Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן במצת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת לחודשיים יוצא לי להחליף מצת בבוכנה השמאלית וזה בגלל שהאוטו לא סוחב

מכיוון שהפלאג נרטב בשמן ולא עושה את הפעולה שלו.

אני מבין שהסיבה היא או בעיה ברינגים של אותה בוכנה,או בגומיות שסתומים.

איך אני יכול לדעת מה הלך? אם אפתח את מכסה השסתומים אראה את הגומיה הקרועה\שרופה?

או שמה יש לפתוח ראש מנוע.

יש לי פיאט אונו 93 עם מנוע פייר.

תודה ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

QUOTE=laky666]אחת לחודשיים יוצא לי להחליף מצת בבוכנה השמאלית וזה בגלל שהאוטו לא סוחב

מכיוון שהפלאג נרטב בשמן ולא עושה את הפעולה שלו.

אני מבין שהסיבה היא או בעיה ברינגים של אותה בוכנה,או בגומיות שסתומים.

איך אני יכול לדעת מה הלך? אם אפתח את מכסה השסתומים אראה את הגומיה הקרועה\שרופה?

או שמה יש לפתוח ראש מנוע.

יש לי פיאט אונו 93 עם מנוע פייר.

תודה ארז ארז שלום רב!

ראשית סביר להניח שבעייתך ברינג שחוק בבוכנה שמאלית!

גומיות שסתומים במקרה שלך לא יעזרו!

אין צורך לפתוח ראש מנוע בשביל גומיות שסתומים, אבל יש להשתמש בכלים מסוימים , על מנת לשחרר את הקפיצי השסתום ולהרזיק את השסתום במקומו!

כלים כאלה אין למכונאי חובב, ולהחלפתם דרושה מיומנות מקצויית שבוודאי אין לך!

אך גומיות השסתומים לא אקטואלים במקרה שלך !

תוכל למשוך את הקץ אך לא תוכל להמנע מהחלפת/ שיפוץ מנוע בטווח הרחוק!

מאריך לפלג יתן לך אתנחתא זמנית בלבד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רגע צביקה, אז שנתקע לי האוטו והוא לא הניע היה גם היה שמן שחור על כל הפלאגים! (וגם פיח). עכשיו יש גם עשן לבן מהאגזוז. (כמו שאתם כבר יודעים, פתחתי על זה כבר שרשור).

אצלי אין בוודאות חדירה של שמן למים או ההפך.

במיכל של הרדיאטור המים ירוקים לחלוטין ואין אפילו גרגר אחד של שמן שם. כנ"ל על המדיד שמן יש רק שמן שחור ואין שום דבר אחר. יום ראשון בדקתי מים ושמן, מים היה אבל המדיד של השמן הראה מיכל כמעט ריק לחלוטין. האם זה גם מבשר רעות של מצב המנוע שלי? (יש שם נזילות שמן, אם מסתכלים מתחת לאוטו נבהלים מהשמן שיש שם. מתחת למכסה המנוע המצב לא נורא כ"כ).

איך אני יעבור טסט ככה בחודש הבא?? ומאיפה העשן אם הראש מנוע תקין??!

פורסם

QUOTE=stio]רגע צביקה, אז שנתקע לי האוטו והוא לא הניע היה גם היה שמן שחור על כל הפלאגים! (וגם פיח). עכשיו יש גם עשן לבן מהאגזוז. (כמו שאתם כבר יודעים, פתחתי על זה כבר שרשור).

אצלי אין בוודאות חדירה של שמן למים או ההפך.

במיכל של הרדיאטור המים ירוקים לחלוטין ואין אפילו גרגר אחד של שמן שם. כנ"ל על המדיד שמן יש רק שמן שחור ואין שום דבר אחר. יום ראשון בדקתי מים ושמן, מים היה אבל המדיד של השמן הראה מיכל כמעט ריק לחלוטין. האם זה גם מבשר רעות של מצב המנוע שלי? (יש שם נזילות שמן, אם מסתכלים מתחת לאוטו נבהלים מהשמן שיש שם. מתחת למכסה המנוע המצב לא נורא כ"כ).

איך אני יעבור טסט ככה בחודש הבא?? ומאיפה העשן אם הראש מנוע תקין??! סטיו תרגע!

לצערי אתה עושה מכל זבוב פיל, מצב המנוע שלך אפילו לא מתקרב למצבו של פותח השרשור!

המצתים שלך היו שחורים בגלל פיח שנבע מתערובת עשירה בקרבורטור, ולא משמן!

טיפלת בקרבורטור בעיית הפיח בפלגים נעלמה. חתום!

מה צבע העשן באגזוז, לבן או כחול?

האם הוא נראה לעין גם בעבודת סרק של מנוע, או רק בעת האצת סלד המנוע!

לפני הטסט , שפוך תוסף שמן למניעת עשן למנוע, ומומלץ לך לעבור לשמן מינרלי בצמיגות 20/50+ התוסף למניעת עשן וההזעות והנזילות +העשן יצומצמו/יעלמו!

בברכה

צביקה

פורסם

QUOTE=צביקה.]סטיו תרגע!

לצערי אתה עושה מכל זבוב פיל, מצב המנוע שלך אפילו לא מתקרב למצבו של פותח השרשור!

המצתים שלך היו שחורים בגלל פיח שנבע מתערובת עשירה בקרבורטור, ולא משמן!

טיפלת בקרבורטור בעיית הפיח בפלגים נעלמה. חתום!

מה צבע העשן באגזוז, לבן או כחול?

האם הוא נראה לעין גם בעבודת סרק של מנוע, או רק בעת האצת סלד המנוע!

לפני הטסט , שפוך תוסף שמן למניעת עשן למנוע, ומומלץ לך לעבור לשמן מינרלי בצמיגות 20/50+ התוסף למניעת עשן וההזעות והנזילות +העשן יצומצמו/יעלמו!

בברכה

צביקה

הצבע הוא לבן והוא מורגש רק בעת האצת סל"ד בלבד.

לרגע נבהלתי..

אני משתמש בשמן 20W50 כבר יותר משנה.

המכוניות האלו הם פשוט מכה. מכה איטלקית.

למישהו מהצבא יש אונו 92 מנוע 1.4 אוטומטית. 2000 ש"ח הוא השקיע עליה ונכשל שוב בטסט.

(נזילות מים, שמן, נזילות מנוזל בלמים, בלמים גמורים, גומיות גמורות ומה לא).

פורסם

QUOTE=stio]הצבע הוא לבן והוא מורגש רק בעת האצת סל"ד בלבד.

לרגע נבהלתי..

אני משתמש בשמן 20W50 כבר יותר משנה.

המכוניות האלו הם פשוט מכה. מכה איטלקית.

למישהו מהצבא יש אונו 92 מנוע 1.4 אוטומטית. 2000 ש"ח הוא השקיע עליה ונכשל שוב בטסט.

(נזילות מים, שמן, נזילות מנוזל בלמים, בלמים גמורים, גומיות גמורות ומה לא). בדוק מחר בבוקר שמן מנוע, אם חסר מעל ליטר שמן , שקול החלפת גומיות שסתומים!

אם פחות מכך, תסתפק בתוסף למניעת עשן (להשיג באייס) , שבוע לפני הטסט!

בברכה

צביקה

פורסם

QUOTE=צביקה.]בדוק מחר בבוקר שמן מנוע, אם חסר מעל ליטר שמן , שקול החלפת גומיות שסתומים!

אם פחות מכך, תסתפק בתוסף למניעת עשן (להשיג באייס) , שבוע לפני הטסט!

בברכה

צביקהתודה צביקה

מה זה בדיוק גומיות שסתומים? האם צריך לפרק ראש מנוע בשביל זה או שזו סתם עבודה פשוטה? מהי העלות המוערכת של זה במוסך?

פורסם
ארז שלום רב!

אין צורך לפתוח ראש מנוע בשביל גומיות שסתומים, אבל יש להשתמש בכלים מסוימים , על מנת לשחרר את הקפיצי השסתום ולתפוס את השסתום במקומו!

כלים כאלה אין למכונאי חובב, ולהחלפתם דרושה מיומנות מקצועית שבוודאי אין לך!

בברכה

צביקה

סטיו קרא ציטוט זה! גומיות שסתומים הם למעשה מחזירי השמן שיושבים על תושבת השסתום ומונעים מעבר שמן לתא השרפה, בעת פתיחת השסתום, גומיות יבשות מונעות אטימה, וגורמות למעבר שמן לתא השרפה, ומשם לצינור הפליטה בצורת עשן כחול/לבן!

מחיר יש לברר במוסך שלך!

בברכה

צביקה

פורסם

QUOTE=צביקה.]סטיו קרא ציטוט זה! גומיות שסתומים הם למעשה מחזירי השמן שיושבים על תושבת השסתום ומונעים מעבר שמן לתא השרפה, בעת פתיחת השסתום, גומיות יבשות מונעות אטימה, וגורמות למעבר שמן לתא השרפה, ומשם לצינור הפליטה בצורת עשן כחול/לבן!

מחיר יש לברר במוסך שלך!

בברכה

צביקהתודה צביקה על ההסבר. בכל מקרה אני מבין שזה לא משהו חמור ואין צורך למהר, יש עוד קצת זמן עד לטסט. מרוב לחץ לא קראתי את ההודעה שצירפת בציטוט.

לפותח השרשור: אם אתה גר באיזור הצפון ותרצה המלצה למוסך אמין, מקצועי וזול על מנת לתקן את התקלה תגיד!

פורסם

QUOTE=laky666]צביקה,מה זה מאריך לפלאג?בתגובה הראשונה. ידעתי שהשאלה שלך תגיע בסופו של דבר!

ובכן את המאריך נוהגים למצת המקורי של הרכב, הוא בעל תבריג זכר עם הברגה חיצונת המתברגת לראש המנוע, במקום הפלג ובחלקו הפנימי הוא בעל הברגה פנימית, כמו בראש המנוע, לשם מבריגים את הפלג המקורי, ובצורה זאת מרחיקים את אלקטרודת הפלג משמן המגיע מטבעת השמן השחוקה בבוכנה, ובכך שומרים על עבודת מצת תקינה ללא מגע עם שמן!

אני מקווה שהסברי מובן לך!

בברכה

צביקה

פורסם

גדול אתה צביקה.מחר אני אלך לקנות אחד כזה בחנות חלקי חילוף.אני מקווה שזה לא יקר כ"כ.

בכל מקרה להחליף פלאג כל חודשיים זה גם לא הכי זול ולא נוח וגם מנוע לא מתאים לי לפתוח עכשיו.

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

חבר יקר שים לב לאיכות של המעריך של הפלאג שאתה קונה.

יש לנו פורד סיירה, ולפני האוורול שאני ואבא שלי עשינו לה היא הייתה טוחנת שמן ומרטיבה פלאגים.

שמנו פעם אחת מעריך לפלאג ופשוט אחרי נסיעה של 50 ק"מ המעריך התחמם והעיף את הפלאג.

המזל שלנו שהוא לא עשה נזק לראש מנוע, שהוא לא עף מהראש עצמו. ואז היינו צריכים להבריז הברגה חדשה לראש.

שים לב שאתה קונה משהו איכותי.

לפעמים מה שעולה זול בסוף הופך ליקר!!

I feel LEGACY

• תוכן חדש...