Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו אמר לי פעם לקנות רק צמיג שהשם שלו מוכר לי ושצמיג זה הפריט בטיחות מספר 1 ברכב, ולא שם המקום לחסוך
אני מסיק מזה בכלל לא להתקרב לצמיגים הסינים וללכת תמיד רק על מותג?

מה שמציעים לי פה זה פאלקן, לא מותג אירופאי אבל כן מותג שאני מכיר את השם שלו ולא סיני

אשמח לשמוע ממי שמבין 

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קודם כל, גם למותגים יש רמות איכות שונות.

ההבדלים בין צמיג "סיני" ל"מותג" בא לידי ביטוי בעיקר באחיזה ברטוב/יבש וכמובן מרחק בלימה.

צמיגים זה הדבר היחדי שמחבר בין הרכב לכביש. אין כל סיבה לחסוך כמה מאות שקלים, שנפרסים על פני זמן רב. 

האתר שהפנו אליו, tyre review, נותן תמונה יחסית טובה למדד הצמיג.

אגב, יש גם צמיגים סיניים איכותיים. 

כלל אצבע, צמיג טוב בדרך כלל יהיה יקר יותר.

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

כמו שאמרו אם מתמחרים נכון אז גם צמיג סיני טוב יעלה יותר מאשר סתם סיני גנרי, ומניסיון שלי זה גם תלוי במידות של הצמיגים, לדוגמא לכל הרכבים הקטנים(יאריס, פיקנטו, I10 וכדומה) נמכרים צמיגים דיי זבל בארץ( כמו בכל דבר בארץ) אפילו של יצרנים עם שם גדול או כאלו שהם חסכוניים - כלומר המרחק בלימה שלהם ארוך יותר וזה פחות בטיחותי.

טיפ - כאשר מציעים לך צמיגים מומלץ לבקש את הדגם שלהם ולבדוק ברשת, לפאלקון יש כמה סדרות צמיגים בארץ שנותנות אחלה תמורה ביחס למחיר

פורסם

מותג זה נחמד. אבל יש גם לכל מותג דגמים מוצלחים או יותר או פחות.

בגדול - הבעיה עם הצמיגים הסינים היא שאתה לא באמת יודע מה האיכות שלהם. רוב היצרנים הסינים/דגמים משתנים כל 3 חודשים ויש מעט יצרנים סינים שכבר שנים רצים בארץ.

וגם לרובם אין מבחני ביצועים כ"כ.

ואם יש - לך תדע מה ההבדל בין הצמיג שנבחן לצמיג שמיוצר 3 שעות אח"כ.

האמונה שלי אישית בסינים בכל מה שנוגע לדברים האלה שואפת ל-0.

לא שיצרנים לא סינים צדיקים גדולים, אבל מרגיש כאילו יש יותר פיקוח ומבחניפ עצמאיים.

פנצ'רמעכארים, שהם כביכול "בעלי המקצוע" בתחום יישבעו לך שסיני זה הכי טוב.

באותה נשימה הם יסמנו בגיר מיקום של ונטיל, יתקנו צמיג וישנו את התכונות הגיאומטריות שלו ויחזירו ממש סמוך למיקום הקודם כדי לחסוך איזון, או לא יחליפו ונטיל אם זה שסתום TPMS.

מבחינתם צמיג פלסטיק זה הכי טוב - לא מתפנצר. לא נקרעות לו חתיכות גומי. הם גם מרוויחים לא רע מהסינים.

אתה חושב שאכפת להם ממרחק בלימה? ביצועים ביבש/רטוב? שכח מזה.

ולמרות כל זה, רוב (או חלק מאוד נכבד) מהרכבים במדינת ישראל נוסעת על צמיגים סינים ו... וואלה, לא שמעתי הרבה תלונות.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אם תראה מבחני עצירה / אחיזה / נוחות / שחיקה בצמיגים ממותגים סינים לעומת צמיגים מבית מוכר אתה תבין את ההבדל ולמה שווה להשקיע עוד 100 שקל לצמיג בערך. הבטיחות כאן שווה את הכל.

כמובן תלוי דגם, לא כל חברה מוכרת כמו פאלקן / קונטיננטל מוכרת צמיגים באיכות גבוהה מאוד, בגלל זה יש השוואות ובדיקות של צמיגים.

יש המון צמיגים מחברות טובות במידות שונות שמתאימות לרכב שלך שיהיו טובים יותר מכל מותג סיני מומצא כלשהו עם בקרת איכות של עליבאבא.

בנוסף האתר - https://www.tyrereviews.com

עושה את העבודה בהשוואות מצוין

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

אני חושב שיש שתי בעיות לצמיגים ובכלל למוצרים הסינים הראשון סטיגמה מטורפת אבל היא באה בגלל השני הבקרת איכות זאת אומרת שהרבה מהחברות הסיניות ייצרו צמיגים זהים לצמיגים יקרים אבל אתה אף לא יודע על מה תיפול ייתכן שתקבל מוצר טוב במחיר זול וייתכן שאתה מקבל מוצר זבל בגלל שלא נבדקה איכותו כמובן שיכול להיות הבדל גם באיכות החומר אבל לרוב זה ממש לא מחויב.

פורסם

תאמין לי שהם יודעים בדיוק מה האיכות.

כמה ממוצרי הפרימיום היותר נחשבים מיוצרים בסין. אז הם יודעים יופי יופי לייצר לך מוצר באיכות טובה.

הם באותה מידה יודעים לייצר מוצרים שנראים 1:1 אבל שונים מאוד באיכות שלהם כתלות במחיר שתשלם. 

אותו מפעל יכול להוציא 100 יחידות של תיק יד ואח"כ עוד 100 יחידות של תיק שייראה זהה לחלוטין, אך ירגיש שונה לחלוטין. 

כי את הראשון הזמינו במחיר של X ואת השני במחיר Y.

פורסם

נכון שאותו מפעל יכול לייצר מוצרים באיכות שונה אבל היה לי ניסיון עם הרבה מוצרים סינים ביניהם צמיגים (שיכול להיות הבדלי בטיחות שלא הרגשתי) שהם באים לחקות חברת מותג ומייצרים חיקוי מושלם גם באיכות בחצי מחיר יצא לי לקנות מוצר חשמלי סיני שהחזיק מעמד כפול מחברות דומות מערביות וחסכתי את המחיר של השם שלו וכן להפך שנהרס אחרי יום ולכן בצמיג שזה חיסכון משמעותי (ל4) לולי השיקול של בטיחות שאני לא יודע לומר את ההבדלים אני יעדיף ללכת עליהם וכן במוצרים דומים בשונה ממוצרים שיש הבדלים ומשמעות לביצועים כגון סמארטפון או מחשב מה שלא שייך בצמיג למעט הבטיחות. 

פורסם (נערך)

לי היה פאלקן החזיק 120000 קמ מקורי שהגיע עם הרכב.

לדעתי הפער בין הצמיגים הסינים לצמיגים מותג הולך ומצטמצם כמו בכל תחום,הסינים לא טיפשים והם לומדים מהר ומייצרים כמויות אדירות של רכבים ככה שהם צוברים ניסיון.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

פעם לפני שנים. הרכיבו לי צמיגים מותג שיוצרו בסין. היו זבל מאז לא מרכיב סיני.

המותג היה יוקאומה או משהו כזה. 

לא רואה מקום לחסוך בכסף.  

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

יוקוהמה מבין מותגי הצמיגים הטובים בעולם אז אולי אתה מתבלבל בשם, זה מותג יפני.

יכול להיות שיש להם מפעלים גם בסין לשוק הסיני. לא ראיתי בארץ צמיגים שלהם תוצרת סין.

• אהבתי 1

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)
בתאריך 15.4.2022 בשעה 18:12, levy כתב:

לי היה פאלקן החזיק 120000 קמ מקורי שהגיע עם הרכב.

לדעתי הפער בין הצמיגים הסינים לצמיגים מותג הולך ומצטמצם כמו בכל תחום,הסינים לא טיפשים והם לומדים מהר ומייצרים כמויות אדירות של רכבים ככה שהם צוברים ניסיון.

מעניין... אני עם ZE914 שהחזיק 3 שנים ו30K קילומטר והוא כבר נראה קצת יבש ושחוק.
יכול להיות שיחזיק עוד 30K אבל לדעתי אין סיכוי שיחזיק מעבר לזה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

לפני 20 שנה המותגים הסיניים היו זהל טהור 

כיום צימצמו פערים 

ומנגד מותגים גדולים ירדו באיכותם כדי לחסוך בהוצאות, הם גם משקיעים תקציבי ענק על פרסום 

כך שהיום ההבדלים לא ככ גדולים

• רעיון גרוע 2

.

• תוכן חדש...