Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלום.

האוטו שלי נרכש לפני קצת יותר מ 1/2 שנה.

כשהאוטו הוצע לקניה, באתי להתרשם (גם מהמוכר), האוטו לא קירר (חשבנו שזה גז).

שבוע לפני הקניה (דתיים לא עושים העברת בעלות בחול המועד - אולי סימן למזל"ט), הוא תיקן את המזגן מרצונו בעלות של 2400 ש"ח (יש קבלה ממוסך "אריאל" שבשומרון).

ציטוט מתוך הקבלה:

מדחס משופץ + ואקום גז + גז.

נדמה לי שהמזגן לא מקרר טוב, בסל"ד מסויים יותר קר, ובאחר פחות.

בימים לא שרביים, בקרים ואחה"צ אין לי תלונות.

הדבר מפריע לי בימים שרביים, אחרי שהאוטו עומד עמידה ממושכת בשמש (צבע כחול מטאלי), הוא פשוט רותח, והמזגן לא מספיק לקרר מהר את האוטו.

במזדה 121 של אחותי, הוחלף המדחס, והאוטו מקפיא !!

מה יכולה להיות הבעיה ? עודף גז ? חוסר בגז ? טרמוסטט ?

אשמח לקבל תשובה, נראה לי שגם חברים שאין להם פונטו יוכלו לסייע.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

כמה עיצות מקונה (אני מוכר פרסומות ויודע לשכנע די בקלות) רכב מנוסה (6 מכוניות לעצמי ב-14 חודשים)

כאשר אתה בא לקנות אוטו ומשהו לא נראה לך- דבר עם בעל הרכב על זה ותראה איך הוא

מגיב. אם הוא לחוץ אז יש בעיה רצינית

אם יש בעיה רצינית ואתה נעול על האוטו תוריד את המוכר בכמה שאתה יכול ולא משנה על מה, פשוט תוציא את השחקן שבך.

תן לשחקן שבך לגרום לבעל הרכב לתקן כל מה שאפשר ותהיה נוכך במקום בזמן התיקון ורצויי שזה יהיה במוסך אצל מישהו שאתה מכיר ולא הוא.

אם הוא לא מכיר את הבן אדם ואתה כן אז הסיכויי של בעל הרכב לבקש מהמוסכניק לעשות קומבינות על הרכב שלך (לעתיד) קטנות באופן משמעותי.

אם לא עשו קומבינות על האוטו אז גדלים הסיכויים שלך להינות ממנו.

ואם אתה רוצה להינות מהאוטו באמת אז לך תבדוק מה הבעיה עם המזגן.

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

המדחס חדש, שלא יהיה לך ספק, אין קומבינות כלל.

הבחור צדיק, עשיתי בירור עליו קודם שקניתי את האוטו.

התכוונתי שיתיחסו לשאלה שלי עניינית, אין צורך ללמד אותי משא ומתן.

פורסם

יש כמה דברים חשובים לבדוק במע' המזגן:

1. כמות גז.

2. תקינות פעולת מאורר רדיאטור בשתי המהירויות (איטית ומהירה).

3. לוודא שדלת אויר צח (חיצוני) נסגרת ונלקח רק אויר מתוך הרכב.

4. שהפגוש הקדמי הוא מקורי של דגם עם מזגן שבו פתחי אויר גדולים (לעומת הדגם ללא מזגן עם פתחים קטנים).

5. שכפתור שליטה על החימום אכן סוגר לגמרי את מע' החימום.

6. שמאורר פנימי הנו של דגם עם מזגן ולא הקטן של הדגם ללא מזגן.

7. בדיקת ע"י מד חום את טמפ' האויר היוצא בפתחי הדבורד.

אל תשכח לסגור את הפתחים המוציאים אויר כלפי השמשה הקדמית כך שתקבל יותר אויר מהפתחים המרכזיים אל הפנים והגוף.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
יש כמה דברים חשובים לבדוק במע' המזגן:

1. כמות גז - יכול להיות שיש לי עודף או חוסר ?

2. תקינות פעולת מאורר רדיאטור בשתי המהירויות (איטית ומהירה) - נבדק, תקין 100%.

3. לוודא שדלת אויר צח (חיצוני) נסגרת ונלקח רק אויר מתוך הרכב - נבדק, תקין 100%.

4. שהפגוש הקדמי הוא מקורי של דגם עם מזגן שבו פתחי אויר גדולים (לעומת הדגם ללא מזגן עם פתחים קטנים) - תקין 100% (טמבון מקורי).

5. שכפתור שליטה על החימום אכן סוגר לגמרי את מע' החימום - נבדק, תקין 100%.

6. שמאורר פנימי הנו של דגם עם מזגן ולא הקטן של הדגם ללא מזגן - נבדק, תקין 100% (4 מהירויות - עובד מעולה !).

7. בדיקת ע"י מד חום את טמפ' האויר היוצא בפתחי הדבורד - לא נבדק, ע"ס תחושה ורק בסל"ד מסויים.

אל תשכח לסגור את הפתחים המוציאים אויר כלפי השמשה הקדמית כך שתקבל יותר אויר מהפתחים המרכזיים אל הפנים והגוף - ברור !.

להלן התיחסותי לסעיפים שרפי ציין.

בהנחה ויש חוסר בגז, הבנתי שעכשיו עוברים לגז חדש, מה המשמעות ?

פורסם

הגז במכוניתך הנו R134a ואין צורך לעבור לגז אחר.

חוסר או עדף בגז יגרמו לקרור לא טוב של המזגן.

גם מאורר פנימי של הדגם ללא מזגן יפעל ב4 מהירויות אך הוא קטן יותר (פחות תפוקת אויר).

את טמפ' האויר מהפתחים יש למדוד ע"י מד חום בתוך הפתחים המארכזיים כשהרכב בצל ומאורר פנימי פועל במהירות 2, תחושת יד אינה מספיקה.

יש לחבר גם סעפת עם שעוני לחץ למע' המזגן ולפי תוצאות הלחץ נין לדעת (מקצוען) מה מצב המע'.

פורסם
הגז במכוניתך הנו R134a ואין צורך לעבור לגז אחר.

חוסר או עדף בגז יגרמו לקרור לא טוב של המזגן.

גם מאורר פנימי של הדגם ללא מזגן יפעל ב4 מהירויות אך הוא קטן יותר (פחות תפוקת אויר) - המאוורר הפנימי הוא מקורי ומתאים לדגם, שמתי לב לזאת אחרי הפירוק שלו, הוא יושב "בול" וממלא את חלל הפתח - פירקתי אותו לפני חודש מכיוון שהיו שם מספר עלים שגרמו לרעש.

את טמפ' האויר מהפתחים יש למדוד ע"י מד חום בתוך הפתחים המארכזיים כשהרכב בצל ומאורר פנימי פועל במהירות 2, תחושת יד אינה מספיקה.

יש לחבר גם סעפת עם שעוני לחץ למע' המזגן ולפי תוצאות הלחץ נין לדעת (מקצוען) מה מצב המע'.

רפי, האם יש לך מזגניסט מקצועי באיזור שלי שאתה יכול להמליץ עליו ? (אני מראש העין).

באין בררה, אולי כדאי לגשת למוסך מרכזי "כחול לבן" ?

פורסם

יכול להיות שהמזגן תקין, ובאמת, לכל מזגן לוקח זמן לקרר את האוטו כאשר הוא עמד בשמש כמה שעות.

אני מציע לך שבפעם הבאה שאתה נכנס לאוטו, ומאוד חם, דבר ראשון תפתח את החלונות שהאוויר החם שבאוטו ייצא, ורק אח"כ תפעיל את המזגן (רצוי מאוד אחרי שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה).

ככה תוכל לבדוק איך המזגן באמת מקרר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
חברה שלום.

שבוע לפני הקניה (דתיים לא עושים העברת בעלות בחול המועד - אולי סימן למזל"ט), הוא תיקן את המזגן מרצונו בעלות של 2400 ש"ח (יש קבלה ממוסך "אריאל" שבשומרון).

ציטוט מתוך הקבלה:

הדבר מפריע לי בימים שרביים, אחרי שהאוטו עומד עמידה ממושכת בשמש (צבע כחול מטאלי), הוא פשוט רותח, והמזגן לא מספיק לקרר מהר את האוטו.

תסביר בבקשה למה אתה מתכוון.

לידעתך מדחס בפיאט פונטו יוצא מפעולה בעת האצה כדי להקל על המנוע, שהייה לו יותר כוח ולא יתבזבז על עומסים אחרים כמו מיזוג הרכב.

בברכה L.A

פורסם

ל"ג'ניה 269", כוונתך למאדה פנימי הנמצא בתוך הרכב שאם הוא דולף לא יהיה גז במע' המזגן שלא תקרר. מחיר החלפת מאדה משתנה בין סוגי רכב שונים כי מחיר החלק שונה והיקף העבודה שונה.

תוכל גם לברר טלפונית עם אשר.

דרך אגב מעבה המזגן נמצא, בדרך כלל, בחזית הרכב לפני הרדיאטור ויש רכבים מסחריים שעל הגג ובדגמים ישנים גם במקומות משונים כמתחת לרכב, מתחת לכנפיים קדמיות וכו'.

פורסם
חברה שלום.

ציטוט מתוך הקבלה:

קבלו עדכון

הייתי אצל מזגניסט מומלץ בעיר "אלפא קור", בחור בשם זאב.

הוא בדק את האוטו 5 דקות עם שעוני לחץ.

האבחנה שלו הייתה כי אמנם המדחס בן 1/2 שנה (משופץ), אך המייבש ישן, וכי צריך להחליף אותו.

שתי שאלות:

1. האם 200 ש"ח על המייבש זה יקר ? - (לא כולל עבודה).

2. אני מבין שגם גז אני אצטרך למלאת אחרי ההחלפה, האם הגז שאני אצטרך למלא הוא מהסוג החדש (והיקר?).

3. הרצתי חיפוש בפורום, וראיתי שאנשים מספרים נפלאות על השיפור אחרי החלפת מייבש, יש מצב שהוא טעה באבחון ?

פורסם

200 ש"ח, ללא עבודה, למייבש זה סביר בהחלט.

מיד לאחר החלפת המייבש תוכל להרגיש אם הקרור טוב יותר.

בהחלפת רכיב במע' המזגן שואבים את הגז מהרכב אל מכונת המיחזור ולאחר התיקון מחזירים בחזרה הגז ואולי רק עם תוספת קטנה של החוסר.

• תוכן חדש...