Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות גולף MK 7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שמתי עין על אחת, 2017 להבנתי זה הדגם שלאחר מתיחת הפנים (נקרא בעצם MK 7.5).

כידוע לי, מדובר בגיר היבש, 7 הילוכים היותר בעייתי, האם יש הרחבת אחריות נכון להיום או שמא הגיר עבר דאז עדכון ויותר אמין?

מה לגבי מחלות מיוחדות? יש משהו שצריך לשים לב אליו ולדעת?

איך בידוד הרעשים ברכב הזה? (שכן זה חשוב לי)

ובכלל, איך הרכב לכשעצמו? מתעניין לגבי הדגם המפואר יותר, קומפורטליין 1.4 150 כ"ס.

תודה למשיבים

פורסם

הגיר היבש היה בעייתי בתחילת חייו. באופן עקרוני, השחיקה של המצמדים בגיר היבש גדולה יותר מאשר בגיר הרטוב. הגיר עבר אבולוציה ארוכה ואני לא חושב שהוא נחשב בעייתי. יכול לתת כדוגמה את הייטי של אבא שלי, שנת 2016 שעברה 110k ק״מ בתוואי עירוני/פרוורי והיא עדיין עם הסט מצמדים המקורי. 

הגולף מעולה, מעניקה איכות נסיעה ברמה הכי גבוהה בסגמנט שלה. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אני עם אחת מאוגוסט, בסה"כ טפו טפו בנתיים אין תלונות

אבל אצלי 1.4 125

בקרוב אמכור בגלל מעבר לחשמלי

בערך עוד חודש 

עריכה אחרונה על ידי mark5f
פורסם

אני מחזיק בדגם "המפואר" (קומפורטליין 150 כ"ס).

אתה יכול לעיין במספר שרשורים שפתחתי על retrofitים וכל מיני שיפורים שעשיתי לרכב הזה.

• ככלל, רכב מצוין בסגמנט שלו. איכות נסיעה מעולה, מנוע זריז וחזק, איכות חומרים גבוהה ורכב מהנה לנסיעה (לא בכדי עבר 8 איטרציות ומיוצר כבר 50 שנה).
  • הגיר ומכלוליו, כמו כל החלקים ברכב, מתבלה עם הזמן. החלק הבעייתי לרוב הוא המצמדים הכפולים, עלות החלפתם כ-3,500 ש"ח. רכב במודל שאתה מחפש כבר לא יכלול שום הרחבת אחריות או התערבות יבואן. אני אישית החלפתי בגולף שלי סט מצמדים וגם גלגל תנופה, אבל אני רוצה להאמין שזה לרוב בגלל הבעלים הקודמים. רכב לפני כן (Audi A3) ולא החלפתי כלל. אני בדעה שרכב אמור לשרת אותך, לא ההפך. תיסע בו איך שאתה רוצה, ואם צריך להחליף משהו - תחליף. פשוט, זה משהו שצריך לקחת בחשבון. עם זאת, הגיר הזה הוא מעולה ונוח מהרבה רכבים אחרים שנסעתי עליהם בסגמנט הזה.
  • בידוד הרעשים מאוד מצוין, כיאה לפולקסווגן. ברגע שתסגור את הדלתות אתה תרגיש אותו מצוין ותדע על מה אני מדבר. אין לי הרבה מה להוסיף כאן, הוא פשוט עובד מעולה וטוב.
  • כן הייתי ממליץ להתעקש על הדגם של הקומפורטליין, הוא מרגיש יוקרתי יותר ויש לו פיצ'רים ששווה להתעקש עליהם (מראות מתקפלות, סאנרוף, keyless וכו').
  • אני התרגלתי מהר מאוד לכוח שלו. אני לא מחפש להתחרות או לעלות על מסלול, אבל כן יש הבדל משמעותי אם אתה נוסע על המנוע 1.8/2.0 עם ה-180/190 כ"ס של הקונצרן ביחד למנוע הזה. מה גם שנסעתי על אותו מנוע באוקטביה (1.4/150 כ"ס) והיא הרגישה הרבה יותר מהירה. לדעתי זה בגלל שהגולף היא האצ'בק, משהו עם האווירודינמיקה לא מסתדר שם.
  • הגולף נמכר כרכב "פרימיום" ביחס לשאר הרכבים, אבל אתה תראה שכן חסרים אצלו הרבה דברים שאולי יפריעו לך. אין לי ממש דוגמה, אבל דברים קטנים שתשים לב שפולקסווגן חסכה עליו.
  • צריכת דלק... אני לא יודע ממש להגיד. אני נוסע די מהר אז הצריכה שלי יחסית נוראית (1:10) אבל אם אתה עם רגל פחות על הגז אתה יכול להגיע ל-1:17 או אפילו יותר במשולב.
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 24 דקות, Fraysa כתב:

אני מחזיק בדגם "המפואר" (קומפורטליין 150 כ"ס).

אתה יכול לעיין במספר שרשורים שפתחתי על retrofitים וכל מיני שיפורים שעשיתי לרכב הזה.

• ככלל, רכב מצוין בסגמנט שלו. איכות נסיעה מעולה, מנוע זריז וחזק, איכות חומרים גבוהה ורכב מהנה לנסיעה (לא בכדי עבר 8 איטרציות ומיוצר כבר 50 שנה).
  • הגיר ומכלוליו, כמו כל החלקים ברכב, מתבלה עם הזמן. החלק הבעייתי לרוב הוא המצמדים הכפולים, עלות החלפתם כ-3,500 ש"ח. רכב במודל שאתה מחפש כבר לא יכלול שום הרחבת אחריות או התערבות יבואן. אני אישית החלפתי בגולף שלי סט מצמדים וגם גלגל תנופה, אבל אני רוצה להאמין שזה לרוב בגלל הבעלים הקודמים. רכב לפני כן (Audi A3) ולא החלפתי כלל. אני בדעה שרכב אמור לשרת אותך, לא ההפך. תיסע בו איך שאתה רוצה, ואם צריך להחליף משהו - תחליף. פשוט, זה משהו שצריך לקחת בחשבון. עם זאת, הגיר הזה הוא מעולה ונוח מהרבה רכבים אחרים שנסעתי עליהם בסגמנט הזה.
  • בידוד הרעשים מאוד מצוין, כיאה לפולקסווגן. ברגע שתסגור את הדלתות אתה תרגיש אותו מצוין ותדע על מה אני מדבר. אין לי הרבה מה להוסיף כאן, הוא פשוט עובד מעולה וטוב.
  • כן הייתי ממליץ להתעקש על הדגם של הקומפורטליין, הוא מרגיש יוקרתי יותר ויש לו פיצ'רים ששווה להתעקש עליהם (מראות מתקפלות, סאנרוף, keyless וכו').
  • אני התרגלתי מהר מאוד לכוח שלו. אני לא מחפש להתחרות או לעלות על מסלול, אבל כן יש הבדל משמעותי אם אתה נוסע על המנוע 1.8/2.0 עם ה-180/190 כ"ס של הקונצרן ביחד למנוע הזה. מה גם שנסעתי על אותו מנוע באוקטביה (1.4/150 כ"ס) והיא הרגישה הרבה יותר מהירה. לדעתי זה בגלל שהגולף היא האצ'בק, משהו עם האווירודינמיקה לא מסתדר שם.
  • הגולף נמכר כרכב "פרימיום" ביחס לשאר הרכבים, אבל אתה תראה שכן חסרים אצלו הרבה דברים שאולי יפריעו לך. אין לי ממש דוגמה, אבל דברים קטנים שתשים לב שפולקסווגן חסכה עליו.
  • צריכת דלק... אני לא יודע ממש להגיד. אני נוסע די מהר אז הצריכה שלי יחסית נוראית (1:10) אבל אם אתה עם רגל פחות על הגז אתה יכול להגיע ל-1:17 או אפילו יותר במשולב.

וואוו! יותר מפורט מזה לא יכלתי לבקש, תודה רבה!

כמובן שלא אתפשר ואחפש את גרסת הקומפורט המאובזרת יותר. 

כן מפריע לי שאין חיישן אורות, שמדובר בפנסי הלוגן רגילים וזולים ואני בטוח שעוד כמה דברים, זה דיי מבאס אבל לא משהו שאי אפשר לשפר ולשדרג.. 

האם מתיחת הפנים הייתה מתחילת 2017 או אמצע? 

מה לגבי מכטרוניק? משאבת מים? ברכבים של הקונצרן הנ״ל הולכים לא מעט ושםמדובר בעלויות לא זולות בכלל לחלפים מקוריים, האם גם כאן הסיפור דומה? 

כיום אני נוהג במאזדה 3 2.0 (15), הרכב מהנה לנהיגה, אמין מאד, אך צריכת הדלק לא וואוו ואני בטוח שאני נוהג עדין ממך 😉 

עיקר הנסיעות שלי הן בעיר ואני מחפש משהו מעט יותר חסכוני מהמאזדה, משהו עם איכות חומרים, בידוד רעשים ותחושה כללית טובה יותר וזו הסיבה ששמתי עין דווקא על הגולף. 

מודע לכך שהאחזקה כנראה תהיה גבוהה יותר מהמאזדה, אך אני בטוח שמקבלים גם יותר...  

איך הסחירות שלה אגב? 

פורסם (נערך)

גולף  MK7.5  1.5   שנת 2020 , גמעתי כבר 100,000K , ללא שום תקלה  וללא  צריכת שמן, בנהיגה האגרסיבית שלי ( מצב S או ידני , מושך את המנוע לקו האדום , בעליות ובהאצות תמיד מעל 4000  סל"ד ) צריכת הדלק הממוצעת 1:12 . 

רכב מאוד דינמי, נוח וארגונומי שמהנדסי  VW היתאמצו שלא יהיה כיף לנהיגה , השהיה מורגשת  בדוושה , רעש מנוע לא משהו בסל"ד גבוהה , למרות 7 ההילוכים חור בין ההילוך השלישי לרביעי  , השישי והשביעי ארוכים מידי  וההיגוי קצת אילם,  היתה יכולה להיות מכונית ממש כיפית לנהיגה. 

עריכה אחרונה על ידי ron.c
פורסם

קניתי לפני שבוע קומפורטליין עלייה לכביש 12/2017 עם 53000 ק"מ, אחרי שבחנתי 4 אקזמפלרים אחרים.

ראיתי בהסטוריה שלה שהוחלפו קלאצים ב30000 ק"מ.

שיווק הדגם מתוח הפנים החל ב7/2017, כמעו כולן עם לוחית רישוי בעלת 8 ספרות. נתקלתי רק באחת עם לוחית 7 ספרות.

כמובן עדיין לא יכול לספר לך שום דבר על הוצאות תחזוקה כי עדיין לא היו כאלה חוץ ממילוי מיכל דלק יחיד.

לפי ביקורות שקראתי עליה בתור משומשת באתרים גרמניים, מומלצת ביותר ואין תקלות מיוחדות.

בעיני הנסיעה מהנה מאוד ונעימה, המתלים מעולים וכך גם נוחיות המושבים ובידוד הרעשים.

אם אתה חושב שמזדה מהנה לנהיגה, אז ממש לא תתאכזב מהגולף.

אני לא רגיל ל150 כ"ס בהנעה קדמית והtorque steer קצת מפריע לי. (יש לי BMW עם 192 כ"ס, אבל הרבה יותר כבדה, כך שמבחינת זריזות הBMW והגולף מרגישות דומות בעיני).

שמעתי גם על העניין עם משאבות המים, בפעם הבאה שאגיע לגרמניה אקנה אחת מקורית ואשים בצד. 

לגבי המגיב מעלי, שים לב שהחל מ2019 מנוע ה1.4 הוחלף במנוע 1.5 (שמשום מה החל שיווקו בגרמניה עוד במהלך 2017) כך שהביקורת שלו לא מתייחסת בדיוק לאותו רכב כמו שאתה מתעניין בו. בביקורות בגרמניה דווקא מהללים את המנוע 1.5.

לגבי שמירת ערך - רוב מודעות המכירה במהלך החיפושים שלי נעלמו די מהר, כך שכנראה יש ביקוש. אישית פחות מעניין אותי כי אני מחזיק רכבים עד שהם כבר כמעט לא שווים כלום. את הגולף 2007 שזאת החליפה נתתי במתנה לקרוב משפחה שהיה זקוק לרכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 20 שעות, carsgo כתב:

כן מפריע לי שאין חיישן אורות, שמדובר בפנסי הלוגן רגילים וזולים ואני בטוח שעוד כמה דברים, זה דיי מבאס אבל לא משהו שאי אפשר לשפר ולשדרג.. 

האם מתיחת הפנים הייתה מתחילת 2017 או אמצע? 

בדגם שלי (קומפורטליין) יש חיישן תאורה וגשם. בכל אופן, גם אם לא היה - זו התקנה די פשוטה. הרכב מגיע עם חיישן לחות עבור המזגן האוטומטי

(שהוא סטנדרט בכל הדגמים) וניתן להחליף אותו ואת המתג בחיישן תאורה בנוסף. ראה פרויקט שעשיתי ב-Audi A3 שלי לפני 4 שנים (וואו, איך הזמן עובר).

התהליך זהה בגולף. בכל מקרה, שוב, כפי שאמרתי - זה כבר מגיע.

מה לגבי מכטרוניק? משאבת מים? ברכבים של הקונצרן הנ״ל הולכים לא מעט ושםמדובר בעלויות לא זולות בכלל לחלפים מקוריים, האם גם כאן הסיפור דומה? 

גם מכטרוניק זה חלק שמועד לפורענות וכאן אין קומבינות, מחליפים לאחד חדש. זה עסק יקר אבל מניסיון שלי בגולף זה פחות שכיח - יותר המצמדים.

כיום אני נוהג במאזדה 3 2.0 (15), הרכב מהנה לנהיגה, אמין מאד, אך צריכת הדלק לא וואוו ואני בטוח שאני נוהג עדין ממך 😉 

עיקר הנסיעות שלי הן בעיר ואני מחפש משהו מעט יותר חסכוני מהמאזדה, משהו עם איכות חומרים, בידוד רעשים ותחושה כללית טובה יותר וזו הסיבה ששמתי עין דווקא על הגולף. 

בחירה מצוינת, שמיים וארץ לעניות דעתי.

מודע לכך שהאחזקה כנראה תהיה גבוהה יותר מהמאזדה, אך אני בטוח שמקבלים גם יותר...  

איך הסחירות שלה אגב? 

סחירות מעולה. לי לקח 4 חודשים עד שמצאתי את הכלה לפני כשלוש שנים (2016, יד ראשונה, 30,000 ק"מ). הסתכלתי יום יום ב"יד2" עד שמצאתי,

וישר כשמצאתי נסעתי לבית קמה מבלי לחשוב פעמיים. צריך להיות על זה. זה רכב שנחטף, כי זה רכב טוב שמי שמבין אוהב, במיוחד דגם הקומפורטליין.

אגב, גם השנה הגולף זכתה לתואר הרכב הנמכר בגרמניה בשנה החולפת. לא בכדי.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...