Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סחטיין על הוידוי הכנה :-P

בקשר לגג הפתוח - עניין של בטיחות. אסור לנסוע על המסלול כשהגג סגור.

למה ?

אני לא בא להגיד ההפך, אני פשוט רוצה לדעת למה אסור לנסוע על המסלול שהגג סגור ?

הרי מבחינה הגיונית יותר בטוח לנהוג שגג המכונית מולבש ומספק מין הגנה נוספת. לא ?

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה סתם מתחנף כי אתה פוחד שמוטי יצעק עליך :lol:

מי? , אני ??? , לא מה פתאום . לא יודע על מה אתה מדבר ...:roll:

GTA זה הכי אחי .

פורסם

LOL יש לי הרבה שאלות לענות עליהן.. שלושים ומשהו הודעות עם שאלות :lol: ... נתחיל מההתחלה -

שאלה לי אליך: הגג הפתוח לא הורס במידה מסויימת את זרימת האוויר מעל המכונית? זה לא מאט אותך?
בתור התחלה, מקדם הגרר של מיאטה סטנדרטית עם גג סגור הוא Cd 0.42 ושל מיאטה סטנדרטית עם גג פתוח הוא 0.43 ככה שההבדל הוא מראש מזערי, אבל האמת היא שגרשון כבר ענה לך על השאלה -

הסיבה שנוסעים עם גג פתוח היא בטיחותית, הגג המתקפל אינו קשיח ועשוי ממוטות שבעת התהפכות עלולים להוות סיכון ממשי לנהג במידה והם מתנתקים/נשברים, אתה עלול למצוא את עצמך מתעופף יחד עם מוטות חדים בתוך הרכב... ממש חרבות... לא תודה.

אחלה סרט. הקומפלקס ימינה-שמאלה-ימינה-שמאלה של תחילת ההקפה נראה לי כמו קוטל רוקיז אמיתי.

מעניין שליאור ברוך העיר שתי הערות שגם אני חשבתי עליהן כשראיתי את הסרט. הראשונה היא לגבי הגיר - יחסי ההעברה כנראה לא מתאימים בדיוק למסלול, ב-1:52 שומעים את מנתק ההצתה (אולי בעצם ליאור דיבר על משהו אחר בקשר לגיר?). השנייה היא לגבי ההיגוי - בתחילת הסרט רואים את מוטי מתקן היגוי יתר די חזק בנעילה נגדית די קלילה, וחשבתי שאולי יחס ההיגוי במכונית שלו מהיר יותר מהסטנדרטי.

תשובה בליווי שרטוט -

SOW-map.jpg

דווקא ברוב המסלול יחסי ההעברה של הגיר עובדים לא רע, אני מוצא שבשתי פניות אני צריך לכפות על המכונית העברות שונות. מדובר בפנייה האיטית ביותר במסלול (איפה שבשרטוט רשום Elevation 2505), שמיד אחריה מגיעה הפנייה שמאלה ואני חייב להעביר לשלישי קצת יותר מוקדם בשביל להימנע מהעברת משקל באמצע הפנייה כשההילוך השני קצר מדי בשביל לסיים אותה.

בסרט אני משאיר בשני גם בפנייה שמאלה מתי שאני עוקב אחרי הלוטוס בגלל שהוא איטי מדי בשביל להצדיק העברה לשלישי... בהקפה שאני עוקב אחרי ה-M3 אני מעביר לשלישי ואז מגלה שגם הוא איטי יותר ממה שציפיתי שהוא יהיה.. אם הייתי בשני הייתי הולך על עקיפה מיידית לפני "הקערה" (בשרטוט bowl turn)... שים לב שלמרות שאני מעביר לשלישי לפני הפנייה שמאלה עדיין יש העברת משקל לזנב שמצריכה תיקון זריז עם ההגה מיד אחרי ההעברה.

המקום השני הוא "הקערה", גם שם ההילוך השני קצר מדי ולכן אתה שומע את המנתק במידה ואני מוריד לשני (מה שאגב קורה בד"כ כי יש לפני תנועה ואז אני צריך תאוצה קצת יותר חזקה ממש לקראת היציאה או אם הכניסה שלי לפנייה קצת יותר איטית בגלל עקיפה שביצעתי ממש לפניה).

הסיבה שאתה שומע את המנתק היא שהעברת משקל חריפה באמצע הפניה שתבוא עם העברת ההילוך עלולה לסחרר את האוטו, עדיף "לרכב" על המנתק עד שהאוטו יתייצב מספיק בשביל להעביר הילוך.

אגב, גם בסרטון הקודם אתה יכול לראות את אותה הפנייה מפגישה אותי עם המנתק (שם אני עוקב אחרי שלוש מכוניות ועוקף את שלושתן עם סיום הפנייה).

לפי הסרטון אני מבין שהמסלול בנוי על שטח מישורי ללא עליות וירידות, אני טועה ?

ומה קרה למכונית השחורה (איוו ?) שפתאום יצאה שמאלה באמצע הפניה ? :shock:

שים לב לשרטוט ידידי, המסלול בנוי על צלע של הר והוא בכלל לא שטוח, לפעמים קשה לראות דברים כאלה בוידאו מתוך המכונית... בדקה 0:54 של הסרט אתה יכול לראות איך שאני מתיישר לישורת הראשית והיא בכלל בעלייה (בשרטוט מסתיימת בנקודה שכתוב Elevation 2545) והפנייה עצמה הופכת לירידה (בדקה 1:13 בסרט) שבשרטוט אתה רואה שהיא מסתיימת בגובה של 2465, ומיד במהלך הפנייה שבסופה היא הופכת לעלייה שוב :-) (איפה שהזנב של הלוטוס יותר מדי שמח).

בקשר לאיבו השחורה.. זה קטע מצחיק, יש לפעמים חבר'ה שמתבאסים אם עוקפים אותם בישורת הראשית איפה שכל החבר'ה שלהם רואים (ויכול להיות שגם הבחורה שהם מנסים להרשים :wink:...) וכשהם מבינים שזה הולך לבוא להם הם "פתאום" מחליטים לרדת לפיטס :-P... דבילי לגמרי... תתפלא כמה פעמים זה קורה... זה קרה לי באותו היום גם עם הלוטוס הזו.

מוטי (ממשיך לקרוא ולענות).

פורסם

מקסים, אין מילים.

גם יופי של נהיגה (אין מה להשוות עם היכולות העלובות שלי בקארטינג)

וגם סאונד משכר של מנוע, בלי שום תוספות מיותרות.

תענוג של סרטון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אתה יכול להמחיש (לציין) את המהירויות שבהן טסתה דרך הפניות...

תודה על הסרטון :mm_yeah:.

שוב משתמש בשרטוט להמחשה, כשההקפה של המסלול למעשה מתחילה בישורת הראשית שבסרטון אני נכנס אליה בדקה 0:53.

פנייה מס' 1 היא העקומה במעלה הגבעה, בסיום אותה הפנייה (אליה אני נכנס בהילוך רביעי עם הרגל דבוקה לרצפה) המהירות היא משהו כמו 175-180 קמ"ש ממש לפני הבלימה.

פנייה מס' 2 שהופכת לירידה היא פנייה איטית למדי בהילוך שני, משהו באיזור ה-70-75 קמ"ש.

פנייה מס' 3 היא רק קצת יותר מהירה בכניסה והיא גם בשני, משהו כמו 80 קמ"ש, היציאה ממנה לפני הפנייה הבאה היא באיזור ה-105 קמ"ש.

פנייה מס' 4 היא האיטית ביותר במסלול, פרסה חדה ימינה בשני ומהירות הכניסה אליה היא משהו כמו 40-45 קמ"ש להערכתי.

רצף הפניות שמאלה-ימינה שבא מיד אח"כ הוא קשה ביותר ובד"כ אני אעביר לשלישי מיד בכניסה אליו, הכניסה היא בערך ב-70 קמ"ש, היציאה היא בלמעלה מ-100 קמ"ש ובעקומה הבאה (שמאלה) שלפני "הקערה" אני מגיע למשהו כמו 120 קמ"ש אם לא טיפה יותר.

"הקערה" עצמה היא פניה קשה, בד"כ בהילוך שלישי, מתחילה לאט ונגמרת במהירות גבוהה, כניסה באיזור ה-75-80 קמ"ש, סיום ב-130 קמ"ש בערך.

הישורת הקצרה שאחריה מביאה אותי לאיזור ה-180-185 קמ"ש ועם כל המהירות הזאת אני צולל לרצף הפניות S שמגיע בסיום יחד עם בלימה חזקה באמצע אחרי שתי הפניות הראשונות, מוריד לשלישי ויוצא עם גז לפני הבלימה לפנייה הבאה (עלינו לטובה) שמאלה.

הפנייה הזו היא אולי האהובה עלי ביותר במסלול, אני זורק את האוטו עם מעט מאוד רחמים הצידה לתוך הפנייה וזה די מרגיש כמו החלקה על הקרח (ולכן תיקוני ההגה המהירים), זה מקום שאני בדרך כלל תופס המון מכוניות מהירות בו כי המיאטה שלי נכנסת לרצף הפניות הללו במהירויות שממש קשה לשחזר אותן עם מכוניות אחרות ובאמת שניסיתי הרבה פעמים ועם הרבה מאוד מכוניות... הכניסה לשמאלית היא באיזור ה-80 קמ"ש, תאוצה חזקה לפני הימנית, מעביר לשלישי ויוצא באיזור ה-110, בלימה חזקה וכניסה לפנייה האחרונה במסלול לפני שחוזרים לישורת הראשית - משטח ההחלקה (Skidpad) - פנייה של 180 מעלות בשני, נכנס במשהו כמו 75 קמ"ש יוצא בקרוב מאוד מאוד למאה.

מרשים ביותר מוטי! נהיגה משובחת!

תעלה עוד עוד עוד כאלו (מממממ מסכן רוני... :twisted:)

משהו שלא הבנתי ואולי תוכל להסביר לי: במהלך הסרט האוטו נוטה לזרוק זנב, מה שלא מפתיע בהתחשב במהירות שאתה נכנס לפניות. לקראת סוף הסרט (4:05 בערך) אתה מבצע סדרה של 2 פניות במהירות ממש גבוהה, ונראה שנכנסת להיגוי יתר ממש מזערי. די מפתיע בהתחשב במהירות העצבנית!

הכצעקתה? קשור אולי להתחממות\דביקות של הצמיגים?

רונלד המסכן... עושה עבודת קודש :wink:!

האוטו די נייטרלי בסה"כ, הרבה הרבה יותר נייטרלי ממיאטות רגילות והרבה פחות נטייה לזרוק זנב.

בד"כ זה אני שמשתמש בזנב כדי להפנות את האוטו ולא הוא מפתיע אותי (הוא כן מפתיע אותי בדקה 0:40 של הסרט :-P).

הרבה מתוך הנייטרליות הזו היא בזכות כל עבודות האווירודינמיקה שביצעתי באוטו, הספויילר האחורי, הספליטר והדפיוזר עושים את שלהם, והדבר מתבטא במהירויות גבוהות יותר בפניות וכמובן הסיבה שבסה"כ אני המיאטה הכי מהירה מסביב למסלול הזה אי-פעם :twisted:.

בסרט הצמיגים חמים לאורך כל הדרך, הוא נלקח מאמצע של סשן... כשהם קרים כמו בהקפה הראשונה של הבוקר הם לא אוחזים בגרוש, ממש החלקה על הקרח :lol:.

נ.ב. אני חייב לציין שיש לך אינסטינקטים מאוד מהירים של היגוי נגדי. אחרי כמה זמן אתה מגיע לרמה שאתה מרגיש את האוטו עוד לפני שהזנב שלו מתחיל לברוח? :shock::-)
אימונים, אימונים ועוד אימונים... לא יכול להצביע לך על נקודה מדוייקת שזה קרה אבל יש לי אלפים רבים של ק"מ על מסלול כבר, וכל פעם אני לומד ומחדד משהו חדש.

מוטי.

פורסם

קודם כל יפה מאוד.

כמה שאלות אם אפשר

1)מה זה הסרט הצהוב במרכז ההגה ולמה הוא שם?

2)איפושהו באמצע הסרט שומעים מים ווםווםוום כמו במשחקי מחשב כשמגיעים לקצה סקלת הסל"ד ולא מעבירים הילוך. אם זה המנתק למה הוא לא ובכן מנתק?

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם
קודם כל יפה מאוד.

כמה שאלות אם אפשר

1)מה זה הסרט הצהוב במרכז ההגה ולמה הוא שם?

2)איפושהו באמצע הסרט שומעים מים ווםווםוום כמו במשחקי מחשב כשמגיעים לקצה סקלת הסל"ד ולא מעבירים הילוך. אם זה המנתק למה הוא לא ובכן מנתק?

1 - ההגה הוא הגה של ספארקו שנקרא מונזה והוא מגיע ככה עם פס של עור צהוב תפור במרכז ההגה.

הפס הזה מאוד שימושי כדי למקם בעין את הזוית של ההגה בלי להסתכל עליו ולהוריד את העיניים ממה שמתרחש מסביבך, טוב במיוחד אם אתה נכנס למצב של החלקה קשה וצריך לתקן את ההגה כולל העברות ידיים (בניגוד לנהיגת מסלול נורמלית שבה הידיים לא זזות לשום מקום מהפוזיציה שלהם ב-3 ו-9 של ההגה).

2 - זה אכן המנתק ואתה שומע או מבצע את פעולתו (ב-7400 סל"ד אגב), המנוע לא ממשיך לעלות בסל"ד אלא "נתקע" במקום שהמנתק חותך אותו, באותה שנייה הסל"ד נופל קצת בגלל המנתק והעובדה שאני ממשיך ללחוץ על הגז מחזירה אותו שוב למנתק וחוזר חלילה ולכן אתה שומע את המנתק חותך כמה פעמים ברצף.

מוטי.

פורסם

מוטי סרטון יפה. לדעתי אתה נוהג ממש יםה ואכן אינסטינקט מהיר לגבי היגוי יתר.

נהנתי מאוד לצפות (וגם לפנטז תוך כדי על היום שאוכל ככה לנהוג עם כישורים כאלה ובמקום כזה.. :) ).

גם הסרט הראשון היה יפה, ,אני אישית נהנתי חחח.. אנשים, קצת אקשן, מה רע ?

לדעתי יכול להיות יפה אם תשלב סרט גם של נהיגה במסלול כמו הסרט הנ"K ואחת ל..לשלב כמה פאשלות כאלו ואחרות.

עלה והצלח, ואולי ביום מן הימים נראה אותך באיזה מירוץ סדרתי :),

עומרי.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

חברים,אומנם אני לא מכיר את רובכם באופן אישי,אבל אני חייב לציין

שאתם לא יודעים לפרגן בשיט...:?

הנהיגה מיקצועית ביותר, ואני חושב שלא יקום הבנאדם שיגיד שלא!

מוטי, קבל ח"ח עצבני ביותר,לפי דעתי לפחות אתה על "דרך המלך"...:wink:

אפרופו דרך המלך,מה עלות הבניה של מסלול כזה?

שטח,אספלט וכ"ו...

עריכה***- יכול להיות שיש לי גם מנתק ברכב? :shock: הונדה סיויק 99...

פורסם
מבחינה הגיונית לכל רכב צריך להיות איזשהו מנגנון כמו מנתק שיפסיק את העלאת הסל"ד.

דייהו לא שמעו על ההיגיון הזה - הם בנו על ההיגיון שהבנאדם כל כך ייבהל מהרעש הקסטרופלי

שהוא יעביר הילוך לבד. כן, בדקתי, לסופר רייסר אין מנתק הצתה (אבל זה כבר ממש לא קשור לשרשור).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מוטי סרטון יפה. לדעתי אתה נוהג ממש יםה ואכן אינסטינקט מהיר לגבי היגוי יתר.

נהנתי מאוד לצפות (וגם לפנטז תוך כדי על היום שאוכל ככה לנהוג עם כישורים כאלה ובמקום כזה.. :) ).

גם הסרט הראשון היה יפה, ,אני אישית נהנתי חחח.. אנשים, קצת אקשן, מה רע ?

לדעתי יכול להיות יפה אם תשלב סרט גם של נהיגה במסלול כמו הסרט הנ"K ואחת ל..לשלב כמה פאשלות כאלו ואחרות.

עלה והצלח, ואולי ביום מן הימים נראה אותך באיזה מירוץ סדרתי :),

עומרי.

הוא עשה את זה כבר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=69845

קישור ישיר לסרטון ממה שמוטי העלה:

http://www.carsforum.co.il/shares/roni/users/Blackbird%20Video%20Clip.wmv

לפחות היית קורא את ההודעה הראשונה שפתחה את השרשור הזה של מוטי

והיית רואה שהוא כתב את הלינק.

תהנה מהסרטון, אני נהנתי.

פורסם

יפה מאוד מוטי ,נהיגה מרשימה ביותר.

ראיתי את הסרטון אתמול בערב עם חבר .

הוא תהה לגבי זה שאתה משתמש בקבריולט למטרות מירוצים ,אמרתי לו שהחלוקת משקל במיאטה מצויינת

מה יש לך להגיד בנושא?

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תוכן חדש...