Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת היסטוריה, אני לא מרבה להאזין לפודקאסטים אך בזמן האחרון גם הפקקים וגם השילוב של חוסר הזמן שלי ויחד עם החיבה לקריאת מדע פופולארי דוחפים אותי להאזין שוב, בתכלס, אין לי ברירה אחרת.

ניסיתי להתחיל להאזין דרך ספוטפיי אך זה מאוד לא נוח וקשה לי לנהל רשימת שמיעה. הממשק של הספוטפיי הוא אחד הממשקים הגרועים ביותר בו נתקלתי בזמן האחרון, הוא פשוט לא מאפשר הצגה "צפופה" של נתונים חשובים בטקסט אלא מתרכז בתצוגת תמונות (הלו? זה נגן מוזיקה!) וטקסט רץ בפונטים שונים. לא הצלחתי להבין איך (אם בכלל אפשר) לשים סימניות וכל פעם שאני פותח קובצת הרצאות (נאמר "קיצור תולדות האנושות") שהכותרים שלה ממוספרים בסדר עוקב הסדר בתצוגה כל פעם משתנה...

מה שהייתי רוצה הוא כלי שמאפשר ניגון אוטומטי של אוסף פודקסקטים מתוך תיקייה לפי הסדר שלהם (או לסדר אותם ברשימת השמעה) בלי שאצטרך לנהלה אחר כך ושלא תשתנה פתאום, בנוסף הייתי שמח לאפשרות לשים ולנהל סימניות ולראות היסטוריה של ההשמעות. מישהו מכיר משהו?

-כיצד מוצאים ומורידים פודקאסט?

אני מעדיף להוריד פודקאסטים ממקורות שונים לקובצי אודיו כך שלא אצטרך כל פעם להתחבר מחדש (ולפעמים גם להפעיל תוכנה ספציפית) כדי להאזין. אני מעדיף לשמור את הקבצים בדיסק רשת (עם גיבוי לוקאלי) ולגשת אליהם באמצעות תוכנה אחת. ישנו מנוע חיפוש/אתר התומך בחיפוש לפי מספר פרמטרים? (שפה, נושא, זמן וכו') האתרים שמצאתי בעברית (podcaster.org.il, lbscience.org ו podcastim.org.il) מאלצים לפתוח דפדפן ולהאזין דרך האפליקציה בדף. ישנה דרך להוריד את הפודקסט כקובץ?

-מה התוכנה המומלצת להאזנה?

ניסיתי להאזין עם ספוטפיי אבל הממשק שלהם פשוט זוועתי, לא ניתן לבחור שפות או נושאים (לא מופיע בשדה החיפוש) ולא ניתנים פרטים בסיסיים על הפודקאסט אותו עומדים לשמוע. כפי שכתבתי, אני מעדיף לשמוע קבצים (כרגע אני משתמש ב FolderPlayer באנדרואיד) אבל אם אין ברירה וחייבים לשמוע בסטרימינג אז אשמח לתוכנת אנדרואיד התומכת בסנכרון בן מספר מכשירים.

-אשמח לתוכנת אנדרואיד להקראת ספרים בפורמט EPUB ו MOBI, מכיוון שהייתי רוצה להשתמש בה בזמן נסיעה הייתי שמח לתוכנה עם ממשק פשוט שלא דורש הסחות דעת.

בגדול, אני מתעניין במדע וטכנולוגיה, היסטוריה ומתמטיקה. אם ישנם פודקאסטים מומלצים אשמח לשמוע. אני מעדיף בעברית (כל היום אני עובד באנגלית, כך שזה מנקה לי את הראש) אך גם שומע אנגלית. במקרה של אנגלית אני מעדיף הרצאות של אדם בודד על פני דיונים/דו-שייח וחשוב לי שיהיה בעל מבטא ניטרלי ככל האפשר, ממש לא נוח לי בזמן נסיעה לנסות להתרכז במבטא זר.

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

כיצד מוצאים ומורידים פודקאסט?

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

מה התוכנה המומלצת להאזנה?

אני משתמש כבר הרבה שנים באפליקציה שנקראת podcast republic

יש לה גם חיפוש מעולה. אבל כמובן השאלה היא מה לחפש.

היו פה לא מעט שירשורים עם המלצות לפודקסטים.

אני הייתי מתחיל מהרשת של רן לוי ומתקדם משם

https://www.osimhistoria.com/

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 12 דקות, Haim_gds כתב:

לא ניתן להוריד את קבצים

בוודאי שניתן. האפליקציה מאפשר האזנה בסטרים, וגם מאפשרת להוריד את הקבצים מבעוד מועד ולהאזין לוקאלית.

אני מאזין לפודקסטים בטיסות בדיוק כך.

ניתן לחפש לפי נושאים, אבל לא זכור לי שניתן לסנן לפי שפה. מודה שמעולם לא ניסיתי. לרוב אני פשוט מחפש את השם של הפודקאסט עצמו אחרי שמצאתי עליו המלצות ברחבי הרשת.

כמובן שרואים בבירור למה האזנת ולמה לא, איפה עצרת בכל קובץ\פרק, איפה יצאו פרקים חדשים וכו'...

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

שוב תודה.

כשאני בוחר שם את ישראל (לפי הדגל) הוא מציג גם פודקסטים בעברית, כשאני בוחר את הפודקסט (הרס יצירתי https://www.podcastrepublic.net/podcast/1524156594) הוא לא מציג אופצייה להורדה.

ד"א, הוא לא מאפשר רישום ע"י דואר אלא לא דרך חשבון גוגל... התכוונתי לנגן

שכשכתבתי מה התוכנה המומלצת להאזנה? התכוונתי לנגן אודיאו...

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני 45 דקות, Haim_gds כתב:

התכוונתי לנגן אודיאו...

נגן האודיו שאני אוהב באנדרואיד הוא pulsar, אבל כמו מרבית נגני המדיה הוא לא מיועד ממש לפודקסטים, אלא יותר למוסיקה. הוא לא יראה לך כמה שמעת מכל קובץ וכו.

אם אתה מחפש להוריד פודקאסטים בצורת קיבצי MP3 ואז לשמוע אותם בתוכנה חיצונית, אתה יכול לעשות זאת פודקאסט רפבליק, אבל לא לכל הפודקאסט בשלמותו, אלא פרק פרק.

בכל פרק שתכנס אליו תמצא כפתור הורדה. אם תרצה אני אוסיף צילום מסך.

הבעיה שהקבצים נשמרים עם שמות חסרי משמעות ודי קשה להבין עם תוכנה חיצונית מי זה מי.

לדעתי עדיף להאזין לפודקאסטים בתוכנה היעודית לכך ולהנות מהתכונות המובנות שלה.

שמירה כMP3 והאזנה בתוכנה חיצונית רק מסבכת את החיים.

עריכה: שמת לינק לאתר של פוסקאסט רפבליק, את האפליקציה הורדת?

יום טוב גם לך

פורסם

קודם כל נתחיל מזה שספוטיפיי הוא נגן נוראי לפודקאסטים והם ממש ההפך מכל מה שפודקאסטים התחילו בתור (פרסומות , פלטפורמה פתוחה וכו ... ונחשו מבית מי ? אפל ...) וביססו על קבצי RSS לפידים. הם גם היום מאחסנים את הדה פאקטו מאגר חיפוש לפודקאסטים הכי גדול. by far.

נתנו כמה המלצות טובות (פודקאסט רפובליק זו המלצה לא רעה)

בiOS ההמלצה שלי היא overcast אגב - כנראה תוכנת הפודקאסטים הכי מוצלחת בשוק כרגע נקודה (לא להוריד את הזבל באותו שם לאנדרואיד - זה לא אותו מפתח אלא איזה קשקוש).

הם גם נותנים כחלק מהשירות שלהם למשתמשים משלמים העלאה של קבצי אודיו שלך.

לגבי השאלה השניה - אפליקצית קינדל לאנדרואיד - ולקנות את הספרים. או אודיבל אם אתה מאזין בעיקר (אם יש לך את שניהם - זה גם יסנכרן ויקרא מתוך קינדל בזמן אמת בספרים תומכים - whispersync זה השם של הפיצ׳ר , לחלק מהספרים יש גם רק text to speech או אפשר להשתמש בtalkback המובנה בתוך אנדרואיד לזה. עבדתי על קינדל ספציפית ויצא לי להשוות להרבה קוראים אחרים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בתור התחלה, אני מציע שתוריד ספוטיפיי למחשב ותסתכל באווירה רגועה על מסך גדול מה היכולות האמיתיות שלה. לפחות חצי מהפיצ'רים שציינת בהחלט קיימים שם, והממשק רחוק מלהיות 'זוועה' גם אם יש מקום לשיפור. 

חוץ מזה, לפודקאסטים פופולריים כמו רן לוי או גיקונומי יש בד"כ גם פורום אונליין, ולדעתי שווה להתייעץ שם על איך אנשים צורכים את התוכן שלהם. סביר להניח שתמצא שם הרבה חבר'ה טכניים עם זמן פנוי שיוכלו להנחות אותך לפתרון האופטימלי. 

נ.ב. רן לוי הוא אמנם מעצמת פודקאסטים מקומית, אבל לא הייתי ממליץ עליו לאף אחד כיום. בשנים האחרונות חל שם שינוי פאזה - הוא נכנס חזק לקטע האמריקאי של ללעוס את כל התוכן, להוריד אותו לרמה הכי נמוכה שאפשר, ואז להגיש אותו בנימה איטית ומעצבנת כאילו שהוא מדבר עם ילד חרש שסובל מבעיות התפתחותיות. שלא במפתיע, זה גרם גם לעזיבתם של כמה מהמגישים הכי איכותיים שלו ואיתם גם לא מעט מאזינים ותיקים. מקווה שמתישהו המצב ישתנה, אבל נראה שכרגע הגדלת הרייטינג והרחבת קהל היעד נמצאים שם הרבה יותר גבוה בסדר העדיפויות מאיכות התוכן. 

פורסם

חלק מהמגישים החדשים שלו ברשת נוראיים לדעתי.

אכן לא מה שהיה אבל עדיין לא רע.

(אני שומע על smart speed שמקצר שקט + כפול 1.5-2 בשביל להתמודד עם המהירות :) )

Then dying is forgetting

פורסם

מצד שני יש לו גם כמה מגישים מעולים.

אני מאוד אוהב את עושים רפואה, עושים חשבון וכשבגרוש היה חור.

גם "התשובה" חביב מאוד..

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

מסכים.

יש כאלו שפשוט לא מעניינים (תחומי עניין שונים) אבל יש כאלו שפשוט מרגיזים (אהם עושים טכנולוגיה ...)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 שעות, Igalz כתב:

עריכה: שמת לינק לאתר של פוסקאסט רפבליק, את האפליקציה הורדת?

לא, אפליקציית ווינדוס לא שימושית לי (מול המחשב אני שומע רק מוסיקה)

לפני 17 שעות, Igalz כתב:

בכל פרק שתכנס אליו תמצא כפתור הורדה. אם תרצה אני אוסיף צילום מסך.

image.thumb.png.8c587415ae464ddd221650855a57a879.png

זה מה שאני רואה, היכן כפתור ההורדה?

האם ישנה תוכנה/אתר בו ניתן פשוט להכניס את הלינק של כל פודקאסט מכל אתר שהוא והוא יומר לקובץ אודיאו? ממה שראיתי ישנו מספר רב של אתרי פודקאסט ובהם יש להשתמש בממשק הפרטי של האתר כדי להאזין, מה שהוא כמעט בלתי אפשרי בזמן נהיגה.

לפני 11 שעות, Derish כתב:

בתור התחלה, אני מציע שתוריד ספוטיפיי למחשב ותסתכל באווירה רגועה על מסך גדול מה היכולות האמיתיות שלה. לפחות חצי מהפיצ'רים שציינת בהחלט קיימים שם, והממשק רחוק מלהיות 'זוועה' גם אם יש מקום לשיפור. 

יש לי כרגע את הספוטיפיי פתוח על המחשב, אני משתמש בו כבר לא מעט זמן ולא ראיתי שיפורים/תוספות למעט שימוש בכפתור הימני. אני מפספס משהו?

היום בבוקר נכנס לרכב, מתחיל לנסוע ומנסה להמשיך לשמוע את ההמשך של הפודקאסט מאתמול בספוטיפיי, עולה לי פרק משלשום... מנסה להתחיל לחפש את הפרק הנכון ומקלל (חצי מסך נתפס ע"י התמונה והטקסט רץ בקטן למטה, לא ניתן לראות את רשימת הפרקים לפי סדר השמיעה). בסוף פותח ידנית את הפודקאסט ומנסה להגיע לקראת סופו, הספוטיפיי המקולל מציג את הבאר למטה קרוב לסוף בזמן שאני נמצא בשני שליש הפודקאסט. ביליתי לא מעט זמן בלהקפיץ אותו קדימה עם הכפתור של ה 15 שניות, ושסוף סוף הגעתי למה שאני רוצה הפודקאסט נתקע אחרי 10 דקות השמעה... אתה מבין למה אני שונא את התוכנה המחורבנת הזו?

לפני 15 שעות, Liviur כתב:

לגבי השאלה השניה - אפליקצית קינדל לאנדרואיד - ולקנות את הספרים. או אודיבל אם אתה מאזין בעיקר (אם יש לך את שניהם - זה גם יסנכרן ויקרא מתוך קינדל בזמן אמת בספרים תומכים - whispersync זה השם של הפיצ׳ר , לחלק מהספרים יש גם רק text to speech או אפשר להשתמש בtalkback המובנה בתוך אנדרואיד לזה. עבדתי על קינדל ספציפית ויצא לי להשוות להרבה קוראים אחרים)

תודה, יש לי אפליקצית קינדל לאנדרואיד עם חשבון, אשתמש בה. ד"א, אתה לא חייב לקנות את הספרים אלא יכול לטעון לחשבון שלך ספרים ממקורות שונים כל זמן שהם בפורמט MOBI.

בנוגע לפודקאסטים, משום מה רוב הפודקאסטים המדעיים בעברית שנתקלתי בהם מיועדים לילדים🙄

פורסם
לפני 42 דקות, Haim_gds כתב:

לא, אפליקציית ווינדוס לא שימושית לי (מול המחשב אני שומע רק מוסיקה)

מה ווינדוס? אדוני ליצן? 😉

כל הזמן הזה אני מדבר אך ורק על דבר אחד, אפליקציית אנדרואיד

הנה כפתור ההורדה

1236233964_Screenshot_20220915-085706_PodcastRepublic.thumb.jpg.a50bdbd65072a17f09cbd4399c17974f.jpg

יום טוב גם לך

פורסם

לא 🤡, מבחינתי ברירת המחדל היא תמיד ווינדוס🙂 אוריד אותה ברכב ואבדוק.

ד"א, זו בדיוק הבעייה שאני מנסה למצוא לה פיתרון. כדי לשמוע פודקאסט מסויים צריך ללכת לאתר ספציפי עם ממשק משתמש משלו או להפעיל אפליקצייה ספציפית עם ממשק משתמש משלה, כדי לשמוע פודקאסט אחר צריך לעבור מחדש את כל התהליך עם ממשק משתמש חדש... אהםםם, הזכרתי כי זה אמור להתבצע בזמן נהיגה?...

זאת הסיבה שאני מעדיף להריד את הפודקאסטים מראש ולשמוע אותם עם תוכנה אחת עם ממשק משתמש קבוע כך שאוכל להפעיל אותה בחצי עין בזמן הנהיגה.

פורסם
לפני 37 דקות, Haim_gds כתב:

כדי לשמוע פודקאסט מסויים צריך ללכת לאתר ספציפי עם ממשק משתמש משלו או להפעיל אפליקצייה ספציפית עם ממשק משתמש משלה, כדי לשמוע פודקאסט אחר צריך לעבור מחדש את כל התהליך עם ממשק משתמש חדש

בלי לפגוע, זה נשמע שאתה תקוע בשנות ה2000. בן כמה אתה?

כל אפליקצית פודקסטים נורמלית, לא ספוטיפיי, מאפשרת לשמוע את כל הפודקסטים. ממש אין צורך לעבור בין אפליקציות ואתרים.

אני באייפון, אז לא מכיר אפליקציות באנדרואיד, אבל באפליקציה הפודקסטים המובנית של אפל, אני שומע את כל הפודקסטים שאני בוחר, בעברית, ערבית ואנגלית.

אני גם מוריד פרקים למכשיר כדי שאוכל לשמוע בזמן טיסה. הכל מאוד פשוט ואני יודע שיש גם אפליקציות יותר טובות.

לדעתי תמצא מישהו עם קצת גישה טכנולוגית ששומע פודקסטים, שישב איתך רבע שעה ויראה לך איך להשתמש באפליקציה סבירה.

הנה הפודקסט שביקשת עם כפתור ההורדה למכשיר

779F0D3C-6A19-489F-B004-CC311BF7BB39.jpeg

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...