Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני בדרך להחליף לרכב מערכת מולטימדיה, אחרי שהמערכת שמותקנת ברכב הפסיקה להגיב (בדיקה של בעל מקצוע הביאה למסקנה שהמערכת מתה).

מדובר על פיג'ו 301 שנת 2015

בצמת חוטים האורגינלית של הרכב יש  16 פינים שבהם יש 9 חוטים - 4 חוטים של הרמקולים, ועוד 5 חוטים. (אין לי תמונה, מצורף תרשים)

אחרי בדיקה במערכת שקיימת ברכב ועוד שיטוט באינטרנט, הבנתי מה תפקידם של 7 חוטים מתוך 9.

חוטים 1-2-3-4 נמצאים בצד נפרד של הצמה ושייכים לרמקולים בצבעים: ירוק כהה - פלוס / חום כהה - מינוס / צהוב בהיר - פלוס / צהוב כהה - מינוס (כנראה יש רק 2 רמקולים ?)

5. כחול - מינוס למצבר / שלדת הרכב.

6. ירוק בהיר - מתח קבוע.

7. אדום - מתח אחרי הנעה (מחובר לסוויץ')

8. ירוק כהה - ???

9. אפור כהה - ???

אציין שיש לי קונקטור Canbus אירופאי, אבל שתי החוטים (הבעייתים) שבצמה המקורית, מגיעים לפינים רקים בקונקטור בלי חוטים.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על ה-2 חוטים הנוספים או יתקן אותי לגבי שאר החוטים.

rect1853.png.d0679ae35fa00480c0d46165bd8f073d.png

פורסם (נערך)

מצרף תמונות שיהיה יותר ברור.

נ.ב. אחרי בדיקה עם מולטימטר (רב מודד), ראיתי שיש חשמל קבוע (גם בלי להכניס מפתח) בחוט הירוק בהיר וגם בחוט האפור כהה.

image989.png.f9deb958049242661bb35caa1402fdae.png   image1001.png.980b3b94beb551bb5c6aa8d91dc3e8a2.png   image977.png.7b909abfe00e0d3a3ece7c72af48a955.png

עריכה אחרונה על ידי Nissim_
פורסם

חפירה ברשת הביאה לתוצאה שהחוט האפור כהה עם המתח הקבוע הוא לאנטנה חשמלית (מה שמתחבר לחוט הכחול),

והחוט הירוק כהה משמש ל-phone mute כיבוי צלילים בשיחת טלפון נכנסת.

מקווה שהבנתי נכון 🙄.

אם למישהו יש הערות / הארות, אשמח לשמוע.

תודה רבה!

• תוכן חדש...