Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,
אני רוצה להכניס יאריס 2005 לטיפול גדול (190 אלף ק"מ)
חשוב לי לטפל בו כמו שצריך כי אני מת עליו וגם לא יכול להחליף כמעט בשום רכב אחר (יש לי חניה פיצפונת בבניין שרק הוא ורכבי מיני ממש קטנים נכנסים אליה)

במורשה יבואן נתנו לי את המפרט הבא:
מסנן שמן מקורי 90915 YZZM3
שמן סינטטי מלא 5W30 מקט Z55
נוזל בלמים מקורי 088230 80111
נוזל קירור מקורי 08889 80072
מסנן מזגן מקורי
חומר לניקוי פיח מנוע 44

במוסך מורשה רגיל שהתרשמתי ממנו לטובה נתנו על פי המפרט הזה את ההצעה הבאה:
מסנן שמן מנוע 90915 YZZE1
שמן מנוע 5W30 MAX של וולוולין
פילטר אוויר 17801 23030
נוזל בלמים מוטול DOT4
נוזל קירור XEREX VALVOLINE
תוסף דלק בנזין - ג'סטיס

העלויות נמוכות ב35 אחוז. יתכן ואחליף גם את האטם מכסה שסתומים שזולג קצת. 
השאלות שלי:
1. האם אתם מזהים במפרט השני  חלקים / נוזלים שאני מזמין לעצמי צרות עקב כך שהחלק לא מקורי, או שזה בסדר לא מקורי אבל  החברה הספיצפית לא איכותית (לדוגמא מוטול / וולוולין)
2. תוסף דלק בנזין - ג'סטיס - שווה משהו? מה הוא בכלל עושה?  יש סיכוי שהוא גם יהרוס? הוא יותר יקר מהחומר לניקוי פיח מנוע 44 שהציע המורשה יבואן..
3. בעבר היו שמים לי שמן מנוע W3010 -Z1 ולא 5W30
ברכב משנתון והסוג שלי מה עדיף?

המון תודה לעונים! 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באיזה מורשה אתה מטפל?

שמן מנוע זה שמן פז מצובר סינטטי מלאי 5w-30

פילטר מזגן מקורי? בטוח שיש מקורי לדגם הזה? מה המחיר. גם במורשה אתה יכול לשים תחליפי טוב שעולה 27. מחליפים כל שנה.

תוסף אם אתה לא שם באופן יזום בזמנים קבועים, תוותר לא צריך.

נוזל קירור, המקורי של טויוטה הוא ל 5 שנים.

האם ההבדל בין המוסכים זה בעיקר בעלות העבודה?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

באיזה מורשה אתה מטפל?

טויוטה רייכמן

שמן מנוע זה שמן פז מצובר סינטטי מלאי 5w-30

אתה מתכוון שבמורשה שמים פז? האם יש לו יתרון על הוולולין של המוסך הרגיל?

פילטר מזגן מקורי? בטוח שיש מקורי לדגם הזה? מה המחיר. גם במורשה אתה יכול לשים תחליפי טוב שעולה 27. מחליפים כל שנה.

רשמו "מקורי - מסנן מזגן".. מחיר 71.1 פלוס מעמ.  בכל מקרה זה לא נשמע לי כמו משהו שיקבע את גורל הרכב

תוסף אם אתה לא שם באופן יזום בזמנים קבועים, תוותר לא צריך.

מעולם לא שמתי באופן יזום, אבל יכול להיות שדחפו לי בכל טיפול גדול

נוזל קירור, המקורי של טויוטה הוא ל 5 שנים.

פעם אחרונה החליפו לפני איזה 4 שנים (מקורי טויוטה) - לא עדיף כבר להחליף? ואם אני שם את ה XEREX הוא גם יחזיק 5 שנים?

האם ההבדל בין המוסכים זה בעיקר בעלות העבודה?

הבדל יחסית זהה בעבודה ובחלפים

פורסם

היי, הייתי שואל את המוסך המורשה הרגיל אם הוא מוכן שאביא בעצמי את החלפים ומקבל הצעה רק על עבודה.

אם כן, מציע לרכוש לבד את החלפים. מסנן שמן מקורי, שמן מנוע ובלמים מחברה טובה שמתאימים לתקן, מסנן אוויר מחברה טובה ולא הסיני הפשוט (בודק בעצמי אם המסנן מזגן גם דורש החלפה), נוזל קירור מקורי כדי שלא יהיו לך שני נוזלים שונים במערכת כי לא כל הנוזל יוצא בהחלפה ומוותר על מסיר פיח. 

את המסנני אוויר ומזגן ניתן להחליף לבד בחמש דקות. 

אני מניח שייצא לך מחצית מעלות מורשה יבואן. 

פורסם

לך למוסך הקרוב לביתך לא מורשה ולא כלום, רכב פשוט מאוד לתחזוק כולם יודעים את העבודה לא צריך יום לימודים ארוך, רק תהיה ליידו ותראה התעניינות, לא להשאיר רכב לבד סגור מחיר למזומן ותתחדש .בהצלחה .

פורסם

רכב פשוט נכון, אבל הוא משרת אותו שנים ורוצה להמשיך חהחזיק בו.

כל מוסך יכול לטפל, השאלה מה שם.

כן שמן הפז שהמורשה שם עומד בתקנים ואין בעיה לרכב.

נוזל קירור המקורי זה ל 5 שנים או 150 אלף קמ.

תוסף,תבדוק בחשבוניות הישנות אם שמו לך?

בכל מקרה הייתי מוותר.

במורשה הם גם עושים בדיקה לבלמים, מפרקים את התופים מאחורה ועושים עוד בדיקות על פי הפרוטוקול.

זה שיקול של עדיפויות

וזה גם מבעל יאריס 2005 עם 70 אלף קמ. שמטופלת בשוטף במורשה מהיום הראשון ועד היום.

יש דברים שאני עושה לבד, או הולך למקומות שמכיר וסומך.

אבל השוטפים רק במורשה

יאריס 2005

פורסם
לפני 15 שעות, Moshe c כתב:

היי, הייתי שואל את המוסך המורשה הרגיל אם הוא מוכן שאביא בעצמי את החלפים ומקבל הצעה רק על עבודה.

אם כן, מציע לרכוש לבד את החלפים. מסנן שמן מקורי, שמן מנוע ובלמים מחברה טובה שמתאימים לתקן, מסנן אוויר מחברה טובה ולא הסיני הפשוט (בודק בעצמי אם המסנן מזגן גם דורש החלפה), נוזל קירור מקורי כדי שלא יהיו לך שני נוזלים שונים במערכת כי לא כל הנוזל יוצא בהחלפה ומוותר על מסיר פיח. 

את המסנני אוויר ומזגן ניתן להחליף לבד בחמש דקות. 

אני מניח שייצא לך מחצית מעלות מורשה יבואן. 

MOSHE C - לא רוצה להסתבך עם לקנות בעצמי ולהביא להם, מה גם שאח"כ אם משהו משתבש הם יכולים להאשים את החלקים שהבאתי.

זה באמת קריטי שהנוזל קירור החדש יתערבב עם שאריות של המקורי?

לפני 34 דקות, לירון .ה. כתב:

רכב פשוט נכון, אבל הוא משרת אותו שנים ורוצה להמשיך חהחזיק בו.

כל מוסך יכול לטפל, השאלה מה שם.

כן שמן הפז שהמורשה שם עומד בתקנים ואין בעיה לרכב.

נוזל קירור המקורי זה ל 5 שנים או 150 אלף קמ.

תוסף,תבדוק בחשבוניות הישנות אם שמו לך?

בכל מקרה הייתי מוותר.

במורשה הם גם עושים בדיקה לבלמים, מפרקים את התופים מאחורה ועושים עוד בדיקות על פי הפרוטוקול.

זה שיקול של עדיפויות

וזה גם מבעל יאריס 2005 עם 70 אלף קמ. שמטופלת בשוטף במורשה מהיום הראשון ועד היום.

יש דברים שאני עושה לבד, או הולך למקומות שמכיר וסומך.

אבל השוטפים רק במורשה

לירון - אני מזדהה עם החתימה שלך, היאריס 2005 שלי נוסעת כמו רכב מ2019, היא יד ראשונה שלי וממש מעט תקלות ב17 שנה: ספידומטר, חיישן חמצן (שכנראה באשמתי, קרה אחרי  שנסעתי עד סוף מוחלט של מיכל הדלק), חיישן ABS וצינור נוזל קירור שדלף טיפה, סה"כ תיקונים שלא קשורים לבלאי טבעי בערך 2500 שקל בכל התקופה הזו

כשאני קורא פה בפורום על מרורים שאנשים אוכלים עם רכב בן 4 זה גורם לי להעריך את היאריס עוד יותר :)

הבעיה שלי עם המורשה יבואן היא פחות ההפרש בעלות הטיפול הראשונית של כמה מאות שקלים, אלא:

1. שעות עד שמקבלים אותך ואח"כ שעות עד שמטפלים ברכב, לפעמים צריך להשאיר אותו שם לילה ולחזור הביתה במונית

2. הם תמיד מנסים לשכנע אותי להחליף חצי מהמכלולים ברכב, ואז הפער במחירים כבר מגיע לאלפי שקלים

מצד שני - יכול להיות שהטיפול האיכותי שלהם הוא מרכיב חשוב בסיבה שהרכב נוסע כמו יאריס 2019..

באיזה מורשה אתה מטפל?

מהדיון פה נראה שכל אחד עם דעה משלו  ואין הסכמה כוללת על איך ואיפה כדאי לטפל 🤔

פורסם

קודם כל איפה שיש שניי אנשים, יש 2 דעות

ואיפה שיש 2 ישראלים, יש 3 דעות.

שכל אחד יעשה את הסל שיקולים שלו איפה לטפל, במה לטפל, ותמיד אפשר לחלק את העבודה בין מקומות.

אני מטפל במתם מוטורס חיפה.

כנראה שטיפול הבא יעבור כבר ל sos חדרה. אני מכרכור.

בחיפה תמיד קבעתי מראש לבוקר ראשון. שם את הרכב מחכה שעתיים וחוזר הביתה.

למוסכים מורשים יש גם הסעות, לוקחים ומחזירים, אז לא צריך לחכות 

מנסים לשכנע? האם צה שהם אומרים שצריך החלפה, אכן תקול? תבקש ללכת לרכב ושיראו לך. רכב ישן, דברים נשחקים ומתבלים.

ואכן אתה לא חייב לתקן כל מה שאומרים לך.

תן דוגמא?

שים תמונה של הרכב שנראה

יאריס 2005

פורסם (נערך)

אצל חלק גדול מהאוכלוסיה, התשלום הוא מרכיב חשוב בפסיכולוגיה עבור עבודה מבוצעת או מוצר שנקנה, בלי קשר לעבודה או למוצר, התשלום עצמו הוא מוטיב למצויינות, תלך למורשה וסע בדרכים טובות.

עריכה אחרונה על ידי m&t
פורסם

בסדר, אבל אתה צריך להבדיל בין פסיכולוגיה של העלות לתמורה.

אין פה שחור ולבן. אולי אצל אנשים עמידים זה יותר ככה.

אני למשל כל מה שקשור לחשמל/מיזוג הולך לבחור, שאגב גם מומלץ פה בפורום.

הוא תמיד מסכים שאביא איזה חלק שאני רוצה, עובד בסובלנות, עם ידע רב, ויכולת להסביר כל מה שהוא עושה, ומקצועי מאוד. והוא עומד על הצד הזול של הכסף.

מורשה נותן לך שקט בהרבה דברים, גם ברכב ישן ופשוט. רק צריך לשאול את השאלות הנכונות טלדעת לברור מהרצוי למצוי

יאריס 2005

פורסם
לפני כשעה, גל_123 כתב:

MOSHE C - לא רוצה להסתבך עם לקנות בעצמי ולהביא להם, מה גם שאח"כ אם משהו משתבש הם יכולים להאשים את החלקים שהבאתי.

זה באמת קריטי שהנוזל קירור החדש יתערבב עם שאריות של המקורי?

העניין בסוף הוא עד כמה התשלום מהווה שיקול. לרכוש בעצמך זה פשוט ומדובר בחלקים לטיפול שוטף ולא מדחס מזגן מפירוק לדוגמא כך שאין באמת בסיס להאשמה בעתיד. 

יש מוסכים שבמקרה של חוסר יוסיפו מים מהברז ויש שיקפידו על הנוזל המקורי שקיים ברכב. לדעתי, אם מבוצעת החלפה פעם בלא מעט שנים, אז בעבור עוד כמה עשרות שקלים עדיף נוזל מקורי. 

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

אני למשל כל מה שקשור לחשמל/מיזוג הולך לבחור, שאגב גם מומלץ פה בפורום.

מי זה?

בתאריך 28.6.2022 בשעה 12:15, גל_123 כתב:

במורשה יבואן נתנו לי את המפרט הבא:
מסנן שמן מקורי 90915 YZZM3
שמן סינטטי מלא 5W30 מקט Z55
נוזל בלמים מקורי 088230 80111
נוזל קירור מקורי 08889 80072
מסנן מזגן מקורי
חומר לניקוי פיח מנוע 44

במוסך מורשה רגיל שהתרשמתי ממנו לטובה נתנו על פי המפרט הזה את ההצעה הבאה:
מסנן שמן מנוע 90915 YZZE1
שמן מנוע 5W30 MAX של וולוולין
פילטר אוויר 17801 23030
נוזל בלמים מוטול DOT4
נוזל קירור XEREX VALVOLINE
תוסף דלק בנזין - ג'סטיס

כשמקבלים הצעות, כדאי גם לעשות קצת שיעורי בית בעזרת גוגל. אז היית מגלה על נוזל הקירור (בהמשך). שים לב שהמקט"ים של מסנן שמן המנוע שונים. אני מניח שזה של מורשה היבואן מדויק יותר.

נוזל קירור XEREX VALVOLINE: בדיקה ברשת תראה לך שישנם מספר מוצרים שונים כאלו. למוצר המתאים לרכבך ישנה תוספת גם של המילה ASIAN וכדאי שזה יופיע בהצעה וגם לוודא מילוי של הנוזל הספציפי הזה.

פורסם
בתאריך 29.6.2022 בשעה 14:42, mcaspi כתב:

מי זה?

כשמקבלים הצעות, כדאי גם לעשות קצת שיעורי בית בעזרת גוגל. אז היית מגלה על נוזל הקירור (בהמשך). שים לב שהמקט"ים של מסנן שמן המנוע שונים. אני מניח שזה של מורשה היבואן מדויק יותר.

נוזל קירור XEREX VALVOLINE: בדיקה ברשת תראה לך שישנם מספר מוצרים שונים כאלו. למוצר המתאים לרכבך ישנה תוספת גם של המילה ASIAN וכדאי שזה יופיע בהצעה וגם לוודא מילוי של הנוזל הספציפי הזה.

לגבי הנוזל קירור - זה נושא שעוד הסתבכתי איתו בשנה שעברה - שהלכתי לתקן נזילה קטנה באחד הצינור במוסך הלא מורשה. אז הוא הוסיף לי קצת נוזל xerex valvoline  מהסוג הבא, שלפי מה שרשום מותאם במיוחד למשאיות דיזל:

https://www.valvoline.com/en/zerex-extended-life-antifreeze/

אח"כ קראתי על הנוזל הזה בגוגל וראיתי שיש גם גירסה שמתאימה למכוניות יפניות (מה שאמרת עם המילה ASIAN). 

שאלתי אותם כבר אז על זה והם אמרו שזה לא ממש משנה ואין להם במלאי את ה ASIAN.

עכשיו כאמור אני רוצה  בטיפול להחליף את כל הנוזל קירור אז שאלתי אותם היום בטלפון אם בשנה שחלפה הם התארגנו על גירסת ה ASIAN, טענו שזה חסר בשוק ושאין שום בעיה עם הגירסה למשאיות.

יותר מזה, גם אמרו בניגוד לשמנים נוזלים לא מתקלקלים, אז אולי עדיף שלא אחליף וזהו, כנ"ל לגבי הנוזל בלמים.

אגב, הנוזל הנוכחי הוא מקורי של טויוטה והוחלף לפני כמעט 6 שנים (מצד שני הרכב עושה מעט מאוד ק"מ בשנה)

כלומר אני בעצם צריך לבוא לעשות טיפול קטן של החלפת שמן ומסנן וזהו..

עכשיו אני עוד יותר מבולבל 😐

• תוכן חדש...