כלום.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

היתרון של "ללכת לבדיקה" הוא שזה מקובל על המוכר ועל הקונה. אני לא אתן לאף אדם פרטי לחטט לי במנוע של הרכב כשאמכור אותו. לא בדיקת קומפרסיה ולא כלום.

ואם קונה פטנציאלי רוצה לקחת אותו למוסך (מסודר ומורשה, לא מוסך מדרכה) זה כן תסכים?
לטעמי, מכון בדיקות לא מוסיף אינפורמציה (פרט לנקודה שהזכרתי, לגבי תאונות מוסתרות ו/או נזק שילדה) כלשהי, רק עולה כסף ומבזבז זמן גם לי, גם למוכר.
בעבר הרחוק היו כמה מקרים שלקחתי, ובאמת יצא תמיד דו״ח כסת״ח שלא אמר כלום לגבי חומרת ה״בעיות״ שמצאו, או לגבי המשמעות לבריאות עתידית של הרכב או לגבי עלות תיקון של ריג׳קט.
(״אה, לגבי נזילה אפשרית במע׳ הקירור שראינו סימנים אבל לא בטוח שיש, תצטרך לקחת למוסך שיבדקו אם באמת יש בעיה ואם כן, שיגידו לך כמה יעלה לתקן״ -- איך זה עוזר לי כקונה? לראות שיש טיפות של נוזל ירוק אני יכול לבד.)
ולא ברור לי מה נחשב אצלך חיטוט במנוע (אגב, המנוע זה אחוז קטן יחסית משווי מערכות ברכב). אם קונה פונטנציאלי מגיע, ונשמע נורמלי (שואל שאלות רגילות על אופי השימיש והבעלויות שהיו, מבקש לראות את הקבלות מהטיפולים) ואז יבקש להרים מכסה מנוע, כדי להסתכל עליו (בלי לפרק כלום, כן?) לא תיתן?

פורסם

אני לא אתן לאף קונה לגעת במנוע. להסתכל כן. אבל זה אני. אולי יש הרבה מוכרים שלא אכפת להם - שיקנו מהם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 12.2.2023 בשעה 15:18, nadavd4 כתב:

אם אתה רוצה בדיקה במקום שמכיר את הדגם ואת התקלות הנפוצות לו, לך לבדיקה במוסך מתמחה לצרפתיות (גבע/אורן).

בדיוק.

לבדיקה במכון יש משמעות לדברים גדולים, בעיקר אם הרכב עבר תאונה משמעותית, פגיעת שילדה (שאמורה ממילא להיות בדו"ח סליקה), החלפת מנוע שלא ברישיון הרכב. אבל היות שלכל רכב יש את המחלות שלו, עדיפה העצה של נדב. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 21 שעות, Jack457 כתב:

בדיוק.

לבדיקה במכון יש משמעות לדברים גדולים, בעיקר אם הרכב עבר תאונה משמעותית, פגיעת שילדה (שאמורה ממילא להיות בדו"ח סליקה), החלפת מנוע שלא ברישיון הרכב. אבל היות שלכל רכב יש את המחלות שלו, עדיפה העצה של נדב. 

בדקתי שני רכבים. לפני הבדיקה במכון הוצאתי דוח סליקה. בשני המקרים היתה תביעה באזור ה15א. המוכרים תיארו לי את הפגיעות כמשהו שלא אפסול בגללו. במכון - אצל אחד נרשם כמשמעות נמוכה החלפת פגוש ודלת אחורית (קניתי) ואילו אצל השני היתה משמעות גבוהה, ממש תיארו לי שרואים התעסקות עם השלדה, מתיחות ומילוי חומר. להבנתי, המכון הציל אותי מקניית רכב מסוכן. ברור לי שלרוב שאר הסעיפים לא רלוונטים וכך גם אני מתייחס אליהם. כשהתאפשר לי הגעתי לגבע לבדיקה. מבחינה מכנית זו הבדיקה הכי טובה אבל כששאלתי על השלדה הם לא רצו "להתחייב".

• תוכן חדש...