Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, עוז דיין כתב:

אז לפי ההמלצות כאן בפוסט ובפורום עצמו, רכשתי בסוף את חלקים באתר Cars 245 (https://cars245.com/en/). פיצ'ר נחמד שיש שם: אפשר למצוא חלקים חלופיים לפי המק"ט של החלק המקורי (למי שיש גישה).

הרכישה שלי כלל: זוג משולשים תחתונים, מוטות מייצבים, מייסבים לגלגלים (אם כבר אז כבר, התחיל טיפה רעש בצד ימין ב-120 קמ"ש) ורפידות של ETA (החברה המייצרת למאזדה בין היתר את הרפידות) 

עם משלוח של UPS בעלות 700 ש"ח ומכס באזור ה-500 ש"ח, הצלחתי לחסוך כ-1200 שקלים רק בחלקים בהשוואה להצעת מחיר שקיבלתי במוסך מורשה.

המשלוח הגיע היום עד הבית אחרי 20 ימים של המתנה @חייםיפת יש מצב שיש להם ציריות, לא בדקתי.  

אז אחרי שהחלקים הגיעו. שאלת המיליון דולר :)

לוואגיות יש את "אופיר המכונאי האקדמאי" לפיג'ו יש את מוסך גבע

מיהו ה-מוסך למאזדות? אחד מקצועי עם שירות טוב שיהיה שווה גם לצאת מהעיר בשבילו (במידה ואין כזה בירושלים- עיר מגוריי)

סתם מסקרנות, בדקת כמה אותם החלקים היו עולים בחנות חלפים בארץ ולא במוסך? (ובטח שלא מורשה)

לצורך העניין משולשים, מוטות מייצבים ותפוחי הגה למאזדה (כולם קדמיים)רכשתי בכ-800 ש״ח עם משלוח עד הבית תוך כיום עבודה.

גם דרך לחסוך סכום לא מבוטל בלי כאב ראש של מכס/זמינות חלפים בעייתית, והשאלה פה אם יש פער משמעותי או לא.

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם
לפני 20 שעות, FROGIE כתב:

אלי, מה צריך למלא בבקשה לאישור ממ.התחבורה? לינק למוצר+תיאור מספיק? וכמה התענוג עולה?

מצטרף לבקשה + לינק לטופס שאמורים למלא.

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם
פורסם

@EliC25

קודם כל תודה.

עברתי על הטופס המקוון -אכן פרוצדורה שלמה.

ברשותך (ממשיך לחפור...) - מזמן לא ייבאתי חלקים מחו"ל.

א. האם אתה ממלא את הנ"ל לפני הרכישה / במקביל לרכישה ? (מפני שיש לציין שם גם את פרטי הספק + שטר מטען ) ומאחר ואני מניח שיש להם גם זמן תגובה כלשהו...

ב. יש מצב שהם אינם מאשרים ? נתקלת בזה ? (מה הסיבות שהבקשה יכולה להדחות ?)

ג. ואם הבקשה נדחית ?

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם

מה ש @adir10 נכון , אני גם קונה בארץ בחנויות מומלצות מקבל תוך יום בלי להסתבך והפער במחיר לא כזה ששווה להתעסק עם חול משרד התחבורה והמכס . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
לפני שעתיים, חולגי כתב:

@EliC25

קודם כל תודה.

עברתי על הטופס המקוון -אכן פרוצדורה שלמה.

ברשותך (ממשיך לחפור...) - מזמן לא ייבאתי חלקים מחו"ל.

א. האם אתה ממלא את הנ"ל לפני הרכישה / במקביל לרכישה ? (מפני שיש לציין שם גם את פרטי הספק + שטר מטען ) ומאחר ואני מניח שיש להם גם זמן תגובה כלשהו...

ב. יש מצב שהם אינם מאשרים ? נתקלת בזה ? (מה הסיבות שהבקשה יכולה להדחות ?)

ג. ואם הבקשה נדחית ?

תודה.

א. אחרי, אתה צריך למלא שטר מטען וחשבונית.

ב. מילאתי את זה ר קפעם אחת, ועבור רכב אספנות, בחלקים מקוריים.. אז אני לא ממש יודע לענות.

ג. זבשך...

פורסם
לפני 4 שעות, nepet כתב:

מה ש @adir10 נכון , אני גם קונה בארץ בחנויות מומלצות מקבל תוך יום בלי להסתבך והפער במחיר לא כזה ששווה להתעסק עם חול משרד התחבורה והמכס . 

תלוי מאוד מה אתה מחפש.

ישנם מקרים שחו"ל הוא המוצא הכמעט יחידי.

ישנם מקרים שניתן להשיג החלקים בארץ אבל התמחור הזוי.

@EliC25

שוב תודה.

מ-ג'  הכי פחדתי...

alfa 156 2.5.

פורסם
בתאריך 27.2.2022 בשעה 21:24, ABSULUTT כתב:

מה נסגר עם המאזדות? כל הדורות סובלים מבלאי מוגבר של חלקי פרונט. גם בדגמים חדשים. הולכות ציריות. הולכים משולשלים. תפוחים. מייצבים. זה חלקים שצריכים להחזיק 300 אלף ק''מ.

בחלקים המקוריים של מאזדה התותבי גומי דיי על הפנים. הייתי עובד תקופה במוסך וכמעט בכל יום היו מחליפים לפחות זוג אחד של משולשים. איכות די על הפנים, מחזיקים שנתיים וזהו. 

אצלי האוטו בן 13 שיחייה :) אז זה די מובן מאילו ומשהו שלקחתי בחשבון שאצטרך לעשות מתישהו

לפני 6 שעות, חולגי כתב:

תלוי מאוד מה אתה מחפש.

ישנם מקרים שחו"ל הוא המוצא הכמעט יחידי.

ישנם מקרים שניתן להשיג החלקים בארץ אבל התמחור הזוי.

@EliC25

שוב תודה.

מ-ג'  הכי פחדתי...

קח למשל את הרפידות, הבדל של כמעט פי 3 במחיר! והלכתי על היצרן המקורי! ההבדל: סמל של מאזדה על הקרטון 

וואלה לא מילאתי שום טופס. יכול להיות שזה תלויי כמות מסויימת של חלפים או מחיר. חוץ מלשלם מכס, לא היה שום דבר. מקווה שימשיך כך ברכישות הבאות. בנוגע לאישור משרד התחבורה אני מאמין שכל עוד יש לזה אישור של משרד התקנים האירופאי הכול טוב. אני מכיר חבר שהזמין מאליאקספרס עדשה פלסטיק לפנס הראשי שלו וזה לא עבר כי לא היה לה חתימה של התקן האירופאי

• תוכן חדש...